Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robinzon Kurzor

1 bejegyzést írt és 6611 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok keresztény. Nem hiszek Istenben és templomba sem járok. Nem a keresztény tanítások szerint élek. A gyerekemet sem nevelem kereszténynek. De közben keresztény is vagyok. Egyértelmű, hogy melyik az az Isten, amelyikben nem hiszek. Egyértelmű, hogy melyik az a templom, amelyikbe nem járok.…..
Robinzon Kurzor 2020.05.04 13:28:51
@Holger Hartland:

Oké, értem.

Azért érdekelt, hogy írsz-e mostanában és ha igen, mit, mert elég különleges jelenség vagy.

Sok közelebbi vagy távolabbi ismerősöm/barátom van, akik jobb híján támogatják a kormányt, négyévente elmennek és behúzzák az ikszet, de őszinte pillanataikba elismerik, hogy igazából nem az újabb győzelemnek örülnek aznap este, hanem hogy "azok" megint jól megszívták. Nincs is ezzel baj, én sem tudtam ennék jobban vagy másképp örülni, amikor a Fidesz 2002-ben pofára esett.

De.
Ezen az intellektuális szinten egyikük sem hiszi el, hogy létezne Soros-terv, vagy hogy ha nem a Fidesz nyer, akkor tömeges bevándorlás lenne Magyarországra, vagy hogy ez lenne a szándéka bármelyik ellenzéki pártnak.
Ha ebbe az irányba fordul a diskurzus (ami egyre ritkább, mert tényleg nincs új, amiről beszélni lehetne), akkor jön egy vállvonogatás, hogy naja, nem elegáns, de ha ez kell az elegendő szavazathoz, akkor ez van.

Én meg állok továbbra is csodálkozva, mint az egyszeri parasztbácsi a zsiráf ketrece előtt ("Ilyen állat márpedig nincs!"), hogy benned ez hogy tud megférni: az igen magas intellektus és a Soros-terv, meg az éltre-halálra háború meg a stb. a "maszlag".

De oké, majd megszokom. ;-)
Robinzon Kurzor 2020.05.04 13:40:53
@F.M.J.:

A "maszlag" az, hogy a Fidesz jelenlegi politikájával szemben egy világméretű, Soros által mozgatott és Brüsszel által végrehajtott összeesküvés áll, amelynek célja, hogy Európa (de főleg Magyarország) keresztény identitását -- pont olyan értelemben, ahogy HH is írta és amivel egyet is értek; errefelé a krisnás is keresztény, mert nem tud más lenni -- tömeges muszlim bevándorlással megváltoztassa.

Aki ezt látja világból, azzal szinte lehetetlen a diskurzus, mert hiányzik a közös(nek elfogadott) valóság, amiről beszélni lehet. A "Soros-terv" egy vallási dogma szintjére emelkedett és aki hisz annak létezésében, az utána bármilyen politikai eseményt képes ebben az erőtérben elhelyezni, sőt, egy "na, ugye" érzés mentén még meg is erősödik benne, hogy lám, már megint fenekednek, gáncsoskodnak.

És ennek önmagában semmi köze ahhoz, hogy a hazai ellenzék egyébként mit mond vagy mit (nem) tesz.
Vendégszerzőnk, kommentelőnk, Robinzon Kurzor írása. Mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Nem vagyok sem véleményformáló, sem publicista, de következzék az én verzióm, öt kérdés köré felépítve. * 1. Honnan indultunk? „Magyarországon…..
Robinzon Kurzor 2014.11.08 13:01:17
@Disznóvári:

Attól még, hogy több "véleményes" eset is lehetséges, 1989-es alkotmány, mivel _minden_ megváltozott benne, új alkotmány volt.

És függetlenül attól, hogy átmenetinek szánták, megfelelően működött. Jobb volt, mint a mostani.

2010-ig nem az alkotmány volt az akadálya annak, hogy jól (jobban menjenek) az ország dolgai. Most már az is akadály.
Robinzon Kurzor 2014.11.08 19:45:45
@Disznóvári:

Ja, tényleg nem változott meg benne minden. Például Budapest maradt az alkotmányban rögzített főváros.

