Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovácsné

118 bejegyzést írt és 2532 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes kérdés, el lehet rajta gondolkodni: "számít e, hogy kiért hagynak el bennünket?" Persze vannak, akiknek az életében egyetlen egyszer sem vetődik fel ez a dilemma, mert szerencsések és soha nem történik meg velük az egész, vagyis: soha nem csalják meg őket és soha nem válnak el tőlük. (Ezúton…..
Kovácsné 2021.07.06 08:57:41
@Örömhernyó: Hehe... nem tudom hány éve volt az eset, de még mindig fél oldalat megér a "buta picsa félresmárolása". Biztos tényleg te vagy a tutiász magabiztos ezernőtmegfektető ötösbendugó nyerőgép.
A szaporítás visszaszorítása jó sok éve napirenden lévő téma. Február elején jött a hír, hogy áprilistól itt aztán minden megváltozik. A FELIR szám jön, a szaporítók pedig mennek. De hogy egy szám mennyire fogja megváltani a világot? Ehhez jó alaposan a dolgok mélyére kell ásnunk...
Kovácsné 2021.06.16 11:32:11
@midnight coder: Mondjuk az kicsit húzós lenne, hogy aki havonta 10 ezernél nagyobb összegekért iskolába hordja és képzi a kutyáját, pont az fizessen a balfaszok miatt (: Hasznosabb lenne szerintem a chipeltetés könyörtelen betartatása (chip hiányában kemény büntetéssel és azonnal elkobzással), a szaporítók lenyomozása (ez "csak" kapacitást igényel, agymunkát nem, ki kell menni a kiskutyákat hirdetőkhöz, és körülnézni, aki csomagtartóból árul, azt azonnal lecsukni (nem a csomagtartót (: )) illetve a kutyák utcai viselkedésének nagyon kemény szabályozása (kiszökött kutya után megabüntetés és elkobzás, ha a kiszökött kutya támad, mega-megabüntetés, sétáltatás kutyaiskolai vizsgához kötése stb.)
Csak a szokásos magánvélemény, talán teli tévedésekkel. Bevallom, nem sok fogalmam volt arról, hogy Petry Zsolt létezik, azt sem tudtam, mivel foglalkozik. Az interjúját olvasva, amely végül a kirúgásához vezetett, kicsit büszke lettem rá, és kicsit sajnáltam is. Az előbbi magyarázata annyi, hogy…..
Kovácsné 2021.04.08 11:41:13
Kirúgni az ürgét baromság volt, teljesen kontraproduktív, sokkal, de sokkal többet árt az elfogadás ügyének, mint az, amit mondott.
De ha már kapitalizmus: jelenleg két anyagilag produktív rendszer működik a világon: a nyugati demokrácia, és Kína. A nyugati demokrácia részint a harácsoló múltja miatt működik, részint viszont azért, mert nem baszogatják agyon az embereket tök felesleges dolgokkal (nyilván itt is van egy rakás beépített hiba, de azt nem is mondta senki, hogy tökéletes a rendszer),. Kína meg azért működik, mert embertelen nyersanyag készletet tud ötvözni a szívást kulturálisan elfogadni hajlandó munkaerővel. A két véglet közti csóringer autokrata rendszerekben az aktuális rezsim valagát nyaló szűk elit képes bármit is elérni, maga az ország (tudomány, fejlődés stb.) lerohad, a szűk elit jellemző módon a köpedelem nyugatra küldi a gyerekeit, a csóringer autokraták közt előbb-utóbb mindig háború tör ki, részint gazdaságserkentési okokból, részint az agyonbaszogatott, egyéb kormányzási ötlet híján folyamatosan ugrásra készen tartott nép feszültségét levezetendő. Mármost ha választani kell, hogy a tökéletlen nyugati demokráciában akarok élni, vagy Kínában, vagy csóringer autokráciában akkor inkább a legelső, annak minden hibájával együtt. Viszont ha ott akarok élni, akkor el kell fogdnom, hogy pl. az embereket nemi alapon nem lehet baszogatni, egyrészt mert teljesen feleslges és értelmetlen, másrészt az ilyen jellegű baszogatás vezet a csóringer autokráciák/Kína irányába.
