Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xebulon

0 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium! Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma! Tisztelt Belügyminisztérium! Tisztelt Rendőrség! Tisztelt Katasztrófavédelem!     Szigetszentmiklós és térsége Csepel-szigeti vonatkozásban és tekintetben közlekedési értelemben valaha volt legnagyobb…..
ApexNews Motorparaméterezés 2018.07.20 20:21:33
Végre eltelt a gyártó késése miatti három hetes várakozás, és egy szép napos délelőtt folyamán hozott nekünk a futár - saját szavaival élve - “valami motort”. Egy életre elég újrahasznosított papírgalacsint kaptunk a “frissen tartó fóliába” tekert motorhoz, továbbá grátiszba egy Emrax matricát is,…..
Új játék a B1 blogon: a Téglagyűjtés...
Xebulon 2018.05.10 19:14:53
Az megvan, amikor a Különvéleményben emberünk bemegy a plázába, egy elektromos kütyü letapogatja, majd levetíti neki a személyre szabott reklámot? Valami hasonlóval próbálkozik a brit szupermarket is, 11 év után a sci-fi thrillerből valóság lehet. A Tesco 450 benzinkútjára…..
Nagyon nem megy a kormánynak a devizahitelmentés, ez tiszta sor. Hiába jelentette be Viktor, hogy ezt márpedig fel fogjuk számolni a picsába, hiába küzdenek a hozzá értők és holdkórosak tiszta erőből, ez a csak baszik megoldódni, sőt újabb és újabb kérdések és gondok kerülnek…..
Xebulon 2013.11.04 00:30:19
@legeslegujabbkor: Nem, a bank vett saját magának egy tulajdonrészt a lakásomban - így most társtulajdonosok vagyunk. Nekem visszajár az eddig fizetett törlesztőrészlet, viszont a bank kérhet lakáshasználati jogot, mert az ő részét is használtam.
Ez csak egy elvi megoldás a szerződéskötés semmisé tételére. Mivel a lakásingatlan árak csökkentek, a banknak nem érdeke, hiszen ha ügyesen manipulál az elszámolással, akkor az egész lakást elviheti, sőt még utána is tartozok neki.
Egyébként személyesen nincs devizahitelem, szóval indulatok nélkül tudok beszélni a témáról.
Az biztos, hogy a kormánypártok minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy a bajai videó körül kirobbant botrány minél hosszabb ideig része legyen a közbeszédnek. “A közelgő országgyűlési választások megkívánják, hogy a demokratikus intézmények biztonságos működése…..
Ákos extrém súlyos tapasztalatokat szerzett egy üdülési jogokat értékesítő cégnél. Elmondása szerint általában 100-150 ezer forintokra húzzák le a becsalogatott áldozatokat, akik rendszerhaszálnati díjat fizetnek egy nem létező rendszerért, annak reményében, hogy egyszer…..
Kölcsönkértem mára egy adag szociális érzékenységet, ezért nem rugózok sokat azon, hogy mennyi tudatlan mélymagyar okostojás dőlt be a Sólyom nevű átverésnek, azokat a más bolygón élőket pedig kifejezetten sajnálom, akik annyira hittek ebben az egészben, hogy felvételiztek…..
Annyira szép gondolat volt, hogy védjük meg a derék magyart a dohányzás okozta betegségektől, hogy majdnem el lehetett hinni - nem, nem lehetett, de olyan jól hangzik. A rendes jövedéki adó emelésnek számos oka van, elsősorban uniós vállalás, másodsorban pedig hát igen, kell a…..
Új sorozatot indítunk útjára, amelyben összegyűjtjük az informatikai projektek egyes területein használt szakkifejezéseket, speciális szófordulatokat, fogalmakat, valamint azok valódi jelentését. Használjuk bátran ezeket, ha sikeresen akarunk kommunikálni a projektek során,…..
Nincs is annál egyszerűbb, mint érvelés helyett lehülyézni a vitapartnert. Esetünkben lenőzni. Illés Zoltán fideszpolitikusból egy tegnapi vita hevében szaladt ki az egyik legostobább és legősibb férfi sztereotípia, “attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön…..
Sortilegus írása „Büszke vagyok rá, hogy vállalkozásommal három másik családnak is megélhetést biztosíthatok.” Büszke vagyok rá, hogy nem voltam olyan bolond, mint sokan mások, akik saját erejükből, saját pénzükből, saját kockázatukra fejlesztették…..
Augusztus 20. számomra egy meglepetés-nap volt, mert előző nap este kaptam egy szlovák rendtársamtól egy telefonos kérést, hogy egy Panamából jött jezsuita szeretne Pestre látogatni, tudnék-e segíteni neki az eligazodásban. Őszintén szólva nem voltam túl lelkes a kérésre, mert két napra rá…..
Xebulon 2013.08.29 13:38:49
@Pandit: ""Felkelt a napunk, István a mi urunk" dalt gúnydalnak szánta, amit senki sem értelmezett annak."
És hogyan lehet ezt gúnydalnak értelmezni?"

