Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mükkemakk

0 bejegyzést írt és 517 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
mükkemakk 2022.12.19 22:08:23
A Hazárd Megye Lordjai 1979-ben lépett a televíziók képernyőire és nézők millióival ismertette meg a Lee Tábornok névre hallgató Dodge Chargert, amely hét évadon keresztül menekítette ki a Duke fiúkat a Sheriff kezei közül. A '70-es és ’80-as évek valóságos aranykort jelentettek a televíziózás…..
mükkemakk 2022.04.10 17:49:55
Megvolt az első próbakör, a motor működget, elvileg a mopedrallyra rendben kell lennie majd. De előtte még megoldottam pár dolgot, ezeket most vázlatpontszerűen írom le. 1. Légszűrő Tavaly fagyisdobozból volt a háza, most egy vitaminos dobozt találtam megfelelőnek. A Sparban lehet kapni és azert…..
A tavasziasabb időjárás hamar rügybe fakasztotta a gyümölcsfákat, amit a márciusi fagyok sajnos jelentős részben el is vittek. Viszont így is egyre sürgetőbbé vált egy - ismételt - alakító metszés a gyümölcsös háza táján. A gyümölcsfák ezúttal egy drasztikusabb, fazonalakító metszésen estek át,…..
Az audiokazetta felvirágzása jóval a kilencvenes évek előtt kezdődött. Valójában a Philips által kifejlesztett "Compact Casette", amit mi itthon kazettának ismerünk, 1963 óta létezik, de mivel a hatvanas évek a kilencvenes években érkezett el Magyarországra*(lásd lent), úgy gondolom, hogy erről a…..
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
Nem volt előre megtervezve, de a szovjet haditengerészeti stratégia egyik alapeleme, azaz a tömeges, hajók elleni robotrepülőgépekkel végrehajtott csapás egyik újabb oszlopa következik a blogon. Az egészet nagy mértékben támogató és összefogó, Legenda műholdas célfelderítő rendszer, a Tu-22M…..
mükkemakk 2020.08.15 10:55:53
Alykel városa nem messze Norilszktól, Oroszország északi részén fekszik, a Jenyiszej-folyó közelében.  Norilszk a legnagyobb nikkel és kobalt kitermelő város volt a Szovjetunióban, így egy várható konfliktus során az elvesztése nagy károkat tudott volna okozni a szovjet gazdaságnak. Az Amerikai…..
Megállapíthatjuk, hogy a televíziókészülék mint olyan, jelen fejlettségi szintjénél foglalja el a legkevesebb helyet, viszont a kinézete pedig a legunalmasabb periódusba érkezett. Nézzünk pár őrült konstrukciót és különleges formát a múltból.  A legelső készülékek között nem nehéz ilyet találni,…..
A mai szkennelés áldozata egy 1980-as, igencsak jól sikerült európai katalógus volt, amelyben a kínálat dandárját az "új" témák első eresztései adták. Láthatóak benne a korai Space és Town készletek (itt szerepelt először a héten már bemutatott 6363-as készlet), illetve az első Castle vár is, még…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Amikor 10 évvel ezelőtt mopedezni kezdtem, nem sok jóra számítottam. Mármint abban az értelemben, hogy nem fűztem nagy reményeket ahhoz, hogy e demonstratív tettemmel tömegeknek fogok kedvet…..
Mai barangolós posztunkban teszünk egy kis kirándulást Európában: megtekintünk néhány településnevet, amely ilyen-olyan okból a szélesebb közönség számára is furcsa, vagy mulatságos lehet. Válogatásunk erősen szubjektív, s a teljesség igénye nélkül készült el (így biztosítva a lehetőséget magunknak,…..
mükkemakk 2018.02.20 18:56:18
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Következzen Andor története, ami egy 15-20 éve már-már teljesen elfeledett Piaggio Ciao moped újrafelfedezéséről szól. Nagyon örülök, hogy a mopedezés másokat is ennyire felvidít, egyre többen…..
Dubicz úr Puffogásból gurulás 2017.10.06 17:11:45
Mindig is szerettem a motorokat, vonzódtam hozzájuk. Amikor repesztesz, és a menetszél süvít, a teljes szabadság érzetét kölcsönzi, mintha repülnél. Az első motorom egy póni romett volt, 12 évesen a kertben köröztem vele, ügyes bajos gép volt, mindig bütykölgetni, szerelgetni kellett. Ritkán indult…..
Az 1970-es évekre New York az Egyesült Államok bűnözés által leginkább sújtott városává vált. 1975-ben az önkormányzat a csőd szélére jutott, adósságának rendezését egy nagyvállalatra kellett bíznia. ..
Techstory Könyvajánló - LINERS 2016.12.11 14:00:00
Egy hosszú utazás története: Dr. Balogh Tamás, a TIT Hajózástörténeti, Modellező és Hagyományőrző Egyesület elnöke, az R.M.S. TITANIC Magyar Kutatócsoport tagja (akinek a nevével és képeivel nem egy óceánjárós cikkemben találkozhattatok már) 2002-ben látott hozzá, hogy…..
mükkemakk 2016.12.17 21:14:01
  ‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Nagy öröm számomra, hogy kismotorokkal, mopedekkel is egyre többen neki mernek vágni hosszabb túráknak. Korábban már készítettem egy interjút a francia Benoît Denieulle-lel, aki 2009-ben…..
Nem mondom, hogy reálisan a következő autómat kerestem, amikor elkértem a svédek óriását, de igencsak furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy valóban annyira jó-e az új jávorszarvas, mint a tesztekben olvasom (és az eladások tükrözik). Az XC90 második generációját nagy várakozással követtem,…..
Az első rész itt! A folytatásban: bevetések, szennyezések, továbbfejlesztések, utódok. Tesztelés Az USz-A műholdakat hosszas tesztelésnek vetették alá, de a fejlesztés a szolgálatba állítással sem állt le, mivel a modernizálási igények mellett súlyos technikai problémák is…..
Folytatódik a Kirovok ismertetése, ezúttal a fegyverzettel és a tűzvezető rendszerekkel. Mivel a név kötelez ("techstory"), igyekeztem kiemelni néhány rendszer működésének érdekesebb elemeit, részleteit. Sajnos az orosz források ellentmondásai, a minden rendszerre jellemző számos elnevezés, valamint…..
Mielőtt III. Incét 1198-ban pápává választották volna, a befolyásos grófi családból származó Lotario de' Conti di Segni megírta a De miseria humanae conditionis című művét, amely…..
Sziasztok!Régen írtam már bejegyzést, mint azt látjátok, nemigen van mostanában időm blogolni, amit eléggé szégyellek, de sajnos ebben kérlelhetetlen vagyok; ha nem tudok jót írni, inkább neki se állok az írásnak. :S Viszont kárpótlásként ma jelent meg az új, kicsit hosszabb…..