Regisztráció Blogot indítok
Adatok
loláb

0 bejegyzést írt és 4138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiből lett Magyarország köztársasági elnöke, hogyan is van ez a plágium-ügy és miért ennyire fontos ember a Fidesznek? Nem ígérem, hogy minden kérdésre egyértelmű a válasz, de talán érdemes nagyobb látószögben nézni Schmittre a megvilágosodás érdekében.Schmitt sportoló.…..
"Ár érdeklődésre" - áll a Sotheby's oldalán, ahogy az a hasonló házak hirdetéseinél lenni szokott Titkos ösvények a kertben, pálmák, narancsfák, ciprusok, eukaliptusz, ókori görög és római büsztök a ballusztrád tetején, középkori ikonok, neoklasszicista…..
loláb 2012.03.05 10:35:30
@Before: Igazad van, Ikea bútorokkal berendezve sokkal jobban mutatna, de mégjobb lenne a földig rombolni a házat pedig, és valami terrakotta tetős mediterrán házat, vagy valami trendi minimál villát kellene felhúzni a helyére, az lenne az igazán exkluzív.
Három szobában három gyerekkel is összébb kell húzódni, csak nem annyira   Három szoba, három gyerek, négy kerék, hangzott az előző Orbán-kormány szállóigévé vált programja. Vajon a fogalmakhoz társított háztartási kiadások fényében mennyivel élünk jobban vagy…..
Best buy-rovatunkba az árukhoz képest feltűnően jól teljesítő magyar borokat gyűjtjük össze 10-12 euróig bezárólag. A nyári kiadás óta vagy mi lettünk finnyásabbak, vagy kevesebbet ittunk, tudja az ég, de listánk tanúsága szerint az elmúlt félévben több best buy futott ki,…..
“Nagypolgári” panel (tipp: hatja) Elölről villa, hátulról vár, a pincében meg a görög tengerpart (Advertigo Net/pwiking) A kályhacső mellett alighanem a kormot takarták el, de nagyon jópofa megoldás Vajon ennek az ingatlanosnak miért nem csak a feje van a képen? Kínai…..
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Két fotó. Az egyik ma készült, a másik kb. 60 éve. via via..
loláb 2012.01.23 16:07:52
@Fedor:

"Ahogy akarod, nekem mindegy :-)"
Nem, neked kurvára nem mindegy, különben nem Szijjártóztál volna. Te azt hiszed, hogyha én a Szíjjártó érveit nyomatom, akkor az is elfogadható, hogyha te kritika nélkül szajkózod a balos faszságokat. Csakhogy, -és ez úgy látszik akkor sem esik le, hogyha századjára dörgölöm bele az orroodat- én nem ismételgetem kritikátlanul a jobbos szóvivők, véleményformálók érveit, csak azért, mert politikailag az az oldal áll hozzám közel, tehát a velem folytatott vitában önálló gondolatok nélkül te mindig is alul fogsz maradni...

"Rohadt rossz emberismerő vagy."
Perszeperesze... Te véletlenül sem áltál be a blogszféra azon nagyobbik részének sorába, akik minden eszközzel (résztvevők száma, kora, honnan jöttek, pénzért vonultak, ki fizette stb...) a békemenet jelentőségét akarják kisebbíteni, csak azért, mert kiderült, hogy ez a kormány még a tökéletesnek távolról sem nevezhető kormányzás után is sokszoros támogatottsággal rendelkezik az -elsősorban parlamenten kívüli- ellenzékhez képest.

Elhitted, hogy csak azért, mert a netes közösségekben, blogokban egy jó ideje egy kósza bíztatást nem kap a kormány, az már azt jelentette, hogy Orbánék társadalmi támogatottsága ánblokk zéró. Elhittétek, hogy csak mert összerántotatok budapesten 30-40 ezer embert egy-egy nemzeti ünnepen, már országszerte is tömegek akarják, hogy a kormány takarodjon.

Abban is tévedtetek, amikor félreértettétek, hogy összesen 700 ember lájkolta az Fb-n a békemenetet, akkor nyilván majd pár "vérfideszes" mami fog csak felvonulni, hiszen ami a facebookon nincs, az már nem is létezik. Ehhez képest kiderült, hogy sokkal de sokkal többen voltak mint a ti rendezvényeiteken (ami pedig százmilliós értékű önkéntes reklámott kap az FB-n, és a blogokon hónapokon kersztül) szoktak lenni, és amire -a ciki békemenettel ellentétben- sikk kimenni.

Hát nem. Kurvára nem. Akkorát koppantatok, hogy öröm názni! Rá kell nézni az index, meg az origó blogketrecére, hogy azok a hőbörgő blogok, amik másfél éve versenyt fikáztak MINDENT, milyen zavarodottsággal próbálják meg lekezelni a tüntetést. Nem is voltak annyian, nyuggerek, erdélyiek, a széles milliárdjai, stb...