Ez az első Az első instant leves 2021.03.19 18:16:21
Az első instant levest egy tajvani születésű japán feltaláló, Andó Momofuku alkotta meg 1958-ban, az Oszaka prefektúrában található Ikeda városában. A gyorsan, csupán forró víz hozzáadásával elkészíthető Chicken Rament Momofuku egy kis műhelyben hozta létre egy év kísérletezés után. Momofuku az…..
Hogyan is nevezzük az egyedülálló nőket, akik még gyerekeket is nevelnek? Lehetőleg maximum két szóban és úgy, hogy ne hangozzék hivatalosan? Az angolban valahogy frappánsabb a Single Mom, mint amire magyarul képesek vagyunk: az egyedülálló anya túl hosszú és hivatalos elnevezés, a leányanya nyilván…..
Kovácsné 2021.03.06 21:59:29
@Puerto Prince: Aki nem tud vezetni, annak tök mindegy, hogy új Audit vesz vagy valami használt szart, első fára felcsavarodik, és be fogja bizonyítani, hogy a fa a hülye (:
Kovácsné 2021.03.06 22:09:37
@Vén motoros: Hát, vannak ugyan fiatal férfiak, akik próbálnak olcsón szerezni tuti pinát (idősebb nőt, aki isteníti őket fiatalságuk miatt, ami amúgy nem túl jó bót, mert aki istenyt valakit, az eleve nem százas...) de az elvált anyákat az esetek többségében vagy elvált férfiak kerülgetik (tehát mindkét fél hibás áru, hogy a kedves szóhasználatot átvegyem) vagy olyan agglegények, akik túl későn jöttek rá, hogy dedósan viselkedni 40 felett nem sikkes (:
Kedves Life Advisor! A férjemmel újra és újra ugyanazt a körforgást éljük át. Sokáig nem szexelünk, inkább pornót néz, nem érzem, hogy vonzódna hozzám és még a fejemhez is vágja, hogy többet kell tennem azért, hogy vonzónak találjon. Aztán persze rájön, hogy megbántott és elnézést kér. Ezután…..
Kovácsné 2021.02.15 14:12:24
@Vén motoros: Azért azt se felejtsük el, hogy rengeteg (de RENGETEG) férfi küzd önértékelési problémával, ami pornónézés-farokverés közben nem jön elő, csakis a való életben (pl. titkos barátnőnél, kurvánál IS előjön, a titkos barátnő azért van hogy vigasztaljon, a kurva meg azért, hogy kussoljon...). Ez az esetek többségében ráadásul anyu alázásával és hibáztatásával párosul, amiből anyu hiába próbál akármilyen szopós-anális-sikoltozós trükkökkel kimászni, neki a férje életében egy dolga van, hogy hibás legyen. Ilyen férjtől-kapcsolattól menekülni kell, aztán lehetőleg "széplélek megsajnálása" címszó alatt nem bevállalni egy másik ugyanolyat két hét múlva.
Kovácsné 2021.02.15 14:16:33
@Örömhernyó: Mindig az a kérdés, hogy mit tekintünk "lemenni kutyába" állapotnak, ugyanis - meglepi - a nők se szívesen mennek le kutyába (adott esetben három centiméternyi) himalájányi önérzetű faszért. Aki a normális kommunikáció és a "lemenni kutyába" közé egyenlőségjelet tesz, az egy idő után emelt fejjel bámulhatja a pornót (félreértés ne essék, nő, ha férfi az illető). Nem lesz pornófüggő, csak más nem jut, hacsak nincs rá pénze. Amivel egyébként az ég egy adta világon semmi baj nincs, amíg az illető nem próbál meg észt osztani azoknak, akik megpróbálnak hosszabb-rövidebb ideig normálisan együtt élni, vagy adott esetben nornmálisan különválni.
