Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pirx

0 bejegyzést írt és 1530 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023 nem az én évem volt. Viszonylag keveset motoroztam, és még kevesebbet teszteltem. Az okok különbözőek, egyrészt személyes, másrészt a gazdasági helyzet, az infláció, elszabadult árak, nincs tesztmotor, stb. A Kawasaki például nem is kapott új típust az idén, ők majd jövő év elején durrantanak…..
Sosem jártam még Törökországban. Sosem jártam még semmilyen keleti országban. Most sem magamtól mentem, az asszony "rángatott" bele az Isztambuli útba. Eleinte nem sok kedvem volt hozzá, de így utólag azt mondom: ezt a várost egyszer mindenkinek látni kell! Reggelente ez a kilátás fogadott a…..
HamPLÓ Forintos emlékeim 2022.07.11 07:00:00
Nemrég elgondolkoztam azon, hogy vajon jól emlékszem-e, hogy gyerekkoromban a nyári időszámítás újításnak számított, és kiderült, hogy igen: bár a wikipedia szerint 1958-ig használták, utána valamiért kivezették, és csak 1980-ban vették elő újra. Erre emlékezhetek? Ugyaneből az időből rémlik, hogy a…..
Pirx 2022.07.12 14:36:08
@Hamster: Igen. Ezért voltak kétségeim.
A hétfői TV adásszünettel kapcsolatban van egy érdekesség. Én 86-tól dolgoztam a Szabadság téren, és már rég nem volt a hétfő adásszünet, a stúdiókarbantartások még akkor is hétfőnként voltak :)
Pirx 2022.07.13 13:53:34
@buszrajongó: Szerintem már 82-ben se volt. Akkor érettségiztem, szombatonként már nem jártunk suliba.
Pirx 2022.07.15 08:55:13
@gigabursch: A feleségem is azt állítja, jártunk gimibe minden második szombaton, de nekem ez teljesen kiesett. Fogalmam sincs
Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője meghívást kapott a kormányközeli Megafon rendezvényére, amire el is ment. A liberális média nem tétlenkedett valóságos gyűlöletkampányt indított újságíró kollégájuk ellen.  ..
Pirx 2022.02.21 12:23:57
@Minden ballib bérretteg:
"Egyébbként ha megnézed a tényleg független , vagy ne adj isten jobboldali blogok nem cenzúráznak. "

