Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seravy

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
Lazarbibi TOP 10 időgép 2019.09.20 23:00:03
Többször lerágott csont, de még mindig folyamatosan gyártják az időutazós filmeket. Soha nem unja meg a nagyérdemű, állandóan eladható kategória. Az időgép a mozgókép „édestestvére". Mindkettő 1895-ben született, H. G. Wells is ekkor írta meg korszakalkotó regényét, és sikerének köszönthetően az…..
Seravy 2019.09.22 12:08:00
A tömegközlekedés egyik legkényesebb témája a mozgólépcsők használatának módja, ennek legfőbb oka az, hogy jelentősen megoszlik az emberek véleménye arról, hogyan is kellene utazni rajtuk. Az egyik oldal képviselői azt mondják, hogy szükség van a bal és jobb oldali sáv különválasztására, vagyis hogy…..
Az Adobe Flash Player hibáját kihasználva olyan weboldalt lehet létrehozni, amely titokban bekapcsolja a látogatók mikrofonját és webkameráját. Éppen egy éve történt Philadelphiában, hogy kiderült, az iskola titokban otthonukban is megfigyelte a diákokat a webkamerás…..
comment:com Az amerikaiak lenyelik 2011.10.18 11:00:00
A Family Feud az eddig az internetre kitolt videók alapján az egyik legviccesebb műsor lehet a tévétörténelemben, már ha az ember tud mulatni azon, micsoda baromságokat beszélnek az amerikai háziasszonyok és villanyszerelők egy közepesen gagyi díszletbe beeresztve. A vetélkedőnek…..
  Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke arról a négy alapkérdésről ír, amelyek helyes megválaszolása képessé teheti az Európai Uniót a jelenlegi válság megoldására. Ám a válságból kivezető út is hosszúnak és fájdalmasnak ígérkezik, a…..
Seravy 2011.10.03 22:56:48
@abaka: ". Ezzel szemben hitelbol finanszirozas eseten egybol kivitelezheto a projekt, ezutan rogton bevetelt termel. Amennyiben tobbet, mint a hitel kamata (ami egy nyilvanvalo elvaras, egyebkent bele sem vagna az ember a projektbe), a hitel egyertelmuen preferalando a sporolassal szemben."

Ezzel van egy nagyon nagy bökkenő. Mivel minden pénz hitelként került a rendszerbe, és kamattal kell visszafizetni, ezért az összes tartozás mindig több mint az összes pénz. Ergo, valakinek mindenképpen csődbe kell mennie, hiába várta azt hogy a bevétele több lesz, mert nem jut neki a pénzből. Ez olyan mint az a játék ahol mindenkinek le kell ülni, ha nem sikerül, kiesel, de mindig elveszünk egy széket (itt a kamat tölti be a szék elvételének a szerepét). A modell működik addig amíg a gazdasági növekedés nagyobb mint a kamat, hiszen nagyobb gazdaság több hitelt vesz fel amiből visszafizethető az eddigi tartozás, de az összes adósság így is folyamatosan nő. Gond ott van hogy a folyamatos növekedés nem fenntartható (véges idő/erőforrás felhasználásával véges mennyiséget lehet termelni és fogyasztani is), és ahogy a növekedés lassul, egyre nyilvánvalóbbá válik hogy a rendszer fenntarthatatlan, az adósság ekorra már sokszorosan meghaladja a rendelkezésre álló pénz mennyiségét.Persze ezt el lehet fedni exporttal, hiszen akkor máshonnan vonunk el pénzt, de ennek az a következménye hogy az adósság az importálók oldalán gyűlik össze hiszen pénzük nekik is hitelből volt. Németország azért van ilyen jó helyzetben mert exportálja a termékeit, pl Görögországba is, akik ezt hitelből vásárolták meg. Ha nem tették volna akkor a német vállalatok mennek csődbe, így viszont, a görögöknek kell kitalálniuk mi legyen a náluk lecsapódott adóssággal. De ha körülnézel a világon szinte az összes nagyobb állam fülig el van adósodva, és mindenki exportálni akar akár a saját pénzének a leértékelése árán is, vajon miért?

