Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tersyxus

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több, mint 60 éve már, hogy a Sasvári Zongoraműhely beköltözött az Erzsébet körút 21 szám alatti bérház első emeletére. Ennél romantikusabb helyet egy zongorakészítőnek aligha lehetne elképzelni. A Paulheim József tervezte neoreneszánsz épület udvara az egyik legszebb a…..
Napi Budapest Sziklakápolna 2010.05.04 01:00:00
A Gellért-hegy déli oldalán nyiló barlang egykor még a szegények menedéke volt és barlanglakásként müködött. A XX. század elején azonban átalakították a pálos rend kápolnájává. De a legmagyarabbnak nevezett rend nem sokáig maradhatott itt. Miután 1950-ben…..
Andrew Gifford 1970-ben született, és mára a kortárs festészet egyik nemzetközileg elismert alakjává vált. Nagy világjárónak mondható: bejárta már hazája, Nagy-Britannia mellett Magyarországot, Hong Kongot, Franciaországot. Jelenleg Brightonban él. Február 3. és 28. között a…..
Bátorítunk mindenkit, hogy vegyen részt a poznani találkozón. Lehetőség szerint csatlakozzatok egy plébániai csoporthoz vagy közösséghez. A KIM-iroda idén is szervez közös utazást azoknak, akik más fiatalokkal közösen szeretnének részt venni a találkozón. Részletek itt:…..
A legutóbbi anno és most fotók készítése közben kezdett el jobban érdekelni a Kálvin téren, a református templom mellett található áruház. Elkészültek a fotópárok, aztán egyszer csak azon kaptam magamat, hogy a könyvtárban kutatom a telek és az épületek történetét.…..
8ker Mátyás téri falazás 2009.02.24 12:34:00
Ha valaki még nem ismerné, a Magdolnanegyednek saját oldala van, és ha minden igaz, akkor nemsokára már a Kesztyűgyár honlapja is megnyílik. (legalábbis az ígéretet már megtette, domaint bejegyezte a Rév8). A Magdinfón olvastam a jogos kérdést: ha esik a hó, vagy ónos eső, akkor…..
Menjen fel a páternoszterrel a negyedikre - mondták állítólag ifjú korában a nagynénémnek, aki vagy félórát várt, hogy a különös tisztségű úr megérkezzék és felkísérje. Lehet, hogy ezt a sztorit mindenki a saját nagynénjével ismeri, de nem is ez a lényeg. A páternoszter…..
tersyxus 2009.01.18 23:51:31
@zigzeg: "Energiagazdálkodási Intézet (EGI) Ben rakpart 33-34"

^^
Ben rakpart? Sir Ben? Szegeny oreg... :)

En meg a BKV-szekhazban lattam eloszor 5 evesen. Meg voltam gyozodve rola, hogy sima lift, csak eppen szerelik a nyilaszarokat...
Na szép kis vidám évkezdés. De most mit tegyek, ha városos, épületes, lakásos témában csupa ilyen termett az elmúlt héten az Indafotón. És hogy milyen lesz a jövő heti termés? Az természetesen a Nyájas Olvasókon is múlik: tessenek kérem feltölteni több mókás urbanista…..
Marhára kíváncsiak lettünk, hogy a tegnap bejelentett bontások-átépítések mégis mely épületeket érintik a belvárosban. Megkérdeztük hát az érintetteket. A Fashion Street fejlesztője egyelőre még korainak tartja a konkretizálás, az V. kerületnél meg azt mondták, még…..
BudapestenTízmillió forintot kaphat jövőre a Feneketlen-tó (index)Nem tiltják be a Szigetet (index)Bokrétaünnep a Mandarin Kertben (lakásportál) Máshol Origami ihlette ház (inhabitat) Gyönyörű, levélalakú épület Brazíliában (inhabitat) Jópofa gyermekközpont Indiában (wan)…..
Mint arról korábban hírt adtunk, a Google Maps tervezett egy új budapesti utcát és még el is nevezte. Hétvégén kiderült, hogy erős jóstehetsége van a cégnek, mert szombaton valóban átadták a Szurmay Sándor sétányt. Sőt még domborműves emléktáblát is avattak a bárónak,…..
Úgy tűnik a böngészés után a várostervezés felé nyit a Google. A G Mapson ugyanis egy nem létező mátyásföldi utca található. Az ötlet jó, csak kár, hogy a megvalósításához le kellene bontani egy színházat és egy főiskolát. A képen jól látható, hogy a Szurmay Sándor…..
tersyxus 2008.10.12 12:46:49
A legdurvabb szerintem ez (Rippl Ronai utca):
maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&q=budapest&ie=UTF8&om=1&ll=47.513549,19.077909&spn=0.003116,0.006888&t=h&z=17
Ugy latszik a nagykovetsegek es villak alatt menekulo alagutak epultek a hideghaboru alatt es a Google meg ezt is tudja.
Bár nagyon szeretjük a negyvenes évek fővárosának stílusát, mégis úgy éreztük, itt az ideje valahogy megfékezni a Batman- és horrorrajongók ámokfutását a blogon. Éppen ezért újabb kérdést intézünk a Nemzethez: Önök szerint melyik épületünk szerepelhetne a Csillagok…..