Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem mondom meg

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Életmentő száguldás 2015.05.13 17:55:55
A napokban végigszántotta a netet a budapesti mentősök látványos vonulásáról készült videó. Teljesen joggal, hiszen ügyesen, okosan és bitang gyorsan szeli át fél Budapestet a szirénázó esetkocsi. Én nagyon tudom értékelni az ilyen videókat, kiszámíthatatlan időközönként…..
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
Vannak videók, amiket az ember, mikor meglátja, legszívesebben csukná is be azonnal, mert csak valami unatkozó grafikusok által gyártott CGI-erőfitogtatás az egész, néha pont azzal a céllal, hogy átverjék a nézőket. Ezt a filmet elnézve is arra gondoltam először, hogy a kedves…..
TComment Kell a cirkusz 2013.09.25 06:54:11
.Bizony kell, kirakat nélkül nincs bolt. Az erősebb kutya szerepből pedig nem lehet engedni. Még akkor sem, ha már lassan nincs kit fedezni. Európa elfogy. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nem mondom meg 2013.09.25 13:05:02
nem mondom meg 2013.09.25 13:17:33
@Shadowbull:
Már bocsánat, de te jelentetted ki kategorikusan, hogy ilyen nem létezhet. Én azt mondtam, hogy a BMW segge is kitörhet gázadásra. Te ezt nem vagy hajlandó elfogadni, mert te még ilyet soha nem tapasztaltál. Én kérek elnézést.
nem mondom meg 2013.09.25 13:47:00
@n53:
Ember, higgadj már le! Ki beszélt jégről és nyári gumiról? Ne forgass ki mindent. Olyan felfoghatatlan, hogy történhet mással olyan, ami veled még nem?
Hibatár nincs, az autó már rég nincs sehol. Fotó a maradékról még valahol a számítógépen van.
Félmillió forintos bírság jár, ha a rohadó autó megkapja a műszakit. Kétszázezres, ha üvölt a kipufogó. Kemény idők jönnek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tartottunk egy hosszabb szünetet és lám, még mindig nem javult meg a magyar közlekedési morál. Olyannyira, hogy egyes autóstársaink akkor sem próbálnak viselkedésükön javítani, amikor átlépik az országhatárt. GP egy ilyennek már a rendszámát is megjegyezte, mert amit ez a…..
Most akkor vagy az osztrákoknál nem esett annyi hó, mint nálunk, vagy a sógorok csinálnak valamit jobban. A felvétel tegnap délután készült, Klingenbach közelében, Sopron felé haladva. ..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
nem mondom meg 2012.12.28 10:58:48
Az autótolvajok között akad azért egy-két egészen pofátlan. Hiába van járőrszolgálat a Budapest XIII. kerületi Marina Parton.Volt lélekjelenlétük: nyilvános parkolóban, a szabad ég alatt szedték le a 3-as kombi BMW elejétés szabadították meg lámpáitól, valamint…..
TComment Kell-e neked 4x4? 2012.09.13 10:59:05
Fent a város szélén, a hegyen lakom, és télen csúszik az út. A Nissan Navara milyen jó lesz nekem. Vagy nem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
nem mondom meg 2012.09.05 08:49:50
@Shadowbull:
Azért azt tisztázzuk, hogy semmilyen bombázást nem hoztam fel, nem írtam semmit, hogy mit kellene tenni, csak annyit állítottam, hogy maximálisan megértem a helyzetet, erre aztán jön hideg is, meleg is... Majd akkor, ha bármi olyan megnyilvánulásom volt, ami kifogásolható. Viszont a józan és és a maximális tolerancia mellett is van egy határ.
nem mondom meg 2012.09.05 08:54:11
@Shadowbull:
Sőt, 2 óránként harangjáték is van, de sokkal szebb és élvezhetőbb, mint a konzervdobozzal kevert minden ütemet és dallamot nélkülöző dudaszó, amit az unokatesó überfasza, kiherélt kipufogós, németbű hozott kettes GTD-jének túráztatása koronáz meg, irgalmatlan fekete fellegeket eregetve.
Mivel a lakatosműhelyben homokszórásra bontok szét elemeket, és ilyesmiről már régebben beszámoltam, most egy olyan témát választottam, mely engem igencsak foglalkoztatott az elmúlt hónapban, hátha más is ilyen kínban szenved. Szinte minden autóba be van építve valami audió…..
nem mondom meg 2012.08.24 10:57:16
A magnóba dugható, kábeles, jack dugós adapterrel való küzdelem után rászántam magam egy ilyen göncre.

Hosszas kutakodás után úgy döntöttem, hogy a Belkin márkájú (ismerjük az informatikából, megbízható) termék megfelelő lesz. Hááát... Mondjuk... Vagy inkább ne mondjuk... A jel minősége erősen függ a transmitter-t és a lejátszót összekötő kábel állásától. Arról ne is beszéljünk, hogy, a készülék "okos" és energiát spórol, vagyis ha megfelelő ideig nem észlel jelet, kikapcsolja magát. Így természetesen két dal között mindig talál elég szünetet, akkor is, ha nem elemről, hanem szivargyújtóról megy.

Következő kör volt a Juroniksz típusú elektronikai üzletben 2990 Ft-ért talált no name, ismeretlen eredetű eszköz. 12V-os aljzatba be, és működik. Természetesen a jack aljzata szar. Egy hangszóró szól, ha eleget piszkálom és eltalálom a megfelelő helyzetet, akkor kettő. Átmeneti állapot az egy szól, egy recseg... USB-ről tökéletesen működik, bár néha megmakacsolja magát, ha számára nem megfelelő a szám vége/eleje, így két szám között lefagy. A távirányító a hamutálban pihen, mivel a szivargyújtó a váltókar előtt van, így pont kényelmes.