Én csak röhögök rajtatok. Ugyanabba a folyóba léptetek bele, mint a II kerületi választás kapcsán. Ott is annyira nyerni akart a baloldal, olyan kibaszott magasra tettétek a mércét, hogy amikor nagyon nem sikerült, akkor egyszerűen nem volt rá kommunikáció, és csak pislogtatok, mint hal a szatyorban, hogy Láng Zsolt tizedszázalékra megismételte a Balsai 2010-es eredményét.

Most ugyanez a helyzet: kivittétek a politikát az utcára, hogy ott majd sikerül lenyomni a kormányt, erre az első fidesz párti demonstrációra sokszor annyian mentek el, mint ahány a ti rendezvényeiteken megjelennek. Kiderült, hogy nem elég, hogy a parlamentben nem értek lófaszt sem, még az utca sem az a térfél, ahol nektek pattog a labda...

"egy kacsintással a mondat végén, de úgy látom, nem vetted a lapot"
De, vettem a lapot. A beugatásra, és a parttalan vitaprovokálásra vonatkozó megjegyzés nem is neked szólt, hanem a hosszúnevű faszkalapnak, aki -annak ellenére, hogy a kutya nem kérdezte- nekiáll a "százeres" megjegyzésemre reflektálva levezetni bazmeg, hogy hányan voltak. És amikor jelzem, hogy nem izgat a számháborúja, akkor "tényekmakacsdolgok"-ozik a fasz, mintha bazmeg számítana egy fikarcnyit is, hogy melykünk fogadja el a másik érvelését!

Hát, én egyrészt pont leszarom, hogy mit gondol a létszámról, nem kérdeztem, nekem ne is mondja. Másrészt pedig az szintén semennyire nem érdekel, hogy Ő elfogaja-e az én becslésemet, felőlem röhögje ki nyugodtan. Magában.

Vitázni erről pedig aztán végképp nem vagyok hajlandó, és ha ennek azzal tudok elébe menni, hogy a gecibe elküldöm, akkor szívfájdalom nélkül megteszem.
loláb 2012.01.24 08:30:51
@Fedor: Ki? Téged frusztrál a békemenet sikere?
loláb 2012.01.24 08:33:42
@Tallono: Jaj, de rossz duma, te tényleg elhiszed azt a sok faszságot, amit leírsz?
Csak nekem furcsa, hogy az alábbi két mai hír elvileg ugyanarról a cégről szól? 2014-től elektronikus lehet a BKV-jegy 2014-től a papíralapú jegy- és bérletfajtákat elektronikus díjfizetési mód válthatja fel, valamint részben új jegyrendszer léphet életbe, melynek legfőbb…..
loláb 2012.01.22 08:59:20
@Fedor:
A BKV (illetve, jelen esetben a BKK) dolga a fejlesztés. A működtetéshez szükséges források biztosítása (sorrendbenÖ az önkomrányzat, kormány, parlament dolga.

Nem kellene lesüllyedni a "elektronikus jegyrendszerre bezzeg van pénz, de a buszok mocskosak" szintre, (mint ahogyan azt a múzeumi negyednél, vagy a vár rekonstrukciónál csináltad), hanem ennél aggregáltabban kellene megközelíteni a problémát.
loláb 2012.01.22 15:50:05
@Fedor:
"a napi működéssel is kezdeni kell valamit"

Kéne, csakhogy ez kurvára nem a BKV, vagy a BKK dolga. A BKV nem a pazarló gazdálkodás miatt van a csőd szélén, aki ezt állítja az sajnos egy fogalmatlan hülye. Még a Hagyó-érában sem volt csepp sem a tengerben az az évek alatt kilopott 3-4 milliárd forint a BKV költségvetéséhez, hiányához képest, pedig akkor az egész fővárosi intézményrendszer a korrupcióhoz, és a szélhámiákhoz volt hozzáigazítva.

Ehhez képest Tarlósék ha valamit, akkor a BKV-t igazán töviről hegyire átvilágították, és a pénzcsapokat elzárták. Lehet, hogy maradt 1-2 szerződés, aminél a haveri kutyákat nem sikerült észrevenni, de nem ez a fő gond, hanem az, hogy a Főváros az elmúlt 20 évben egyszer sem adott egy buznyákot sem a működés támogatására. Megrendeli a szolgáltatást, hogy hol, mennyi járat járjon, az állam kifizeti az 1/3-át, a lakosság a másik egyharmadot, a főváros pedig a rá jutó egyharmadot nem adja oda.

Ennyi a bkv sztori, nincs mit túlragozni rajta. A fővárosnak nincs pénze, a kormány pedig nem akar többet adni, vagy árat kell emelni (kb a duplájára), vagy valakinek mégiscsak oda kell adnia azt a hiányzó egyharmadot a cégnek.

