Regisztráció Blogot indítok
Adatok
endike

0 bejegyzést írt és 3636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmoholic Az utolsó western 2022.08.29 09:09:33
Augusztus 7.-én az amerikai premier szerint 30 éves lett Clint Eastwood mára már legendás western filmje, a Nincs bocsánat. A műfaján belül egy hatalmas mérföldkőnek számít ez a film, ezt pedig úgy volt képes elérni, hogy a western akkoriban már egy haldokló filmes zsánernek számított. A John Wayne…..
endike 2022.08.31 12:50:34
@Priscsepa András: mindenképp nézd meg. biztos azt fogod mondani hogy ez nem western, hanem művészfilm, pedig bizony western és semennyire se elvont.
a párhuzam is érdekes a volt egyszer egy vadnyugattal, kíváncsi leszek, észre veszed-e, hogy miben :)
Az izlandi származású Baltasar Kormákur már-már veterán rendezőnek számít. Az északi filmes nem tartozik az A-listás direktorok közé, de többnyire megbízhatóan és korrektül teljesíti a rábízott feladatokat. Ezúttal pedig Afrikába kalauzolt el minket, hogy Idris Elba főszereplésével egy, a '90-es…..
endike 2022.08.22 11:25:33
@Jäger.: dehogy. egy erősebb kis lézer amivel megvakítjuk az állatot...
endike 2022.08.22 16:00:00
@Jäger.: hát vakon azért elég kevés ragadozó képes bármire is...
Filmoholic Maradt még remény? 2022.08.01 13:45:38
Rengeteg tudományos tény, kutatás és dokumentum film támasztja alá azt a tényt, hogy az ember és annak tevékenysége egy elkerülhetetlen világ végéhez vezet. A világ vége kicsit hatás vadász szó, de a Föld tény és való, hogy már egyre kevésbé fog elbírni 8 milliárd vagy annál több embert a jövőben, a…..
A civilizációnk húsz éven belüli összeomlását jósolták meg egy nemrég megjelent interjúban a 24.hu portálon. Ezzel az előrejelzéssel nem tudunk egyetérteni. Ugyanakkor a Szkeptikus Társaság szerint is komoly problémákkal áll szemben az emberiség, amelyekre sürgősen megoldást kell találjunk...
A középkor ugyan már véget ért a Tudor-korra, de a kivégzések változatossága mit sem változott, sőt még újabb módszereket is bevetettek, s nem elsősorban azért, hogy a kivégzés kevésbé legyen fájdalmas. Élen járt ebben a nagy nőfaló, VIII. Henrik is. Persze itt csak az elterjedtebb módszerekre…..
endike 2022.03.20 11:21:12
FRISSÍTVE: 2022. március 20. - friss képgaléria a poszt végén (köszönet a képekért!) Szeméthalmok fölött ordibáló újrahasznosítók, törött lábú fotelekben terpeszkedő területőrzők, füstokádó furgonok. Elérkezett a várva-várt (?) lomtalanítás ideje. Van ismerősöm, aki ilyenkor inkább elutazik egy…..
Atomerőművet megtámadni vagy csak fenyegetni ilyen támadással, az ENSZ alapokmányába ütközik. Sajnos nem példa nélkül álló a történelemben, de azért kevés ilyen eseménynek voltunk eddig tanúi. 1991-ben, Jugoszlávia szétesésekor, miután Szlovénia deklarálta, hogy kilép Jugoszláviából, a központi…..
Pál apostol ezt mondja Istenről: "Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk." (Róma 1:20) Ez az idézet ösztönöz sok vallásos embert, hogy Istent dicsőítse, mikor valami fantasztikus dolgot lát a természetben. Isten hatalmát látja…..
A Jóisten megint alkotott. Nem elég, hogy az ő kegyelméből egy hitvalló keresztény kormány áll Magyarország élén, most kiderült, hogy Mészáros Lőrincet is ő tette Magyarország és ezzel a világ egyik leggazdagabb emberévé. Én nem tudom, hogy ezeknek az embereknek milyen istenképük lehet, de…..
NeonCode Megjelent a NeonCode! 2018.08.18 20:45:09
2018 November: A játék végre elérhető Steam-en is 800 Forintos áron. Aki szeretné, így is támogathatja a projectet. Aki pedig továbbra is szeretne ingyen játszani, az a béta verziókat továbbra is letöltheti az itch és gamejolt oldalakról!   2018: Augusztus: Nos ide is eljutottunk! 2017 novembere…..
