Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyo78

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki arra kíváncsi, hogy, hogy a csudába lehet 6 embernek hosszú távon elférni egy lakókocsiban?  Meg arra, hogy, hogy nem fogunk egymás agyára menni ilyen pici helyen 4 gyerekkel összezárva egy éven keresztül? Egyáltalán, mi az a truck camper? Megpróbálom megválaszolni a felmerülő…..
nagyo78 2018.10.19 19:16:23
Friss hír a nagyvilágból!  Aktuális orosz hírszerzési jelentések szerint napokon belül erőszakos migránsok léphetnek be az országba a Vereckei-hágó irányából, a Kárpát-medence legfontosabb keleti kapujánál. Az elsődleges friss információink alapján az alábbiakat tudjuk megerősíteni:..
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2017-ben is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk. Volt ugye már egy Checkpoint-besztof (aki kihagyta, itt pótolhatja), jön majd még egy keresőszó-válogatás, ez a poszt pedig a szokásos év játékai-gyűjtés. A blogban már hagyomány, hogy…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Ezúttal egy évforduló gondoskodott a témáról: 1996. április 18-án, vagyis éppen 20 éve jelent meg a Metal Slug, ami játéktermi, illetve…..
Eredetileg csak arról akartam írni, hogy "Miért nem szülnek a magyar nők?", de valami azt súgta, hogy hitelesebb vagyok, ha magamból indulok ki először, és utána írok kicsit általánosabban. A teljesség igénye nélkül írom ezt, inkább csak mozgósítónak szánom, semmi esetre sem arra, hogy bárki is…..
nagyo78 2016.03.02 15:53:27
@TCrown: van egy erős sejtésem, hogy ha igen akkor az a realitás talajától igen messze rugaszkodott. Olyan nincs, hogy csak a férfiakkal van baj. Ha baj van, akkor a nőkkel is baj van. De én inkább azt mondanám, hogy változik a világ, és az új kihívásoknak kell tudni megfelelni. Ha nem megy, akkor az zsákutca, de Darwin bácsi óta tudjuk, h. a természet majd kiszelektálja.
nagyo78 2016.03.02 16:00:21
@Kacsura: gratulálok! :) Itt Németorszégban a gyerekeim iskolatársainak sokszor nem is egy, hanem két-három testvére is van, és nekem kétgyerekes apának azok az anyukák a legszebbek :) Néha gyűröttek az arcok, karikásak a szemek, de bizony ők azok, akik határozottak, megállják a helyüket az életben, lehet rájuk számítani, és az egész biztos, hogy sokkal elégedettebbek mint azok, akik egész életükben kétségbeesetten és egyedül várják a megfelelő férfit, aki aztán sosem jön el.
Jakupcsek Gabriella először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy egyik napról a másikra kirúgták az MTV-től - írja a Bors. Egy rendezvényen volt moderátor, ahol bemutatták a HPV elleni új, kilenckomponensű vakcinát. (ez az MTI-fotó még a Ridikülből van)..
nagyo78 2016.02.04 10:26:08
@cukkmukk: +1
nagyo78 2016.02.04 10:27:22
@pepito1: Pedig egyértelmű. Süt belőle, a holdról is látszik :)
A Nagy Háború végét lezáró békeszerződések nem rendezték sem a kirobbanásához vezető konfliktusokat, sőt újakat teremtettek. A vesztes államokra kényszerített lefegyverzési megállapodásokat nem tartották be, hanem keresték a visszavágáshoz szükséges arzenál megteremtéseinek módjait.  Ebben a…..
nagyo78 2015.12.18 15:46:19
@shred: Ugye? Én meg a MOHA-ra kívántam rá a Garand töltőlécének pengő hangjáról :)
IDDQD Checkpoint 1x15: Blizzard 2015.11.19 12:37:40
A szokásosnál kevesebb hanghibával és több röhögéssel jelentkezik a Checkpoint tizenötödik adása. Mivel most volt Blizzcon, a Blizzardról beszélgettünk majdnem másfél órát kellemes akolmelegben egy régi cimborá... akarom mondani szakértő vendéggel. Én éppen nem voltam valami…..
nagyo78 2015.12.08 13:47:06
Lépésről lépésre tettek bennünket társtettessé az embertelenségben. (Utólagos kiegészítés Kocsis Fülöp metropolita imájából vett részletekkel a szavazási táblázat előtt.) Mindenekelőtt: ne vegyünk minden migránst egy kalap alá! Nyilván a többség azért hagyta ott…..
nagyo78 2015.09.17 14:58:02
@Kabai Domokos Lajos: Én nagyon egyetértek a keresztény értékekkel, magam is az vagyok, és egész életemben a keresztény erkölcs útmutatásai szerint éltem, templomba most is járok ha nem is rendszeresen, fiam ministrál is. Amennyiben a bevándorlók is az általunk ismert értékek szerint élnének, picit sem zavarna akár több millió sem belőlük, mert ezen hagyományos értékek mentén a beilleszkedés, integráció gyorsan megy.