"Kellenne egy nagy újraindítás a BKV-nak"
Egyrészt, ha csinálnának egy tabula rasa-t, és végelszámolnák a BKV-t és vadi új közlekedési vállalatot hoznának létre, akkor is hiányozna az egyharmad a bevételekből, mivel ezt jelenleg a főváros nem azért nem adja oda, mert úri kedve ilyen, hanem mert NINCS rá pénze.
Másrészt pedig, újraindítást 80 milliárdos hitelállománnyal nincs sok értelme csinálni, mert a kamatterhek 10 milliárdja így is, úgy is hiányzik a BKV bevételeiből (még ha egyébként az 1/3-ot valami csoda folytán meg is kapná), a finanszírozást ugyanis a működési költségekhez igazítják, nem pedig ahhoz, hogy pénzügyi műveleteken még mennyit bukik a cég.

Szerintem két dologra van szükség: első lépésként meg kell állapodni arról, hogy ki, és mennyit vállal az hiányzó egyharmadból, másrészt pedig át kell vállania valakinek a BKV adósságát. Ha ez a kettő megvan, akkor is hiányozni fog a húsz év alatt elmaradt fejlesztés a cég mögül, tehát semmivel nem lesz korszerűbb, európaibb a szolgáltatás, szóval értehtő módon senkinek sem sürgős sem az adósságátvállalás, sem pedig a -finanszírozás minden érintett számára plusszköltséggel járó- rendezése, hiszen vajmi kevés látszatja van, de legalább kurva sok pénzbe kerül.
 Rég nem látott Patrick Batemanünk egy óriáskommentje ugrott be meccsnézés közben - itt az ideje, hogy elővegyük, leporoljuk és megköszönjük neki. Gyűlölöm a sportot.Gyűlölöm a koránkelést, a medence hideg vizét, a kiázott bőr délutáni klórszagát, a…..
 Erről a gyönyörű kocsiról és az ő mikuláscsomagjairól küldött pár képet kisscolos. Nem tudom, hogy igaz-e a feltételezése, hogy egy kreatív hirdetés áll a háttérben, hiszen a pályaudvar mögött nincs a legfeltűnőbb helyen, hacsak nem a Mercure Buda parkoló vendégei a…..
Matolcsy sértődött válasza Járai mondataira van olyan szürreális, mint a FIDESZ múltkori reakciója az amerikai nagykövet interjújára. Úgy látszik a kormányzati teher egyre jobban összeroppantja őket, vagy nem tudom, mi lehet velük. Az ember csak olvassa a kormany.hu-n a nemzet…..
loláb 2012.01.18 10:08:41
@Fedor:

Hát persze.

"Na ezt "szorították le" az év végére 4,2%-ra."

Ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy a 0,4%-os hiánytúllépést a gazdasági kormányzat intézkedéseinek eredményére vezeted vissza. Az a hülye, aki ezt így értelmezi, hát persze!

A hazug manipulátort könyű utolérni akkor, hogyha olyan témában okoskodik, amiről láthatóan lila fingja nincs, ezt úgy látom két év alatt nem sikerült belevernem abba a kemény fejedbe...
loláb 2012.01.18 11:03:45
@Fedor:
"Ami itt kritizálva lett, az a 7%-os lázálom."

A 7%-os "lázálom" a szocialisták 8 év alatt felhalmozott BKV, MÁV adósság átvállalásával, válságadók, és manyup tagdíjak átirányítása NÉLKÜL valósult volna meg.

Mégha voltak is kiengedések 2010-ben (kb 150 milliárdos nagyságrendben), a pluszbevételek 450 milliárdot, az -elhalasztott, de azóta is szükséges- közlekedési cégek adósságának átvállalása 370 milliárdot tett volnan ki.

Ez a három tényező együtt 450-150+370=670 milliárdos egyenlegjavulást eredményezett, ami, 27 000 millirédos GDP-vel számolva éppen 2,5%.

4,2+2,5=6,7%, a kerekítéás általános szabálai szerint 7%.

Téma részemről lezárva.
  Épül már az ellenkultúra, épül nagyon. Régi-új alapja Schmitt Pál. Az ellenállók önkéntesen doktori címet írnak a nevük elé Facebookon, izzik a memegenerator.net, ha pedig a helyzet változatlan marad, gyakorlatilag április közepéig akad biztos pont az ATV-s agenda…..
Ceglédi Zoli írásának minden egyes szavával egyetértek, így nem csak a Facebook-on osztom meg, hanem itt is, a teljes szöveget, minden kommentár nélkül. Schiffer András elejét szeretné venni, hogy az utóbbi hetekben személyét érő támadások ártsanak pártjának, ezért…..
loláb 2012.01.17 08:27:31
@Fedor:
"...a kedves gyurcsányista nagynéni nyílt levelét..."

Ez nincs meg.

Viszont a párhuzam annyiból mindenképpen fals, hogy bármi Schiffer személyét egészen biztosan nem érheték olyan megalapozott, magvas, hangos támadások, mint amilyenek Gyurcsányt -joggal- érték.
loláb 2012.01.17 15:48:59
@Fedor: Ez azért támadásnak elég karcsú, egy lemondás indokaként hivatkozni rá pedig legfeljebb a hírszerzőnél megy el.
loláb 2012.01.18 09:24:02
@Fedor:
"Ez csak a felszín, ami hozzánk kis eljut, gondold el mi mehet zárt ajtók mögött."

