Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanyikám

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az Ikarus 435-ös búcsújáról szóló bejegyzés - csakúgy, mint maga a típus - gyakorlatilag visszhang nélkül szállt el mindenki feje fölött, most megint egy busz következik: a BKV BPO-671 rendszámú nosztalgiabusza! Jópofák voltak ugyan a relatív öreg 200-asok az előző hetekben, meg ott volt a…..
Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem érdekes és különleges régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.Ezúttal is a legnagyobb aukciós oldalon barangoltam, ahol ismét sikerült néhány gyöngyszemre akadnom, amivel érdemes lehet gazdagítanotok a…..
A vasút veszélyes üzem, tartja a mondás. És ez ugyanúgy, vagy még fokozottabban igaz a metróhálózatokra is. Egy-egy metróvonal forgalma többszöröse is lehet akár egy nagyvasúti vonalnak, mind az utasok, mind a szerelvények tekintetében. A sok metróhasználóra sok-sok veszély leselkedik, fontos a…..
sanyikám 2021.06.07 22:30:58
A 60-as évek hűtőház hiányát oldotta volna meg egy szakember a szabadvízi hűtéssel, mellyel azonban adódtak gondok...
HamPLÓ Szergej menni Balaton 2020.08.06 07:00:00
A Púposok, a 424-es és a már kötelező körnek számító Nohabok mellett Szergejek is tiszteletüket tették az északi parti vonalon a két retró hétvégén: A vasútbarát irodalomban állandóan a "szovjet erőművész" eposzi jelzővel illetett típusból kettővel is találkoztunk július első vasárnapján. Az…..
sanyikám 2020.08.06 17:11:15
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
sanyikám 2019.02.22 19:50:50
@kolomparlole1114: Pedig volt 46 meg 120 perces is. Nekem is voltak, sőt még meg is vannak. Nálunk a legmenőbbnek a TDK SA-X II, meg a Maxell XL II-S volt a legmenőbb, és a fuji volt az egyik legjobb minőség.
Vannak olyan amerikai sorozatok (Dallas, Vészhelyzet, Rabszolgasors, stb), melyek úgy épültek be a magyar néplélekbe, hogy arra igazán logikus magyarázat nem nagyon akad. Ilyen az USA-ban 1990-95 között vetített Northern exposure, amit Miért éppen Alaszka? címmel 1994-től vetített szépen sorban a…..
A tervek szerint ma víz hömpölyögne a körúton, de közbeszóltak a szúnyogok, a kapzsiság és a józan ész...
Mostanában kétszer is jártam a főváros hegyivasútján: egyszer a hó, egyszer pedig kedvenc C50-esem miatt. Február elején ismét egy mozdony miatt látogattam fel: A 2006-os pályaszámú Mk45-ös éppenséggel nem új, még csak nem is remotorizálták; érdekessége festésében rejlik. Aki az elmúlt kb. 15…..
Budapest közlekedése szépen fejlődik az elmúlt pár évben, ennek ellenére mi mutatnánk még pár olyan elemet, amivel Budapest ezen a téren is világszínvonalú lehet. Bár az elmúlt években voltak ugyan számottevő és nagyon hasznos fejlesztések Budapest közlekedéshálózatában, melyek által „könnyebben…..
Egy időre most leállunk a Fortepanos gyűjtésekkel, mert azokat a témákat, amiket akartam, nagyjából kimerítettem az elmúlt 10+ ilyen posztban, de ha jön valami ötlet, ígérem, lesz folytatás. Ma rendőrös, rendőrautós témában szedegettem össze egy pár képet, remélem, tetszenek ezek is: 1974, Szécsi…..
sanyikám 2017.12.18 17:58:20
@bulista: Ennyi? Hát én ennél azért többre számítottam ennyi év után. :/ :D Mindig azt gondoltam, hogy a kék alapon fehér csíkost magasabb rangú rendőrök használják, mert abból nagyon keveset láttam.
