Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toodark

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
Közúti válogatás augusztusból: kinek van igaza? A poszt végén szavazni lehet a leghülyébbre! Első videónkban az látszik, amint egy fekete BMW jobbról, a leállósávban előzi meg a többi autóst. Ez mindenképpen szabálytalan és életveszélyes, de azért tegyük hozzá, hogy az is eléggé idegesítő, amikor…..
Zöldek legyünk, de milyen áron? Örök dilemma a megújulók lakossági felhasználása kapcsán, hogy mennyire éri meg ezekbe beruházni, milyenek a megtérülési mutatók, ha napelemmel kívánjuk beborítani a tetőnket? Nem utolsó sorban azzal is tisztában kell lennünk, milyen garanciális feltételek vonatkoznak…..
toodark 2018.05.16 14:49:56
@Kicknick: "Ebből az jön le, hogy csak az csinálja meg akinek van felesleges pénze"

Na, én ezért választottam a 0%-os hitelt, így nem az "én" pénzemből megy, hanem a bankéból. Ennek a futamidejét be lehet állítani úgy, ahogy a megtérülést kalkuláltam, így elvileg a rendszer kifizeti magát.

Nyilván van költsége, meg egy csomó utánajárás is, cserébe nekem dolgozik az infláció, meg az energiaáremelés, valamint 12 évre előre tudom mennyi lesz a rezsi áram része.

A megtérülési idő amúgy nagyban függ attól, mekkora rendszert épít valaki. A napelemek ára ugyanis amíg a napelemek száma egyenesen arányos a teljesítménnyel, addig az inverter ára alig növekszik. Szóval amíg egy 4kWp rendszer megtérülése simán 10-12-15 év, addig egy 50kWp-nél már reális lehet az 5-6 év is.

A kiszámoló cikke jó, viszont legalább évente újra kell számolni, mert nagyon gyorsan esnek az árak. Évi 3-4% áresés simán összejön a márkásabb eszközökön is, nem csak az olcsó kínain.
Mindenkinek megvannak a kedvenc TV-s karakterei, legyen az Peter Griffin a Family Guyból, Sheldon az agymenőkből, vagy épp bárki a Trónok Harcából. Mondjuk az utóbbival vigyáznék, az évek során megtanultuk, hogy nem a legjobb ötlet megszeretni egy karaktert, mert hamar csúnya vége lehet. De nem…..
Hallgasd meg ezt a cikket podcast formában is. Miért jó ez? Mert így út közben is tudod hallgatni a blogot, vagy olyan tevékenység közben, amikor nem tudsz olvasni (főzés, mosogatás). Meg tudod mondani, hogy az elmúlt hónapban pontosan mennyi költöttél? És azt, hogy a tavalyi évben átlagosan…..
Távoli exobolygók lenyűgöző földöntúli világa tárul elénk Reuben Wu hosszú expozícióval készült éjszakai képsorozatán, melynek megalkotásához természetesen nem volt szükség évmilliókig tartó űrutazásra, hisz a chicagói fotós nem hagyta el a Naprendszert, csupán más planéták fantáziaképei által…..
Képzeljünk el egy nagy tehenészetet, ahol bő 22 ezres állomány közel 1 millió liter tejet állít elő naponta, és ahova több száz teherautó hordja mindennap a takarmányt. Mindezt helyezzük a sivatagba, és már meg is kaptuk Szaúd-Arábia egyik legújabb csodáját.   A szaúd-arábiai főváros, Rijád hat…..
toodark 2018.01.03 09:26:39
@bkkzol: 1 liter tej többe kerül ott mint 1 liter benzin.

Az istállókat légkondicionálják, a legelőket pedig öntözik. Történetesen egy ismerősöm dolgozott az üzem automatizálásán.
Nem volt éppen szerencsés éve a Trónok harcának, már ami a titoktartást illeti: meghekkelték a szerverüket, kiszivárgott egy forgatókönyv, véletlenül előbb játszottak le egy részt és így tovább (az összes balhét összegyűjtöttük a cikk végén). Úgyhogy nem csoda, hogy az HBO azon agyal, hogy érjék el,…..
toodark 2017.09.14 14:16:54
Hát, nem úgy tűnik, hogy az eddigi szivárogtatások nagyon alávágtak volna a nézőszámnak: en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones#Viewer_numbers