Következő elvetemült próbálkozás volt a gyári, Nokia berendezés, ami elvileg képes telefont tölteni, a készülékről jack aljzaton keresztül audió jelet fogni és mindezt FM frekvencián sugározni. Gondoltam, lesz zene, kihangosítás, töltés minden egyben, nem kell osztozni az egy szem aljzaton és még a Nokia Maps is használható.
Nos... Minősége erősen a Belkin-nel vetekszik, erősen függ attól, hogy a drót hogyan és merre tekereg, a végeredmény elég gyenge.

Erős a gyanúm, hogy a magára valamit adó gyártó, aki a nevét is fel meri írni a készülékre, betartja a vonatkozó előírásokat és a teljesítmény limitet. Az ismeretlen cuccnál ilyen gond nincs, sugároz, ahogy tud. Talán még Mari néni is veszi a macskaszemes Orionnal a másodikon, amikor a ház előtt állva beüzemelem a cuccot.

Negyedik variációnak szeretnék egyszer kipróbálni egy olyan FM transmittert, ami fizikailag kapcsolódik az antennakábelhez és a külvilágot kizárja, míg a kütyü működik.
nem mondom meg 2012.08.24 21:37:22
@Car Mandiner:

Eredetileg ezt néztem ki:
www.alpine.hu/p/Products/digital-media-receiver21/ida-x311

Végül győzött a gyári rádió, ami jól mutat a műszerfalban, működik a gyújtáskapcsolóról, stimmel a világítás színe, együtt működik a fényerő szabályzóval, tudja a sebességfüggő hangerőt. Az ideális megoldás a Dension Gateway akármi lenne a CD-tár helyére (ISO csatlakozós), de annak az ára már túl van a számomra reális határon.
nem mondom meg 2012.08.24 21:39:26
@arthur877:
Eladó a CD-s Blaupunkt? :)
Itt éppen nagyjából semmi baja a kocsinak Igen, értelme nincs. Igen, iszonyú nagy szívás. Igen, tényleg nincs értelme. Igen, egy csomó másra költhettem volna ennyi pénzt. De. Ennyi pénzből értelmes autót nem kapok, ahhoz nem kötnek történetek, nyolc év az életemből, és…..
  Igazából minden öreg járművemnél erre vágyok a legjobban. Hogy külföldre mehessek vele. Lehetőleg Nyugatra. Köpjenek le, egy sznob vagyok, nekem még mindig ott a legszabadabb a levegő, ott merek leülni az utcai lépcsőre tiszta farmerben, ott érzem logikusnak a dolgok…..
nem mondom meg 2012.05.14 08:37:28
@Csikós Zsolt:
Pontosítanék annyit, hogy általában olyan -40 km környékén jönnek ezek a problémák. Ha nyugati irányból jövök haza, az "agglomerációs övezetebe" érve (értsd: az ajróért megdöglő rabszolgák által naponta látogatott tájegység), a határ előtt 40-50 km-rel következik az a pont, ahol először megfordul a fejemben, hogy ez is csak egy magyar paraszt külföldi rendszámmal és most kellene visszafordulni.
TComment Ha kocsival megy a bicikli 2012.05.10 06:10:00
Bringaszállítási kiskáté, főleg kezdőknek. Mennyivel szabad menni, mennyi bicajt bír el a kocsi és hasonló kérdések. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
nem mondom meg 2012.05.13 22:28:07
@geegee:
Ezt a megoldást ismerem, csak ha oda felteszem a 4-es bringatartót, ami normál esetben vagy egy méter az autó mögött, akkor az autópályára se tudok felmenni, mert már a felhajtón elakad a bringa a kocsi hátuljában.
nem mondom meg 2012.05.13 22:56:15
@geegee:
Van hátfalas megoldás, de akkor meg a hátsó ablakot nem tudom nyitni. Amúgy is ritka a 4 db-os hátsó tartó, a vonóhorgos meg adott, az már megvan. A kocsi tetején a Thule doboz lakik.
Kedvenc barátom, igazán nagy hőstettet vitt véghez, kifizette a svájci frankos autókölcsönét. Az egészsége, és a családi aranyak rámentek, de megvan a gyönyörű, újszerű autó. Azaz csak volt. Munkája az autóhoz köthető, így nem véletlen, hogy aznap is benne üldögélt,…..
nem mondom meg 2012.04.24 10:22:20
TComment Pénzért nem kapható 2012.04.18 10:41:00
Korábban a japánok, most a kínaiak mindent lemásolnak, ha kell, hivatalosan, ha kell, törvényen kívül. Anyagminőség, mérnöki terv, nem lehet kérdés, ha elég pénz áll rendelkezésre. Van azonban, ami nem kapható. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Biztos mindenki fel tudna sorolni idegesítő lámpákat, amik rövid ideig adnak zöldet és sosem sikerül azonnal átjutni rajtuk. Vannak köztük olyanok, amiknél egész egyszerűen nem látni a program értelmét, feleslegesen ad hosszan pirosat, miközben semmilyen keresztező forgalom…..
Kisebb karambol szemtanúja volt Tibi. Nem történt nagy kár és nem volt anyázás sem, így hát amolyan aranyosan szerencsétlen, de mégis szerencsés történetet írt le nekünk. Valahogy így volt szép, minek is vitatkozni, ha a vétkesnek egészen pici kára keletkezett, a vétlennek…..
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..