Nem gondolok el semmit, mivel vannak ismerőseim az LMP-ben, pontosan tudom, mi zajlik bent. Éppen ezért mondom, hogy Schiffer személyét érintő támadásokról (már a párton belül) szó nincs, politikai-elvi egyet nem értés van a lemondás hátterében.

Az LMP-ben normálisan gondolkodó kisebbség Schiffer véleményét osztja, csakhát sajnos ők vannak kisebbségben. A párt támogatói, tagjai rettenetesen sok pénzt beleöltek a pártépítésre, és kormányozni akarnak, minnél előbb, míg Schifferék inkább az önálló arcél megmutatását akarják, mégha ennek az is az ára, hogy 2014-ben kimaradnak a koalícióból.

Ez a konfliktus lényege, és ennek ismeretéhet még csak borzasztó bennfentesnek sem kell lenni. Ha ezt Ceglédi elhazudja, annak nyilván oka van...
A világ vezető zölddizájn-magazinja, az inhabitat.com írt lelkes cikket a közelmúltban a pasaréti Officium irodaházról. Az egykori kadétiskolát a Lukács & Vikár Építészstúdió tervei szerint alakították át menő irodává és nagyjából minden elérhető díjat besöpört…..
A valóság:  A jegybanki függetlenség visszaállítása; a Költségvetési Tanács megerősítése; szigorúbb költségvetési politika, főként a kiadási oldalon; a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük; az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések…..
loláb 2012.01.10 15:52:21
És ATV módra:

hvg.hu/itthon/20120109_atv_helyreigazitas_tsakopoulos?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201

1:1, léphetünk tovább.

Vagy, felőlem rágódhatsz a különféle oldali pártsajtók agit-prop tevékenységén a továbbiakban, ha ilyen kurvára ráérsz.
loláb 2012.01.10 16:26:20
@Fedor:

Nem egészen.

mno.hu/belfold/itt-a-lehetoseg-javithat-az-atv-1042516

"Egyértelműen félrefordításról van szó – feleli kérdésünkre Bradley A. Hurst. A budapesti követség sajtóattaséja megkeresésünkre helytelennek nevezte az ATV által közölt mondatot, és elismerte, megkérték a csatornát, hogy módosítsanak a szövegen."

"azért nálam egy többféleképpen fordítható szó esetlegesen téves értelmezése"

Ezért vagy te relativizáló.

"nem egyenlő a zsigeri indulatokkal manipuláló nettó hazugsággal."

Érdekes módon akkor nem "zsigeri indulatokból nettó manipulálóztál" amikor a viláhggazdaság, és az index az MNB tartalékokról szóló légből kapott, manipulatív hangulatkeltéssel bedöntötte a forintot.

Hát igen, ez a jelző, akárcsak a demokrata, csak az egyik oldalnak jár, bármit is csináljon a másik. De ezt már megszoktuk.
loláb 2012.01.11 09:48:50
@Fedor:
"de azt fenntartom, hogy az alaptalan hazugság, és az akár direkt, akár véletlen félrefordítás között azért van különbség."

Nincs különbség. A magyar nemzet is, és a másik oldal sajtója is vélhetően értesülésekre alapozva írja azt, amit ír, és nem csak a kisujjból kiszopott marhaságokat írja meg, ennyire ne mérj kettős mércével.
Hogy ezek az értesülések mennyire helytállók, és mennyire kezelik őket fix tényként, abban természetesen benne van a koncepció kiszolgálásának igénye, illetve a manipulációs szándék, MINDKÉT OLDALON. De önmagában egy (vélhetően) kormánytisztviselőtől jövő félretájékoztatásból cikket írni pont ugyanakkora sajtóetikai vétség, mint tendenciózusan, a politikai család üzenetét alátámasztó módon elferdíteni egy idegen nyelvű közlés értelmezését. Márpedig az ATV nem csak úgy általában fordított félre valamit, hanem véletlenül egy olyan értelmezést adott a nyilatkozatnak, ami a baloldal politikai üzenetét támasztja alá.

"Ami meg a a deviza-tartalalékokat illeti, csak találgatás volt, nem hivatalos forrásokra hivatkozó tényként próbálták beállítani"

Már hogy a faszomba ne próbálták volna?
Megint hazudozol, vagy a szokásos alapossággal nézel utána a dolgoknak?