Az se teljesen tiszta számomra, hogy mire számítanak a szivárogtatók egy olyan XXI. században, ahol a spoilerezőket keresztre szokás feszíteni.
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Lehetetlen elkerülni minden karcolást és horpadást, pláne, ha más hibájából adódnak ezek a sérülések. A karosszériás viszont nagyon drága, de behorpadt autóval sem szeret furikázni az ember. Otthon nekiesni kalapáccsal nem tanácsos. Akkor mégis, hogyan lehet rendbe hozni az autót? A videóban…..
Szerencsére a különböző sportkamerák népszerűek a repülést kedvelők között is, ezért egyre több videó kerül ki a videómegosztókra bajba került kisrepülők - kényszerleszállást megelőző - utolsó perceiről. Véletlenül akadtam rá egy nagyon érdekes videóra, ami a pilóta szemszögéből mutatja be ezeket a…..
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
toodark 2016.11.02 22:00:11
@jakubovics: PPS-re ne tegyél jelet, mert az kimenet.
A kimenet, amit kapsz normális, ha nincs műhold. Próbáltad szabadban is? Beltérben egyáltalán nem biztos, hogy fogsz tudni jelet kapni, főleg ha sűrűn lakott helyen vagy. De zavarhatja a közelében lévő egyéb zajforrás is, akár egy nem megfelelő tápegység is.

A PPS csak akkor fog villogni, ha már legalább az óraszinkront megkapta.
Elkészültem végre az ígért videóval a TIVEDA szoftver feltöltéséről. A Wemos D1 mini a CH340 meghajtót igényli. Ezt windowshoz itt találjuk meg, ha telepítettük, akkor csatlakoztatás után egy új COM portot kapunk. Ennek a száma gépenként eltérő lehet, általában a legmagasabb lesz a megfelelő. Az…..
toodark 2016.09.29 17:44:12
@Dóka László: korábban @terakotta volt hasonló cipőben. Nála a putty működött, ha 115200 baudra állította a kommunikációt, a feltöltésnél viszont hasonlóba futott ő is.

Pontosan milyen modult használsz? A cikkben linkelt wemost a banggoodról, vagy esetleg másikat?

Esetleg próbáld a flash írást kisebb baud rate-en
toodark 2016.09.29 17:55:01
@Dóka László: az szinte biztos, hogy gyárilag másik firmware van rajta, de ennek nem kellene gondot okoznia. Egy sima feltöltéssel meg kellene oldódnia a problémának.

Sajnos a kínaiak egymást is hamisítják, így elképzelhető, hogy valami más ezeken a modulokon. Most még arra tippelnék, hogy nem működik a flash módba állítás. Meg lehetne próbálni kézzel bekapcsolni: ehhez a D3 lábat 0-ába, a D4-et 1-be, a D8-at nullába kellene húzni. Ezt úgy teheted meg, hogy egy tetszőleges 1k-nál nagyobb ellenállással összekötöd a 3.3V lábbal a 1-et, a gndvel pedig a D3-at és D8-at. Eztuán reseteled, és így próbálod meg feltölteni a firmwaret.

Elvileg erre nem lenne szükség, mert az usbn keresztül kellene működnie, de most jobb ötletem nincsen.
A helikopteresek és a "drónosok" mindig is antagonisztikus ellentéttel viseltettek egymás iránt. Az előbbi az utóbbiban csak a hypeot látja és a sok, a törvénnyel összeütközésbe kerülő "hülyét", aki miatt mindenki bajba kerül, a másik oldal meg lát egy elavult valamit, amit ráadásul még marha nehéz…..
A fenti werkfilmmel zárta az Elviszlek magammal második évadát D. Tóth Kriszta, illetve 2,5 millió megtekintéssel, ami azt mutatja, hogy egy ilyen webvideós kezdeményezéssel is lehet szép tábort építeni, csak jól kell csinálni, meg megfelelő szponzort kell hozzá szerezni. Ilyen egyszerű koncepcióból…..
Az HBO tegnap este leadta a Trónok Harca hatodik évadának nyolcadik részét mi pedig most is összeszedtük a legfontosabb eseményeket az epizódból. Spoilerek a tovább mögött...
toodark 2016.06.14 23:52:23
Hát én a narancsoknál már leírtam Aryat. Ha nem lenne meg: www.themoviesnob.net/2011/09/whats-with-oranges.html
így aztán bejött, hogy pont azzal győzi le a botos csajt, amivel az annyit szivatta: a vaksággal.

Azt sem értem, hogy a cikk íróban miért nem merült fel, hogy Jaime vonzódik Briennehez?
Balázs Budán ügyintézett. Hogy ott mi a helyzet, kiderül a leveléből. Mi tegnap a Lehel piacról nemrég a Teve utcai Kormányablakba integrált Okmányirodában próbáltunk lakcímkártyát szerezni. Elmesélem. Az internet szerint nem kell időpont hozzá. Oké.  9:15-kor bent zsezsgő tömeg, a bejáratnál…..