Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laposmacska

0 bejegyzést írt és 494 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Netflix is megtalálta a maga fantasy aranytojást tojó tyúkját – a streamingszolgáltató szerdán bejelentette, hogy (újra) feldolgozzák C. S. Lewis fantasyvilágát, a Narniát, ráadásul egyből filmekben és sorozatokban is gondolkodnak a hétrészes regénysorozat alapján. Azt viszont egyelőre nem tudni,…..
laposmacska 2018.10.04 11:46:45
@balazsman: Én is vártam, hogy lesz-e folytatása Az arany iránytűnek, de a főszereplő elég nagylány lett azóta... A könyveket még nem olvastam :(
MammyPress News Becsengettek… 2018.09.04 17:46:59
Az illetékes minisztérium kézben tart mindent: a tankönyvek a helyükön – méghozzá ingyen! – , egy héttel korábban el lehetett költeni a jubileumi családi pótlékot (kereken 10 éve ugyanannyi!) és a hidak felzászlózva hirdetik: ez a családok éve, ez egy családbarát kormány! Tanár, diák és a szülők:…..
laposmacska 2018.09.05 14:37:14
@Segna: Ez szerintem nem ilyen egyszerű, hanem egy nagyon-nagyon hosszú folyamat, amit ha úgy veszünk, el is indult a digitális táblákkal. Egyre több helyen van, és lesz is, és használni kell őket, mert jobban leköti a gyereket, mint krétával írni a táblára. De amikor erre azt mondja egy tanár egy nyílt napon egy másik iskolában, hogy "mi is megtanultunk digitális tábla nélkül írni", akkor még messze vagyunk a tabletektől... nagyon-nagyon messze...
Andrej Tarkovszkij: Solaris (1972) filmplakát a 6.Plakátaukcióról. Van annak értelme, hogy ha tudjuk egy plakát mit szeretne ábrázolni? Maga a regény sem volt egy könnyed nyári délután már. A film valahogy még ennél is nehezebben volt befogadható. Nem egy brigádnaplóból hiányoztak ezek a…..
Tippelj! Hányszor érsz naponta a telódhoz? 100-szor? 200-szor? 500-szor? Ezerszer? Nem. Többször. Persze, azt tudod, hogy sokszor. Mert mindig a zsebedben vagy az asztalodon van, ha nem csörren, akkor is ránézel, hogy jött-e valami üzenet, mi újság a fészbukon, ki mit lőtt fel az instára. Unalomból…..
  Nem húzódik le. De egy milliméternyit sem. Ő nem, majd te. És amikor elmentek egymás mellett, majdhogynem súrolva egymás autóját, összepöccintve a visszapillantókat a szűk úton, nem néz rád, nem int, nem bólint. Ő magasabb kasztba tartozik, neki egyenes az útja, nem rángatja jobbra-balra a…..
laposmacska 2017.06.23 12:33:57
@madmanic78: Nem akarom az ilyet védeni, DE az milyen már, mikor városból kifele korábban elkezd gyorsítani, de csak annyira, hogy éppen meg tud előzni. Te meg addig nem gyorsíthatsz, míg meg nem előz, pedig te is mennél már...
Tíz helyett csak hét epizódot kapunk a hetedik Trónok harca-évadban júliusban, ami szopó, mert így is kurva sokat kellett várni a következő adagra, ugye. DE! AZONBAN! VISZONT! Mint kiderült, az alkotók úgy kompenzálnak, hogy az epizódok hosszabbak lesznek, mint korábban. Az EW.com…..
laposmacska 2017.06.01 13:41:42
@fénycsepp: Pár helyen eléggé. Másrészt a könyvek cselekményén nagyrészt már túl vagyunk. Én arra lennék inkább kíváncsi, mikor lesz új könyv :)
Biztos mindenki emlékszik a Duna TV világhírűvé vált technikusára, aki élő adásban szaladt át a képernyőn, mielőtt laposkúszásra váltott volna. Na, a Hír TV-ben történt baki annyira azért nem vicces sajnos, de szegény ember vízzel főz az uborkaszezonban. Kántor Viola műsorvezető épp a Puskás…..
A minap írtam valamit itt a blogon arról, hogy mit jelent számomra, liberális feminista férfiként apának lenni. A bejegyzés megjárta az Index2-t is és egy kommentelő is megtisztelt azzal, hogy közölje, hogy pont leszarja, hogy mit gondolok a nemi szerepekről, de sajnos nem tudom pontosan felidézni a…..
Az Emmy-rekorder sorozatból két évad van hátra, de nem azért, mert az HBO nagyon azt akarta volna. hogy ne legyen több rész abból a sorozatból  ami tévétörténelmet írt a maga 38 Emmy-díjával és aminek bemutatója óta kimutathatóan megnőtt az előfizetők száma, hanem azért, mert a két alkotó, DB Weiss…..
A magyar nyelv tele van szebbnél szebb szólásokkal, melyekkel kifejezhetjük lelkiállapotunkat, érzelmeinket, vagy hangsúlyosabbá tehetjük mondandónkat. Sajnos az idő múlásával egyik-másik igazi jelentése megkopott, csak amolyan “megérzés” szerint használjuk, mert nem ismerjük pontos eredetét. Egy…..
Folytatódik az HBO-n a Trónok Harca, ezúttal is kibeszéljük az epizód legfontosabb témáit. Ha még nem látta az epizódot az ne kattintson a tovább mögé...
laposmacska 2016.05.10 12:41:18
@FlybyWire: Nem is volt rossz ilyet olvasni. Nincs baj Sixx-szel, olyan is kell, de jó volt most az aktuális rész mögé látni. Volt ilyen korábban is?