Egy nagyon jó barátnőm kevésbé optimális helyzete adta az ötletet ehhez a cikkhez, amin már egy pár napja rágom magamat. Flörtölni, bókokat kapni egy másik embernek tetszeni jó érzés, ezt senki sem tagadhatja. De belefér-e ez az ártatlan játék, ha valaki vár otthon, akinek mi vagyunk a…..
Szoktál együtt tanulni az iskolás bocsoddal? Kihívás a köbön, nem könnyű jól csinálni. Ebben a cikkben olyan tanácsokat adunk, amiket betartva hatékonyabbá válhat az együtt tanulás a gyerkőccel...
Kovácsné 2020.09.23 11:51:41
@a nagy hohohorgász: Hehe, pont ezt akartam írni (: A gyerek igen világosan jelzi, hogy mire van szüksége és mire nincs.
    Ez az a frázis, mely mindig brutálisan kiakaszt. Amitől még ennél is jobban bepöccenek, az az, amikor a beszélgetőtársak, kommentelők, vagy akár fajsúlyos prédikátorok meggyőződéssel hangoztatják, hogy ez már csak így van; nincs mit tenni, ez a világ rendje. A szenvedély elillan, s örüljünk,…..
Kovácsné 2020.09.22 11:52:10
@MAXVAL bircaman közíró: A "rossz külseje miatt depressziós férfi" nagyjából a férfitársadalom 90%-a. Ha elszakadunk az alapoktól, vagyis attól, hogy hány férfi van teljesen kétségbeesve attól, hogy ilyen meg olyan a farka, akkor még mindig ott vannak a mániákusan edzők, a titokban hajfestők, meg a többiek. Nyilván mindenkinek a sörhasú-böfögős félállat jut eszébe a férfiakról... ja nem (: (: (:
Kovácsné 2020.09.22 13:09:34
A gond valahol az irodalomoktatásnál kezdődik (: (: (: De ha nem is pont ott, az mindenképp része a problémának, hogy pl. a "lexebb szerelmes művek" kategóriába sorolt versek 150%-a arról szól, hogy "de megb..nálak", túmisztifikálva az egész témát (: A felhorgadó szexuális vágy nem feltétlenül egyezik meg azzal a szerelemmel, ahol a másiknak a társaságára is vágyunk (nyilván elég nehéz ráhorgadni valakire, akitől minden egyéb vonatkozásban feláll a szőr a hátunkon, de azért vannak jelentős kivételek (: ) A szerelem ott kezdődik, amikor szex után van kedve az embernek beszélgetni. A szerelembe belefér, hogy gátmetszés után a nőnek nem biztos, hogy orgazmusra van a legnagyobb szüksége, belefér az is, hogy a férjet nyomasztja valami faszkalap a munkában. Belefér a gyerekzaj (sőt: gyereket csakis és kizárólag szerelmes embereknek lenne szabad nevelniük), beleférnek az apró-cseprő napi bosszúságok. A szerelem a másik megbecsülése, tehát ad abszurdum simán belefér a harmadik fél az ágyban, a kurvázás, és minden egyéb is, de semmilyen körülmények közt nem fér bele a partner gyalázására épülő partnerkereső duma, a másik megalázása, megvetése, semmibe vétele, hibáztatása, csicskáztatása. Mint ilyen, természetesen a szerelem iszonyú ritka, hiszen ezek szerint szerelmes csak olyan ember lehet, aki eleve boldog. Innentől viszont olyan baromira mindegy, hogy két ember a szex hiánya vagy valami más miatt megy szét. A szex az a terület, ahol a leggyorsabban kiderülnek a dolgok, és a szex iszonyú jó tud lenni, meg iszonyú rossz, de ettől még a szex csak egy szempontok közül.
