Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P41

16 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt volt köztársasági elnök úr! Mint az Orbán-kormány egyik kommunikációs vezetője, határozottan visszautasítom, hogy bírálta a kormány politikáját, különös tekintettel a választójogi törvény tervezett módosításait. Nem tudok tekintettel lenni arra, hogy két éve…..
Bornai Tibor Nem tudom elhinni 2012.07.07 20:02:00
Nem hiszem el. Bocs, de nem tudom elhinni, hogy a szocializmus jó volt. Nem hiszem, hogy bárkinek is tetszett volna, amikor minden rádióból és tévéből ugyanaz az egyetlen vélemény harsogott. Nem hiszem, hogy jó volt, amikor vigyázni kellett a szánkra, és nem volt mindegy, ki előtt…..
Zugligetben 1977 januárja óta nem jár villamos, ám a vonal egykori végállomásai fennmaradtak. A többes szám azért indokolt, mert megvan az első, régi végállomás épülete, és az újé is. Az "új" végállomás több mint száz éves: 1903-ban nyitották meg  - ez egyúttal azt is jelenti, hogy a régi épület 108…..
2008.szeptember 24., szerda  Kezdenek a részélmények - visszaemlékezést erőltetve - egy egész álommá összeállni. Az egyes tájak, műemlékek már nehezebben állíthatók kronológiai sorrendbe, az egyes helységek topográfiája sem áll már pontosan össze, ha nem veszem…..
P41 2009.08.20 14:52:52
@affenetudja: Miért? Itthon jól érzed magad? Beteg a társadalom, beteg az ország.
TájKép Marhahúsos pite 2009.01.06 20:20:00
Vasárnapi ebéd II.Mielött beindítanám az újévi blogolás rakétáit, illetve mielött levetkőzöm az újév során menetrendszerűen érkező horror vacui-t, megmutatom egy -véleményem szerint- újfent egészen jól sikerült vasárnapi ebédünk fő attrakcióját egy marhahúsos pite…..
TájKép Sufniország 2008.03.18 12:10:00
Roadmovie következik. Fapados változatban. Úgy alakult mostanában az életem, hogy elég gyakran teszem meg az utat Budapest és Békéscsaba között. Meg ugyanazt visszafelé is. Ráadásul gyakrabban járok vonattal, mint autóval. Ilyenkor aztán bőven van időm olvasgatni, meg nézelődni…..
 2008 szeptember 19., péntek Először is bemutatkozunk. Persze nem ez az igazi nevünk, de az internet mára már sajnos veszélyes üzemmé vált: nevünk legyen M53 és P41. Polgári foglalkozásunk nem fontos a történethez. Mindketten felsőfokú végzettségűek vagyunk és nem az ifjú generáció tagjaiként…..
2008 szeptember 20, szombatFrau Fugger házában jót aludtunk a fáradtságtól, no meg a hihetetlen csend révén, szinte hiányoztak társasházi szomszédaink. A reggeli látvány a balkonról lélegzet elállítóan szép és idilli volt. Harmatos hegyi rét, tehenek bőgése,…..
 2008. szeptember 21.,VasárnapElső teljes napunkon gyönyörű napsütésre ébredtünk. Sajnos nem túl korán, mert elszoktunk a csendtől.  Utitervünk: Sant'Antimo Apátság, Pienza és környékeik.   Szép komótosan vezetve én is nézelődtem, gyönyörködtem a…..
2008.szeptember 22., hétfőFelébredve immár hagyományosan megállapítottuk, hogy Toszkánában a rossz idő olyan ritka, mint a rák a vetésen. Ritka jelenség, amely futó záporokban vagy egyenletesen fedett égboltban nyilvánul meg és sohasem napokig tartó, öngyilkos…..
2008. szeptember 23.,keddÉn igazán nem értem, hogyan lehet az, hogy itt mindig szép idő van! Kár, hogy hőn szeretett betegbiztosítónk és orvosaink gyógyszerekkel tömik a depressziós honfiakat. Talán egy 2-3 hetes toszkánai kirándulással, vörösborral, ételekkel és  egy…..
  2008.szeptember 25.,csürörtökEltelt négy teljes nap a két hétből és még lakott környékünket, ideiglenes otthonunkat, Montalcinot meg sem néztük. A nagyon zsúfolt, tartalmas nap végére kiderült, hogy bár maga a középkori város szép és kellemes lófrálni…..
 2008. szeptember 26.,péntekMost már előre kell figyelmeztetnem kedves olvasóimat, hogy esetenként közzétett fotóink nem érik el a publikálható minőséget, mert lényeges objektumokról nem sikerült az expozició vagy az élesség stb, de dokumentálásra még megfelelnek. :( Ennek…..
 2008.szeptember 27., szombatMa véget ért hát DNy-Toszkánai kalandozásunk egy hete, megyünk Reggello-ba, Firenze mellé. Mindig lehangoló egy olyan helytől búcsuzni, ahol szivesen éltünk, laktunk.Bepakolás után elmentünk Fiorella irodájába fizetni. "Buona mattina, buon…..
 2009. szeptember 29, VasárnapEnnek a napnak furcsa története van. Eredetileg a cél a Ponte del Diavolo volt, Luccától Északra. Ezt már itthon nagyon kinéztük. Sajnos valahogy eltérültünk, de úgy, hogy soha nem is láttuk. Ime egy másik fotós képe:  Nem mellesleg…..
 2008. szeptember 29. HétfőEzen a napon Prato-t és Pistoia-t látogattuk meg, ám előtte bemutatjuk a szállásunkat, ahogy előző blogunkban igértük:  Hoppá!Most egy kicsit meg kell fosztanom a nyájas olvasót a további részletektől, mert egy ilyen utibeszámoló elég…..
 2008. szeptember 30. KeddMa Firenzébe megyünk!Felkiáltó jellel. Mert Firenze nem csak 1 város, amit Toszkánában járva ki kell pipálni. Ha azt mondom, hogy Firenze Itália kulturális fővárosa, akkor az közhely, de ez az igazság. Róma az Urbs, persze. 2750 éve Róma…..
  Ajánlott "Toszkána" linkek:http://tajkep.blog.hu/2008/02/22/toszkanai_anzix     Folytatás:  1.nap: Villach - Montalcino 2.nap: Abbazia di Sant Antimo - Pienza 3.nap: Buonconvento - Siena 4.nap: Abbazia di San Galgano - Sant…..