Egy fenntarthatalan, exponenciálisan növekvő adósságra épülő rendszer végnapjait látjuk, és amíg nem találunk ki egy fenntartható rendszert ami levátja ezt a mostanit az egész világon, addig egyre nagyobb lesz a baj. Fogják még a dollárt is söpörni az utcán, nem csak az eurót, a kérdés csak az hogy melyiket előbb, és mikor, 5, 10 vagy 20 év múlva. Az összes közgazdász aki azt képzeli hogy ez a rendszer így rendben van, kéretik elfáradni egy épelméjűség-vizsgálatra. Ez max akkor működőképes hosszabb távon ha időnként a sok tartozást felhalmozók nem fizetnek, csak sajnos ezt úgy hivják hogy csőd, és midenki probálja elkerülni, tovább görgetve a visszafizethetetlen adóssághegyet.
A Quebec Magic Festival-t hivatott promótálni ez a különleges óriásplakát, amin a mágusok és bűvészek állandó kellékét a cilindert helyezték a központba. De hogy valami trükk is legyen az egészben, a kalapot folyamatosan galambok hagyják el (feltételezem a nyulakat nehezebb lett…..
A Gösser marketingcsapat ismét kitett magáért. A kánikulai utcákat járó citromnő mellett, már javában zakatol az a facebookos szolgáltatás, ami stílusos módon egy régi sörös viccen alapul: A fickó bemegy a kocsmába és mondja: - Egy sört kérek. Erre a pultos: - Alkoholmentes…..
Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el…..
Egyre jobban dühít, hogy nem telik el úgy egy nap, hogy valaki ne jósolná meg a világ végét. De míg általában 2012-vel jönnek, a Mokka Habbal című műsorból kiderült, akár már ma elkezdődhet a világégés. Joshi Bharat pénteken meghívta Csillag Lilla (muhaha) asztrológust, aki…..
Seravy 2011.03.20 00:06:15
@hasznavehetetlen régensherceg: Ez ugy működik hogy a föld sokkal gyorsabban kering a nap körül mint a Neptunusz, ezért a Föld lehagyja. Ilyenkor a Földröl nézve a Neptunusz visszafelé "halad" az égen. Mivel azalatt amig a Föld egyszer körbeér, a Neptunusz csak nagyon kevés távolságot tesz meg, ezért kb ugy néz ki a Földről mintha fél évig elölre, aztán fél évig hátrafelé mozogna.
Ez minden olyan bolygónál igy van ami a földnél távolabb van a naptól. Amik közelebb vannak, ott viszont akkor megy látszólag hátrafelé, amikor a Nap Földdel szemközti oldalán halad a bolygó "elölre". Ezért az asztrológiában a Nap és a Hold kivételével minden égitest tud hátrafelé is mozogni.
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
Seravy 2011.03.10 22:10:30
@AvgDvl: ?LOAD ERROR, na az egyszer úgy töltötte be a Giana Sisters-t hogy a kilőhetetlen szörnyeket is le lehetett lőni, és szivárványszinben villogtak hozzá. Jópár naping nem kapcsoltam ki a gépet...soha többet nem volt mégegyszer ilyen, sajnos.
Már a nyugdíjaslehúzó termékbemutatótúrák sem a régiek. A Pannon-URLAUB különösen agresszív nyereményjátékot eszelt ki a termékeik értékesítésére. Jaguska mamájára megpróbáltak rátukmálni egy állítólag 460 ezer forintos légterápiás készüléket, miután nyert 250…..
Infographics Mennyi az IQ-d? 2011.01.31 14:43:00
Az IQ, vagyis az intelligenciahányados egy viszonyító szám, egy relatív mutató, melynek segítségével kimutatható a vizsgált személy pillanatnyi intelligenciája, és összehasonlítható egy azonos életkorú személy szellemi teljesítményével. Az intelligencia egy…..
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Habár mostanság a teljes magyar nyomtatott és elektronikus sajtó a médiatörvénnyel van elfoglalva, mi ne álljunk be a sorba gumicsontot csócsálni! Van itt még érdekesség bőven ezen kívül is – elsőnek mindjárt itt a jó öreg magánnyugdíj-törvény. Vajon a Fidesz–KDNP…..
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Nagy Anna kormányszóvivő tegnap, december 16-án ismertette a kormány határozatát a magán-nyugdíjpénztárakból való kilépés szabályairól. Eszerint 2011 január 31-ig kell nyilatkozni a magánnyugdíjpénztárak elhagyásáról, illetve a maradás szándékáról, az átlépő,…..
Seravy 2010.12.18 14:29:36
Mi van, ha maga a nagy cél egy félreértésen alapul? Ha a bankrendszer áhított összeomlása nem a szép, új világot, hanem a nyomort hozná el? Már megint egy forradalom. Már megint a Nyugat végét vizionálja valaki. Ja, és megint a bankokkal kezdené. Az pedig már teljes véletlen,…..
Seravy 2010.12.07 11:33:11
@káposzta: Isten ments aranyfedezetüt, nem érdekel a fedezet, és egyébként sincs ahhoz elég arany a földön hogy elég legyen egy ekkora világgazdaságra.
Nekem az a bajom hogy a pénzt nem ingyen juttatják a rendszerbe (pl. alkotmány által szabályozott módon) hanem további pénzért, amit viszont senki sem hoz létre, mert nem tud, mert a rendszer szabályai szerint nem lehetséges, tehát ehelyett valódi értékekkel kell megfizetnünk a pénz árát.
A pénznek olyan, alkotmány által szabályozott kiszámítható valaminek kéne lenni aminek a létezése nem kerül semmibe. A hitelpénz nem ilyen, a hitelpénz pusztán a létezésével pénzbe/értékekbe kerül.
Miért adunk folyamatosan értékeket a bankoknak valamiért ami ingyen is létezhetne?
Kinek jó ez a bankokon kívül?

