Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szucs.adam

2 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
szucs.adam 2013.05.19 10:18:05
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
szucs.adam 2013.05.19 10:17:30
A tegnapi napon lehetőségem nyílt bepillantani a Skycourt kulisszái mögé: Stephan Schattney, Budapest Airport fejlesztési-igazgató, Hardy Mihály Budapest Airport kommunikációs igazgató és Tima Zoltán építész vezetésével. Ferihegy modernizációs beruházásának…..
szucs.adam 2010.12.04 21:44:08
  „Jajj gyerekem, hát hagyjál mán engem ezekkel a léha dolgokkal, annyi értelme sincs, mint a fába faragott pinának” – mondta nemrégiben idős, tapasztalt, 80 év fölött is szkanderbajnok, mindennapjait vadakat terelő juhászként élő ismerősünk, akinek…..
 KIS HÁBORÚS BŰNÖS HATÁROZÓAZ EGYKORI JUGOSZLÁVIÁN INNEN ÉS TÚL Radovan Karadžić letartóztatásának második évfordulója körül szerintem minden, Szerbia és az egykori Jugoszlávia iránt bármilyen okból érdeklődő visszaemlékezik arra, hogy hol járt és mit…..
Bekövetkezett. Bár mondjuk engem egyáltalán nem lepett meg, hogy Hollandia világbajnoki döntőt fog játszani, hiszen már a tavalyi vb-sorsoláskor is meg voltam győződve erről, és ezt azóta is rengetegszer hangoztattam, hogy döntős lesz a narancsmezes válogatott. Nagyon kevesen…..
Hollandia 32 év után ismét világbajnoki döntőt játszhat. Közel két éve veretlen az Oranje, a legutóbbi 10 mérkőzésüket megnyerték, mégis mindenki (még a narancsos drukkerek is) fanyalog, " ez a válogatott nem az igazi..." Megmondom őszintén, a vb kezdetén nem hittem…..
 Akkor mégsem leszünk világbajnokok? Ha emberhátrányban kell játszunk mostantól minden meccset, akkor biztos nem. Mi is verhetőek vagyunk, meg szerencsére Alberto Undiano is, aki ha így folytatja nem a soweto-i őslakosok  kapják el, hanem a bajor bőrnadrágos drukkerek, mint…..
Már az Indexben is hőzöngés volt amiatt, hogy a foci vb párhuzamos meccseinek közvetítői bemondják a másik meccs eredményeit, ezért felteszem, hogy másokat is érdekel, miért is teszi ezt az MTV. Alant a köztévé sajtóközleménye, szó szerint. "Amióta a bundázások…..
Ahogy azt tegnap igertem, keszitettem par kepet az oranjeoruletrol, ami jelenleg Hollandiaban uralkodik. Termeszetesen altalanositani ebben az esetben sem szerencses, hiszen nem minden haz all talpig narancssargaban, de azert megis eleg sokat latni beloluk errefele. Egyes utcakat teljes egeszeben…..
Az első két csoport mérkőzéseiről már korábban írtam pár sort, és most, az első mérkőzések befejeztével a többiek sem maradhatnak ki. Gyenge első kör volt, kevés góllal és kevés szép focival. Az első kör utolsó meccsén megszületett a torna eddigi legnagyobb meglepetése,…..
Ez itt egy felhívás focibolondoknak:Az Index és a blog.hu a foci Eb után a világbajnokságra is elindított egy rakás szurkolói blogot. Ghánától Ausztráliáig 24 válogatottat követ indexes vagy Index-barát blogger (A teljes lista itt olvasható nemsokára, most kábé a fele.)Hét…..
szucs.adam 2010.05.27 03:02:49
@Koller: Hup Holland Hup! Így van!
Azoknak a kedves NFL-rajongóknak szeretnénk segíteni, akik szívesen nézik a labdarúgó VB-t, de egyelőre még nem tudják, kinek szurkoljanak. Japános kollégánk, ala vela ötletét meglovagolva összevetettük a legfrissebb NFL-erősorrendet és a FIFA legutóbbi világranglistáját, hogy…..
Jelenleg olyan focinemzet vagyunk, akik hétről-hétre kiemelik, számolják, hogy az a 3-4 játékosunk, akiket a focivilág boldogabb felén is számon tartanak, és az a legfeljebb egy tucat, aki olyan bajnokságban kap kisebb-nagyobb szerepet, amit a tévében is látni lehet, rúg-e gólt,…..
szucs.adam 2010.05.12 21:23:15
Eszpée nem hiába a magyar internet babérkoszorús veteránja: még le sem esett a tojáshéj a magyar demokrácia legfrissebb kabinetjének fenekéről, barátunk máris borzalmas képviccel állt elő. Reméljük, hogy ez nem tántorítja el a Fideszt a szükséges, kemény intézkedések…..
A show folytatódik, a dominók dőlnek tovább ... Istenem, de szeretnék ilyen interjúkat olvasni a pártfinanszírozásról, a Strabagról, az autópályépítésekről, a Kőröshegyi völgyhídról, a MÁV-ról. Antal Attila és Balogh Zsolt után Regőczi Miklós is dalolni kezdett, mint a…..
Vastagbőr Demszky beszélt 2010.02.08 15:51:00
Demszky szerint azért vették őrizetbe Mesterházy Ernőt, mert az SZDSZ-MDF együttműködés (melyet ő készített elő, meg ugye ő a pénzes bácsi) veszélyezteti a Fidesz 2/3-adot és az MSZP eredményeit, és így akarják megfúrni a nyugodt erő (a centrum) megerősödését.…..
Tegnap este rendezték a Super Bowl-t, az amerikaifutball-bajnokság nagydöntőjét aminek csak egy része a sport, legalább olyan fontos a körítés, a felvezetés, a félidei műsor és a szünetekben sugárzott reklámok is - így lehet 100 millió nézőt leültetni a tévé elé három és…..
A zöld tea egyre divatosabb ital a nyugati kultúrában is, sokan álltak át az utóbbi években az egészségtelenebbnek tartott kávéról a szintén élénkítő hatással bíró teára. Az orvosok jó része szerint a zöld tea ugyanis csökkenti a rák és a keringési rendellenességek…..
szucs.adam 2010.01.15 11:51:50
@Tomzone: Ott a pont!
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második, keddi információkkal, a harmadik itt olvasható, és végül a negyedik, Tömeges feljelentések a rendőrségen... címmel ide kattintva érhető el.) Friss hírek a…..
szucs.adam 2010.01.13 02:37:10
@hererál: Egy hete vizsgáztam a témából... :) A Polgári perrendtartás szerint két fajta pertársaság (Pp. 51.§ a) pont és a Pp. 51.§ b)-c) pontok) létezik. Van egy ún. egységes (itt nem erről van szó) és van egy ún. egyszerű. A mi esetünkben ez az utóbbi lehet elképzelhető, az egyszerű két fajtája közül is a 51.§ c) pontja szerinti. Itt a a perbeli követelések hasonló ténybeli és jogi alapból kell, hogy eredjenek. Ez teljesül. DE E MELLETT: ugyanannak a bíróságnak az illetékessége megállapítható kell, hogy legyen minden egyes pertársra.
Ez azért jó, mert az illetékesség főszabály szerint az alperes lakóhelyéhez/székhelyéhez igazodik. És itt alperes csak egy lenne.