Hát kiirtottunk 50-100 ezer magyart és egy szuper jó reggelre ébredtünk. Mi ez ha nem gúny?
Mégegyszer: nem én mondtam, hanem a szerző Szörényi.
Xebulon 2013.08.29 15:32:52
@Pandit: A történelmet a győztesek írják.

Ha boszniai háborúba a szerbek győztek volna, akkor nem a Hágai bíróságon végzik.

Miért rossz, ha megmutatunk egy másik álláspontot?
István nem hibátlan szent, bár az István a királyban legalább megadják az a tiszteletet is neki, hogy ha el is követte a borzalmakat, akkor legalább végiggondolta és tudatosan vállalta, pont az általad leírt célok érdekében.

Úgy is bemutatták volna, hogy egy vérengző vallásos őrült, mint bármelyik szélsőséges muszlim öngyilkos merénylő... Volt ilyen alak a történelembe elég.

És hát aktuálpolitikai üzenetként én mindenesetre nem örülnék, ha a mai kormányzat valami vallásos hit miatt kiirtaná a másként gondolkodókat. Mindkét oldalról. Bár elgondolkodtató kérdés, hogy ma állam-újraalapítás küszöbén vagyunk és szabad-e megcsinálni. De szerintem nem ott vagyunk, és Viktor ne csináljon holokauszt, bár szerintem ő sem akar csinálni - így meddő a kérdés. (de néhány forrófejű azért úgy gondolja).
Xebulon 2013.08.29 15:53:50
@Pandit: A IK-83 olyan köntösben volt, hogy átmenjen a cenzurán. Tehát egy történelmi műként is egészében értelmezhető - ebben az aspektusban a zárókép megfelelt a hagyományos történelemnek, ráadásul hapiend, felszabadító érzés.
Szörényi el akart mondani valamit, ami nem sikerült neki. Nem a közönség hibája, hanem a Szörényié.
Alföldinek már túl jól sikerült elmondani az eredeti gondolatokat, ezért támadják.
  A GKI Gazdaságkutató Zrt bepillantást enged a magyar gazdasági csuda sötét bugyraiba.   A GDP tavalyi visszaesését idén lényegében stagnálás, minimális, 0-0,5% közötti növekedés követi. Ez döntően abból fakad, hogy a tavalyi nagyon kedvezőtlen időjárással…..
Hetek óta élénken foglalkoztatja a hazai és nemzetközi közvéleményt a devizahitelesek megmentésére készülő újabb kormányzati csodaprogram. Vajúdnak a hegyek, de egyelőre nem szültek semmit. Helyette azt látjuk, hogy gigászi érdekek feszülnek egymásnak. A bankrendszer egyetlen…..
Azt hittem, a kavics vagy nem kavics kérdés csak a játszótereken okoz komoly problémát, de most Újbudán új frontot nyitottak neki. Én a magam részéről egyáltalán nem tartom hülyeségnek a parkokba telepített kavicsos ösvényeket (igaz szandállal a lehető legrosszabb burkolat), de…..
Xebulon 2013.07.23 08:27:34
Tudjuk, mindjárt itt a zombiapokalipszis, a tévében is láttam, a moziban is mutatták, tuti, hogy igaz. Most végre mi, motorosok is tudjuk, mi a feladatunk. Oktató videó három és fél percben, hogyan szerezzünk üzemanyagot, ha elárasztják az utcát a zombik. További oktató…..
Xebulon 2013.07.15 18:36:31
TComment Motorozni halálos 2013.07.10 06:53:13
A motor számtalan szempontból biztonságosabb, mint az autó, de ezt anyánk sosem hinné el nekünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A takarékszövetkezeti törvény miatt pánikra egyelőre még nincs ok, bár a menetrend kísértetiesen hasonlít a magánnyugdíj-pénztárak lenyúlásához. Magánnyugdíj: 2010.10.14.Orbán Viktor: „Ma havi 30 milliárd forintot utal át az állam „a félállami, Magyarországon…..
Kevés unszimpatikusabb kormányt hord a hátán a föld mint a Fidesz-KDNP koalíció, azonban jobb lenne, ha Rui Tavares először otthon nézne körül. A gazdasági válságot politikai válsággal cukrozzák Portugáliában. A pénzügyminiszter és a külügyminiszter sem bízik abban, hogy…..
A rezsicsökkentés kormánya kétszeresére emeli a készpénzfelvétel díját augusztusi hatállyal. Ezt csak azért írom le, mert egyik kedvenc stilisztikai eszközöm az oximoron. Azon egyébként nem kell meglepődni - hiába tépi a száját meglepetésről meg skandallumról a sajtó -,…..