:D:D:D:D:D:D
Pirx 2022.02.21 14:17:32
@6.Lenin:
"még jobb lenne, ha leírnád, miért lenne nekem jóbb, ha egy jellemtelen hazudozó vezetné az országot"
Miért? Most nem az vezeti? :D
Pirx 2022.02.21 14:35:47
@6.Lenin: Ha csak a vagyon nyilatkozatát idézem, már többet hazudik mint Gyurcsány.
De azért egy pár csak az íze végett:
- önkormányzatok
- „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”
Tényleg nem Soha. De tényleg!
- A munkások érdekét szolgálja a túlórakeret emelése
- Vakcina hazugság. Mind az, hogy "Brüsszel" nem szállít, mind az, hogy a kínai és orosz vakcina megfelelő. Mondta ezt akkor, mikor kézivezérelte a hatóságot, hogy mondja ki, a vakcinák alkalmazhatóak.
De nincs annyi hely, hogy mindet felsoroljam
Bár az összefogás színeiben politizál, a kutyapártra szavazásra buzdít az ismert LMP-s politikus, Vágó Gábor, amiért akár az ő párttagságát is felfüggeszthetik az LMP elnökségének határozata alapján, akár Hajdu Máriáét vagy Takács Lajosét. Pedig őt a jószándék vezeti.  SPOILER: Mint amúgy a legtöbb…..
Az imént futottam bele az Indóház Online Facebook oldalán egy megosztásba, amelyik egy keszthelyi körforgalmon érdekes megoldással átvezetett kerékpárutat mutatott be. A kommentekben jött hideg-meleg, de főleg hideg és valóban elgondolkodtatott. Vajon idehaza tényleg nem akarják a forgalom részévé…..
Pirx 2021.12.21 11:57:44
Fotó: NASA 2021. februárban három Mars-küldetés ért célba, az Egyesült Arab Emirátus Hope szondája, a kínai Tianwen-1 szonda, amelynek leszállóegységén egy rover is található, és a NASA legújabb marsjárója, a Perseverance, ami a három közül messze a legnagyobb média nyilvánosságot kapta. És ez nem…..
Pirx 2021.03.11 08:38:27
@Androsz: Elolvastam, elsőre is értem. Nem látok nálad érvet, idézetet annak ellenkezőjére amit írtam. Egyébként meg a Naprendszerben elég nehéz olyan helyet találni, ahol könnyen életben lehet tartani az embert. Ez egy ilyen hely. De attól még meg kell tenni, mert épp a járványok mutatják meg azt, hogy ha egy helyben maradunk, akkor könnyen végünk lehet.
Azért amit írtál abban több csúsztatás is van. Például - én nem olvastam, nem is nagyon érdekelnek az ilyen extrapolált jóslások - Német gyerekek beoltása. Mindenhol a gyerekek az utolsók a sorban. Lehet ezen vitatkozni, Zoya Katarova például azt mondja, hogy akkor helyes először az időseket beoltani, ha elegendő oltóanyag van mindenkinek. Ha nincs, akkor először az aktív, munkábajárókat kellene. Ez döntés kérdése, ki mit szeretne elérni politikusként. Facebook lájkokat, vagy eredményt.
Lehet szeretni ezt a rendszert, amiben élünk. Én nem szeretem. Ennek ellenére tudom, hogy soha, vagy csak nagyon sokára jön el az, hogy bolygólakóként gondoljunk magunkra, és ne nemzetekként.
Rétfalvi Flóra beszél egy TED előadásban arról, hogy küfödre költözve, hogy változik az, minek gondolják. Ha Olaszországba költözik, akkor Magyar. Ha Amerikába, akkor európai... És ezt kellene megérteni, hogy csak attól függ mik vagyunk, hogy minek akarjuk látni, cimkézni. ( www.youtube.com/watch?v=Vu00s_qCf2U )
Elkanyarodtam a témától, bocsánat!
Szóval ez a rendszer képes a verseny által előllítani pár hónap alatt vakcinát. Ha nincs verseny, akkor sokkal lassabban történik meg.
Az, hogy elindultunk más bolygók felé számtalan olyan technológiát, eszközt adott a kezünkbe, amellyel itt a Földön tudunk jobb körülményeket teremteni, óvni a környezetet.
Szűklátókörüség szembeállítani az űrkutatást, és a földi gondokat. Perrsze megtették mindig, időlegesen még eredményeket is elértek azok, akik bezárkózni akarnak, de a végén mindig alulmaradtak. Amióta írott történelem létezik. Odüsszeusztól Armstrongig mindig leszenk olyanok, olyan csoportok, akik elindulnak, mert él bennük a kíváncsiság.
Ez a romantikus felfogás.
A pragmatikus pedig az, hogy az összes földrajzi felfedezés annak köszönhető, hogy az erőforrások szűkösek voltak, új világokat kellett keresni.
„Ő menekült, muszáj, hogy nyomorultabb legyen egy életen át nálam, ha nem menekült volna, most nem élne Belgrádban”: Emberek, mi van veletek?..
Pirx 2020.08.14 16:11:41
@CleanYourRoom: Az összes sablon megvolt? Nem hagytál ki valamit?
Pirx 2020.08.14 16:24:36
@virgo: Nem.
Az in effigie (képmásában) kivégzés a középkor végétől a XIX. század második feléig, a szökésben lévő, haldokló, vagy már halott elítéltek képmásán végrehajtott halálos ítéleteket jelentette.  In effigie felakasztani, vagy megégetni egy olyan végrehajtása volt az ítéletnek, amikor a távollévő…..
Pirx 2020.08.13 09:42:29
@MAXVAL bircaman közíró: Szomorú egy életed lehet.
Az emberes űrutazás kétségkívül az emberiség történelmének egyik legnagyobb vívmánya. A hat évtized alatt, mióta a Föld légkörét elhagytuk, számos dolgot értünk el a világűrben: eljutottunk a Holdra, űrállomásokat építettünk, és (szinte) rutinszerűen juttatunk el asztronautákat ezekre. Kétségtelen…..
Pirx 2020.05.27 16:10:43
@MAXVAL bircaman közíró: A Gemini programban mondta az egyik űrhajós (nem talátam meg melyik) hogy azért rossz belegondolni abba, hogy egy olyan rakétában ül, amelyiket az a beszállító építhetett meg, aki a legkevesebbet kérte.
Úgyhogy kicsit mellélőttél.
Csak említeném, hogy a McDonell Douglas, Grumman, Rockwell mind-mind magáncégek voltak, és állami megrendelésre gyártották az űreszközöket. Profitéhesen.
Pirx 2020.05.28 08:18:02
@MAXVAL bircaman közíró: Miért? Itt nem?
Amúgy a világűr, a világegyetem liberális.
A washingtoni The Brookings Institution cikke a koronavírus megjelenése nyomán hosszú távon szükségessé váló változtatások bevezetésére hívja fel a figyelmet. Hosszútávú küzdelemre kell berendezkednünk a koronavírussal szemben. De vannak intézkedések, amelyeket már most meg tudunk lépni, és meg is…..
Pirx 2020.04.15 16:25:41
@törzsmókus: Mondjuk a kerékpáros klub kutatása túl sokat nem ér. A dárgalátos Sinya szerint ne viseljenek az emberek sisakot a bringán, mert még azt hiszik veszélyes. Inkább haljon meg néhány ember, de nehogy rosszfényt vessenek a bringázásra. (égéstér, visszahallgatható) . Ezekután ennek a szerveztenek még akérdéseit se hiszem el, nemhogy a közvéleménykutatásait.
Pirx 2020.04.15 16:33:51
@törzsmókus: Nem. Sinya nem vette meg a mediánt, csak legfeljebb hazudik.
Alimento Csak ha félünk tőle...? 2020.03.22 14:48:49
Volt (bal)szerencsém megtekinteni Lenkei Gábor videóját, amit a COVID-19 koronavírus járvány okán készített...
Pirx 2020.03.24 14:57:22
@deckard_r: :) Pongtosabban láttál te már majmot biciklizni? És biciklit szerelni?
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Pirx 2020.03.19 16:35:56
@Leylandi: Kikérem magamnak! Semmi burkolt nem volt benne!
Pirx 2020.03.20 09:10:59
@Leylandi: :)
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
Pirx 2020.03.12 08:20:53
@biohouse:
Magyar Primer Orvosi Prevenciós Egyesület honlapja, saját linkjük szerint:

This site can’t be reached
primerprevencio.hu’s server IP address could not be found.

Try running Windows Network Diagnostics.
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
Pirx 2020.03.12 08:22:22
@MAXVAL bircaman közíró: Akkor ezért volt annyi devizahitel!
Pirx 2020.03.12 08:59:57
@MAXVAL bircaman közíró: Mint a vallások általában. Persze soha nem arra válaszol, amire kéne, mert arra niincs válaszod. :)
2020. február 5-én jelent meg egy miniszteri sajtóközlemény, amiben egy mondat elég hangos felzúdulást keltett – pedig talán épp itt nem kellett volna. A kérdéses mondat így hangzott: "a rákhalálozás elleni harcban maguk az emberek tehetik azonban a legtöbbet, mert a magyarországi magas…..
Pirx 2020.02.25 20:21:48
Pirx 2020.02.26 08:25:44
@MAXVAL bircaman közíró: Ezt azok is tudják, akik a nevében azokat gyilkolják, akik másnak hívják?
És melyik az igazi neve? Melyik az igazi isten? Ne hagyj itt kétségek között!
Pirx 2020.02.26 10:11:05
@MAXVAL bircaman közíró: Az hogy te azt álítod, hogy per definitionem egy, miért is érv?
Ki az, aki ezt meghatározhatja?
A konfliktus meg egyszerűen azt bizonyítja, hogy ha isten nem tudja elérni, hogy mindenki ugyanazon a néven emlegesse, és n e ölje a másiakt azért, mert másképp hívja (És természetesen más törvényei is vannak) akkor nem mindenhato. Vagyis per definitionem nem isten.

De részemről ezt itt befejeztem, ez itt nem erről szól.
Majdnem két éve írtam egy kísérleti atomrobbantásról, amit annak idején az amerikai tévé közvetített. Fogalmam sincs, hogy akkor miért nem ágyaztam be a helyszín, azaz a nevadai Yucca Flat műholdas nézetét, ami egyszerre lenyűgöző és ijesztő: Az a sok kis kerek valami ugyanis nagyrészt pontosan…..
Pirx 2020.02.14 14:08:36
@Hamster: Biztos megvolt, hisz látjuk a felvételeket. Nekem még az volt a megdöbbentő, amikor vízalatti robbantásnál a hajókat filmezték:

www.youtube.com/watch?v=Y53vDnNPiA4
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
Pirx 2019.07.29 17:34:39
@Mdavid89: Nem működőképes. Ebben a faluban működik, ahol 4472 ember él.
A blog több olvasója is jelezte, hogy a szcientológia beférkőzött a Tóalmási Kolbász Manufaktúrába. A szcientológiának köszönhetően már nem egy cég ment csődbe (további információk: Üzleti botrányok, csődök szakasz a Clarus Animus Alapítvány weboldalán), ezért ez önmagában aggasztó. Az egyik…..