Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haspók_

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.   Képtelenség elhelyezkedni, s…..
Haspók_ 2009.12.30 19:03:07
@Strici: Minek az neked? :) Magyarul nem tudnak, úgyhogy nem sokat érnél vele. :)

Nekem sem kell semmilyen elérhetőség, egy francia link elég lesz a hivatkozott törvénnyel. :)
Haspók_ 2009.12.30 19:41:13
@Strici: Mert természetesen a mostani 25-30 évesek mind folyamatosan túlóráznak és öt év múlva emiatt a pszichiátrián fognak kikötni... Amikor ilyeneket írsz, akkor ezeket te komolyan el is hiszed? :)

Ezek lennének amúgy azok a 25-30 évesek is, akik más kommentelők szerint halálra bulizzák magukat és másnaposan jelennek meg a munkahelyen és hírből sem ismerik a munkafegyelmet? :)

Meg azok is, akik szintén más kommentelők szerint játsszák a főnököt a középkorúak feje felett, közben meg kétórás ebédszünetet tartanak és délután négykor lelépnek? :)
Haspók_ 2009.12.30 22:16:38
@Strici: Furcsa szűrőn keresztül nézed a világot. Nem túl reális, de neked valamiért biztos így jó...
Munkahelyi (T)error MLM tortúra 2009.12.12 06:00:00
Tudom, sokan írtak már a Zepterről. Én most nem a cégről szeretnék tudósítani, hanem arról a társaságról, ahová balszerencsémre bekerültem. Most megpróbálom leírni a Zepternél töltött közel két hónap történetét. Amikor elhatároztam, hogy oda megyek dolgozni, tele…..
Haspók_ 2009.12.12 11:40:01
@tff: "Vagy a kutyaszart is el lehet adni drága pénzen szerencsétlen nyugdíjasoknak, ha jó marketinges az illető?"

Simán és nem csak nyugdíjasoknak. A lényeg a csomagolás. :) Egy new yorki ezt be is bizonyította azzal, hogy szépen csomagolt szemetet árul. Veszik. :)

addict.blog.hu/2009/09/24/vegyel_new_york_i_szemetet
Modorosblog Az Excelguru 2009.12.08 07:00:00
  -Nos hát kérem szépen, a legmélyebb tisztelettel köszöntök minden kedves egybegyűltet a mai, haladó Excel-tréningen. Rengeteg ismerős arcot látok, de hát ha valaki mégsem ismerne: Wichshund Máté vagyok, a Bitumex megbízottan önkéntes mindentudó Excelguruja és…..
Haspók_ 2009.12.08 15:57:32
@Bambano:
"ami kézzel 2-3 óra, arra már nem való az excel."
Hanem mi?
Haspók_ 2009.12.08 16:10:57
@Blackrock: Hol beszéltél általánosságban? Szerintem ez elég konkrét és személyreszóló: "azt hiszed, hogy kurva hozzáértő és menő vagy azért, mert idefirkálod a lúzer szakzsargonod".
Haspók_ 2009.12.08 16:53:43
@Blackrock:
"miért, nincs igazam? Nem ezt hiszed?"
Nincs, nem. :)

Egyébként nem sok olyan poszt van a blogon, amit ne olvastam volna el. :)
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Egy mezei utas nicknéven futok az indapass-on, blogotokkal akkor találkoztam, amikor a Magyar Oktatási Intézet nevét ütöttem a keresőmbe, de most nem róluk szeretnék regélni, hanem már 1 éve tartó keserves álláskeresésemről. A történet igencsak…..
Haspók_ 2009.11.23 12:44:19
@Strici:

Nem tudom, keress valami statisztikát a neten. Vagy itt valaki beírta, hogy kb. 20% nem tudott elhelyezkedni. Mondjuk ha azt vesszük, hogy mindenki folyton azt kántálja, hogy milyen alacsony színvonalú és követelmények nélküli a felsőoktatás, és arra gondolunk, hogy az innen kikerülő alsó 20% nem tudott elhelyezkedni...

Egyébként meg nem csak csókos útján lehet munkát találni.
Haspók_ 2009.11.23 13:03:53
@váj mí:

Semmi extra, sima hirdetés útján. Azért azok között sem csak "álhirdetések" vannak...
Haspók_ 2009.11.23 14:26:44
@1 mezei utas:

Pont azt írtam, hogy a külföldi ösztöndíj nem lényeg, ha nem mondjuk a tíz legkeresettebb cégnél akarsz feltétlenül dolgozni.

Az angolra gyúrj rá akkor, a lényeg az, hogy egy külföldivel folyamatosan tudjál szakmáról és az önéletrajzodról beszélgetni. Több nem kell egyelőre, de ez menjen flottul.
 Na innen folytatjuk, he - mivel annyira megtetszett mindenkinek a szóban forgó folyóirat. Hejjhó Tibi!Nem végeztem még a bölcsészekkel, ezért tehát íme egy újabb cikk az ELTE BTK-s gólyáknak osztott Pesti Bölcsész Újságból. Nem emelek ki semmit dőlttel, mert akkor ki…..
Haspók_ 2009.11.21 22:14:09
@Modor Tibi:

A pénzügyesek is hajlandóak továbbképezni magukat, csak ők is inkább a pénzügy területén tanulnak még, nem pedig a nyelvtudást fejlesztik tovább. Ami a munkához elég, az a szint megvan nekik, és aki "hobbiból" nem fektet hangsúlyt arra, hogy tényleg jól beszéljen, az sok helyen simán megél egy erős középfok alapra felszedett szakmai szókinccsel. Igazából csak felsővezetői szinten szokott elvárás lenni a színvonalas nyelvtudás, alatta elég, ha az ember tud kommunikálni a külföldi kollégákkal, a kutyát sem érdekli, hogy hogyan.