Pár napja jött ki az új trailer az idei év egyik legjobban várt filmjéhez, a Denis Villeneuve rendezésében részben Magyarországom forgatott Dűnéhez. Természetesen a rajongók máris kockáról kockára összevetik az előzetest David Lynch 1984-es kulfilmjével. Íme egy ilyen összehasonlítás:..
A Vadászat (The Hunt) az idei év egyik legnagyobb meglepetésfilmje, mely Quentin Tarantino munkásságának nyomdokain haladva (némi Robert Rodrigez "beütéssel") sajátos fekete humorral fűszerezett véres horror-drámát mutat be nekünk. A cselekmény inkább akciófilmes jellegű (kivitelezésében), az…..
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
Kovácsné 2020.09.01 11:11:03
A "népben" mindig is fortyogott egy adag állati indulat, ennek mértéke kora gyerekkorban eldől (és az ezer generáció alatt rögzült, fantasztikusan érzéketlen nevelési módszereknek köszönhetően többnyire úgy dől el, hogy igen sok van belőle). A nép erőszakos, féltékeny, gyűlölködő és önző. A népet sokkal egyszerűbb embereknek nevezni, így beletartozik az is, aki nem tudom én milyen entellektüellnek képzeli magát, pedig többniyre ugyanolyan motivációk hajtják, mint a többieket. Az, hogy az erőszakból, gyűlöletből stb. épp mennyi jut a felszínre, azt az általános közállapotok határozzák meg. (Pl. a náci Németországban pikk-pakk találtak egy rakás őrt a haláltáborokba, azok nem csak úgy kiugrottak a földből, hanem mindig is ott voltak. Mivel a tevékenységük dicséretesnek számított, előjöttek besöpörni a sok kedves biztatást, ugyanúgy, mint most a homofóbok, a migránsozók meg a többi szerencsétlen) Ha viszont sokáig nem hagyják a szart felúszni az általános szennyvíz tetejére, akkor van rá esély, hogy úgy leülepszik, hogy egy darabig magától is lent marad, ilyenkor szokott a "nép" csodálkozni, hogy milyen kellemes béke van, pedig hát voltaképp mindenki el van nyomva. Mindenki el van nyom... ÚRISTEN mindenki el van nyomva... A "nép" azt az arany középutat képtelen megtalálni, ahol a szar lent marad, de a szennyvízre senki nem hazudja azt, hogy Szentkirályi. Ez csak akkor menne, ha mindenki saját maga, önálló agyi tevékenységre támaszkodva belátná, hogy ha egy kicsit felad az állatból, akkor a közösségnek (melybe ő is beletartozik) nagyobb mértékben lesz jobb, mint amennyire neki rosszabb, tehát végső soron neki is csak jobb lesz. Ezen üdvös állapot elérését segíthetné az oktatás, ahova viszont eleve olyan gyerekek kerülnek be, akiket a kedves szülők erőszakra, féltékenységre, gyűlölködésre és önzésre huzaloztak.
téveszmék "Nem győzhet mindenki" 2020.05.11 00:20:06
    Érdemes lenne mindannyiunknak megállni egy pillanatra, s körbetekinteni saját mikrokörnyezetünkben. Vajon győztesből, vagy vesztesből találunk többet? Bevallom: jómagam - kevés kivételtől eltekintve - sikeres és elégedett embereket látok a saját világomban. Ugyanakkor pontosan tudom, hogy…..
Kovácsné 2020.05.12 10:47:38
@G. Nagy László: " Sport, diéta, fodrász, fogorvos, kozmetikus, plasztikai sebészet" Pszichológust kifelejtetted (:
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
Kovácsné 2020.04.18 13:06:22
@bioLarzen: Édfes drága jó istenem... nekem ebből az egészből csak egy mondat volt meg gyerekkoromból, amit a nagyapám mondogatott gyakorlatilag bármilyen megoldandó problémára: "Tudod, Bors, a lovak muzikálisak" (: (: (: (: Szóval innen....
