Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nix

123 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
18 806 db légifelvétellel bővült a fentrol.hu-n elérhető képek száma. Így jelenleg már 160 068 db légifelvételt lehet böngészni, letölteni, címkézni és ha szükséges pontosítani a helyzetét a térképen...
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
nix 2017.04.24 10:05:54
@polpetti: Pekin is van vagy 10 az USÁban, de ez egy francia sorozat, úgyhogy legfeljebb egy ékezet maradt le: fr.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9kin
Kezdem a lényeggel: a Duna TV Oscar-közvetítése, pontosabban az, ahogy a stúdióban megbeszélte a három műsorvezető azt, ami történt, ami várható, és úgy általában, hogy mi zajlik, az rendben volt. Lehet, hogy azért mondom, mert eredeti nyelven néztem, úgyhogy nem tudom milyen volt a szinkrontolmács…..
Megint nekem jutott a szombati Hungary's Got Talent, ami sajnos olyan semmilyenre sikeredett, hogy önként biztosan nem vállaltam volna. Pedig ez már az élő show, tehát a válogatott hülyék helyett a válogatott tehetségek műsora - de hát itt ugye néha elég sajátos módszerekkel…..
Hajós András új műsorában ún. pillanatművészként mutatkozik majd be, ami annyit tesz, hogy zavarba ejtő helyzetekbe hoz 20 hazai hírességet. A Készhelyzet első adása október 12-én kerül képernyőre a Comedy Central műsorán, ebben Hajós a vendégeit soha nem látott,…..
nix 2015.10.18 22:49:25
A főnök minél messzebbre rugdalásánál aligha létezik szórakoztatóbb felüdülés munka közben. A My Dear Bosses pedig pontosan erről szól, a drágalátos főnökasszonyt kell hazaküldeni egy jól irányzott rúgással, egyenesen az ablakon át. A nagyobb megtett távért több pénzt…..
röHEJESÍRÁS Az ellen nem véd 2012.04.23 21:08:54
Ellátsa erős támogatást a gyenge bokának,segítse megvédeni és gyogyítan a sértest.Könnyen viselm és alkalmas bármelyi sportara.Hdeg vízben mosson, Légben szárazzon...
Egyszerűen csak ámulok. Ez annyira jó, annyira egyszerű és annyira hasznos. Épp tegnap este méricskéltem végig a meglehetősen fura alakú erkélyünket, hogy megtervezhessük a tavaszi kiköltözést, erre tessék. Ha tudom, hogy van ez az alkalmazás, megspórolhattam volna vele egy…..
Az Infopark tervezett közlekedése Az Infopark most sem az igazi, de vajon hogyan változik a 4-es metró elindulásával? A legizgalmasabb javaslatot (egy villamosjáratot) már bemutattuk, ám Tamás László most egy újabb - jóval reálisabb és könnyebben megvalósítható - tervvel…..
A Szende Pál utca és a Dorottya utca sarka - tudjátok, ahol az épp ma posztolt 2 milliós négyzetméter áron kínált lakás is van - elátkozott hely. Pedig annyira aranyos kis térféleség a klassz kövezésével, meg azzal a fura kanyarral. De épp ezen a sarkon omlott le életveszélyesen…..
FREEDEE BLOG Szilíciumnyomtatás 2013.11.21 11:30:00
A puha szövetből készülő orr, fül és szem printelésével foglalkozó sheffieldi Fripp Design and Research „következőgenerációs” 3D nyomtatót fejleszt. A Picsima szilíciumot és más anyagokat is képes lesz valósidőben, teljes színben (full color) nyomtatni. ..
Bevallom nekem valahogy nem is esett le, hogy egy hónapja önkiszolgáló bringaszerviz nyílt a Vérmezőn - pedig többen is megírták. Talán azért nem, mert akkor egy azóta eltűnt Kinja-poszt kötötte le a figyelmemet, hogy elég rossz helyre került a pihenőhely - pont egy…..
Subba Subba Retro: Ganz metró 2013.11.15 11:59:00
Ti mentetek akár egy megállót is annak idején ezzel a magyar fejlesztésű meteorral? ..
nix 2013.11.25 01:33:57
A jó úttörő ahol tud, segít:
@Nebel: Az van, hogy bizony villogtatni kell, például a moziban sem folyamatosan megy a fény, hanem képkockánként rávillantanak:
en.wikipedia.org/wiki/Movie_projector#Shutter