Helyes hogy a pénz puszta létezésének folyamatos költségei vannak amit valódi értékekben kell megfizetni a bankok felé, miközben nyilvánvalóan szükség van rá?

Szerintem nagyon nem, ennyi lenne a mondanivalóm lényege.

(Itt a pénz létezésének költsége alatt a kamatot értem amit a hitel után fizetni kell. A bankjegyek kinyomtatásának és pótlásának költsége elenyésző, szükséges, és nem hátrányos a rendszer működésére, azzal nincs probléma.)
Seravy 2010.12.07 11:33:16
@GG84: "Tényleg, ha annyira elítéled a kamatot, légyszíves adj Nekem kölcsön kamatmentesen, megadom a bankszámlaszámom szívesen. ;)"

Szó sem lehet róla. Viszont szivesen megveszem a céged felét, és abból a pénzből már müködhetsz, ráadásul mindketten érdekeltek leszünk benne hogy ne menjél csődbe.
Persze olyat is lehet hogy ha úgy látom hogy nem lesz sikeres a vállakozásod, hogy olyan fedezetet kérek hogy nekem úgy is megérje.
Egyik esetben sem kell kamatot kérnem, és mégis lett pénzed, meg én is jól jártam, megoldható ám kamat nélkül is.

El kéne már felejteni hogy kölcsönből csinálunk dolgokat. Saját tőkéből kell. Ja hogy hitelre épülő rendszerben előbb valakinek hitelt kell felvennie ahhoz hogy legyen tőke, mert alapból nincsen? Na ezért IS hibás a rendszer.
Seravy 2010.12.07 16:29:43
@majomkutya Azt hiszem te jól átlátod a helyzetet.

"A másik, hogy ha pl. lakást akarnék venni (amúgy nem akarok, mert albérletben köszönöm szépen jól megvagyok), akkor hogyan oldanád meg a helyzetet hitel (és kamat) nélkül?"
Sehogy. Nem fogyasztunk hitelből. Lakást sem veszünk olyan pénzből amink nincsen. Ugyanis sehol sincs garantálva hogy a jövőben is lesz olyan jövedelmünk amiből vissza tudjuk majd fizetni. Orosz rulett az egész. A többségnek lehet hogy bejön, de akinek nem, abból hajléktalan lesz, mert a bank viszi a házat, pénzt, mindent.
Általában nem az utcán növünk fel, tehát van hol laknunk (szülőknél), amig onnan el nem megyünk önként. Ha ez nem megoldás, akkor albérlet vagy bérlakás is létezik. Ha ez sem megoldható, akkor olyan csórók vagyunk hogy úgysem kapnánk hitelt se...a törlesztés sem kevesebb mint az albérlet ára.

"Ez pontosan igy van most is, ugy hivjak Jegybanktorveny. "
Ezt nem tudom melyik hozzászólásomra irtad, ugyhogy tippelni tudok, de ha arra gondolsz hogy a jegybank állítja elő a pénzt, akkor tévedsz. A forgalomban lévő pénz kisebb része az amit a jegybank állított elő. A nagyobb részét a bankok állitják elő, számlára felírt, de amúgy nem létező pénzként. És ehhez a pénzhez az utána fizetendő kamatokat fedező pénzt viszont már nem állitják elő. Vagy a jegybank kezd el őrült sebességgel pénz nyomtatni egy nagyobb hitelezés után. (lásd FED, EKB), vagy bedőlnek a hitelek. Mindkettő rossz, az előbbiből lesz a hiperinfláció, az utóbbiból meg...a gazdaság leállása. Arról a hatalomról már nem is beszélve hogy a bankok döntenek arról hogy mennyi hitelt nyújtanak, és ha nem teszik, akkor dől be a gazdaság.