Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lizzylizard

8 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert jobb cím nem jutott eszembe. Többen észrevételezték, hogy nem foglalkoztunk az alkotmány fordításának kérdéseivel. Hát ja. Mert az nem félrefordítás volt, legalábbis nem a mi definíciónk szerinti. Na, erről ennyit, bocs. Mostanában úgyse nagyon jutott időnk sok új posztot…..
Talán másoknak is feltűnt, hogy a parlamenti bizottsági helyek elosztásáról szóló tanácskozáson a vezető szerepet negyven év alatti politikusok játszották. Korábban sem volt ritka, különösen a Fidesznél, hogy fiatalnak számító emberek kerültek kulcspozíciókba – ne…..
Vannak napok, amikor nem tudom szavakba önteni, amit érzek, ezért segítséghez folyamodok. Az internetet körbejárta, sőt a Pesti Ügyvédben is felbukkant ez a kis átdolgozás:"Nincs szárazbélyegzőm. Még nem vagyok ügyvéd és csak ritkán hordok talárt. A világ egyik…..
Balázs és barátai még nagyobbat szívtak, mint a Homár az esztergomi fürdőben, ahol csak hűvös volt a víz az ígért langyos helyett. Újváros menőbb hely sokkal, ott ezért egyenesen jeges volt a medence a 34 fok helyett, ráadásul már legalább egy napja. De a cseles és etikus…..
Ennél a kasszánál csak minden hájjal megkent fickók fizethetnek...
Érdekes jogesetre bukkantunk az interneten, ami ismét azt példázza: Amerika a lehetetlenségek hazája. Egy Langdell nevű ember, aki az Edge Games játékszoftver-kiadó tulajdonosa, szóvédjegyként levédette az USA-ban az "edge" szót. Már idáig is érdekes a történet, mivel…..
A Szilvuplé Varietében adott koncertjük után azt gondolom, hogy a zenekar egész profin teljesítette ars poeticáját: "WHY NOT - Miért ne? Miért ne lehetne jól ismert slágereket ismeretlenné tenni úgy, hogy a hallgató csak az utolsó akkordoknál jöjjön rá, hogy “jé én…..
A héten mutatták be nálunk Jacques Audiard legújabb filmjét (sajnos csak egyetlen moziban, a Kinóban), amely az idei cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíját kapta, teljesen megérdemelten. A próféta egy fiatal arab férfi sajátos karriertörténete, aki börtönbe kerülve a…..
YouTube-os böngészéseim során bukkantam Liza Minelli egy korábbi koncertfelvételére, amelyen a Ring Them Bells című dalt adja elő. Az egyik kommentelő osztotta meg velünk, hogy a felvétel a 2006-ban megjelent Liza with a "Z" koncert-DVD-ről származik. Ez a DVD Liza egy…..
Registered trademark..
Volt szerencsém megtekinteni a Madáchban a Spamalot (R) (C) (stb.) darabot, melynek "előadása a Theatrical Rights Worldwide különleges engedélye alapján történik". A Gyalog Galopp című filmet az idén 40 éves Monty Python fiúktól (örülnének neki ha ilyen fiatalok…..
2009. július 03-tól 2009. október 11-ig volt látható a Ludwig Múzeumban a Robert Capa sajtófotóit bemutató kiállítás. Valószínűleg nem véletlen, hogy a kiállítással nagyjából egyidőben jelent meg a Park Kiadónál a hazánkból nyugatra szakadt fotográfus 2. világháborús…..
A casablancai konferencia 1943. januárjában, a casablancai konferencián döntöttek úgy a szövetséges hatalmak, hogy az eddig elért sikereiket kiterjesztik, és megnyitják a második európai frontot. Ernest King tengernagy, az amerikai haditengerészet főparancsnoka hiába érvelt a…..
Létezhet 100%-ban félrefordított film? Olyan, amiben egyetlen mondatot sem tudtak jól lefordítani, még véletlenül sem? Van ilyen. rusty küldte:TV-t nézek. Kapcsolgatok. Vesztemre. Sikerült elkalandoznom a Filmmúzeumra. Valami nagyon idióta filmet játszanak. Ősemberek ugrálnak benne.…..
 Nagy bajban lehet a T-Com, van is rá közvetett bizonyítékunk: hat év után jelentkeztek, hogy megpróbáljanak levenni pár rongyos ezrest egy halott előfizetőtől. Szemfedélillatú részletek hajtás után.   Ismét egy érdekes történet egyik mellékszereplőjévé…..