Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neonknight

0 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szovjetunió egyik különlegesen fontos és nagy cége volt a játékok területén otthonosan mozgó Elektronika, akik a nevüknek megfelelően nagyrészt elektromos játékokat készítettek a gyerekeknek.Az egykori vasfüggöny egyik játékgyártók által kiélvezett előnye volt, hogy a nyugati játékok nem jutottak…..
Kilencven éve született meg a 20.század egyik leghíresebb viselete, a Perfecto bőrdzseki. Eredeti modelljét 1928-ban alkották meg a Schott-testvérek, Irvin és Jack. „Őseim a Lower East Side-on 1913 óta készítették a bőrdzsekiket, amelyekkel a New York-iak védekeztek a téli hideg…..
Geo "Mert nincs tétje..." 2017.10.19 01:25:19
Többször is találkoztam már ezzel: Miért volt sikeres Majtényi László jelölése, miért tudtak együttműködni az ellenzéki pártok? Miért tudtak megegyezni a választási rendszerről szóló javaslatban? "Mert nincs tétje"... Valóban: nem veszélyeztette a pártok identitását, ideológiáját, mandátumszámát... ..
Nagy port kavart, óriási felháborodást keltett és sokakat foglalkoztatott az eset, ami október 15 -én, vasárnap este történt egy fővárosi KFC gyorsétteremben, amikor egy biztonsági őr brutálisan megvert egy újságírót, amiért az akadékoskodni merészelt (jogosan) a kiszolgálással kapcsolatban és a…..
Aki játszott már a DnD 4.0-val, valószínűleg egyetért abban, hogy a benne található harcrendszer inkább alkalmas egy táblás harci játékhoz, mint egy egy összetett szerepjátékhoz. Valószínűleg érezhették ezt a Wizardsnál is, mivel a rendszert teljes egészében a…..
Koktélparadicsom Hamis majonéz 2013.03.05 08:15:00
Többeknek ígértem már, hogy leírom a hamis majonéz receptjét, mert magas koleszterin szint mellett a tojássárgája és olaj keverékéből álló eredeti majonéz, bizony a "nem ajánlott" listára kerül. Egy tojássárgája 200mg koleszterint tartalmaz, magas koleszterin szint esetén…..
Nagyon jól pörgött a napokban a freemailes-sorosos poszt, néhány órás Index-címlapnak köszönhetően közel háromezres oldalletöltést kapott. Ehhez társult egy egyszerű kis szavazás, mely meglehetősen érdekes végeredményt hozott. Azt kérdeztem, hogy "Neked volt Freemail-fiókod?". Mint a mellékelt ábra…..
Előző cikkünkben bemutattunk nektek számos olyan órát, amelyek eltérnek a megszokott formatervtől vagy funkcióktól. Egy karóra megalkotásánál a lehetőségek tárháza végtelen, ezért számos olyan modell születik, amely lehengerlően kreatív és szemet gyönyörködtető megjelenéssel kápráztat el minket.…..
Végzetes bélelzáródással fenyeget az a sok kormányzati nyelv, ami a fenekében van   A Ruszkik, haza! világától rég eljutott már Orbán és csapata az elképesztő méreteket öltő opportunizmus, a nemzeti érdekek elárulásának, a demokrácia leépítésének világáig, melyben kizárólag az erősebb és a…..
Neonknight 2017.01.31 14:51:14
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mondjuk úgy, hogy a mai Oroszország elnöke egy volt KGB-s, aki sosem tagadta, hogy vissza kívánja azokat a "régi szép" időket...
Dekkolás a piros lámpánál, rémesen unalmas, véget nem érő ácsorgás, és közben nem történik semmi. A világon semmi. Hiába a közlekedési lámpa bűvölése, a gondolatátvitellel történő ráhatás és szuggerálás, az a nyomorult lámpa nem vált zöldre. De mi történik akkor, ha a szobrozásra kényszerítő vörös…..
