Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nojacka

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben Thomas Jefferson még írhatta külügyminiszterének, hogy “a spanyol nagykövetről két éve nem hallottunk semmit. Ha idén sem hallunk róla, küldjünk neki egy levelet,” a 21. század küszöbén elképzelhetetlen ez a kommunikációs „sebesség” a…..
nojacka 2010.06.20 21:18:34
@SchA: Azt hiszem, az internetnek és egyéb kétirányú csatornáknak éppen az a lényege, hogy X ország meg tudja hallgatni az adott Y ország lakosságának véleményét és ehhez tudja formálni saját elképzeléseit - ez persze nem jár az érdekek és alapvető célok feladásával, csak könnyebben tudja őket adaptálni az adott közönség elvárásaihoz, szokásaihoz stb.
nojacka 2010.06.20 09:35:11
@SchA: A public diplomacy eredetileg valóban eufemizmusnak indult a propaganda-tevékenység palástolására és amit példának hozol, az szerves része. A szó kimerítő értelmezésével még mindig adósak a teoretikusok, viszont annál a definíciónál garantáltan több rétegű, hogy egy kormány hivatalos propagandája egy másik állam lakossága felé. Pontosan amiatt, hogy a nyilvános diplomácia mennyi csatornát képes lefedni, ez az eredetileg (a tévé, rádió miatt) egyirányú propagandisztikus eszköz az olyan "interaktív" csatornák által, mint például az internet - de egyébként lehet ez beszélgetés, előadás, gyakorlatilag bármi, ami képes megszólítani a célközönséget - kétirányú csatornává vált, és így túlmutat a propagandán.
BACKGROUND. The Lisbon Treaty provides the framework for reforms in the European Union, which would mean deeper integration in foreign policy and defense issues, institutional changes and tighter cooperation between member states in several other areas. The Irish vote for the Lisbon Treaty is…..