Azonban a most befogadott százezrek durván más értékek szerint élnek. Attól tartok, hogy nagy részük velünk nem lesz sem toleráns, sem megbocsájtó és a lányainkat sem fogják a kutyáiknál többre értékelni sajnos. Legalább is a vallásukat kicsit megismerve ilyet felelős ember nem állíthat. Ne legyen igazam, véletlenül sem riogatni akarok, de ez a könyv alapján nem tűnik igazán jó ötletnek korlátlan mennyiségben befogadni őket:
www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/07/Sharia-t%C3%B6rv%C3%A9ny-nem-muszlimoknak-ebook-1506211.pdf
A BBC egyik stábjának sikerült végigkísérni egy 21 éves szíriai menekült lány 3400 kilométeres utazását Törökországból Svédországig. A modern, nyugati mércével is kimagaslóan szép és intelligens Nur Amar apját és otthonát veszítette el a szíriai háborúban, anyja…..
nagyo78 2015.09.03 15:46:13
Kevés magyarázni való van ezen a kis filmen. Ha valaki egy kukkot sem ért angolul, a történésekből, a szemekből minden kiderül. A motoros valahol megelőzte az autóst, méghozzá az autós szerint szabálytalanul. Nem karcolt össze semmit, nem okozott balesetet, csak szabálytalankodott…..
nagyo78 2015.07.22 11:12:14
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film A posztapokaliptikus filmekkel való első találkozási pont legtöbbek számára a zombikon keresztül történik, különösen manapság, amikor reneszánszát éli ez a szubzsáner. Sokatmondó, hogy a műfaj gyakorlatilag összes…..
nagyo78 2015.07.17 13:04:23
@zobod: Én is a Resident Evil-t hiányoltam, de nagyon. Nem láttam mindegyik filmet a felsoroltakból, de nekem a Kaptár filmek az összes postapoc zombis produkció közül a kedvenceim.
Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt egy nagyot, és néha ismét visszaszivárog a lakott területekre, hogy ne kelljen kizarándokolni az épített autodrómokhoz vagy a ralipályák szélére. Hisz nincs annál…..
Első látásra egy csirke formájú templom. Második látásra is. Az indonéz dzsungelben található hatalmas építményt a helyiek el is nevezték Gereja Ayamnak (azaz Csirketemplomnak), most ráadásul megszólalt az építője is. (fotó: alekvsleak.blogspot.co.uk) A valóban valamilyen…..
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a Dunajecnél összegyülekezett egyesült osztrák-magyar-német seregek ellentámadást indítottak a Galíciát elözönlő orosz hadsereg ellen, és ennek során elérték a San folyót, felszabadítva az ostrom alól a San-vonalat őrző przemysli erődöt. Az…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.05 07:13:42
Kis rohadék Szóval kabriót akartunk de nem keletit, mai agyammal lehet hogy egy Escortba nyúlnék,vagy Peugeot 205-be nem ebbe a csodába amiből nincs igazán sok az országban. A vételár olcsó volt de már a hazahozatalnál kiderült hogy valószínű ipari tanulók gyakorlóeszköze…..
nagyo78 2015.07.05 22:50:08
@BeZol: Gumit hogy galvanizálnak újra? Kíváncsivá tettél :)
Mert bizony, él és virul, 33 évvel a megjelenése után is a Commodore 64 körül olyan kommuna pezseg, hogy az egészen elképesztő. Az elmúlt hetekben több, ehhez kapcsolódó hír is előkerült, most ezekből gyűjtöttem párat. Ghosts'n Goblins igazi arcade átirat (a Commando…..
nagyo78 2015.07.03 11:36:44
@Cpeti123456: Ha csak a Wizard érdekel, ez tökéletes és Browserben fut: wizardofwor.krissz.hu/
Belsőség Heti merítés 2015.05.03 07:48:27
Mi más, ha nem MX-5? A szempontjaim utolsó sora, hogy ne legyen tömegdarab. Itt Münchenben és környékén ahol élünk, a többség az egyforma BMW-k és Audik autóit hajtja. Miért nem hallgattam a közmondásra? Utána felkerestem a létező összes jó szerelőt, autodidakta…..
nagyo78 2015.05.06 13:29:15
Figyeljék meg jól: így néz ki egy ember, akinek bejött az élet   Tommy Passemante a Nitro Circus tagja, ám ő úgy került be a világhírű show-ba, hogy egyetlen extrém sportban sem tartozik az élvonalba. Sőt, testalkata miatt a világ sportjainak nagy részére kapásból…..
Talán már elég idő telt el ahhoz, hogy a blogolás feneketlen kútjába történő visszazuhanás réme nélkül illesszek a ide egy új posztot. Az alkalom különleges és rendhagyó: a Szín Folt Cafe podcast kért meg arra, hogy könnyes szemmel beszélgessek velük a legóról…..
Az előző posztban szóba került a game over, arról eszembe jutott a Game Over című játék, és már tudtam is, mit teszek az eheti csajrovatba. Menjünk vissza 1987-be, a spanyol szoftver aranykorába (Spanyolországban így hívták az 1983 és 1992 közti időszakot, mert akkor az ország a…..
Az egykori amerikai elnök, James A. Garfield gerincéből eltávolított három csigolya nyugszik egy kék színű szatén leplen. A csigolyákat egy vörös műanyag szonda fúrja át, jelezvén a golyó útját, amit a merénylő, Charles J. Guiteau 1881. július 2.-án lőtt ki az…..
nagyo78 2015.02.26 11:00:55
@leprecHaUN: Azért ez sem gyenge kritika :P
Veszettül erős ragasztóval dolgozhatnak annál az illetékes szervnél, ahonnét ehhez a táblához intézték a szalagot. Annak a két piros foltnak a folytatása nemrég még egy fektetett x-et formált, az útlezárások egyetemes szimbólumaként takarta ki Solymárt, mint uticélt. Az út…..
Egészen elképesztően monotematikus műsort hoztunk össze: csak autókról lesz szó. Gyors autókról. Az Égéstér 152. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...