A "nem működött megfelelően" meg csak egy levegőben lógó állítás.
Mi nem működött benne megfelelően? Tehát mi lett volna a "megfelelő" működés és ehhez képest hogyan működött? Ez az alkotmány hibája volt-e vagy a használaté, illetve milyen következménye lett és miért?

Ezekre kellene válaszolni, hogy legalább vita lehessen róla, ne csak kinyilatkoztatások.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Amint azt a két Facebook-oldalunk olvasói, illetve a zárt csoportunk tagjai tudják, 2018. november 30-án rendhagyó Lemilblog-bulira került sor. Rendhagyónak nevezem, mert az első programpont nem a szokásos első kör sör kikérése volt, hanem egy (másfél órásra tervezett, végül két és fél órán át…..
Kivándorol a Fidesz választási győzelme miatt Schilling Árpád, a színházi rendező. Balról szomorúan búcsúztatja TGM, jobbról gúnyosan a 888. Nem tudom, jó rendező-e, nem értek a színházhoz. De azt el tudom képzelni, hogy a nagy kivándorlási hisztiben követik olyanok, akiket meg tudok ítélni, és…..
Robinzon Kurzor 2019.01.18 22:24:37
@Holger Hartland:

Átfutva az utóbbi másfél (?) év termését, azt látom, hogy kend már az utolsó töltényig Orbán katonája lesz.
Nincs az a relalitás, történjék bármi, amit ezt a "háború van" narratívát érvénytelenné teszi és a józan észt ismét jogaiba helyezi.

Hogy Schillingért mennyire kár vagy nem, azt nem tudom.
De azt igen, hogy nagykamasz gyerekeim, miközben egyetlen ellenzéki mozgalmat sem támogatnak, kizárólag külföldön képzelik el az életüket.
Azt mondják, hányingerük van ettől a sok hazugságtól, a teljesítmény nélkül elosztogatott közjavaktól (jó, ezt nem szó szerint így mondták) és nem értik, hogy szophatja be a kormányzati kommunikációt annyi ember, köztük imádott nagyszüleik is.

Egy generáció lejobbjait üldözitek el, aztán itt maradunk egymás ellen háborúzni. A migráncsok meg köszönik szépen, kurvára nem akarnak idejönni.
Négy nappal ezelőtt jelent meg az a posztunk, amelyben egy érdekes nemzetközi Gallup-felmérés eredményeit ismertettük. Amint azt jeleztük, Magyarország sajnos kimaradt a szórásból, úgyhogy a Lemilblog olvasóit arra kértük, segítsenek felmérni a hazai hozzáállást és…..
Felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával – állítja Bayer Zsolt. A lovagkereszttel kitüntetett újságíró a Mandinernek elmondja: itt az ideje, hogy felnőjön a kitüntetéssel járó felelősséghez. Kérésünkre azért beavat minket a legvaskosabb bayeri szidalmak kultúretimológiai…..
Robinzon Kurzor 2016.08.26 22:00:46
@Mihint:

Hová lépett előre, milyen társaival együtt?

Miért, nem lehet világos beszélni arról, hogy kik és mit csináltak velünk két tetszőleges időpont között?
Beleértve akár azt is, hogy nem mások csinálták?

Most éppen ki csinálja és Bayernek csak nem azoknál van 5. számú párttagkönyve?

Bayer tényleg most csodálkozik rá, hogy semmit nem értek el abból, amit 1988-ban akartak?
Hát, Zsótikám, baszod, egyszer már legalább félúton voltunk, még Fidesz-kormánnyal is ... akkor hogy lehet, hogy most hirtelen meg semmi nincs?

Ezek nem elég valódi kérdések?
Az lehet, hogy nem terv, és nem Soros-, de létezik. Pontosabban: amit a Fidesz a kommunikációjában "Soros-terv" néven emleget, az létező dolog, valós probléma, még ha az elnevezése vitatható is. Nem, természetesen senki sem gondolja, hogy Soros György minden délben egy Führer-bunkerben tekinti át a…..
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
Robinzon Kurzor 2017.05.24 00:00:09
@Stenonis: "A BTR kiküldése bárhogy mentegetik orbitális baromság volt."

