Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FDToth

0 bejegyzést írt és 2237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti, üvöltözős, toporzékolós numetálba oltott popzenével igyekszünk majd helyt állni az idei Eurovíziós dalversenyen. Az AWS tulajdonképpen kegyelemkenyéren jutott tovább a közönségszavazós szakaszba, hiszen a szakmai zsűri a nyolc döntős (AWS, Dánielfy Gergely, Heincz Gábor Biga, Horváth Tamás,…..
Az ember és a józan paraszt ész közösen felnyerít a címbeni felvetésre, hiszen miért kéne elfogadni bármi használt dolgot, ha egyszer eleve valami vacakot vagy hibásat kaptunk, ugye? Egyes cégek azonban kötik az ebet a karóhoz. Vajon jogosan? Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi eset történt…..
FDToth 2018.02.16 13:20:34
@^LutheR^: mindenki a tevékenységéhez vásárol, legyen az magánszemély vagy cég :) lehet úgy vásárolni cégként, hogy nem a tevékenységi körödhöz használod. pl mobiltelefon.
gondolom azért nme lehet cáges vásárlásnál jótállás érvényesteni, mert nem az általános hazsnálot szerint hazsnálod, hanme többet. (p. varrodád van, varrógépet nem úgy hazsnálod mint ohhton, hogy előveszed 1-2 havonta, hanem minden napp több órát, hamarabb tünkremegy, stb.) . De egy céges mobilnál már simán lehet az, hyg nem használod annyit, mert pl. vezetkéesen beszélsz az irodából és bőven átlagos felhazsnáló vagy...
mindegy, azt, hogy miért korláoozzták azt, hogy cégre vezsel vagy sem, nem nagyon láotm világosan (persze, ÁFA csalás lehet a dologban, főleg elállásnál, de Magyarországon sjnos többet csalnak, mint azok, akik tiszták)
Nem győzzük elégszer elmondani, hogy a szerződések apróbetűs részét muszáj elolvasni bármilyen idegörlő és időrabló tevékenységnek is tűnik. Kivéve, ha úgy döntünk, hogy a félórás jogi szöveg bogarászás helyett megéri bevállani valami ismeretlen következményt, mert persze ez is lehet egy deal…..
FDToth 2018.02.07 14:22:10
@Darth Revan: december 27-en vontak le a hitelkartyarol, 28-an konyveltek. Januar 3-an elalltam, aznap toroltek a tranzakciot (tehat a szolgaltato nem hivta le valszeg). Nem olyan sms jott h ‘befizetes’, hanem h ‘kartyatranzakcio torles’. A decemberi konyveles miatt tartozaskent mutatta januarban, de a torlest nem jovairaskent ertelmezik. Faramuci helyzet, lehet mnb-tol kerek egy velemenyezest.
FDToth 2018.02.08 11:12:16
@Darth Revan: lehet, mert elég könnyen 'méltányolták', de majd max utánajárok, mert azért az nem a legjobbh van egy hitelkereted, mondjuk 500 rugó, vásárolsz 400-ért egy TV-t, majd elállsz, és ezt a 400-at nem veszik befizetésnek, hanem mgé 400-at fizess be, és úg y900 lesz a hitelkeredted, nem tűnik nekem logikusnak.
FDToth 2018.02.08 11:42:31
@ekat: de, le van konyvelve, ott a kivonaton, vissza is kellet volna fizetni.
Rosszul fogalmaztam: nem a bank altal adott hitelkeret novekszik, csak ‘tulfizetesem’ lenne. Ami nem is baj, csak azert megse :)
Tessék már nekem segíteni: hogyan lehet ezt a világraszóló sikert mérni? Visszatapsolták a kampányt? Megállt Soros, és csak néz maga elé meredten? Hány embert lehetett ezzel behülyíteni? Hányan nem csapják le a telefont, kapcsolnak el, törnek ki spontán üvöltözésben a szlogen láttán? Vagy hogy? (A…..
