Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nani&Zitus

28 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ígéret szép szó (ha megtartják, úgy jó), azaz nem nyugodtam, míg tisztes ügynöki munkát nem voltam képes végezni, tehát íme! Múlt héten csütörtökön kora délelőtt metróztam hazafelé a 3-as vonalon, s miközben öcsémmel fecsegtem, a velünk szemben lévő ülésen…..
Már jó régen nem írtam ide, és mint azt a cím is sugallja, talán az ügynöki gyakorlatból is kijöttem, mert a legutóbbi fogásaim mind-mind amolyan félfogások, vagyis csak a könyvek íróit sikerült levadásznom:- tegnap a Ferenc körúti M3 megállóban 20-as lány egy Harry…..
Nani&Zitus 2009.11.23 15:02:48
@Tommi: hát először is, úgy kell tartani a könyvet, hogy JÓÓÓL látható legyen a címlapja :)
aztán ezek elég forgalmas vonalak, előbb-utóbb biztos, hogy levadász majd egy jól kvalifikált ügynökkolléga!
Nani&Zitus 2009.11.24 11:51:06
@NIM: nem arról van szó, hogy nem tartom tiszteletre méltó dolognak, ha valaki képes idegen nyelven olvasni, főleg annak tükrében, hogy én is rohadt büszke szoktam lenni magamra, ha befejezek egy-egy angol vagy német nyelvű kötetet

de az egész más történet az én szememben, amikor valaki tök feltűnően mutogatja a metrón az angol nyelvű ponyváját, h "nézzétek, én angolul olvasok" (aztán ne adj isten nem is olvassa igazából, csak hurcolja a kezében)...szerintem igen, ez csak múló hóbort
Mert nem tudom máshogy értékelni, ha egy huszonéves srác Vass Virág agyonplakátreklámozott lektűrjét olvassa a metrón. Mikor annyi mást is tehetne... ..
Ma reggel fél tíz felé huszonéves lány olvasta a 29-es buszon az Apa és fiát. Úgy belemerült, hogy szinte sodorgatta a lapok szélét. A szerzőt-címet is alig tudtam lelesni, annyira szorosan markolta a könyvet. ..
Aug. 17-én reggel repültünk Londonba családilag és az én beszállókártyám elrontották, úgyhogy nem a többiekkel ültem, hanem a Pestről valahova Amerikába tartó portugál röplabdaválogatott tagjai között (Ahogy néztem, jobban örültek volna, ha a lányom keveredik oda...).…..
Nani&Zitus 2009.09.26 01:42:33
@csenga77: ha ugyanarra a fejléc képre gondolunk, akkor azt hiszem, nekem :)
Az ember elutazik nyaralni, hogy végre kikapcsolódjon, és lám, vannak olyan funkciók, amiket akarva sem tud csak úgy takarékra állítani. Értsd ezalatt, hogy még olaszországi vakációnk alatt is megszállottan figyeltem az olvasó társadalmat. Ez most azért is volt különlegesen…..
Végre férfiakat láttam olvasni! Kb. két héttel ezelőtt egy bevásárlóközpont pénzváltó fülkéjében, harmincas férfi olvasta: Lévai Anita-Potó István: Egyiptomi Fáraók c. könyvét.   Ma, vagyis július 10-én távolsági buszon 20 év körüli, gondosan beállított…..
A kitartóan ostromló meleg ellenére is van kedvük olvasni az embereknek, ennek pedig nagyon örölünk. :PA minap ahogy a metrón utaztam kompozcióba illően az egyik oldalon ülők végig könyvet tartottak a kezükben, melyet elmélyülten az arcukhoz meltek. Fényképre illő látvány volt,…..
Lapozd át a visszahozott könyveket!! - ezt áll(t) a Szabó Ervin Könyvtár netes adatbázisának rólam készített profiljában,.  Ergo minden egyes fiókkönyvtárban... És bárhol adtam vissza könyvet, ezt látta a könyvtáros a monitoron... Azért tűnt fel az egész, mert a minap…..
Nani&Zitus 2009.07.19 14:45:51
Kedves Olvasóink! Arra kérünk Titeket, küldjetek magatokról, ismerőseitekről olyan képet, amelyen olvastok, olvasnak - a blog fejlécébe (ahol már 200 kép felett vagyunk!) Persze lehet olvasós képet "lőni" vadidegenekről is - ezekeknek ugyanúgy örülnénk!press F5! A…..
