Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anarki

147 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a Google Maps még mindig nem tud a kamuti Index.hu parkról, és a GPS-eken is legkorábban csak a nyáron jelenünk meg, az ingyenes térképeken már ott is vagyunk, hála a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének. Egy éve még csak álom volt; ma már nem álom.  Íme…..
Majdnem egy évig tartott, de végre megvan: szombaton Balog Imréné polgármester és Pusztay András, az Index lapigazgatója ünnepélyesen felavatta az Index.hu parkot a Békés megyei Kamuton, és ezzel úgynevezett történelmi first jött létre: Magyarország első, internetes orgánumról…..
Békési illetőségű az indxes parkavatón fellépő Behind my Minds, a kistérségi gondolatmetál feltörekvő képviselője is. A névválasztással adódott némi probléma, talán az együttes tagjai maguk is érzik, hogy a Behind my Minds nem azt jelenti, amit mondani akartak vele (a…..
Egy alsó tagozatos kamuti kisdiák négykézláb áll, és tátog a szájával. Miért? - merül fel a kérdés teljesen jogosan. Azért, mert a K&H bank országos versenyére, az Ez kész! Pénzre készül, és az Activity fordulóban épp azt próbálja elmutogatni, hogy pénz beszél, kutya…..
Kamuttól úgy tíz kilométernyire helyezkedik el Békés, a festői szépségű, csöndes Körös-parti kisváros – érdemes ide ellátogatnia annak, akinek elege lett a kamuti nyüzsgésből, az öldöklő hajszából, rohanásból. Mi úgy jutottunk Békésre, hogy legközelebb itt volt…..
A kamuti csárda messze földön híres volt – már ameddig létezett. Egyszerű, házias ételek, emberes adagok, kiterjedt vendégkör, erre vadászgató párttitkárok, tanácselnökök, tudják. De amikor annak idején megszűnt az üzemeltető, a helyi téesz, a csárda is bezárt, és…..
Hosszasan beszélt hitvallásáról, életfilozófiájáról, a hagymáról és a csemegekukoricáról az a kamuti földbirtokos, aki végül olyan szerénynek bizonyult, hogy a nevét csak nem volt hajlandó elárulni. Így talán sosem tudjuk meg, ki az a videóm szereplő titokzatos férfi, aki…..
Amennyire lendületes, fiatalos rakenrollt játszik, annyira hülye nevet választott magának az Index parkavatóján fellépő békési együttes. Egészen konkrétan úgy hívják őket, hogy „Ats és Renko és a haveROCK". A név ellenére (vagy tán épp azért? erre talán már sose…..
Balog Imréné polgármester rendelkezésünkre bocsátotta a legfrissebb statisztikákat (tizedszázalékra, fejből, respekt!), amelyekből kiderül, hogy a kamutiak többsége, egészen pontosan 34,5 százaléka vallja magát reformátusnak, és csak 13,8 százaléka katolikusnak. 4 százalék az…..
  A rendszerváltás idején épült a kamuti Szent Gellért katolikus templom, amelynek harangtornya egyben a falu legmagasabb, ember számára még elérhető pontja. Hetven lépcsőfok vezet fel a csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a földekre, a földeken dolgozó napszámosokra, a…..
Kamuton az ismerkedés legjobb módja, ha megáll az ember az út szélén, és vár. Ha elég türelmesen vár, előbb-utóbb feltűnik a távolban egy bicikli. Ha feltűnt, az ember megacélozza lelkét, és imádkozik, nehogy elkanyarodjon az a bicikli, még mielőtt odaérne hozzá. A bicikli az…..
Akkor most elmondom az igazságot. Az az igazság, hogy eddig csak lézengtünk Kamuton, őgyelegtünk, ismerkedtünk, próbáltuk felvenni a ritmust, eltanulni a helyi tájszólást, a vidám népszokásokat, beépülni, nem kilógni a sorból. Aztán kiderült, hogy tájszólás, az itt nincs,…..
