Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aron_son

10 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén kifejezetten sokat sikerült olvasnom, bár továbbra is azt vallom, hogy a minőség a fontos a mennyiség felett. Aminek nagyon örülök az az, hogy két könyvet leszámítva, az összes nagyon kedves volt a szívemnek, sokat adtak nekem. Először csak 12 művet szerettem volna kiválasztani, de nem tudtam…..
45 millió euróért 56 elektromos buszt vett magának a város néhány éve, a "klímavészhelyzet" kezelésére. A polgármester akkor így kommentálta a buszok átadását: "hivatalosan is elkezdődött az elektromos buszok korszaka". Visszahívások, meghibásodások, és az ígérthez képest lényegesen…..
Mint arról hírt adtam a hét elején, legutóbbi blogbejegyzésemet rekordszámú olvasó látta, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam arról, mennyire nagy szükség volt egy ilyen részletes, szakszerű, egyben személyes tapasztalaton nyugvó beszámolóra. Sőt, olyan is volt, aki megkérdőjelezte, hogy egy…..
Aron_son 2020.12.01 13:08:03
@Szonday Szandra: Tényleg nem őrdöngösség, de elképesztő lusta "újságírókra" bukkanok rendre. Dolgozni nem akar, de a lájk azért zsákszámra dőljön be az ablakon.

A múlt héten egy retusált fényképemet használta fel egy feltörekvő online híroldal egy friss írásuk színesítéseképpen. "Véletlenül" a nagy sietségben (ez volt a válasz, amikor kérdőrevontam őket) lemaradt a forrásmegjelölés. Annyira "siettek", hogy azért akadt idő a kép bal sarkából a vízjelemet és az oldalam elérhetőségét levágni. :) Elküldtem nekik a saját adatvédelmi nyilatkozatukat, mely igen szigorú volt a fényképek felhasználását illetően: kizárólag írásbeli hozzájárulás, blabla. Sajtóetika? Kettős mérce? Ezek után egy ilyen oldalnak miért higgyek el bármit, és miért ne jelentsem, mint dezinformációs oldal? Honnan tudjam, hogy nem ugyanúgy készült az összes többi írásuk?

Ugyanez jutott eszembe, amit írsz. Biztos úgy gondolták, á, kis zugblog, úgy sem talál ránk, meg nekünk sem kell referálni rá. Ez nagyon elszomorító hozzáállás.

A Facebook-on a szerzői jog megsértésének jelentése elég körülményes, mitöbb, a leírás sem tiszta, hogy az általam készített (és retusált) fotó most akkor szerzői jogvédelem alá esik az amerikai szabályozás alapján vagy sem.

