Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Menchi

20 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
már tudom, mi lesz belőlünk. nem akarok részt venni benne. elborzadok, ha eszembe jut. nincs más mód, mint elűzni az érzéseket. kívül vannak, nem én vagyok, máshová tartoznak. ami engem illet, már nem ismerem őket. ne legyen öröm, nyugalom, kedély, ha csak keserűség, harag,…..
Biztosan mindenkinek vannak idegennyelv-órai élményei. Vannak, akik szerették őket, vannak, akik kevésbé. Vannak, akik nem tudták megtanulni azt a bizonyos nyelvet azokon a bizonyos órákon, valamiért nem passzolt számukra az oktatás módja („az a hülye tanár ezt és ezt…..
Lassan már nem telik el úgy nap, hogy ne találkoznánk(feltehetőleg) kínai jelekkel ruhákon, a menünkben, esetleg egy napbarnította popsi fölötti tetoválás képében. Óriási divatja van újabban a távolkeleti kultúrának a fing-suitól a japán rajzfilmeken át a csiricsáré…..
   Boldog vagyok! Sikerült összehoznom valami jót. Majdnem értelmetlen, és még alig rúg, de az én művem. Sok energia és nélkülözés után beindulni látszik egy régi álmom.   Hol lehetnek a barátaim, akikkel közösen dédelgettük? Szeretném velük is megosztani…..
   Mit tehet az ember, ha kifordul az ujja, és mindenfelé ömlik a tűzpiros vér? Nem, nem az enyémről van szó. A saját bajaimat ritkán publikálom, hacsak nem a szívemet érintik. Mások problémáiról sokkal izgalmasabb beszélni, mintha elüldöznénk a balesetet, ha…..
   Vajon mit szólnánk, ha szembejönne velünk egy hal nagyokat szürcsölgetve egy pohár vízből.. Megmosolyognánk a járóruháját? Vagy ijedten szétrebbennénk? esetleg odamennénk, és belebámulnánk a képébe?   Vajon ő felszedné a kutyákat, hogy hazavigye…..
"Az nem tudnék lenni. Azt megmondom."   Kétségbeejtő bemenni egy könyvtárba. Ahogy végignézek a polcok során, Bolyai jut eszembe és a végtelenben összeérő egyenesek. Sorsszerűség a könyvespolcok labirintusában; átjárhatóak keresztben és hosszában,…..
Hol ér véget a valóság és hol kezdődik a képzelet? Ki tudja, hol a határ álom és ébrenlét között? Halál és élet között?Amikor beléptél a szobába, az életembe, minden más elhalványult. Nem érdekelt többé a kötelesség, a dolgom, a hibáim és egyáltalán saját magam.…..
Gesztenyék az űrbőlGesztenyék az űrből - potyognak;Elérik a légkört - elégnek;Tányéromon - nudiznak;Markomban - sütnek;Számban - ízlenek.. Hej, milyen hosszú út vezet a WC-csészealjig!..
   Mai leckénk címe: Hogyan győzzük le a haragot.   Sokszor eszembe jut, mikor nincs körülöttem senki, hogy vajon mennyire civilizált az ember. Reményeim szerint senki nem vágyik arra, hogy gorombáskodjanak vele, vagy az esti kocsmaturnén beverjék az orrát, illetve…..
   Kergetnek az álmaim. Az életem sötét oldala a nap felé fordul, és ezzel árnyékba borulnak sikereim. A természet diktál.   Keresem a zöldet - mindent ami színes és illatos, ugyanakkor fekete lyukként vonz a szobám csupasz betonig kitaposott fantáziátlan…..
   A teli az üres ellentéte? Szerintem sokkal inkább valami olyasmi, ami kevésbé üres, mint amennyire nem.   Mi is lehet teli? A vödör, pohár, könyv, szivacs, vér, lelátó, pocak, busz, száj és még egy csomó minden. Ha azt mondjuk, teli, akkor biztos nem azért…..
Kis életecske a kezemben. Élvezem a bizalmat, hogy hatalmammal vissza nem élve magamért kapom...
   Nem tudnánk kicsit elszakadni a rendtől? Maga az élet is kusza, és a legkevésbé sem egyenes vonalon halad. Átszövik az érzelmek, emlékek; átgondoljuk tetteinket, képzeletben újraéljük az elhibázott, elvesztegetett pillanatokat.   Megtörtént már, hogy a…..
   Kiesett egy nap az életemből. Még szerencse, hogy az emlékek idővel megszépülnek, és nem emlékszünk a szenvedésre. De vajon a boldogságra miért nem? Miért nem vagyunk képesek érzésekre emlékezni? Hogyan feledhetjük a kellemes perceket, kedvesünk arcát, illatát,…..
Már megint! Fel nem foghatom, hogy tudott az emberiség ilyen sokáig fennmaradni."A felejthetetlen mester..
   Amikor legutóbb májat ettem, még nem láttam előre sorsom legújabb kanyarulatát, mely utóbb csúnyán bedőlt velem.   Tavaly karácsonykor történt, hogy a buszra várva, egy alig használt jegyet gyűrögetve, eltüsszentettem magam. Rettentően megkönnyebbültem,…..
Egy évad az uborkában Rohadt tél 2009.01.07 09:46:00
Miért van az, hogy minden reggel lassabban úsznak a halak? Amint felkapcsolom a lámpát, nem tudom nem észrevenni, hogy nem csak én nem ébredtem még fel teljesen. Ez így nem túl ígéretes...
Nyelvesztelen Mind infósok vagyunk 2008.12.21 22:57:00
Érdekes ez a modernkori technológia. Ma már lassan minden 10 és 60 év közötti embernek Magyarországon van elektronikus levelezési címe. Egyre többünknél elérhető otthon a világháló, gyakran még jelelosztót is beszerzünk, hogy több személyi számítógép között tudjuk…..
   Mi magyarok vígan elvagyunk a negyvennégy betűnkkel. Minden hangunkat remekül le tudjuk írni velük. Az angolok huszonhattal is jól elboldogulnak, igaz, nekik egy betű több hangot is jelölhet. Mégis, amikor angolul tanulunk, lényegében ugyanazt a latin alapú ábécét…..
Nyelvesztelen Metál az ész 2008.10.20 15:07:00
   Milyen kellemes is, amikor egy hosszú nap végén felteszünk valami andalító muzsikát, és elmélázva élvezzük a zene gyönyöreit. Egy kis jazz, netán blues… klasszikusok vagy mai slágerek? Ízlésünktől függ, hangulatunkkal változik. De elgondolkodunk-e olykor…..
Nyelvesztelen Kocsmanyelvészet 2. 2008.11.13 17:04:00
Mi derül ki ebből a sok adatból, ebből a körmönfont szerkezeti csoportosításból? Annyi mindenképpen, hogy a bakter kocsmázott: amikor azt olvashatjuk a naplójában, hogy „megyek zúzni az akácosba”, akkor itt az (Akácos <) Akácos sörözőt kell érteni alatta, ahol a…..