Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter 2

0 bejegyzést írt és 1027 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Piros-fehér-zöld kenyér Ott, ahol,- és ne feledjük, vidéken vagyunk,- állítólag a magyar ősvirtus lengedezik lobogó gatyában, ahol az őserő, az eredetiség, a nemzet jobb lelkiismerete virul, ott nem lehet ilyen igénytelen, pékiparilag értelmezhetetlen kenyeret a kosárba tenni, amit az sem…..
Többen megpingettek a napokban, hogy új képek kerültek fel a Fortepanra a FŐMTERV gyűjteményéből. Domonkos Endre fotóira egyátalán nem túlzás a "fantasztikus kordokumentumok" jelzős szerkezetet használni,  egyszerűen döbbenetes dolgokat láthatunk a sok száz "új" fotón! Most ezek közül mutatnék be…..
Nincs új a nap alatt, csodás fogyókúra tematikánk korábban már többször is szerepelt a posztok között, az egyik legemlékezetesebb talán a Fogyjunk le csokival kezdetű átverés volt. Mivel a probléma örök, sőt a pandémiás időszak sokaknál még a kevesebb mozgást indukált, folyamatosan ömlenek ránk a…..
Hétfőn nálunk vendégeskedett Emmanuel Macron francia elnök. Ő ugyan egy fiatal arc az európai politikában, mégis a világ egyik atomhatalmát vezeti, és köztudott, hogy nem igazán van barátságba a magyar miniszterelnökkel. Most viszont ide jött, a "darázsfészekbe", ahol a visegrádi országokkal…..
Péter 2 2021.12.17 20:21:50
@ulpius66: Az a baj, hogy ökörségeket írsz. Ha például beleolvastál volna, és nem csak a saját sajtódnak hiszel el bármi marhaságot, akkor tudhatnád, hogy semmi olyasmi nem volt benne, hogy eltörlik a Karácsony nevét, meg hogy betiltják ezeket a keresztneveket. Egyáltalán nem volt benne ilyesmi.
Az önirónia életmentő, és nincs olyan területe az életnek, ahol ez nélkülözhető lenne, még a gasztronómia sem kivétel. Ha egy éttermet Marischkának hívnak a Vérmező szomszédságában, így „sch” – val, akkor gondolhatjuk, hogy az egykori magyaroschkodást gúnyolja, vagy éppen, hogy elismeréssel adózik…..
Megpróbálom felölteni az elemzői bohócsipkát (nehogy már csak az írhassa meg a tévképzeteit és tévedéseit, akit valamelyik közvéleménykutató foglalkoztat), és mondani valami okosat erről az előválasztásról. Azért mertem egyáltalán a poszt megírására vetemedni, mert - legnagyobb meglepetésemre - nem…..
Ma van húsz éve annak, hogy először felszállt a felújított Li-2-es. Lassan már a második életében is korosnak számít :)..
Péter 2 2021.09.22 16:24:09
@Labasmaz: Majdnem egyetértek, de szerintem a húsz másodperc még mindig pont hússzal több a kelleténél? Ki a fene gondolt olyasmit, hogy ez egyáltalán egy megfontolásra érdemes ötlet?
A gyermekként még ökölvívásért, majd később a színészetért rajongó Reich Jenő (később 1926-tól Rejtő Jenő), tanulmányai után (és színészi karrierjének korai megfeneklését követően) 1928 és 1930 között egy két éves európai utazás során járta be a kontinens nagyvárosait és vetődött el Marseillebe, a…..
Péter 2 2021.08.17 13:34:31
@horrorpornó bábszínház: Speciel a "soha életében" nem igaz, de az indiánregények előtt tényleg nem járt.
Alaszkáról sokunknak alighanem a Miért éppen Alaszka című sorozat jut az eszünkbe, pedig az USA e különleges állama fantasztikusan sokszínű és érdekes hely. Az már más kérdés, hogy mi vonz valakit oda élni, de szerencsére Juditékat valami vonzotta, így megszületetett ez a poszt. (Hogy miért és…..
Péter 2 2021.08.16 15:21:17
@Cicaszemű: Nem, mindenki látja, csak hát nem valódi kép, pont az a posztoló tévedése.
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Tudom, azt mondtam a blog nyári szünetet tart, de az Arcanum havi bejegyzéséről megfeledkeztem. A magyar gyártörténet hetedik, következő darabja a Taurusról szól! Remélem kellemes meglepetésként hat egy kis nyári olvasnivaló. Sőt a jövő héten is jön egy bejegyzés a Hihetetlen Történelem csapatától!…..
Az elmúlt napokban nagy vihart kavart a Nők Lapja július 7-én megjelenő számában a Návai Anikó által publikált Scarlett Johansson-interjú. A patinás periodika, valamint a hetilap kiadója gyakorlatilag azonnal megszakított minden szakmai kapcsolatot a szerzővel, miután – ahogy a szerkesztőség…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Péter 2 2021.04.26 11:57:21
Szabad Európának volt korábban egy összehasonlítása pár országról, hogy miképpen jelentenek: www.szabadeuropa.hu/a/a-statisztika-miatt-allunk-ilyen-rosszul-covid-halalozasban/31175471.html