Nani&Zitus 2009.07.18 13:47:09
Anthony Burgess: One hand clapping (1961) ford. Prekop Gabriella Európa, 1983 B+  zalamedia.hu ,  Anriska István/gothic.hu , libri.hu , Galamb Zotlán/ekultura.hu , krúdylib.hu , moly.hu       7. o.: Drakula :  tánc közben mondja bunkó srácoksnak ,akik azt sem…..
Tegnap rekordot döntöttem, az már tuti, mert ennyi sok könyvest láttam: Reggel az M3-on gimisnek vagy esetleg fiatal egyetemistának tűnő lányt az Angyalok és démonokkal, aztán a délutáni áradatban szintén ezen a vonalon 20-as lányt Heri Potyié és a félvér herceggel, 30-as…..
…ezután több mint egy hétig vagy nagyon bamba voltam, vagy csak nem írtam le, amit láttam, de nem szerepel semmi a jegyzetfüzetemben, következő bejegyzés július 2-ai:14-es vilin 30-as férfi pokertudományi szakkönyvet bújt, nevezetesen Gus Hansen: Nyílt lapokkal. Ugyanaznap…..
…12-én, pénteken reggel 50-es éveiben járó nőt bámultam bambán és nagyon fáradtan megint csak a 139A-n, kezében Debbie Macombertől a Magántanárnő, illetve Tétova menyasszony című kötetet tartotta. Ugyanezt a könyvet (tudom, hogy így nem egészen kronológikus) 30-án is…..
Megint emberemlékezet óta nem tudtam rávenni magam a posztolásra, pedig irtó sok megfigyelésem volt. Annyira sok, hogy most tényleg szétbontom több bejegyzésre, mert amúgy megzavarodnék, az tuti.  Június 5-én , pénteken reggel a 2-es metrón 20-as nőt láttam Danielle Steel…..
Nani példáján mutatom meg, mennyit érnek murci ajánló szavai:(részlet a blogjából)Nem akarok visszakeresni, hogy mikor, de iszonyatosan megfogadtam a közelmúltban, hogy idén több kölcsönkönyvet nem fogadok el, még akkor sem, ha maga az Atyaúristen kínálja, mert annyi a…..
Nani&Zitus 2009.06.25 14:38:26
Bartissal nem hiába van tele a jómondatok blog, ő még ennél is többet - jó szöveget - tud. És mer:litera.hu(Bartis Attila miskolci Könyvheti megnyitóbeszéde - így utólag, hozzám csak most ért el.Három db. PageDown után jön.)..
Tegnap két hölgyet (hiába fiúk, nagyon mi vezetünk ezen a téren!) láttam könyvvel a kezében a metró frontján:egyikük, egy tinédzser éveinek végén járó, Joanne Harris boszorkányüldözős-középkoros-kolostoros remekét, a Szent bolondokat ütötte fel éppen a 2-es…..
Nani&Zitus 2009.06.04 12:54:27
Szerintem kihagytam a pékárus hölgy  (negyvenes, csinos, kedves, sportos, vagány nő, cigarettán érlelt mély hanggal) csomó olvasmányát, ritkán vásárolok nála, de az ügy érdekében ezentúl gyakrabban veszek túrós batyut. Ma Courths-Mahler: Vergődő szerelem c.…..
...ügyvédjével perre készül egy suhanc író ellen, aki feltámasztotta Holden Caulfieldet, és megírta, mi lenne vele ma, 60 év múltán. tovább itt..
Alap, ugye, hogy a (megfilmesített) regények általában sokkal jobbak, mint a belőlük készült filmek... Na most itt éppen ama bizonyos "szabályt erősítő" kivételeket keressük. Van, hogy a remekmű szó kevés lesz az adaptáció leírására: mert hiába gyönyörű pl.…..
Capote Móricz Kányádi Block Radnóti Haas Christie Molnár_V Lomb_K Fossum Wilder Florian Romer Roth Csobánka_Zs Nolik_A Háy Robbe-Grillet Lieberman Gerra Lindsay Renberg Lukáts_J Szczygiel Orstavik Turányi_T                   …..
Talán a szép idő csalja ki a könyveseket az utcára, én nem tudom, de két nap alatt annyi olvasót láttam, mint sokszor egy hónap alatt sem.Szerdán a 139A busz utazóközönsége abszolút mértékben vitte a pálmát, annyian ragadtak könyvet a kezükbe.Elsőként egy jó irodalmi…..