Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brutusbrutalis

710 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Popkirály halála sokunknak juttatta eszébe újra egy másik király, a Rock and Roll Királyának életét és halálát. Mindketten megváltoztatták a zenét, s mindketten ikonná váltak még életükben. Életük utolsó szakaszában mindkettőjük fénye megkopott kicsit, ám váratlan és…..
brutusbrutalis 2023.05.10 12:12:02
Interjút adtunk a Jooble portálnak. Az autogramgyűjtés kétség kívül korunk egyik legérdekesebb hobbijává nőtte ki magát. Lehetséges, hogy a jövőben hobbiból jövedelmező munka lehet? A Jooble megpróbált utánajárni. Kolozs Andrással, az autogram.blog.hu tulajdonosával, az Autogramok könyve…..
Él egy magyar festőművész Saint Tropezban. Horesnyi Istvánként látta meg a napvilágot, 1956-ban Franciaországba menekült, a riviérán telepedett le és kezdett alkotni. 1968 óta él ebben az álomszép kisvárosban Ivan Hor, aki számomra minden képével egy nagy IGEN-t mond az…..
brutusbrutalis 2016.08.25 17:10:39
@BI: Kedves Ilona, köszönjük az érdeklődést és a történet kiegészítését! Ivan valóban fantasztikus ember! :)
Eljött végre ez a nap is. Amikor 8 évvel ezelőtt elindult a blog, nem gondoltam, hogy valaha idáig eljutunk, bár az elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországon az autogramgyűjtés mintha nem létezne. Nem volt honlap, s főleg, nem volt soha még olyan könyv, ami a magyar autogramgyűjtőkről és…..
Tovább folytatja diadalmenetét a Saul fia, Nemes Jeles László drámai filmje a holokausztról. Az alkotók népes csapata néhány órával az Oscar-díj jelölés hivatalos bejelentése után tartott sajtótájékoztatót Budapesten. Semmi kétség, ezekben a hónapokban, hetekben új legendák születnek a magyar…..
Claudia Cardinale, a 60-as 70-es évek egyik legnagyobb filmdívája volt az immár nagy hagyományokkal rendelkező miskolci filmfesztivál, a 12. Jameson Cinefest vendége az elmúlt hétvégén. Tizenkét év alatt a miskolci fesztivál egyre nagyobbra nőtt, amit mi sem bizonyít jobban,…..
Hétfőn elhunyt Czeizel Endre professzor, akivel kapcsolatban az autogram.blog-nak nagyon kedves emlékei vannak. Két dedikációt is őrzünk tőle az utókornak, az elsőt 1996. 11. 12-én írta, postai…..
A 2015-ös Forma-1-es Magyar Nagydíjon - immár hagyományosan - jól lehetett autogramokat gyűjteni. Számos lehetőség adódott az aláírások megszerzésére, kezdve a csütörtöki boxutca látogatással, mi ezúttal a szállodák meglátogatását választottuk. Mivel a mezőnyből szinte…..
Több, mint két hónapon át forgatták Budapesten a Da Vinci Kód és az Angyalok és Démonok folytatását, az Inferno c. regényből készült filmet. Robert Langdon kalandjait ezúttal is a már megszokott stáb viszi filmre, Ron Howard Oscar-díjas rendező és Tom Hanks kétszeres…..
Július 13-án a Budapest Parknak köszönhetően másodszor adott koncertet két éven belül Magyarországon a spanyol származású, francia születésű énekes, Manu Chao és zenekara. Mostani koncertje egyben ötödik fellépése volt nálunk. Műfajára azt mondanám, hogy…..
A nullára és ötre végződő években május utolsó napjaiban immár hagyományosan veterán űrhajós legendák találkoznak Budapesten. Ennek oka, hogy a kerek évfordulókon rendre konferenciákkal emlékeznek meg az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan 1980-as űrrepüléséről.…..
A négyszeres Forma-1-es világbajnok és jelenlegi Scuderia Ferrari pilóta, Sebastian Vettel rajongók ezrei előtt tartott látványos bemutatót egy Scuderia Ferrari F2012-es versenyautóval a Hungaroringen. Ez volt az első alkalom, amikor a német pilóta egy Ferrari volánja mögött…..