FDToth 2018.02.06 10:47:02
@Indriq: :D igaz, de nem igaz ;)
FDToth 2018.02.06 10:48:58
@LAM: a jelen posztban levő az, ez egyértelmű, ilyenek nincsenek, ezek álhírek. Végül is ha úgy vesszük, hogy a mai híradók inkább álhíreket terjesztenek, akkor nincs vele semmi, majd mindenki maga eldönti h hisz neki vagy sem. Csak hát itthon rengeteg a primitív és ostoba ember, azok meg kb. mindent bekajálnak, ha meg még pénzt is kapnak :D
Nem teljesen érthető a Vodafone ténykedése a január 1-jével 18%-ról 5%-ra csökkenő áfacsökkentés kapcsán. Vajon mi lehet a magyarázat egy ilyen mondatra az ügyfélszolgálattól: "...a jogszabály ugyan kimondja, hogy a  2018-ra eső időszakot 5%-os  áfatartalommal kell kiszámlázni, de a Vodafone ennek…..
FDToth 2018.02.02 10:45:28
@Hurrá Torpedó: ilyen nem lehet, ez szembetűnő lenne. Nem a Voda a hibás, sőt senki sem az, hanem a jogalkotó nem gondolt arra, hogy ha egy számlában szerepel olyan tétel, ami 2018-as 5%, és 2017-es 18%, akkor ettől függetlenül egy január/februári számlában (ahoóimben van 2017-es forgalom) ketté lehessen bontani ÁFA kulcsok szerint.
Ez lenne az gazságos, tehát a januári/februári haidíjat azt 5%-kal, a decemberi szolgáltatást meg 18%-kal (a pakrolás, ap matrica, stb az 27% még minidg)
"A legértékesebb elveszett csomag"  kihívásunkat egy egyszeri (és nem is túl jó) kínunkban röhögős viccnek szántuk, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy a valóság és olvasóink egyre ijesztőbb számokkal fognak beszállni a versenybe. Az eddigi listavezetőnk a 160 ezer forintos tévéjét kereste a Postán…..
FDToth 2018.02.01 15:36:32
@Xezs6: koszonom a tanacsod! Nincs jogszabaly erre, legalabbis en nem tudok errol. Pont errol nincs, hasonlo temaban lehet. Ha van vmi, akkor jelzem.
FDToth 2018.02.01 16:18:06
@cso zsi: jaja, tudom, de akkor a kedvenceken kívül más nem tud 'elérni', tolhatok kb mindenkit a posta kivételével a kedvencekbe :) de köszönöm!
FDToth 2018.02.02 08:31:03
@Péter 2: dehogy, némítva van, de nem egy másik helyiségben. Igen, éjjeliszekrénynél van. Ha úgy állítom be h ne rezegjrn és letakarom, akkor nem látom, ha hívnak (tudom, nem mindig hívnak éjjel, de sajnos volt már amikor igen - én bekapcsolom a mobil éjszaka is). Szóval emiatt rezeg, a posta meg 6-kor kûldi az sms-eket. Ha feladok 5 levelet, akkor a kezbesitest kovrto napon egymas utan 5 sms erkezik.
Meg egyszer mondom: nem ez vilag legnagyobb problemaja, de ha mas szolgaltatok tudjak nap kozben vagy 7 utan kuldeni, akkor a posta miert nem? Foleg h ugy hirdeik a szolgaltatast h egy diszkert jelzes. Ne diszkret.
De van mrgoldas, mert mailben is lehet kerni, uh atallok erre, ha nem valtoztat a posta a korai kuldozgetesen.
A Tesco házhozszállítás a szerencsés nagyvárosokban forradalmasította a bevásárlást. Nem kellett többé se autóba ülni, se sorok közt bolyongani, se hülyeségeket impulzus megvenni, csak néhány klikk, és a havi nagybevásárlás feljön a harmadikra, és egyszerűen landol a konyhaasztalon. Persze mint…..