Az egyértelműen politikai akció volt: a TEK-nek is kellett vennie a részét a kormányzati szintű beszarató kampányból (óriási veszélyben vagy, de majd mi megvédünk).
Robinzon Kurzor 2017.05.24 01:03:53
@b0c1k4:

Ennyi ésszel a te gyereked nincs annak kitéve, hogy a Műegyetemen biokémia előadáson mellé üljön egy Jedi-jelmezes figura.

Ha egy terrorelhárítást egy ilyen kamu bejelentéssel ugrasztani lehet, ott komoly bajok vannak.
Pár ilyen "megalapozott" bejelentés és nem marad senki a laktanyában, mert az összes harcos farsangi pókembereket hajkurászik.
És akkor lehet a valódi akciót indítani ... ezt már tudja a TEK-ről mindenki.
Robinzon Kurzor 2017.05.24 01:07:47
@Hiryu2,01: "ha meg házhoz akarnak odarongyolni vele, kérem kezdjük olyannal mint fordulókör, meg ilyesmi... jó tudni, hogy a rosszarcok mind sugárutak mellett laknak."

Majd tolnak egy ipszilont :D

index.hu/napirajz/2016/10/21/ipszilon/
1. De hát ez egy bohóc. Ugyan már, komolytalan. Az elnökjelöltségig sem jut el, a Szakértő Nate Silver is megmondta.2. Na, most vesztették el a republikánusok a választást. Ezzel a jelölttel. Ostoba, bunkó, stílusa sincs. A komoly republikánusok sorra kihátrálnak Trump mögül. Szegény normális…..
Robinzon Kurzor 2017.03.27 23:51:35
@Holger Hartland:

A dolog úgy áll, hogy Trump -- ahogy mondani szokták -- alanyi jogon hülye.
Nem a vélt vagy valós ellenségei okán.

De az ezzel való szembenézés ezek szerint még várat magára.
Nem baj, kivárom. ;-)
Robinzon Kurzor 2017.04.13 16:13:57
@Holger Hartland: Mondom, kivárom. ;-)
Robinzon Kurzor 2017.05.15 13:02:20
@Holger Hartland:

Most mondd azt, hogy Trump nem egy kiszámíthatóan provokálható idióta:
444.hu/2017/05/15/megint-visszautott-trumpra-hogy-osszevissza-minden-hulyeseget-kitweetel
Pénteken tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a római-parti mobilgát tervét. Mint már korábban is írtam, messzemenően nem értek egyet a tervezett gáttal: miért védenénk több milliárd forintnyi közpénz elköltésével és a természetes Duna-part rombolásával a szabályokat…..
Robinzon Kurzor 2017.04.13 16:03:46
@Doomhammer:

Hamarosan ő is önként fog a saját csulája alá állni, mint Jánosnak kellett hétfőn.

Nem lehetsz népszerűbb a Nagy Egyesnél.
Nem is leszel.
Vigyázat! Hosszú poszt következik. Csak azért készült el, mert elkövettem azt a hibát, hogy néhány embernek megígértem. Annak az öt-tíz ismerősömnek írtam, akiket a valódi vagy a virtuális világban véletlenül pont az én véleményem érdekel a migrációról, és ennek…..
Robinzon Kurzor 2016.09.29 13:50:11
@Holger Hartland: "A helyzet az, hogy nem tudunk szinte semmit, és nagyon nem stimmel az egész"

A helyzet az, hogy nincs és nem is látszik magyarázat erre az egészre tisztán bűnözési/alvilági kontextusban.
Sem magára a robbantásra, sem az azt követő 20 órás hatósági hallgatásra.

Ez a robbantás csak a terrorparáztatós kampány kontextusában tud értelmet nyerni.
Robinzon Kurzor 2016.11.04 14:16:48
@Holger Hartland: "A robbantásról nem tudom, hogy mi az értelme. Az elmúlt napokat nézve nem a kormánynak jött jól, sőt. Szóval... de hagyjuk. Majd megtudjuk, ha kinyomozzák."