Szlovákia jó ideig nagyon takarékosan jelentett, ez közismert volt, és a járvány kezdete óta összesített adatai ezért túl alacsonyak. De már egy ideje (kábé akkortól, amikor nálunk az a nagy összeomlás-közeli állapot volt, nálunk is cikkeztek róla eleget) ők is normálisan jelentenek, tehát a mostani adataikra ez már rég nem igaz.

Belgium, aki egy korábbi hullámban elég kiemelkedő adatokat produkált, szintén, hozzánk hasonlóan (de másképpen) túljelentő.

Ezek a többlethalálozás KSH-adatai grafikonon: pasteboard.co/JYDIBmv.png

Mint tudjuk, egyhónapos a késés, most annyit látunk még, amikor felugrott. Még nem tudjuk, hogy alakul utána, de nyilván nem lesz szép.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
Péter 2 2021.04.25 13:45:39
@velőtanya: Hát, nem tudom, honnan vettem, csak tippeltem a hozzászólások alapján, amiket nem is feltétlenül fejtettem vissza teljesen. :-))

Én most a helyedben keresnék (akár ismerősöket, családtagokat megkérdezve) bárki háziorvost, és vázolnám neki az esetet. Szerintem lesz megoldás. Igen, az automatikus rendszerben a kínait nyomják, nehogy a nyakukon maradjon, de ettől még a Pfizer jön és oltják (most volt a hír mindenhol a KESMA-ban, hogy ekkora szállítmány még sosem jött, mint a mostani kínai, ehhez képest ebben a hónapban ennél több Pfizer jött már, csak nem egy szállítmányban). Szóval, ne várj a központira, lépj, lesz megoldás.
Péter 2 2021.04.25 13:47:22
@mafi mushkila: A rendszer tudja, hogy melyik TAJ-szám melyik háziorvosnál van, és ahhoz küldi, nem földrajzi alapon. Ebből nyilván kiesik az, aki Velőtanyához hasonlóan orvosok között lebeg, de az alapeljárás ez.
Péter 2 2021.04.26 11:44:59
@mafi mushkila: A lakcímet azért kérdezik, hogy legyen egy aktuális. Egy, az EESZT-ben rendszerben levő nem feltétlenül aktuális még, kettő, az egészet az EESZT-től függetlenül csinálták meg (merthogy Rogán kezébe kellett tenni, kivéve Kásleréből).
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
Péter 2 2021.03.14 21:57:10
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Péter 2 2021.03.13 20:11:40
@Oblomov: Miért, melyik YT-videó volt másolható eddig? A YT-on nincs videómásolás (ha értesz hozzá, le lehet tölteni, és akkor azt csinálsz vele, amit akarsz, de szerintem nem erre gondoltál).
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Péter 2 2021.03.06 23:01:13
@Unseen Academical: Persze, velük beszélem meg, pontosan ismerik is a helyzetet. Akár így, akár úgy, megoldjuk, csak ha már adódott az alkalom, rákérdeztem a gyakorlottnál. :-)
Péter 2 2021.03.09 17:22:13
@Barkalot: Ez most speciel nem igaz, a koronasvirus.gov.hu-n középpontban a beoltottak (nem az adagok) száma látható.
Péter 2 2021.03.10 20:40:17
@DarthVader: Én ma olyan számokat láttam, hogy elsősorban háromféléből van most még felhasználatlan:

- Astra-Zeneca, ez vélhetően a hétvégn elmaradt, mostanság pótolandó kontingens, tehát a tartalék ebből jelentősen csökkenni fog;

- az orosz, ami még vizsgálat alatt van, addig nem használható;

- kínaiból is van még, kérdés, hogy ebből mennyi a félretett második?