A kisfiam egy hónapos. Hívjuk itt most Bendegúznak. Én vagyok a legboldogabb a világon, hogy ő itt van. Legyen az én nevem Zsanett. Az apukája viszont már nem így érez. Nevezzük őt Gerzsonnak. Lemondott róla, szó nélkül végignézte, hogy édesanyámhoz költözök a kisgyerekünkkel. Hogy juthat idáig egy…..
Autós reklámok régen szerepeltek a blogon, ez a mostani két okból sem passzol a legjobb autóreklámok rovatba: egyrészt nem hivatalos reklám (a Baden-Württembergi Filmakadémia jegyzi), másrészt nem igazán jó. Sokkal inkább a Ford KA reklámhoz hasonló félresikerült partizánprojektek közé sorolható...
Hat évad alatt a The Walking Dead nem sokszor tudott sokkolni engem, az első ilyen Rick feleségének szülése és halála volt, a második meg a két kislány halála az amúgy kiváló The Grove című részben. Na jó, volt egy harmadik is, amikor Rick húzott egy Jack Bauert, és kiharapott egy gigát, amikor…..
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
Neonknight 2016.10.17 17:15:28
@deniro2: Egy haverom kifejezetten rossz énektudással hozza jobban Axl-t, csak amiatt mert éjjel nappal azt hallgat és rájött a nyitjára miként kell azt a fajta hangszínt képezni. Fura, hogy Veréb Tomi ezt nem tudta megvalósítani, mert amúgy nagyon jó énekes (csak gondolom sosem gyakorolt ilyesfajta rockot).
Neonknight 2016.10.17 17:18:58
@sixx: A P.Cityben annyira elvonta a figyelmemet az, hogy Tomi nem tudta a megfelelő hangképzést megvalósítani, hogy a szövegre már nem is figyeltem :D Pedig drukkoltam neki.
Egyetlen, a XX. században elkövetett koncepcionális hiba elég volt ahhoz, hogy a mai városok olyanok legyenek, amilyenek – sokszor nehezen élhetők, egyre nehezebben megoldható közlekedéssel, zsúfoltsággal...
Neonknight 2016.09.26 23:10:59
@VT Man: Miamiban például ingyenes a városi villamos, szóval nem mindenhol halott a tömegközlekedés az USA-ban sem. commons.wikimedia.org/wiki/File%3AMiami_Sky_Tram_Bus.jpg
Mert hát ugye Dwight, Negan egyik samesza éppen Daryl Dixon motorján(?), Daryl Dixon angyalszárnyas bőrmellényében megy zombikat kukkolni, ami első blikkre azt jelenti, hogy meszeltek a közönségkedvenc karakternek (aki, ne feledjük, a képregény világában nem létező alak), de mivel ez a TWD, és úgyis…..
Nem embernek való! Betiltanám az ilyesmit! A budim is nagyobb! Ilyen és ehhez hasonló kommentek szoktak érkezni a rendkívül kis budapesti lakásokról szóló írások alá...
Természetesen minden épkézláb emberke, sajtó, riporter, mágus tanonc belekapaszkodott a sztoirba, aminek keretein belül a NÉBIH bezáratta az 50 éve működő fagylaltost. Mivel elhangzottak a hívószavak, ezért gyorsan mindenki jól megsajálta Illés bácsit és mindenféle előfeltételezés nélkül…..
Neonknight 2016.05.20 17:39:13
@BircaHang Média szerkesztősége:

"az állam igyekszik belemászni olyan ügyekbe is, melyeket a társadalom autonóm módon, máködésképes formában már elrendezett.

Szóval amikor egy messze fent lévő állam elkezd mindenféle életidegen szabályok alapján belepofázni egy problémamentes ügybe, az mindig rossz."