Egyébként nem értem, hogy a gazdasági felsőoktatásban miért nem lehet megvalósítani a normális nyelvoktatást. Nem gondolom, hogy egy nyelvszakkal kellene versenyezniük, de azért lenne mit javítani...
Haspók_ 2009.11.21 22:25:49
@El Topo (Sgt. Elias):

Egyszer hallottam egy lányt dicsekedni, hogy ő mennyivel többet ér majd azoknál, akik a Közgázon fognak végezni, mert azoknak csak egy diplomája lesz, ő meg ugyanannyi idő alatt kettőt is szerzett. Aztán kiderült, hogy ő a főiskola után ment át még plusz két évre, hogy meglegyen az egyetemi diplomája... :)

Így is lehet számolni, gondolom, az ilyenek szoktak azzal is dicsekedni, hogy három nyelvvizsgájuk van, csak azt felejtik el hozzátenni, mindegyik ugyanabból a nyelvből. :)
Haspók_ 2009.11.22 17:24:20
@Modor Tibi:

"tudom, pénzügyi területen dolgozom"

Tudom. :) (Ki ne tudná? ;)) Csak azért reagáltam, mert a kommented azt sugallta, hogy a közgáz diplomások lusták később tanulni, főleg nyelveket. De sztem ez nem igaz, csak "haszonmaximalizálnak" és olyat tanulnak, ami később jobban megtérül. :)

"A következő az lesz, mint az Index fórumán: beírom, hogy mennyit keresek, és hányan dolgoznak alattam, és milyen kocsit vettem :)))"

Vsz. nagy sikere lenne, ömlenének a kommentek. :D De ha modoros akarsz lenni, akkor ne saját kocsit írj, hanem azt ecseteld, hogy milyen céges kocsid van... :) (Egyébként hol van ilyen az Indexen??)
Mostanában hanyagoltam az izgalmasabb kommentek publikálását, ma mégis egy hozzászólás következik Saffranektől, aki belefáradt a hazai áldatlan állapotokba és külföldön próbálna szerencsét.8 éve vagyok a szakmámban, értek hozzá - DTP operátor vagyok (kiadványszerkesztő).…..
Haspók_ 2009.09.25 11:48:41
@bezzegszilvia:
"Visszatérve a hirdetésre, ha a cég leírja, mennyi bért fizetne, akkor van rá esély, hogy nem maga az ajánlat, hanem a bégösszeg kelti fel az érdeklődök figyelmét."

Ez csak akkor lenne igaz, ha ezek a cégek átlagon felüli fizetést adnának, de a legtöbb esetben erről szó sincs. A "versenyképes" címkével jelölt fizetések nagyjából átlagosak, és az eltitkolással inkább az a cél, hogy a cég legyen jobb alkupozícióban.
Érdekes a 10 évvel ezelőtti index design, mindenesetre  boldog születésnapot kívánunk!  Következzen XSün levele; Igazándiból a véleményetekre vagyok kíváncsi, illetve arra hogy szerintetek törvényes-e ez a cselekmény a főnök részéről. Nemrég biztonsági kamerák…..
Haspók_ 2009.05.17 18:42:03
@Mária:
A munkáltató a szabadságnak nem egynegyed, hanem háromnegyed részével rendelkezhet. Viszont valóban nem küldhet szabadságra azonnal, mert egy hónappal előtte be kell jelentenie.
Olvasónk 7 éve vezeti saját cégét és a rengeteg negatív tapasztalat alapján arra az elhatározásra jutott, nincs szüksége alkalmazottakra. Kedves Munkahelyi Terror és Kedves Olvasók! Sokat olvasok gonosz munkáltatókról, borzalmas munkakörülményekről, stb. Biztos vagyok abban,…..
Haspók_ 2009.05.16 19:43:36
@bore_out:
A HR-es csaj indoklása sztem elég gyenge volt, civilizált helyen azért általában közlik előre, hogy menetközben valamikor átváltanak angolra. Aki pedig végig tud beszélni legalább egy fél interjút angolul, az nem fog megijedni a telefonnál sem...
Haspók_ 2009.05.16 19:46:27
@Strici:
A posztból az látszik, hogy fogalma sem volt neki, hogy mit ír az Mt.:
" Mondtuk neki, töltse ki a 30 napos felmondást, 15 naphoz törvény szerint ragaszkodhatunk..."
Ez azért fura, ha már valaki alkalmazottakat vesz fel, nem árt alapdolgokkal tisztában lenni. Már csak azért, hogy ne szívassa magát, mint pl. ebben az esetben is.
Haspók_ 2009.05.16 19:50:45
@Strici:
Minek? :) A HR-esnek nem kell végigbeszélnie a fél interjút, bőven elég, ha fel tudja olvasni a papírról a kérdéseit és értelmes képet vágva végig tud hallgatni. :) (Néhánynak még ez sem sikerül. :P)