Egyébként a cég az ÁSZF végén kikötötte a Főv. Bíróság és a PKKB illetékességét a felmerülő perek esetére, de ez a kikötés semmis, mert közben megváltoztatták a Pp.-t és ezeknek a bíróságoknak az illetékessége nem kiköthető, (Úgy néz ki, erről a PPO-t nem tájékoztatták, pedig olvasni kell a Magyar Közlönyt, mint a ppo.hu belső levelezését :D:D::D).

Összességében szerinten a Pp. 51.§ c) pontja szerinti egyszerű pertársaság megalakítható lenne. FONTOS: kizárólag saját, joghallgatói véleményem; SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK ÉRTE!!!
szucs.adam 2010.01.13 02:49:51
@Bolee: Miért vállalak felelősséget érte. Én személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy teljesen rendben van, amit leírtam, főleg azután, hogy hiszed vagy nem pont a "Pertársaság fogalma és fajai" tételt húztam a vizsgán és hibátlanul tudtam.
Az pedig, hogy kihez fordulsz jogi tanácsért a saját döntésed. Valóban lehet, olyanokhoz menni, akik fennhangon és magabiztosan mondják a teljes hülyeséget, de olyan is lesz a per kimenetele a számodra...
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második a legfrissebb információkkal, végül a legutóbbi itt olvasható.) Olyan tömegben érkeznek a feljelentések a rendőrségre minden idők talán legnagyobb magyar…..
szucs.adam 2010.01.12 13:54:25
@Noinfo: Itthon a Polgári perrendtartás szerint pertársaság van. Ebben az esetben valószínűleg létre lehetne hozni egy esetleges polgári per esetén egy pertársaságot a károsultak oldalán és így nem kellene, mind a 40.000 embernek külön-külön pert indítania az Investech/PPO ellen.
szucs.adam 2010.01.12 14:46:20
@Feca: Ez a hitelrontásos dolog érdekes. Teljes mértékig egyetértek vele és pl. az USA-ban szerintem nagyon komoly pénzeket ítélnének meg a többi cégnek, ilyenkor nagy kár, hogy nálunk nem ilyen a jogrendszer.

Többen írták azt különböző fórumokon, hogy a PPO visszadátumozva küldte még a belső rendszerben is az értesítő levelet. Én sajnos nem tudom, mivel tavaly májusi regisztrációm után ma hajnalban léptem be újra a PPO-s oldalra.
Azoktól kérdezném akik értenek ehhez: egy esetleges nyomozás során a Rendőrség vagy az ügyéség ezt mennyire tudná rekonstruálni vagy az ilyen irányű dolog teljesen lehetetlen?
Az eheti részben az elemzés második fejezete következik. Az első rész általános bevezetője után az Európai Unió jogának vonatkozásában a 2000/43/EK irányelv (továbbiakban: Irányelv) elemezése a második rész tárgya.   Az Irányelv alaptétele a következő: nem állhat…..
Mától kezdve három kezdve három héten át hétfőnként részekben fogom feltenni a szlovák nyelvtörvény közösségi és nemzetközi jogi vonatkozású elemzését. Úgy gondolom, hogy az adott témában nehéz lenne kimerítő és minden leheteséges vonatkozásra kitérő munkát alkotni,…..