Kinyomozták: Lee Harvey Oswald tette, teljesen egyedül.
Már előzetesben volt, amikor még egy rendőr is életével fizetett a nyomozás során.
Ellenforradalmárunk Párizs utcáit járja. Arcán alig titkolt döbbenet. Szereti a bort, de állapotán nem segít már néhány pohár Corton-Charlemagne. Letagadhatatlan civilizációs átrendeződés tanúja. Tudja, a történelem tovább halad a megszokott útján. Úgy néz ki, egyszer majd franciák nélkül.…..
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik…..
Robinzon Kurzor 2017.03.17 15:26:10
@Holger Hartland: "Sebaj, Stumpf András megy Pintér Bence után a Simicska-médiához"

Stumpf most nyalta fényesre Bayer seggét.
Nincs ő elkötelezve, létezik az az összeg, amennyiért ír ő bárkiről bármit.
Robinzon Kurzor 2017.03.20 11:41:02
@Holger Hartland: "jógyerek módra elhiszi, hogy itt 2017-ben még lehet "liberális konzervatívnak", "értékelvűnek", meg miafaszomnak lenni"

Már miafaszomnak sem lehet?
Megdöbbentesz, bazmeg! :D

Amúgy meg szerintem az van, hogy lehet, csak nem egyszerű.
Akiknek meg esetleg beletört a bicskája, az inkább azt bizonygatja, hogy már objektíve is lehetetlen.
Mert így könnyebben vállalható. Most mondaná azt, hogy picsába az elveimmel?

Kádárék is valahogy így törték meg egy generáció gerincét.
Mandiner blog A MoMo nevű béka 2017.03.02 15:01:00
Bencsik Gábor írása   Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum…..
Robinzon Kurzor 2017.03.10 12:29:17
@bbjnick:

Nem mintha nem lett volna nyilvánvaló, hogy semmi értelmeset nem fogsz tudni válaszolni.

A jó hír az, hogy valószínűleg pontosan tudod: Schmittet azért lehetett ennyire megszívatni (amikor azt hazudta, hogy de legalább a "Következtetések" fejezetet, azt már istenbizonytényleg ő írta), mert fingja sem volt arról, hogy mennyi volt a másolt tartalom a doktorijában.
Robinzon Kurzor 2017.03.13 15:16:20
@Mihint: " én úgy látom, nem a Schmidt-doktori ítéletéről van szó, hanem az ezzel kapcsolatos "metodikáról""

Nos, akkor rosszul látod.

bbj szerint Schmitt doktorija -- egy apró formai hibát leszámítva, amire ráadásul akkor nem is hívták fel a figyelmét szegénynek -- rendben volt.
Saját munka, a betöltött funkcióból már eleve következő mély tudás ... és sikeres volt a védés is, tehát bbj szerint kétség nem férhet ahhoz, hogy ez egy tisztességes doktori volt.
Robinzon Kurzor 2017.03.17 22:29:59
@Mihint:

Helyesbítek: bbj szerint Schmitt doktorija tisztességtelen volt, de ennek ellenére foggal-körömmel azt bizonygatta, hogy rendben volt.
„Mi, az Y generáció tagjai, éhezzük a példaképeket, és bevallhatjuk, hogy olykor rossz helyeken keressük őket. (...) Pedig itt vannak előttünk. Vasvári Pál, a 12 pont megalkotója ott hagyta a nyugodt és biztonságos hivatalnoki állást, hogy a forradalom élére álljon. (...) Szerintem a tisztesség és a…..
Robinzon Kurzor 2017.03.16 12:39:35
@Doomhammer:

Na, ezen én is fennakadtam.