Továbbá:
"- Filmalagút: egy olyan némafilm, amely a laterna magica elvén a metróablak mértani közepén megjelenve egy rövid reklámfilmet állít össze állóképekből. A 192 db fáziskép egymás után elhelyezett, A2-es méretű világítódobozokban található, amelyek egymás után felvillanva egy 7 másodperces filmet állítanak össze. A 192 képből összeálló film tökéletes látványát az a számítógéppel vezérelt érzékelő rendszer biztosítja, mely méri az elhaladó szerelvény sebességét, gyorsulását illetve lassulását, és ezáltal ad egy impulzust a képsorozat felvillanó lámpáinak."

mediafield.hu/szolgaltatasaink/mediavasarlas/outdoor/jarmureklam/item/97-metro-reklam
Emlékeztek arra a videóra, amelyiket egy go-pro quad helikopterrel készítettek a Blaha Lujza téri naplementéről? Akkor azt kívántuk bárcsak lenne ilyen a város több pontjáról is. Hát most lett! Mivel helikopterrel, repülővel röpködni nem annyira lehet Budapest felett kis…..
Többen is beküldtétek korábban, kereng már egy ideje a Facebookon, de hátha valaki még nem látta: És nem, nem Google Translate, mert az azt mondja, hogy Use a soapy bath required, ami ugyan finoman szólva sem hibátlan, de legalább a szappanozás benne van. Gondolom, a Gellértben (ott…..
A Huawei Ascend P6 kiváló telefon Ezt a mondatot valószínűleg még sokszor le fogom írni. Amikor megkaptam, kibontottam a különben visszafogott dobozt, és kivettem a telefont, elmorzsoltam egy halk wow-ot. Miután bekapcsoltam, egy sokkal hangosabb wow is elhagyta a szám. Pedig ezt elég…..
nix 2013.08.25 11:55:45
@Tomi from Space: Ez a stílus magánemberként sem lenne elegáns (különösen a cetelemezés érthetetlen), rezidens bloggerként viszont elfogadhatatlan.
A galéria alapján egyébként tényleg úgy tűnik, hogy a máshol dícsért kamera nem készít jó képeket, időnként pedig nem talál fókuszt. Ez pedig vagy egy hibás teszteszköz vagy egy béna fotós számlájára írható, nem pedig a kommentelőére.
nix 2013.08.25 14:43:00
@Tomi from Space: Nos, akkor bocsánat, nyilván nem én vagyok ennek a blognak a célcsoportja. Tovább is állok, szerencsére bőséggel vannak kevésbé nagy arcú, a saját egójuk helyett a szakmai kérdésekre koncentráló oldalak. Nektek azért sok sikert, jó játszást! ;)
Ez az épület a legjobb példa arra, hogy a belvárosban iskolába, munkába loholva, sietősen ügyeket intézve sokszor fel sem emeljük a fejünket, nem nézünk a földszinti üzletek fölé. Alul a szinte mindig teltházas McDonalds, felül a hatvanas években tákolt homlokzat mögött…..
A mai napon végre megjelent Dr. Raymond Soneira (DisplayMate Technologies) régóta beígért S4 kijelző tesztje, melynek kapcsán jó alkalom nyílik beszélgetni kicsit az amoled technológiáról. Amikor az első pletykák megjelentek az S4 fullhd samoled kijelzőjéről, egyből elkezdődött…..