Kamut keze messzire elér: a falunak sikerült elintéznie, hogy a Mezőberényből Békéscsabára, illetve vissza közlekedő buszok az Index.hu park avatásának napján, szombaton, szokásukkal ellentétben tegyenek egy kamuti kitérőt.   AUTÓBUSZ MENETREND - 2011 május 14. Menetrend…..
Direkt nincs fénykép, mert ezt látni kell. Képzeljenek el egy növényzettel sűrűn benőtt, mágikus kisugárzású faházat, körülötte néhány paddal, nyugággyal, odabent egyszerű, funkcionális pulttal, a hűtőben egyszerű, férfias italokkal, és mérhetetlen, időtlen csönddel.…..
Ki gondolta volna, hogy egyszer még a fizikatanárokra is szükség lehet ezen a világon? A kamuti Index park avatóünnepségének legjobb nevű fellépője a mezőberényi Petőfi gimnázium diákjaiból szerveződött Sit Down Tragedy - bocs, Kula, bocs, Praktikers, és FŐLEG bocs, Attis és…..
A községháza (=tanácsháza) udvara igazi kincsesbánya, ott bukkantunk az alábbi képen látható objektumra. Kérdésünk: mi ez? Ne feledjék, a helyes választ bekommentelők között nagy értékű indexes fingópárnát sorsolunk ki!..
Biztosan láttak már olyan vadnyugati filmet, amelyben a főhős ott ragad egy nevadai szarfészekben, és a vonatot várja. Egy hónapig. Nos, Kamuton nem ez a helyzet: mint az a községháza előtti buszmegálló menetrendjéből kiderül, itt naponta jár a busz, ráadásul több irányba is. A…..
Ritka, az életben talán ha egyszer felkínálkozó lehetőség, amikor az ember bepillanthat egy nagyszabású hadművelet központjába (war room). Nekünk megadatott ez a lehetőség (opportunity): a kamuti stratégák dolgozószobájának falán álló tábla (white board) stratégiai listává…..
Ha Ön 14 éven aluli gyermek, esetleg közveten környezetében ismer 14 éven aluli gyermeket, szombaton mindenképpen Kamuton a helye, a különböző mókás versenyek, vetélkedők nyertesei ugyanis értékes nyereményekkel távozhatnak a rendezvényről. A rengeteg gumicukor és nyalóka csak…..
A méltán népszerű Sarokház kocsmában (százforintos feles, ugye) bukkantunk erre a leletre. Kérdés: mi ez? A helyes válaszok bekommentelői között értékes, az Index 10. születésnapjára kiadott fingópárnákat sorsolunk ki május 14-én, Kamuton. ..
 A községháza előtt álló takaros, rendezett hirdetőtáblán látható ez a lakonikus, valahol a mélyben mégis kétségbeesésre utaló üzenet. Ha jönnek a parkavató ünnepségre, mindenképpen hozzanak magukkal eladó vágómarhát!..
Két lényeges pontra hívnánk fel a figyelmet: 1. 19:15-kor fellép Ats és Renkó, a méltán népszerű békési banda, amelyet hamarosan mély-, illetve életútinterjúban mutatunk be. 2. A műsorváltoztatás jogát a szervezők továbbra is fenntartják.  INDEX.HU PARK…..
Az előrejelzések szerint jó idő lesz szombaton Kamuton, a maximális hőmérséklet 25 fok körül alakul, de a felhők beárnyékolhatják a felhőtlen szórakozást. A kamutiakat azonban egy váratlan természeti katasztrófa sem érheti váratlanul: ha vihar lesz, Balog Imréné…..
Kovács Gáborné, a Sarokház nevű intézmény (a helyieknek csak Botyi) kocsmárosa 1964-ben született, és mint bemutatkozásának második mondatában elmondta, tősgyökeres kamuti. „El nem mennék semmi pénzért – mondta. - Ez itt egy nagyon összetartó kis közösség, ebben…..
Már órák óta oknyomoztunk Kamuton, amikor meglepő jelenségre lettünk figyelmesek: még mindig nem sikerült senkivel találkoznunk, akinek a második mondata ne az lett volna, hogy ő bizony tősgyökeres kamuti. És olyannal sem, aki bevallotta volna, hogy van az a pénz, amennyiért…..