Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitypalatty úrfi

11 bejegyzést írt és 930 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Green Dayt akkor ismertem meg, mikor 1994-ben befutottak a harmadik nagylemezükkel, a Dookie-val. Persze sokan így voltak vele annak idején, nálam viszont ez azért volt érdekes, mert ekkorra már nagy rajongója voltam az olyan kaliforniai punkzenekaroknak, mint a Bad Religion, a Pennywise, a NoFX…..
Pitypalatty úrfi 2017.06.19 17:09:54
@LPM István: Igen, a Kill The DJ, vagy a Let Yourself Go mehetett volna.
Most, hogy a magyarországi mozik sorra tűzik műsorukra a legújabb Alien filmet (Covenant) és végigsöpör hazánkon az "Alien-láz", jó néhányan, (legfőképp a rajongók közül) elgondolkodunk azon, hogy vajon melyek voltak az eddigi 8 epizód legjobb jelenetei. Bizony már a nyolcadik epizódnál járunk: a…..
Pitypalatty úrfi 2017.05.25 09:54:32
Mit érne egy autós vélemény-blog legjobb autós üldözések best-of lista nélkül, ezért íme egy saját lista, amelyben igyekeztem összegyűjteni olyan jelenteket, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az autós…..
Pitypalatty úrfi 2017.04.02 10:55:08
Boti nyolc évesen, élete első országos sakkversenyére készül. Az óvónénije figyelt fel arra, hogy szívesen tologatja a sakkbábokat a táblán, és mindig szabályok alapján gondolkodva mozgatja őket. A szabályokat azonban – akkor még - ő írta.  A kisfiú e mellett más játékokat is „gyártott”. Kati néni,…..
Pitypalatty úrfi 2017.02.24 23:16:10
@Kinai cuccok blog: "Egyébként meg a TV-t meg a mosógépet lehet programozni, aki pedig alkalmazást készít, az fejlesztő."

Köszönöm, végre valaki :D Annyira zavaró ez a "programozó" elnevezés
Édes, fülbemászó, mégsem kommersz dalt mutatott meg a Hiperkarma a márciusban megjelenő új nagylemezről, nem lepődnénk meg, ha a Másé voltam mindig című nóta az idei év egyik legnagyobb slágere volna a zenei rádiókban...
Ahány szervezet, annyi időszámítás. Ha sorozatokról van szó, én leginkább a szeptember 1.-augusztus 31. felosztást preferálom, aminek most értünk a végére, szóval eljött az összesítés ideje hiszen már csak pár nap, és újra kezdődik az egész előlről. Több tucat sorozat legújabb szezonján…..
Akció helyett sejtetés, hivalkodás helyett árnyékok, sikongatás helyett borzongás: megérkezett a 24. Bond-film első előzetese. Szívjátok magatokba. ..
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
Oscar után, Golden Action Boy előtt. A múlt heti, harmadik toplistás bejegyzés hozzászólásai alapján ismét beigazolódni látszott a tézis, miszerint minden filmrajongó lelke mélyén valahol egy kritikus lapul, és nektek, a kedves olvasóinknak igen karakán, általában negatív véleménye van az arany…..
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
Oscar-díj. Lehet szeretni vagy utálni, dicsérni vagy szidni, egyetérteni vagy vitatni az Amerikai Filmakadémia döntéseit évről évre, de a lehetőségek valamilyen szinten minden mozimániásnál szóba kerülnek a díjátadó gála előtt jó pár héttel. A blog történetében volt már…..
Ismerjük az Oscar-jelölteket, átadták a Golden Globe-ot, megvannak a BAFTA és az amerikai szakszervezetek jelöltjei, elérkeztünk a célegyenesbe. Hosszú volt az út, melynek első állomását a fesztiválok és a kritikusok alakították, jelentős előnyhöz juttatva a Boyhoodot és a Birdmant, de itt kapott…..
Pitypalatty úrfi 2015.02.08 16:40:46
@Atkakukac1989: "az Oscar 4-5 évente tényleg jó filmeket díjaz"