Az Elittárs.hu-t üzemeltető Affinitas GmbH "2008-as alapítása óta segíti a komoly kapcsolatra vágyó egyedülállók társkeresését." A tavalyelőtt arculatváltáson átesett cég az elmút 10 évben többször szerepelt a Homáron. Volt, aki lakonikus, volt aki vulgáris levélben számolt be a vele történtekről,…..
Az MTI, ami messziről úgy néz ki, mint egy hírügynökség, és nem a kormány seggéből kilógó budipapír egyik szelete, lassan eljut odáig, hogy a hitelességét a pestisracok.hu és a 888.hu közé lehet belőni, a ripost.hu szintjére, a lokal.hu és a tenyek.hu mellé. Az meg nem olyan társaság, amiben…..
Olvasónk gondosan akart eljárni, ami teljesen érthető egy többszázezer forint értékű elszívórendszer kiépítésénel, ennek ellenére az önfeledt és szag nélküli főzőcskézés helyett az üzlet és a beszerelő cég egymásra mutogatása maradt neki, meg a végtelen hosszú ügyintézés. Üdv!  Próbálom a…..
Még nincs itt a nyár, de lesz idén is! Sőt, utazni, szállást keresni addig is lehet. Ehhez jöhet jól egy kis Booking.com-os szállásfoglalási okosító. Kedves Tékozló Homár! Idén két baráti családdal foglaltunk szállást a horvát tengerpartra, az Apartments Petricbe. A reklámszöveg:..
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott.  Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy "Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban…..
Újabb  Euronics sztori? Ráadásul szerviztematikájú? Uncsi!- kiált fel a Homár összes törzsolvasója. Háhá! Nagyobbat nem is tévedhetnek! Az alábbi levél ugyanis bár valóban az Euronics ügyfélszolgálatát és szervizét érinti, és egy ideig cselesen egy teljesen átlagos, hagyományosan építkező…..
Krisztián rendelt egy Gillette pengecsomagot, és levele szerint kapott egy wannabe Gillette-et.  Nem örült. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a neten mindenfélét árulnak mindenféle helyeken. Ami a webshopok szerencséje, az a mienk is: könnyedén szerezhetünk információkat boltokról, termékekről,…..
Ha én most RTL-sajtós lennék, sokat törném a fejem hogy lehetne úgy tálalni 2018 második hetének első két napi nézettségét, hogy abból jól jöjjek ki, de aztán rájönnék, hogy sehogy, és kiemelném azt a két műsort, amivel lehet valamit kezdeni. Az egyik a Híradó, ami továbbra is agyonvágja a Tényeket…..
Karácsony előtti sztori még, de hogy ne csak mindig szegény Magyar Postát üssük.  Kedves Tékozló Homár Blog! Elég türelmes embernek tartom magam, ezért sem írtam eddig semmit, de a trans o’flex a pofátlanság egy olyan szintjét érte el, amit nem vesz be a gyomrom. Hogy úgy mondjam, soha nem…..
Az alábbi levél egy ideig egy Mekk Elek epizód leírásának tűnik, aztán hirtelen feltűnik mintegy mellékesen a címben idézett mondat, amitől az emberben felmerül, hogy a nagy szakállal és önbizalommal megáldott szakmai antitalentum helyett Donald Trump lóbálja a sztoriban a szerszámos ládát. Mit…..
A BKK-automaták megjelenése Budapesten igazi minőségi ugrást jelentett a lakosságnak. Vége lett a hó eleji lehangoló sorbanállásoknak, nem kellett többet a szürke aluljárókba és más csomópontokba vándorolni egy-egy köteg jegyért, sem nyitva tartó újságos bódékra vadászni, az ember egyszer csak simán…..
FDToth 2017.12.19 20:26:25
@Peti817172M: persze, már regeltem, de aki nem néz utána, mert még nem vásárolt automatából, akkor miért nincs lehetsősg pötyögni? Ha csak évente 2-3-szor veszek, akkor minek regisztráció (van egy tippem h okostelóról nem olvassa be a qr kódot)