És most nézem, az általam néett adatoknak is 65% körül van a vége, úgyhogy egyformán aktuális lehet.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Péter 2 2021.02.21 16:06:54
@dr Brcskzf Gröőő: Az idézet valóban egy interjúból van, de a kartács nem ezt kérdezte, hanem azt, hogy ez ugyanaz az ember-e. És sajnos, ránézésre, ugyanaz.
Péter 2 2021.02.22 14:27:21
@Kettes: És a Koppányi egy kiváló könyv, hányszor olvastam már újra. Sajnállak, hogy nem megy, átadni sem.
Péter 2 2021.03.02 13:36:44
@velőtanya: A matekot én már korábban megpróbáltam Jótündér figyelmébe ajánlani, de nem harapott rá. :-) Egyékbént az én nem annyira alaposan hozzáértő meglátásom szerint a matekos részben vannak normális gondolatok is (pl. olyasféle, hogy a gyerekben jobban megragad, amit maga gondolt ki, mint amit a tanártól készen kapott, ezt már az ókori görögök is), de leöntve ezzel a szörnyű mai generálszósszal.
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
Péter 2 2021.02.28 11:16:23
@velőtanya: "manshaming", na, helyben vagyunk? Ez úgy az egésznek a gyökere, itt a baj. Hogy előránt valaki rögtön egy buzzwordöt, ami önmagában tekintve is fájdalmasan közel van ahhoz, hogy hülyeség legyen, de ráadásul előkapva és kibiztosítva szinte bármilyen szituációban...
Orbán és a marketingesei A magyar miniszterelnök kiváló propagandistákkal, mondhatni a politikai marketing kiváló szakembereivel rendelkezik. Megjegyzem, ez a megállapítás nem feltétlenül jelent részemről tartalmi elismerést.Ez a profizmus általában a képhasználat szintjén is megmutatkozik.Egy…..
Budapest szívében, Erzsébetvárosban, a Damjanich utca 4. szám alatt kapott új épületet a FreeSZFE Egyesület, és ahogyan az várható, az ellenzéki érzelműek ünnepelnek, a kormányoldaliak pedig dühösek. De vannak jópáran, akik a szekértábor-mentalitáson kívül állva értékelik a történéseket. Szerintük…..
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
Péter 2 2020.12.06 15:32:34
@Bayaz: csak abban a kommentben sok a hiba is, bár elég gyakran felmerülnek érvként, ez igaz.

A finneknél például van alkotmánybíróság, csak nem ez a neve, hanem -- jó pár másik országhoz hasonlóan -- a legfelsőbb bíróság kapta meg ezt a feladatot. A kérdés tehát sosem az, hogy van-e Alkotmánybíróság, hanem hogy van-e alkotmánybíráskodás.

Az angol alkotmány is hasonló kérdés. Valóban nincs az angoloknak egy konkrét törvényük, ami a Constitution nevet viseli, de ettől még ugyanúgy megvan az a törvényi bázisuk, amit együtt akár alkotmánynak is nevezhetsz (annak ellenére, hogy valóban vannak benne lyukak is, amelyeket a hagyomány tart fenn, nincsenek sehol leírva).
   Az alábbi cikket Bayer Zsolt írta a Magyar Hírlapba 2008. március 19.-én, éppen annak évfordulóján, hogy az elvtársai bemasíroztak Magyarországra. Ebből a cikkből nemzetközi botrány lett, Orbán pedig nem csinált semmit.   Ez egy olyan ország, amikor egy szélsőjobboldali senkit egyetemi…..
Péter 2 2020.10.20 12:07:07
@Kuviklacz: Nem. Szó sem volt Fideszről, épp ellenkezőleg. Az az MDF-ről szólt. Hol volt akkor még a későbbi Fidesz...
A Harmadik Birodalom fénykorában Franciaországtól Sztálingrádig, valamint Berlintől Észak-Afrikáig húzódott. Ezeken az irdatlan távolságokon keresztül mégis pillanatok alatt tudtak a parancsnokok a német főhadiszállással kommunikálni. A frontvonalakban működő sokféle középhullámú és rövidhullámú…..
Péter 2 2020.10.17 21:46:24
@]{udarauszkasz: Az UHF a mikrohullám egyik sávja, 300 MHz felett már mikrohullámnak hívjuk, ugyanis innentől van 1 m alatt a hullámhossz.