Mitől jó kutya egy jó kutya? Mitől neveletlen egy neveletlen kutya? És mindez kin múlik? Kinek a felelőssége?..
Kovácsné 2020.04.16 13:52:04
Ott kell (szerintem) kicsit árnyalni a történetet, hogy az emberi tulajdonságok állatra ruházása azért elég kellemetlen helyzeteket is tud teremteni. Például ismerek (nem is egy) olyan gazdát, aki két-három-sok mentett kutyával járja az erdőt, ahol én is sétáltatok, és mindenkinek boldogan újságolja, milyen "hálásak" a kutyái - akik egyébként behívhatatlanok, kezelhetetlenek valamint ön- és közveszélyesek. Pedig nem hálásak, akkor se, ha a komplex, sokrétű emberi "hála" mögött valószínűleg ugyanaz az ösztön működik, mint ami nagyon-nagyon alapfokon a megetetett kutyában. Viszont a "hála", mint fogalom, könnyen elvakít. A "rajongva néző" "hálás" kutyának az ember sokat, nagyon sokat megenged. Az objektíven kezelt kutyát is lehet szeretni, de akkor kisebb a veszélye annak, hogy kivetített érzelmeink miatt adott társadalmi helyzeteket nem tudunk normálisan megoldani. Túl sok ember hiszi el az elvakult "hála" történeteket, és erre alapozva teljesen hamis, emberközpontú elvárásokat támaszt a hazavitt kutyával szemben. Sztorik helyett kutyakommunikációt, viselkedéstant és hasonlókat kellene tanulni, és realisztikusan közelíteni a kutyákhoz, akik baromi jól elvannak ember nélkül (eszük ágában nincs "gazdisodni", nem állnak "könyörgő szemekkel a rácsok mögött", és temérdek munkába kerül, mire tisztességesen összeszoknak velünk. Addig bizony szökdösnek, nem ismernek szabályokat, stb.) És ide tartozik az is, hogy a menhelyre visszavitt kutyának nem "szakad meg a szíve", legfeljebb érthetően ideges amiatt, hogy nincs öt perc nyugalma ( a tíz év után egy gondoskodó családból kiszakított kutya megint más tészta).
Attól, hogy valamit kimondasz, még nem lesz hihető. Ha nem állsz a szavaid mögött teljes meggyőződéssel, nem leszel hiteles, ezt pedig ki fogják szúrni. Ezért is tartom fontosnak, sőt mi több, egyre fontosabbnak az önazonosságot. Inkább legyek népszerűtlen egy kijelentésem miatt, mint álszent…..
Kovácsné 2020.03.09 11:27:49
Lehet kutyát lakásban tartani, csak nagyon rá kell készülni, és TÉNYLEG nem való boldog-boldogtalannak. (Munkakutyák - vizslák, ilyen-olyan juhászok, stb. - esetében pedig nagyon-nagyon-nagyon-nagyon rá kell készülni.) Mivel a lakásban a kutyát napközben 0.0000 inger éri, ezért szimplán "sétáltatni" marhára nem elég (napi háromszor sem). Ha nem kap feladatot, amivel az agyát kellően lemerítheti, néhány év alatt begolyózik, hogy csendesen vagy zajosan, azt már fajtája válogatja, illetve az, hogy milyen szinten mozgásképtelenre hizlaljuk puszta szeretetből. (És begolyózik a szomszéd is, aki az unatkozó Buksi üvöltését/járkálását hallgatja egész nap, meg a járókelő, akit százhúszezerrel üt el Buksi a parkban, mikor végre kiszabadul. Hogy csendesen vagy zajosan golyózik be, azt már ember válogatja (: (: (: ) A lakásban tartott kutya karmait ápolni kell, mert többnyire nem kopik normálisan, hidegben adott esetben ruhát kell rá adni, mert nem nincs hozzászolva stb. Megoldható, de meg KELL oldani. Mindez NEM jelenti azt, hogy a kertben tartott kutyát nem kell ápolni és