Bevédeni ... a potyázó kapus, amikor lövést nem kifelé, hanem a saját kapujába üti, arra mondják, hogy bevédte.
Robinzon Kurzor 2017.03.17 15:23:18
@Virág et.:

Aki nem elég kitartó, hogy az FLP-ben, vagy valami hasonló MLM-rendszerben legyen eredményes, az próbálkozik a Fidelitas-szal.
Buták, szorgalmasak és bármit megcsinálnak, amit mondanak nekik.
Kölcsönös kiborulás az eredménye annak, hogy az ELTE-n gender-szak indul. A képzés szakigazgatója az Indexen bizonygatja a szak létjogosultságát, Antoni Rita marxista doktorandusz a polgári Magyar Nemzetben akad ki Puzsér Róbert kiakadásán, Puzsér pedig válaszol neki; a Kettős…..
Robinzon Kurzor 2017.03.10 13:59:46
@Jean Sol Partre: "Balog miniszter nőként él??? "

Hová gondolsz?!

Ő csak megmondja a nőknek, hogy miért jó nekik! (Hiszen enélkül honnan is tudhatnák?)
Robinzon Kurzor 2017.03.10 15:59:27
@Jean Sol Partre:

Ettől én elhatárolódom! :D
Robinzon Kurzor 2017.03.10 16:00:26
@Herr Schnapsidee Lieferant:

Fogadjunk, hogy dobrayéknál otthon már évtizedek óta gendersemleges wc-k vannak!
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
Robinzon Kurzor 2017.03.08 18:28:31
@Kandeláber: "amikor odamegy hozzá egy cigó"

Inkább digó, nem? (Ha már.)

26:00-tól megtekinthető a jelenet:
www.youtube.com/watch?v=Ng0cnQ4vm6I
Robinzon Kurzor 2017.03.08 18:35:51
@Virág et.: "az észt mindig is a budai hegyekből ontották a sznob elit részei és soha sem a pesti belvárosból"

Egy vidéki ezt honnan tudná? :D

A műfaj gyöngyszeme:
modoros.blog.hu/2011/12/06/kerulethatarozo
Robinzon Kurzor 2017.03.10 12:19:23
@Virág et.: "Körút így-körút úgy."

Nesze, pásztmek ...

Nagykörúti Polgári Est, meghívott vendég: Kövér "Tudok én is késsel-villával enni" László

index.hu/belfold/2017/03/09/kover_laszlo_nagykoruti_polgari/
Forgács István írása   Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba…..
Robinzon Kurzor 2017.03.09 17:53:23
@Jean Sol Partre:

Nem képességről van itt szó, hanem kulturális háttérről.
Ha változatlan módszerek mellett még egy évet betoldanak abba, ami egyébként triviális okokból nem működik, akkor az attól nem válik működőképessé.
Ellenben tovább rombolhatja azt, ami még félig megvan.
Robinzon Kurzor 2017.03.09 17:54:38
@jose maria padilla:

Nojn koma dráj.
Magától sokkal többet vár a szakvezetés!
1-0-ra nyert a Fradi az újpestiek otthonában játszott szombat esti derbin, de Thomas Doll edző így se volt elégedett. Nem is csoda, mert azt az egyetlen gólt is szabadrúgásból rúgta Gera Zoltán, de Doll az újpesti Szusza Ferenc stadionban uralkodó állapotokon is nehezen tette túl magát:…..
Robinzon Kurzor 2017.03.06 17:09:30
@Kandeláber:

Tájékozatlan vagy.

"Hamarabb voltam Újpest-szurkoló mint fideszes." (OV)

www.youtube.com/watch?v=ZgxsUyuDVVU
Robinzon Kurzor 2017.03.06 17:11:41
@Kandeláber:

Itt jobb a hangminőség:
coub.com/view/3lx11
Robinzon Kurzor 2017.03.08 18:18:20
@Kandeláber:

Hogy volt-e valaha fradista, azt még nem tudhatjuk.

Még kiderülhet, hogy hamarabb volt Fradi-szurkoló, mint hívő keresztény és/vagy antiliberális.

Nem tudhatjuk előre, hogy mit tartogat a múlt ...
Mandiner blog Felnőttünk 2017.03.07 11:01:00
Szászi Áron írása   Sokat kritizált nemzedék a miénk: céltalan, nihilista, impotens volt egy darabig, most valahogy mégis „derűlátók, optimisták, vagányok” lettünk. Itthon képzeljük el a jövőnket és egyre jobban érezzük magunkat Magyarországon - derül ki a legújabb ifjúságkutatásból, de harmadunk…..