Idézet az VG cikkből:
"A megyei önkormányzatok 180 milliárd forintos átvállalt adósságának kifizetésére és gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel kormány a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét, az Indexnek immár KORMÁNYKÖZELI FORÁSBÓL IS MEGERŐSÍTETTÉK A SZÁNDÉK TÉNYÉT. A törvényi feltételeket az új MNB-szabályozás megteremtette"

Ezzel csak két probléma van:
1.: Az új MNB törvény sem ad lehetőséget a devizatartalé felhasználására, ez tehát nettó hazugság.
2.: A kormány minden létező fórumon, gyakorlatilag azonnal cáfolta ezt, tehát a "kormányközeli forrás" valójában mégsem lehet túlságosan közel a kormányhoz. Gyakorlatilag ez a megfogalmazás ugyan jelenthetné akár a BAZ megyei KDNP elnököt is, aki a vágyait fogalmazta meg a kérdésben,, de mégis azért a "kormányközeli forrás" emlegetése kapcsán a hírfogyasztók mégsem erre, hanem ennél benfentesebb információforrásra asszociálnak, ez pedig a manipulatív szándékot nem kérdőjelezi meg.

Az, hogy a pártsajtók manipulálnak, és te ezen minden egyes alkalommal, amikor a nemzet, vagy a hírlap teszi meg ezt, (ál)őszintén elcsodálkozol, az a te bajod. Én már millió alkalmommal írtam arról, hogy nem kellene ezt ennyire komolyan venni, de ha mégis, akkor illene legalább néhanapján előszedni az ellenoldal hazug manipulációit is. Mert kismillió ellenpéldát lehetne hozni arról, hogy egy koncepciózus üzenet alátámasztására híreket félre, vagy átértelmeznek, nem kellően alapos munka után közölnek betonbiztosnak állított dolégokat, de a te érzékenységedet érdekes módon kizárólag egy oldal bassza föl, a másik, csinálhat akármit, egy kurva betűt nem írsz róla. De még arról sem írsz, amikor nem a pártsajtók, hanem a magukat függetlennek hazdó orgánumok, például az index, vagy az origó próbál manipulálni, ahogyan tette azt a Dedi elemzésekbe, vagy tényfeltárásba csomagolva.

"hogy ez a forgatókönyv a pénzügyi világ döntéshozóinak a fejében is megfordult a fejlemények ismeretében, és persze semmi köze nincs a mindenhonnan érkező bírálatoknak és az arra adott pökhendi kormányzati reakcióknak, akkor szépen lassan felzárkózol DeMarco-hoz."

Hogy te hova zárkóztál fel (iletve le) az elmúlt 1 évben, azt inkább ne firtassuk.
Az viszont viszonylag egyszerű kronológia kérdése, hogy a 312-ről 324-ig erősödő eurófolyamot az a forintgyengülés hullám ereményezte, ami konkrétan aznap indult meg, amikor a MNB devizatartalék felhasználásáról szóló álhír kipattant, tehát az ok-okozati összefüggés visonylag egyszerűen egyértelműsíthető.

Te befektetőként, a befektetési döntéseid meghozatalánál nyilván kizárólag arra figyelnél, hogy Hillary Clinton, vagy a jóképű Guy az EP-ben miként vélekedik az egyháztörvényről, meg a magyaroroszági emberi jogi helyzetről, valójában azonban a BUY-SELL gombok nyomogatása kapcsán ezek, a tavalyi év utolsó heteiben szivárgó információk legfeljebb minuszos hírek lehetnek, és önmagukban semmiféle trendet, vagy vételi-eladási hullámot nem indukálnak, ellentétben mondjuk azzal, ami a jegybank devizatartalékát érinti.
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
loláb 2012.01.07 20:17:52
"Ami látszik, hogy autóval kimozdulni luxus, pizzát rendelni luxus, ásványvizet inni luxus."

Nem ezek a "luxuscikkek" hanem az, hogy havi 45 ezret, a család jövedelmének majdnem 30%-át akarjátok megtakarítani.

Hüvelykujjszabályként 10-15%-os megtakarítási rátát szoktak ajánlani a hosszú távú öngondosokodásra ösztönzők. Ez az az összeg, ami nem jelent erőn felüli megtakarítást, ugyanakkor az aktív évei alatt mindenki számára számottevő (már a saját jövedelméhez képest persze) megtakarítás biztosít az aktív évek végére.

A 10 ezres lakáscélú megtakarításnak pont semmi értelme. A kalkulációt úgy készítetted, hogy saját lakásban éltek, tehát a két felnőtt-két gyerekes család elhelyezése nagyjából biztosított. De ha nem is,igazából már akkor is mindegy: mire a félretett 10 ezresekből összejön a nagyobbra cseréléshez a pénz, kábé pont kirepülnek a gyerekek.

A 10 ezres nyugdíjcélú megtakarítás oké, rendben van, még talán kevés is, 10-10 ezer lenne inkább rendben.

A 10 ezres, gyerekek taníttatására való félretevés megint csak értelmetlen: minimálbéres szülők gyereke ne menjen fizetős felsőoktatásba. Ha olyan tehetséges, akkor mehet államilag finanszírozottra, ahol az ösztöndíj-diákhitel kombinációval nem lesz megélhetési problémája az egyetem alatt. Ha pedig nem veszik fel államira, nos: nem kell mindenkinek egyetemre-főiskolára járni, príma szakmák is vannak a világon.