Nem értem miért rossz és életidegen az, hogy az állam élelmiszerbiztonságilag, szakmai szempontból azt mondja, hogy márpedig olyan géppel ne gyártson senki se élelmiszert aminek a ki tudja milyen vegyi anyagokat tartalmazó festéke belekerülhet az élelmiszerbe. Vitatkoznék azzal is, hogy ezt a társadalom autonóm módon már elrendezte. Sokkal valószínűbb, hogy úgy veszik a süteményét, hogy nem is látják milyen géppel, milyen sütőben készült. Talán lerendeznék azzal, hogy nem vásárolnak ott, ha látnák a körülményeket, de maximum a kiszolgáló pultot látják. Kell a hatóság aki ért az élelmiszerekhez, az élelmiszeripari gépekhez és akinek van jogosultsága bekukkantani a hátsó helyiségekben "nem kirakatban" zajló munkafolyamatokba is. Ha ez nincs, úgy végezzük, hogy bármi belekerülhet a kajánkba, olyasmi is ami az élvezeti értékét nem rontja, ezért nem reagálunk rá, de hosszú távon egészségkárosodást okozhat.
Sétálok az utcán, előttem egy férfi megy, inge hol betűrve a nadrágjába, hol nem. „Hogy lehet valaki ennyire pacuha!” gondolom magamban. Oldalt, a játszótéren, a gyerekek boldogan lipityókáznak, kicsit arrébb, egy építkezésen a munkások furikkal hordják a sittet. A szép nyári idő egy-kettőre…..
Az a nagy büdös igazság, hogy onnantól, hogy kiderült, a képregény Negan nevű, egyébként zseniálisan megírt karaktere megjelenik a sorozatban is, van egy olyan érzésem, mintha az írók is úgy lennének vele, hogy mindegy mi lesz addig, míg eljő Negan, majd csak kibekkelik valahogy,…..
Neonknight 2016.03.30 07:39:38
@nick papagiorgo: Ja, ez a "mennek az erdőben és lelkiznek" a halálom. Nem a biztonságos otthonban állnak le sosem lelkizni, hanem az erdőben ahol figyelni kellene. Ilyenkor szinte azt kívánom, hogy bárcsak megenné őket egy kóborló, ha ennyire érdekli őket a túlélés...
Egyetemista koromban jártam először Lyukóbányán, mikor antropológus hallgatóként kérdőíveztem a területen. Számos régi és új lakóval beszélgettem, köztük nem egy özvegyasszony volt – bányász özvegy, akik sokat meséltek a völgy fénykoráról, és a bányászéletről. Sokuk nem sokkal azután vesztette el…..
A The Walking Deadet ért leggyakoribb kritikák között ott van az, hogy minek pofáznak annyit, inkább henteljék a zombikat illetve az, hogy úgysem hal meg egy fontos szereplő sem, még csak bajuk sem nagyon lesz meg az, hogy egy rendes gonosz sincs a Kormányzó óta, és eleve, őt is…..
Elsőre úgy tűnik, mintha a japán igazságszolgáltatás teljesen jól működne. Övék a világon az egyik legalacsonyabb bűnözési ráta – az amerikainak kevesebb mint egytizede. A hatóságok a fiatalkorú elkövetőkkel elnézően bánnak: a hangsúly a büntetés helyett inkább a rehabilitáción van. A visszaesések…..
Neonknight 2016.01.11 14:58:09
@arncht: A statisztika csak a bűncselekmény áldozatát tekinti "áldozatnak", így persze, hogy jobb színben tűnnek fel. Ez a statisztika viszont csak akkor mutatná be reálisan azt, hogy melyik rendszer a jobb, ha az áldozatok közé az "igazságszolgáltatás" áldozatait is beszámolnák. Egy ártatlan számára teljesen egyre megy, hogy egy bűnöző, vagy egy rossz rendszer bírója/rendőrsége teszi tönkre az életét. A jobb statisztika még nem elég indok ahhoz, hogy egy legyintéssel elfogadjuk azt, hogy vannak ártatlanul elítéltek. Ha te ülnél a rács túloldalán nem vígasztalna, hogy a te áldozatod is hozzájárult ahhoz, hogy az USA-nál 10x jobb a statisztikájuk.