Lars von Trier. Nevének hallattán általában két reakciót lehet leszűrni: született zseni, vagy sima perverz provokatőr. Részben rendezett már nagyon furcsa sorozatot a Birodalom (Riget) képében (nevezzük „kórházasnak”: végülis tényleg ott játszódik, de amik lejátszódnak…..
endike 2018.12.07 09:54:25
Lehet vitatkozni azzal aki csak hisz? Az elmúlt jó pár év alatt az interneten több felületen futottam bele vitákba olyanokkal, akik hisznek valamiben. Istenben, a kegyelemben, Orbán Viktorban, a pirézekben vagy az ateizmusban. Sokan kérdezték már tőlem, hogy miféle mazochizmus hajt engem, hogy…..
Puzsér személyéről nem akarnék itt semmit sem állítani, mondani, érvelni bármely irányba. Az tény, hogy a két, filmekről szóló A hét mesterlövésze könyve nagyon tetszett, örültem, hogy végre valami olyasmit olvashattam, amit nem fikáz, nem szőrszálhasogat, nem mélybe húz, nem polemizálni akar, hanem…..
Sefatias Bezzeg az én időmben... 2018.07.28 08:20:35
Hol tart már ez a mai világ? Régen minden jobb volt. Az emberek tisztelettudóbbak, erkölcsösebbek voltak. Sokkal kevesebb volt a bűnözés és jobban odafigyeltek egymásra. Ha kellett sokkal jobban összefogtak a bajban, mint a maiak, akik egy lépcsőházban sem ismerik egymást. A hitnek, vallásnak sokkal…..
Volt egy idő, mikor európaszerte emberi maradványokat imádtak a hívők. Megingathatatlan volt a hitük, hogy szent emberek maradványai előtt térdepelnek. De változott ez?..
"Élő rendőrkordon vette körbe Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét." Gér András így…..
Nem akarok anya lenni, de még csak meg sem akarom kockáztatni azt. Aspergeres vagyok, és habár sok autista remek szülő lesz, ez nem az a valami, amit én tovább fontolgatnék. Egyszerűen nincs meg bennem, hiányzik belőlem az az ösztön, ami ahhoz kell, hogy gondoskodjak egy másik személyről, de azért…..
„Olvasd egyre szent Bibliád, szent Bibliád…” – hangzik a régi hittanos ének, de könnyű azt mondani! Hiszen sokszor még a legelszántabb keresztények sem tudják, hogyan is kell pontosan olvasni a Bibliát. Most adunk néhány tippet, mit tegyél, ha elakadnál az első oldalak után. Szöveg: Kovács…..
A tehetséges, norvég származású, (de jelenleg az Egyesült Államokban élő) rendező, Morten Tyldum (Kódjátszma) különleges filmet készített 2016 -ban, mely az Utazók (Passengers) címet kapta. Műfaját sokan vitatták, - egyesek kalandfilmnek, mások sci-finek, megint mások romantikus drámának, vagy a…..
A HIT GYÜLEKEZETE TEOLÓGIAI FŐISKOLÁJÁN TARTOTT ELŐADÁST SEMJÉN ZSOLT 2017. 11. 24. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor. Ebben, az egyébként teológus és szociológus Semjén olyan témákat érintett, mint a…..
Nem vagyok híve a nyelveken szólásnak. És akkor még szelíden is fogalmaztam. Egyrészt nem találom a párhuzamot a mai karizmatikusok nyelveken szólása, és a Bibliában olvasott nyelveken szólás között. De erről nem akarok írni, mert ezernyi írás, előadás foglakozott már a témával. Inkább arról, hogy…..
endike 2017.12.11 22:17:39
@sefatias: a deizmus logikátlanság :)
isten ugyanis az időn kívül van, tehát nála az hogy eleve elrendelt mindent (és aztán nem szól bele, hagyja menni a dolgokat), tökéletesen ugyanazt jelenti mintha beleszólna. úgy értem ez csak az időn kívüliségnek más megfogalmazása.

isten időn kívüliségén érdemes sokat gondolkodni... :)
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..