A 10 ezres váratlan kiadás rendben, de az 5 ezres egészségpénztár megint nem értem. Egészségpénztárba befizetni nettó, adózott jövedelemből? Minek? Ha olyan egészségügyi kiadásra készülsz, ami váratlan: nos, erre (is) teszed félre a váratlan kiadásokra félretett részt. A nem váratlan egészségügyi kiadásokat pedig a TB fedezi, a minimálbéres alkalmazás pont nem az az élethelyzet, amelyikben drága, magánegészségügyi szolgáltatások igénybevételére kell készülni.

Tehát, a 45 ezres megtakarítási cél helyett máris legfeljebb 30-nál tartunk, ami éppen 15 ezerrel több elkölthető havi jövedelmet jelent. Ez még mindig a fizetés majd 20%-a, ami némileg több annál, mint amit ajánlanak, azaz erőn felüli megtakarítást jelent, de fogjuk rá, hogy rendben van.

De a családi jövedelem 30%-ának félretevése mellett nem tudom, miből gondtoltad, hogy könnyedén meg fogsz élni minimálbérből.
A FIDESZ-nek sikerült újfent szembeköpnie saját magát, de leginkább a választóit: Kordont vonnak a Parlament köré 2012. január elsejétől „a szükséges ideig, de legkésőbb március 31-ig” – olvasható a police.hu honlapján. Azt írják: személy- és…..
loláb 2012.01.03 09:35:37
@Fedor:

"Lényegtelen, hogy én mit gondolok a kordonok meglétéről, csupán egy újabb esetről van szó, amelyben kormányon teljesen mást képvisel a FIDESZ, mint ellenzékben, csupán ezt hánytorgattam fel."

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy valami ilyesmiről próbálsz meg egy hazug ferdítést írni megint.

A parkolókat elválasztó lánckordon semmiéféle demonstrációt nem akadályoz meg, így erről a fidesznek, mint párntnak nincs hivatalos álláspontja.

A kordont, amit a szocialisták a kossuth téri demonstrációk ellen, a tér szinte teljes területét elzárva húztak fel, és tartottak érvényben 3,5 évig, a fidesz azonnal eltüntette, és ennek -ellentétben az általad hivatkozott cikkek állításaival- semmiféle újrabevezetése nincs napirenden, tehát ebben a kérdésben legfeljebb a te oldalad sajtója köpte szembe a sajtóetika korrekt, megbízható tájékozódásra vonatkozó iránymutatásait. De ezt már megszoktuk, és azt is, hogy te ennek minden egyes alkalommal felülsz.

"És továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ne idegeskedj, sértegetéssel nem jutsz semmire."

Te pedig ne hazudozz, hanem ismerd be, hogyha lukra futottál, és ordas faszságot írsz!
loláb 2012.01.05 12:16:47
@Fedor:

"Egyébként meg az Operaháznál történtek óta"

Mert, mi a faszom történt az operánál, te szerecsétlen?

Megtartottátok a 10-15 ezres tüntetéseteket, amit a felvonuló demokraták regnálásához képest NEM vertek szét a rendőrök, az Andrássy utat NEM zárták le előtte fél nappal az kilóméteres körzettel, és általában véve a rendőrség, és a hatalom úgy kezelte az ügyet, ahogyan azt egy demokráciában szokás.

Hogy pár hőzöngő fasz adot egymásnak néhány sallert az tömeg sűrűjében, arról a rendőrség nem tehet: nem kell leállni szájalni a szkínhedekkel, és akkor nem lesztek pofán baszva. Ennyi.
loláb 2012.01.05 16:24:16
@Fedor: A hazudozásaidat viselem nagyon nehezen, meg az erkölcsi relativizmusodat.

"Talán mert senki nem szolgáltatott rá okot."

Mert a 2006-os fidesz nagygyűlés résztvevői okot adtak rá, te szerencsétlen?

"Csak az Operaházat, amelynek még a főbejáratát sem merték a nagyságos urak használni..."

Ilyen az, amikor a demokraták tartanak bulit az operaházban:

mandiner.blog.hu/2008/10/23/unnep_41

A "nagyságos urazás" pedig proli szokás, jobb, ha tőlem tudod.
  A hétfői operabálon nemcsak a Demokraták voltak ott, hanem azok is, akik utálják őket, illetve akiknek a fejében valamikor 2007 végén, 2008 elején megállt az idő. Lett is belőle némi kalamajka, de hát ez egy ilyen műfaj:  ..
loláb 2012.01.05 15:58:04
@weisz manfréd huba:
Ja, és mennyire sokan vannak, tele volt velük az andrássy út!
  A hétfői Andrássy úti tüntetés az ilyenkor szokásos büdöskurvaanyázáson, geciparasztozáson és szopdkiafasztozáson kívül alapvetően békés volt, leszámítva a radikális jobboldali ellentüntetőket, akik a hírek szerint több embert bántalmaztak. Az egyik ilyen Kövesdi…..
loláb 2012.01.05 15:56:01
@Fedor: Házhoz jöttél a lófaszért koma, nem elég amit otthon kapsz tőlem?
2007. február 2. Ellenzéki képviselők Orbán Viktorral az élen tiltakozásképpen a Kossuth téren lebontották a kordont. Rendőr egy ujjal nem ért hozzájuk.   2011. december 23. Ellenzéki képviselők tiltakozásul a Parlamenthez láncolták magukat. A rendőrök őket is elvitték,…..
loláb 2012.01.03 10:05:24
@Fedor:
"Egy rakás bírósági eljárás végződött ítélettel"
Ja, ahol a tüntetőket ítéltek el.
Egyetlen rendőrt, az újjeltörő pribéket ítéltek csupán el.
Márpedig nyilvánvalóan nem egy közrendőr volt felelős a történtekért, hanem egészen biztosan volt feleőssége az akkori különféle szintű rendőri, netalán politikai vezetésnek is, ennek megállapítása azonban teljes mértékben elmaradt.

"És még én hazudozok..."
Igen, te.

"A politikus a politikai tevékenységéért politikai felelősséget visel. ennek kriminalizálása nagyon rossz irány."

Egyrészt:
Mondod éppen most, amikor a te oldalad különféle politikusai vannak a fasz rossz oldalán, és kellene felelniük az elkövetett gazemberségeikért.
Bezzeg, amikor 2002 után Keller közpénzügyi államtitkár tucatjával tette a megalapozatlanabbnál megalapozatlanabb feljelentéseket, a 2002-es kormányzattal kapcsolatban, akkor egy kurva kibaszott szóval nem tiltakoztatok a politikusok tevékenységének kriminalizálása ellen.
A hazug kettős mérce, amit alkalmaztok, olyannyira a lényetek, hogy már fel sem háborít...

Másrészt viszont, lehet, hogy a politikus politikai felelősséget visel, de az eljáró rendőri vezetés nem visel ilyet, ŐKET teljes lelki nyugalommal felelősségre lehetett volna vonni, hiszen vezetőként nyilvánvalóanfelelősek a történtekért.
Viszont, mivel nekik nem történt meg a felelősségre vonásuk, ellenkezőleg: emelt fővel, kitüntetéssel, szolgálati nyugdíjba távozhattak, illetve állományban maradtak, cinikus, pökhendi hazugság minden olyan állítás, ami arra vonatkozik, hogy az előző kormány alatt a törvénytelenség garantálta a jogkövetkezményt.

"nem tudom mi lett volna, ha 2007-ben a rendőrök ugyanígy vitték volna be a tettenért fideszes képviselőket. Azaz azért vannak sejtéseim. Meg arra is van tippem, hogy azt miképp ítélnéd meg..."

A törvénytelenséget elkövető képviselők elleni jogszerű rendőri intézkedés miatt én sosem tiltakoztam, Példa erre az, amikor a fideszes Lengyel Zoltánt rángatták meg az alagút előtt: egy büdös szóval nem mondtam, hogy az akkori hatalom utasítására fideszes képviselőket vegzálnának, és hogy ez önmagában a demokrácia halála lenne.
Éppen ezért egy büdös szóval nem kommentáltam volna azt, hogyha a rendőrség 2007-ben lefogja a kordont bontó kezeket, még akkor sem, hogyha egyébként a véleményem az, hogy a Kossuth téri kordont a joggal való visszaélésként tartották érvényben, és a jogszerűtlen intézkedés a jogban semmis.

Szóval, megintcsak magadból, a saját erkölcsi relativizmusodból indultál ki, de sajnos engem ilyennel nem tudsz csőbe húzni, én ugyanis sokkal szilárdabb, konzekvensebb elvek alapján ítélem meg a közéleti történéseket, mint a te, (vagy inkább azok, akiknek a véleményét te papagáj módjára a magadéként ismételgeted).
loláb 2012.01.05 12:34:57
@Fedor:

Te el is olvastad azt a cikket, amit belinkelsz?
nyilván nem...

"A bíróság szerint bár nem ők verték meg Révész Máriuszt 2006. október 23-án a Rákóczi út és a Síp utca sarkán, de ott voltak, és kötelességük lett volna segíteni neki..."

Érted, koma: az erőszakos akciókért csak az ujjeltörőt ítélték el, semmiylen más ügyben, még Révész Márisu esetében sem ítéltek el senkit, aki tevőlegesen részt vett a demonstrálók elleni jogszerűtlen intézkedésekben.

Ezt a két balekot is csak azért marasztalták el, mert nem tudták elég jól álcázni az ottlétüket, és kiderült, bebizonyosodott, hogy akkor ott voltak, és végignézték a verést.