Mint a The Artist? Csak az előzetest láttam, de már abból is látszik, hogy viccnek is rossz.
A jelöltek Elérkezett az idő, hogy a világ legkomolyabb filmes elismerése kiosztásra kerüljön, méghozzá a ti szavazataitok alapján. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket (és természetesen a jelölteket) szavazatával, és nem is szaporítanám a szót, jöjjön, amire…..
Pitypalatty úrfi 2015.02.15 15:11:24
A 80-as évek végéről 90-es évek elejéről első emlékeim között egy kis monochrome-kijelzős elemes kütyü tűnik fel először, mint videójáték. A 90-es évek végi mobilkorszak játékaihoz hasonló (mint a fekete-fehér nokiás kigyó például) kézben tartós autóversenyes kütyü…..
Pitypalatty úrfi 2015.02.15 14:18:43
@Po: "Ecstatica is nagyon ott volt"

Bizonyám, a mai napig az egyik kedvencem.
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
Tegnap az HBO leadott két epizódot a Trónok harca 4. évadából néhány IMAX színházban a tengerentúlon. A televízió és a mozi történetében először fordult elő, hogy a kis…..
Pitypalatty úrfi 2015.01.30 22:18:59
@Richter Géza: Neeee.... az idént tudtam, de a jövőre sem az már a kibaszás kategória. Viszont mi a forrásod? Most egy gyors kereséssel nem találtam semmi ilyesmit.

(Nem '14-ben mondta, hogy idén biztos nem, és valszeg jövőre sem?)
Pitypalatty úrfi 2015.01.30 23:01:01
@Richter Géza: Hát, azt sejteti valóban. Nem jó jel :(
A Szemfényvesztőket is elérte az egészen szórakoztató és mérsékelten komolyan vehető filmek sorsa: a jövő nyáron, egészen pontosan június 10-én debütáló folytatást kap. A fenti fotón rögtön feltűnhet két új arc, illetve egy régi hiánya, hiszen Isla Fisher a harmadik Borat-bébi szíve alatt hordása…..
Lehet, hogy nem rohannál azonnal a moziba, ha azt hallanád, hogy valaki filmet forgat a 2000-es évek végén kirobbant hitelválságot megelőző eseményekről (hányan is látták a Krízispont című filmet?), de ha eme produkcióhoz Brad Pitt, Ryan Gosling és Christian Bale adja a nevét,…..
Pitypalatty úrfi 2015.01.16 22:24:30
Továbbra sem kívánok legrosszabb filmes listával bíbelődni, mivel nem igazán lenne teljes értékű (értsd: a vélhetően rossz filmeket már meg se nézem), az alábbi tízes inkább ama mozicsodáknak állít emléket, melyektől teljesítményt vártam, aztán szépen pofára hullottam.…..
A hobbit ezúttal öt naposra nyújtotta belépőjét, kimentve magát az előző két résszel való direkt összevetés alól, de 90 millió dolláros eredménye mindenképpen jó fényt vet rá. Kezdetnek szintén megfelel az Annie nyitánya, ám az Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka számai…..
Pitypalatty úrfi 2014.12.21 21:59:20
@Repce Manó: Ez mind Tolkienék, mind Jackson részéről ki van zárva szerintem. Már A Hobbitot sem akarta annyira megcsinálni.
A zsidóknak már nagyon tele a hócipőjük azzal, hogy az egyiptomiak keze (és korbácsa) alatt dolgoznak építési kivitelezőként, ezért kapóra jön nekik Mózes (Christian Bale), aki Ramszesz (Joel Edgerton) mellett nőtt fel, ám zsidó származása napvilágra kerülését követően…..
Pitypalatty úrfi 2014.12.04 20:36:59
- SPOILERES! - Egyszerű fogolycserére készültek: két fakabát Carolért (Melissa McBride) és Bethért (Emily Kinney) cserébe. Tiszta sor, és senkinek nem kell meghalnia. De mivel ez egy évadközépzáró (sic) epizód, így nyilvánvaló, hogy valaminek történnie kell. És történik…..
Egészen a Gyűrű Szövetsége megalapításáig megy vissza (előre) Az öt sereg csatája új előzetese, amely egyrészt rendesen megcsiklandozza a csigolyákat, másrészt kisebbfajta öngólnak is felér, hisz már ebből a néhány percből is látszik, hogy A Gyűrűk Ura-trilógia mennyivel…..
A pár másodperces kis szösszenet után itt a Jurassic World első trailere. UPDATE: Az "elolvasom" után megtalálod a feliratos változatot is (a kiadó ígérete szerint a szinkronizált verzióra sem kell már sokat várni). ..