Adott két szemtelenül fiatal versenyző, húsz és huszonegy évesek, akiket a Forma-1 következő szupersztárjainak tartanak. Összehasonlítható-e Esteban Ocon és Max Verstappen? A Mercedes vagy a Red Bull utánpótlása érik be előbb?..
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
sanyikám 2017.12.05 18:53:52
@FDToth: Te is alkoholos befolyásoltság alatt állsz, vagy alapból nem megy az írás? :D
Kívül tágasabb Egy bizarr város 2017.06.24 06:30:00
Mianmar fővárosa négyszer akkora területen fekszik, mint mondjuk London, viszont még egymillióan sem lakják. Nem csoda, hogy olyan, mintha szellemváros lenne...
sanyikám 2017.06.25 13:01:05
@FredPiszkos: De ha milliós ez a tábor, akkor miért kong üresen az összes stadion?
sanyikám 2017.10.21 17:42:46
@FredPiszkos: Nem jól látod, mert értem. Jó szurkolást! :)
A hétvégén sikerült néhány főzőbanánra szert tennem a kedvenc ázsiai boltomban, aminek mérhetetlenül örültem, mivel az imádott mochimból sajnos már nem maradt a polcokon. Szeptember elején mindig égető szükségem van egy kis hangulatfokozóra, ugyanis a nappalok ilyenkor hosszúkatinkai sebeséggel…..
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Itt van az ősz, itt van újra, és irgalmatlanul nincs kedvem dolgozni, mint mindig, énnekem - ahogy a költő mondaná. Mai témánk az egyik legelviselhetetlenebb kötelezettség az irodai munkában: a kézfogás. Hogy mi a baj a kézfogással? Nyilvánvaló: ugye a munkában az egyik legelviselhetetlenebb dolog…..
Beismerem, hogy mi Magyarországon nem a legolcsóbbat választottuk az élelmiszerekből, ha találtunk jobb minőségűt, ami még megfizethető volt, így most nem sokkal több a heti kiadásunk, mint Mo-on volt. Persze csak azért nem vettem biot, mert az volt ráírva, főleg mivel Magyarországon a bio cuccok…..
sanyikám 2017.09.10 11:58:44
@incognito ergo sum: ICA mindig is egy pénzéhes nő volt. :)
Lazarbibi Szovjet kazettás magnók 2017.01.07 09:47:46
A blogon már volt szó szovjet hifi csodákról, de most egy másik szegmenst veszünk górcső alá. A birodalomban nem hanyagolták el a kazettás hordozható magnók fejlesztését sem, bár határon kívülre nem sok jutott belőlük, de tartok tőle hogy a belső piac sem volt elárasztva velük. "Весна-202"…..
sanyikám 2017.09.03 13:42:45
Az előző részekben tárgyaltuk a vasúti járművekről 650 – 750 nm hullámhosszúságon visszaverődő fényt, szót ejtettünk a dízelmozdonyokról, és a motorvonatokkal már belekóstoltunk egy másik színvilágba, a kékek világába is. Mielőtt a lehetőségek korlátlan…..
FuraTermék Blog Jeepney 2017.08.21 16:32:55
A múlt heti, Japánban tett látogatásunkat követően még maradunk egy kicsit a Távol-Keleten, hogy megtekintsünk egy érdekes szolgáltatást és terméket (kettő az egyben) a kontinens egyetlen római katolikus többségű államában, a Fülöp-szigeteken. Nézzük, mik azok a jeepney-k!..
   Azért itt sem minden vattacukorból van, jó ha ezt a költözni vágyó előre tisztázza magában. Fel kell készülni az érem mindkét oldalára akkor nem fog minket csalódás érni. Az, hogy valami elérhető e az adott településen vagy nem, épp csak egy pillanatyni állapotot tükröz, hiszen lehet, hogy most…..