A történet úgy kezdődött, hogy az 1960-as években a szovjetek - amerikai minta alapján - elkezdtek kísérletezgetni a sugármeghajtású vonatokkal...
laposmacska 2016.04.19 12:03:56
@harcsapaprikás: Ez mekkora! :D :D :D
Bear Gryllsnek van egy olyan műsora a Discoveryn, amiben celebeket visz el magával mérsékelten veszélyes túlélőtúrákra, és rajtuk keresztül mutatja be a szakma alapfogásait. Ez azért jó, mert a tévé előtt ülve az emberből önkéntelenül kiszakad, hogy ha Ben Stiller nem hal meg egy ilyenen, akkor ő…..
laposmacska 2016.01.15 10:47:01
@saks: a múltkor volt, hogy hány karácsonyfa van a Fehér Házban, szóval tűlevélből tudna teát főzni magának :D
Vojázs, Vojázs Kanada: 13+1 2015.06.09 21:53:52
Jövő héten landol az Air Transat járata Budapesten, és így újra lesz közvetlen légi kapcsolat Kanada és Magyarország között. A járat hetente egyszer, csütörtökön érkezik Budapestre, és még aznap indul is vissza Torontó illetve Montreál felé. Kedvcsinálónak most 13+1,…..
laposmacska 2015.06.10 13:22:03
Tudatosan egyszerűen élni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Hogy mit jelent az, hogy tudatosan egyszerűen élsz, arra egy lehetséges választ kapsz a Wikipédia önkéntes egyszerűség cikkében. Abban a cikkben nincs sok szó a spórolásról, takarékosságról, habár szerintem az is az…..
A Blikk fáradhatatlan oknyomozó újságírója kiderítette: A népszerű tévés-rá­diós a Shamar­pa Kft.-n keresztül intézi feleségével, a második gyermekével várandós Viktóriával a pénzügyeit. És nem is akárhogy! A cég csak tavaly 123 millió forint nettó árbevételre…..
laposmacska 2014.12.01 09:30:17
laposmacska 2014.12.01 09:52:22
@zafir38: hádde barétom! Nem fikáztuk, elismertük, mi ezzel a baj? :)
Mesterdarabot készíteni nem egyszerű dolog. Van, akinek ennek ellenére játszi könnyedséggel sikerül, van akinek csak egyszer és van akinek sosem, pedig görcsöl rajta elég rendesen. Alfonso Cuarón egyenlőre magam sem tudom melyik kategória, mert a Gravitációt még nem láttam, pedig…..
laposmacska 2014.09.18 16:22:27
@csaky000: Köszi. De szerintem csak próbálják a látszatját fenntartani annak, hogy egy rendes államként működnek. Ha már úgyis minden mindegy alapon hagynák a dolgokat folyni, ők is elvesznének. A 84-ben meg gondolni sem lehetett másra, és ott mindenki "tudta", hogy a párttal egyet kell érteni. Ott minden lépésedről tudtak, míg ebben a filmben nem telepszik az állam az egyénekre, csak vannak dolgok, amikhez ragaszkodik.

De amúgy ez egy jó film! :)
A múlt héten még úgy volt, hogy a horvát város elöljárói a helyi katolikus egyház erőteljes nyomására tök jogosan beintett a sorozat alkotóinak, amikor azok egy helyi templomban és a városka utcáin akartak meztelen jelenetet fogatni, amiben speciel Lena Headey lett volna…..
Elképesztő szövegekkel nyúlnak le egyesek pénzeket, és sokszor a legjobban azokat bosszantják Magyarországon, akik amúgy fogékonyak lennének a modern készpénz-kímélésre. Külön-külön lényegtelen, filléres történetek, de az ilyen sztoriknak nagy felelőssége van abban, hogy…..
laposmacska 2014.08.21 10:05:55
@WagonerpluSS: ilyet évekkel ezelőtt hallottam egy boltban sorban állás közben, és azt hittem, hogy már rég kinőttük ezt. Mostanra nem lassabb kártyával fizetni mint kp-vel. Bajt elkapom, mire próbálnak fizetni, visszadni...
Egy hete írtuk meg, hogy úgy hírlik, a Class FM-nek nem kell se Jáksó László, se Csiszár Jenő, drágák is, meg volt velük probléma elég (személyes ellentétekről volt szó, illetve a Habony-közeli Jáksónak állítólag azóta állt kifelé a szekere rúdja, hogy a Class FM…..
Az ingatlanhirdetéseket böngészve gyakran találkozhatunk kreatív megoldásokkal, ha a lakásméret megadásáról van szó. Az erkély vagy a lodzsa például gyakran kritikus pontnak számít, de van, aki a falak alapterületét is alapul veszi, de még olyanra is volt példa, hogy a…..
Lehet, hogy a Sony Xperia Z2 csak a csapvizet bírja a strandon lévő klóros vizet nem? Vagy azt is csak a reklámban? Elkeseredett fogyasztónk példánya legalábbis úgy tűnik, kipurcant 10 perc medencés fotózkodástól, pedig az Xperia Z2 elvileg "1,5 méter mélyen édesvízben védett…..
Már azt hittük, rég befellegzett készülékek normál használatától enyhén szólva elrugaszkodott, totálisan agyalágyult törésteszteknek. De most egy olyan váratlan fordulattal végződő, egy Samsung Galaxy S5, egy kalapács és egy oktalan teszter főszereplésével készült videó…..