Június elején volt a Gerjeni Duna-Rock Találkozó, amelyen színpadra állt a Deák Bill Blues Band. Munkatársunk így Tolna megyében tudta elcsípni Bill Kapitányt. A koncerten a Művész Úr megmutatta a közönségnek, hogy miért nevezzük élő legendának, a blues zene ikonjának. A…..
Szemerédi Endre a világ egyik legelismerebb magyar tudósa. A Széchenyi-díjas matematikus professzor ugyanis az első és egyetlen magyar, aki elnyerte az Abel-díjat, amit a matematikusok Nobel-díjának tartanak a tudományos világban. Az Abel-díjat 2003-ban alapította a Norvég Tudományos…..
Frank Sinatra szellemét idézte meg tegnap este a Papp László Budapest Sportarénában Robert Davi, amerikai filmszínész és énekes. Davi-t leginkább akciófilmekből ismerhetjük, jellegzetes karakterarca kiválóan alkalmassá teszi a gonosz-gengszter szerepének eljátszására. Ő volt a…..
"Bonjour, André vagyok, kisfiú vagyok, nem eszem cukorkát és nem járok iskolába." - immár több, mint 40 éve így hangzik André Stern bemutatkozása, s nem sokat változott az elmúlt 40 év során. Ugyanis André Stern története, egy boldog gyermek története, saját magát továbbra is…..
Különleges vendég kiállítása nyílt meg ma este a XVI. kerületi Maconkai Orosz László Galériában. Május 13-ig nem más, mint Balázs György festőművész, grafikus különféle stílusú képeit lehet megtekinteni és megvásárolni. A megnyitón megtapasztalhattuk Balázs György…..
Tavaly októberben írtunk arról, hogy Budapesten forgat Ridley Scott és csapata. A világhírű filmrendező több hónapot lakott Magyarországon, az alábbi sztori néhány nappal a stáb elutazása előtt esett meg. A képeket és a cikket Temesvári Gergely kollégánknak…..
Egy érdekességet szeretnénk a blog olvasóinak bemutatni. A mellékelt képen egy, Magyarországon művészetként még nem oly nagyon elismert szakma, a tetoválás jeles képviselője, Kat Von D. (vagy teljes nevén: Katherine von Drachenberg), és az ő aláírása látható. A tetoválás…..
Nemrég fantasztikus beszélgetésen vehettünk részt, az Andrássy Egyetemen Németh Miklós egykori kormányfő és a nemrég vele készült interjúkötet szerzője, Andreas Oplatka történész-újságíró tartott közel két órás ismertetőt a könyvről, és a könyv témáját adó…..
Múlt hét vasárnap ismét Budapesten járt a Terminátor, azaz Arnold Schwarzenegger, Kalifornia állam korábbi kormányzója. Schwarzenegger korábban többször járt hazánkban, 1988-ban a Vörös Zsaru forgatásán, később 2000 környékén, magánúton, s voltak hírek máskor is, hogy…..
Fantasztikus élményben lehetett része mindenkinek, aki tegnap este ellátogatott a Budapest Sportarénába, José Cura és Mahó Andrea közös koncertjére. Az argentín tenor már többször fellépett Magyarországon, s temperamentumával ismét pillanatok alatt elvarázsolta a közönséget.…..
Másfél évtizedes zenetörténeti kincs nyerte el méltó helyét az elmúlt héten. Az Ossian együttes 2000-ben adott legendás koncertjének legismertebb felvétele vált klasszikussá egy feldolgozás nyomán. Persze van körülötte hiszti, van médiahekk, meg minden, de végülis hosszú…..
Az elmúlt hétvégén ismét örülhettek a tenisz szerelmesei, ugyanis immár hagyományosan került megrendezésre a Magyar Tenisz Napja rendezvény, ezúttal is világsztárokkal. Tavaly a rendezvény díszvendége Szeles Mónika volt, idén a két legnagyobb név a korábbi világelső,…..
Vannak emberek, akik a széles közvélemény számára kvázi ismeretlenek, akiket nem látunk nap mint nap celebekről szóló tévéműsorokban, mégis egyetlen ötlettel halhatatlanná váltak, s mindenki ismeri munkásságukat. Közéjük tartozik Faklen Pál. Ő az, aki 1989-ben megalkotta a…..