Mindenesetre továbbra is azt mondom, hogy pökhendi cinizumus azt állítani, hogy 2006 kapcsán a jogállam garantálta volna, hogy a hatalom törvénytelenségeit jogkövetkezmény kövesse.
Hozhatsz te akármennyi lúzer közrendőr ellen született ítéletet, mindaddig, amíg a vezetői-politikai szinten nem volt jogi felelősségrevonás, -ellenkezőleg, kitüntetéssel emelt szolgálati nyugdíjba távoztak az akkor eljáró vezetők- addig a jogállamról papolással csak a saját erkölcsediről állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

"Nem voltak megalapozatlanok, csak Polt már akkor is jól végezte a dolgát."
Gecire mindegy, hogy Polt mit csinál, ugyanis pótmagánváddal BÁRKIT, BÁRMIÉRT fel lehet jelenteni.
Csakhát ebben az esetben ugye nem lehet ismeretlen tettes elleni feljelentést tenni, hanem mindenféleképpen valakit kell feljelenteni, aki esetleg később hamis vád miatt minket is bíróság elé citálhat. De hát, ha megalapozott a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, akkor ez nem gond, Keller pótmagánváddal bárkit bíróság elé rángathatott volna. Nem tette meg, nyilvá azért, mert ennyire volt sziklaszilárd a vád...

"2. Az akkori feljelentések nem politikusok ellen irányultak."
Nem ők voltak megvádolva, de ha azt mondod, hogy nem politikai éle volt, akkor megintcsak hazudsz. Emlékszem még az SZDSZ lop-stop tábláira. Utólag persze szürreális, hogy éppen ők tüntettek ezzel, de ettől még sajnos igaz volt, és nem csak álmodtad!

"Vizsgálóbizottsági szinten ez meg is történt."
Mondom, hogy egy cinikus majom vagy, ráadásul, jó szokásodhoz híven kevered a szezont a fazonnal. A vizsgálóbizottság POLITIKAI feleősséget állapít meg, nem jogit, az pedig a rendőri vezetés szempontjából irreleváns.
Jogi felelősséget a bíróság állapít meg, viszont ezt eléggé megnehezíti, ha a nyomozóhatóság 3,5 éven át blokkolja a nyomozást, és közben az ügy elévül. Mint ahogyan történt a rendőrségi brutalitásokkal is.
Nem túlzás azt állítani, hogy a televíziózás egyik legnagyobb hatású sorozata volt az HBO Maffiózók című drámája, amiben egy pánikbeteg maffiózó igyekezett életét úgy-ahogy összetartani, anélkül, hogy valaki az első adandó alkalommal kinyírja a családjával együtt. A…..
Halotti tor - ez volt a legtöbbet használt jellemzés arról, hogy mi folyik az Operaházban, az Andrássy úton felállított színpad mögött. Kicsit teátrális, de hát a kormányzati komédiához ez passzol. Én a Nagymező utca felől érkeztem, keresztül az ellentüntetőkön, akik…..
Adott két, gyakorlatilag ugyanolyan akció. Az egyiket felkarolta a helyi (egyébként fideszes) önkormányzat, a másik rendőri intézkedést vont maga után. A kettő között  kevesebb, mint egy hónap telt el. 1. Mikulás-sapkát húztak a pécsi szobrokra Nagy feltűnést keltettek a…..
loláb 2012.01.03 09:44:02
@Fedor:
"Talán kattints a belinkelt cikkre."

Jaj Fedorkám, hát ne haragudj, hogy véletlenül megbíztam abban, hogy a posztban idézed az ügy szempontjából összes lényeges információt, és emiatt nem olvastam bele újra a cikkbe, hanem arra hagyatkoztam, amit ídéztél:

"Nagy feltűnést keltettek a reggeli órákban a Zsolnay-szobor alakjai: VALAKIK ugyanis az éjszaka folyamán Mikulás-sapkát húztak a fejükre."

Legközelebb körültekintőbb leszek, és nem ülök fel annak, hogy te BÁRMILYEN KÉRDÉSBEN képes vagy arra, hogy az informatívitás igényével nyúlj a témához.
Úgy látszik a legjelentéktelenebb dolgokban is csak a hazug ferdítésre törekszel, és ezért meg sem kísérled azt, hogy egy-egy témával kapcsolatban minden lényeges körülménynek utánajárj, ehelyett csak a magvas következtetések levonására van igényed...
  A szakszervezetek távol állnak szívemtől, nagyon távol, a sztrájkokat meg különösen nem szeretem. Ez nem valami frissen támadt ellenszenv: nem szerettem őket már a csodálatos forradalom győzelme előtt, a Gyurcsány-érában sem. Mondhatnánk, hogy a nagy Medgyessy…..
loláb 2012.01.01 18:09:55
@Alvarez:
"A felsővezetés pedig nagyon jól tette a dolgát, hiszen azonnal megtalálta a vágót és a szerkesztőt, és ki is rúgta mindkettőt"
Majd később a hírigazgatót, valamint a hírműsorokért feleős legfelső szakmai vezetőt, ezzel lett helyén való, normális a köztévé esetre adott reakciója.

Ha már ferdítesz, és hazdusz, leglább úgy csináld, hogy ne két másodperc alatt legyél lebuktatható.