rendszeresen foglalkoztatni, csak azt, hogy napközben sokkal kiegyensúlyozottabb az élete, illetve adott vészhelyzetben simán magára lehet hagyni 10-12 órát. Persze, alszik egy csomót, de felnéz a madarakra, megtekinti, ki van a kapuban - a folyamatosan a kapuban őrjöngő kutya el van hanyagolva, ezért ebből a szempontból nem etalon! - elszaglászik a bokor tövén, akkor ürít, mikor szükségét érzi. Továbbá kopik a karma, normálisan nő a bundája, nem irritálja a nyálkahártyáit a száraz levegő, nem kell naponta fürdetni, stb. Minden csak elhatározás kérdése, de lakásban kutyát tényleg csak az tartson, aki bírja cérnával, hosszú évekig. (Meg kertben is (: )
Kovácsné 2020.03.09 11:32:05
@Boar.: Bármilyen kutyát kerítésen belül lehet tartani, csak az egyiket három perc alatt győzöd meg róla, hogy te vagy a főnöke, a másikat meg három hónap alatt (ahol a "főnök" nem egyenlő azzal az emberrel, aki hangosan tud ordítani meg nagyot tud ütni, mert egy erősebb akaratú kutya mindkettőt 5 perc alatt szokja meg). Az a kutya szökdösik, amelyik úgy ítéli meg, hogy nincs gazdája, csak fekhelye meg vacsorája.
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
Kovácsné 2020.03.07 15:11:30
@Tomi1.8VTI: Van hát, mármint magyarázat az após dologra. Az após baromi jó elvan azzal hogy főznek-mosnak-takarítanak rá, éjjel-nappal mindenről és mindenkiről nyugodtan oszthatja az észt és mindekinek ugrania kell, ha megszólal. Az anyós meg ezt az egész világon veri le, nem pedig a férjén (: (: (: (Ott a gond, hogy rengeteg ember szocializálódik abban, hogy a fiú/férfi voltaképp egy csecsemő, akit megállás nélkül ki kell szolgáni. Pedig férfinak-nőnek egyaránt sokkal jobb lenne, ha ezt marha gyorsan elfelejtenénk. Nézd csak meg, melyik ivarnál gyakoribb a kontrollálhatatlan hiszti, akár az óvodában, akár a munkahelyen, akár az ágyban. Nem, nem a nőknél.)
Kovácsné 2020.03.07 15:18:57
@Andy73: Legenda. Rengeteg elvált férfit ismerek, aki szeretne párt (millió társkeresőn van fent, és nem a basznék.hu-ra gondlok, hanem olyanra, ahol hosszabb távra keresnek partnert az emberek) és az istennek nem talál, mert lehetetlen elvárásai vannak, gyerekkori szerelmének tökéletes klónját keresi stb. De persze ugyanez igaz a nők egy részére is: elvárások 200%, alkalmazkodóképesség 0%. Az a piszkos nagy igazság, hogy a szakításból/válásból az emberek egy része tanul (ők találnak új párt) a többi meg élete végéig lőtt medveként morog a másik nemre ahelyett, hogy a saját hibáit beismerné. Ezen a vonalon férfi és nő közt nincs különbség.
Hányszor hallottad már, hogy nem számít a külső, mindegy, hogy festesz, a lényeg mindig belül van? És hányszor kellett kint ácsorognod egy szórakozóhely előtt, mert nem engedtek be a belsőd miatt? Na és milyen gyakran engedtek be egy dress-code-os eseményre rosszul felöltözve, mert a héten már…..
Kovácsné Hadd dagadjon 2020.01.22 12:40:51
Olyan sok szépet és jót elmondtak már a Nemzet Eszei a Nemzet Testének igencsak hatásos reklám-megnyilvánulása kapcsán a (miszerint hogy a válás egyetlen oka a dagadt nő, szegény Jennifer Aniston, ha ezt tudja, legalább egy jót zabálhatott volna előtte….), csak épp a lényeget nem láttam még sehol…..