Szólni kell, jelenteni kell, nem belenyugodni. Egyetértek. Bárki írhat, de nem mindenki tudja, hogy vannak szabályok és egy netikett.
Egyre több helyen hódít teret az elektromos hajtás. Lássuk hogyan működnek a motorok! Elsőre az aszinkron motorokról lesz szó...
Aron_son 2020.10.24 17:03:27
  Cikksorozatunkban bepillantunk a városi alacsonypadlós csuklós autóbuszok anatómiájába, körbejárjuk azokat a kihívásokat, amikkel a konstruktőröknek meg kell küzdeniük egy-egy új karosszéria kifejlesztésekor vagy átalakításakor...
Aron_son 2020.09.25 20:55:59
@Moszkvicsslusszkulllcs: A kérdés majd' másfél évvel később is él. :)
A Porsche Hungária szervezésében megrendezett In-Mobilty rendezvényen, amelyet a zalaegerszegi ZalaZone tesztpályán tartottak, a magyar kormány aláírt egy összesen 700 milliárdos harcjármű gyártási szerződést a német Rheinmetall-lal. Azonban egy másik érdekes fejlemény is napvilágot látott,…..
A csuklós busz régóta velünk van, . A tolócsuklós elrendezésre a padlószint csökkentése miatt volt szükség...
Aron_son 2020.05.16 17:43:26
Sokadik gyártóként érkezik a piacra az MAN az akkumulátoros csuklósával, lehet érdemes figyelni rá?..
Szokás szerint, részemről egy igen hosszúra nyúlt csendet török meg, illetve újra is lett tervezve a trolis projekt, hisz az volt az alap koncepció, hogy a 2019-es évben járom végig mind a 13 csehországi trolis települést. De nyugalom, nincs elfelejtve, alapanyagok még akadnak, így erre a karanténos…..
Ma esti bejegyzésünk egy, még egészen aktuális témának ad otthont: 2020. január 1-től Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata saját közlekedésszervező cégével, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft-vel (továbbiakban: KKK, a cég honlapján többször is szereplő KEKO rövidítést nem kívánom alkalmazni)…..
Omnibusz Busworld 2019 előzetes 2019.10.17 23:56:35
Mit láthat az érdeklődő a buszos világ kétévente megrendezésre kerülő seregszemléjén? Az élő tudósítás előtt a sajtóképek segítségével nézünk szét...
Aron_son 2019.10.23 20:59:23
@Moszkvicsslusszkulllcs: Akkuk vannak ott. A "görgők" lidarok.
Az Ebusco 3.0 olyan a busziparban, mint egy szent grál. Régóta egymásnak ellentmondó követelményeket valósít meg papíron...
Az október végi 25 fokok után elkerülhetetlenül az éghajlatváltozásra gondol az ember és ezért is egyre több helyen sláger az elektromobilitás. De tudjuk-e milyen is az az egyre népszerűbb lítium-ion akksi?..
Most kiderül, miért pont Óbudán indult az első troli, miért ekkor, és természetesen az is kiderül, hogy hogyan indult, illetve hogyan szűnt meg. 1923-ban az akkor frissen megalapított BSzKRt öt villamosviszonylat létesítését tervezte Óbuda területén, többek között az Óbudai temetőhöz is. A…..
Ha a héten már sikerült megtörni a hosszú hónapok óta tartó hallgatást a közéleti jellegű szakmai témában, itt az ideje, hogy a szabadidős vonalon is mondjunk valamit. Erre elég jó indok lehet, hogy több év után sikerült visszatérni Dániának arra a helyére, amely közel…..
30/40 Kojot - filmkritika 2017.03.11 09:34:46
Nem vagyok elfogult a magyar filmipar iránt. Erről javarészt az rendszerváltástól az elmúlt évekig bezárólag elkövetett filmek tehetnek – tisztelet a kevés kivételnek. Ezt a keserű szájízt a hazai mozgóképművészet iránt azonban az elmúlt években bemutatott alkotások elkezdték feledtetni. És hogy…..
Aron_son 2017.03.12 13:05:49
@Sztárparaszt: Az, hogy lényegében semmilyen módon nem reklámozták, hiba volt. Ezt kihagytam az írásból, köszönöm.
Aron_son 2017.03.12 13:13:48
@gatamaran: A "kevés kivételt" is két kategóriába tudom sorolni:
1. Különösebb feltételek nélkül "támogatottak": Kontroll (2003), Isteni műszak (2013), VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (2014), Liza, a rókatündés (2015), A kút (2016);
2. Bizonyos tekintetben "támogatottak" (elsősorban a szociokép miatt, amit igyekeznek reprezentálni), vagy ún. "tűrtek": Csapd le csacsi! (1992), Moszkva tér (2001), Üvegtigris (2001), Argo (2004), Rokonok (2006).
Aron_son 2018.02.14 17:58:49
@boniéáúqbjwró: Ha arra gondolsz, ami az elmúlt napokban YouTube-re felkerült, akkor teljesen igazad van. Csapnivaló. Nem tudom, miért így tették fel/butítottak rajta...
Moziban teljesen rendben volt a hang értelemszerűen.
Ikarus Ich komme aus Ungarn 2017.08.24 19:35:53
Magyarország és Németország között már régóta szoros a viszony. Gondoljunk csak arra, hogy Ausburgnál német császár állította meg a kalandozó magyar sereget, vagy hogy Szent István királyunk is német lovagok segítségével győzte le nagybátyját (István felesége Gizella is bajor származású volt).…..
A simliskedő, jóindulati zugügyvéd olykor unalmas, máskor mozgalmas mindennapjairól szóló sorozatban egyszerre több világba kaphat betekintést a néző. Mely két világ között az összekötő ember James McGill, az ügyvéd...
A magyar iroda és bürokrata élet abszurd szélsőségeit képernyőn megjelentető sorozat 2012-ben rajtolt el az m1-en, eddig hat évadot vettek fel és sugároztak a nézők felé, 2015 óta a Duna TV-n...
A James Bond-filmeken, mint tipikus kémfilmeken szocializálódott társadalomnak a svédek megmutatták, hogy milyen egy kém élete náluk. Életszerűbb és valósághoz közelebb eső, benne ugyanúgy központi szerelőként A Kémmel...
A magyar közösségi közlekedés jelenlegi jegy- és bérletrendszerére nehéz kellően negatív kifejezéseket találni. Az csak az egyik dolog, hogy az értékesítés technológiája is csigalassan fejlődik (ld. budapesti e-jegyrendszer), ennél sokkal nagyobb baj, hogy az egész tarifarendszer logikája is elavult…..
30/40 Ördögsziget - filmkritika 2017.03.29 18:48:05
Egy újabb skandináv – egészen pontosan ezúttal norvég – film, melyről itthon meglehetősen elvétve hallani/olvasni. Hasonlóan a nem rég közzétett Melankóliához, itt is kortalan gondolatokat dolgoz fel a mű mintegy két órában, ráadásul megtörtént események alapján...