Regisztráció Blogot indítok
Adatok
endike

0 bejegyzést írt és 3786 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sátán Egyházának tiszteletese, Ashley S. Palmer magyarázza el, miért nem érdeklődik az ördög imádata iránt…..
endike 2017.06.19 21:04:45
@KisKirály: na ja, csak kérdés, hol a határ? bulvár mehet, de mondjuk horoszkóp meg ezotéria nem? miért? :) a bulvár ugyanolyan káros mint az ezotéria.
persze azt csinálnak amit akarnak, csak ne verjék a mellüket hogy ők a szuperokos racionális liberálisok :)
Vannak dalok, amik arra születnek, hogy a rádióban a semmiről recsegjenek a semmibe. Persze azért ennél jobb dalok is léteznek. Viszont ezeken túl még vannak olyan dalok is, amik zsigerszinten kapnak el és húznak át egy kapun, hogy azon túl aztán jó mélyen megforgassák benned a világot. Meg van egy…..
A Mátrix rabja vagy. Immár 18 éve. Vegyük át, hogy miért. Mert jó néhány évvel ezelőtt beültél a moziba, és egy olyan filmet kaptál a pofidba, amely úgy földhöz vágott, mint azóta talán semmi. A Wachowski-testvérek olyan mesterien ötvözték a filozófiát, az akciót és a…..
FIGYELEM, KOMOLY SPOILER-VESZÉLY! Nos igen, az a véleményem, hogy a minden idők legjobb sci-fi horrorjából, az 1979-es Alien – A nyolcadik utas: a Halál-ból kiinduló, immár nyolc filmből álló Alien-franchise második legjobban sikerült darabja az Alien: Covenant. Mint ebből a posztból is látszik, az…..
Szeretjük azt hinni, hogy a legtöbb filmes öntörvényű sznob, akik inkább a halált választanák, mint hogy hallgassanak nézőikre. A fesztiválkedvencek egyenesen büszkék arra, ha a pórnép utálja műveiket, a mainstream iparosokat pedig egyszerűen csak nem érdekli, amíg szépen csorog a pénz a kasszába.…..
73 évvel ezelőtt, 1944. május 16-án az auschwitzi "Cigánytábor" (Zigeunerlager) lakó fellázadtak. A táborba a német birodalom és a megszállt országok területéről 23 000 embert deportáltak, akik közül 44 tavaszán már csak 6000-en voltak életben. Ezt a 6000 embert akarták a tábor német vezetői a…..
endike 2017.05.16 15:43:48
@karandash: ezt először puzsértól hallottam, és tényleg, nagyon elgondolkodtató.
csak hát a komcsi magyar néppel sajnos ezt nem lehet keresztülvinni...
Emmanuel Macron francia elnökké választása a sok politikai elemzés mellett felhozott egy érdekes témát is, méghozzá a párkapcsolati korkülönbségekét. Főleg azért, mert ő és felesége esetében a hölgy jóval idősebb – egyébként éppen annyival, mint Donald és Melania…..
 FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Pont harmincöt éve mutatták be minden idők három ikonikus fantasy klasszikusának legidősebbikét, a Conan, a barbárt. Tudjátok, hogy ez mit jelent? Azt, hogy éppen harmincöt éve nem készült egyetlen olyan sword&sorcery film sem, ami akár kicsit is méltó…..
endike 2017.05.15 15:42:20
@FlybyWire: igen, a GYU-nak pont az az egyik ereje hogy nem varázsolgatnak benne orrbaszájba. ezáltal van súlya és stílusa az egésznek.
ahogy a SW-ben se használják orrbaszájba az erőt (bár a diseny ezt IS ki fogja nyírni benne, illetve már el is kezdte)
Török Ferenc új filmjét, az 1945-öt a Titanic fesztiválon is nagy várakozás előzte meg: egyrészt mert Török Ferenc új filmje, másrészt mert a magyar történelmi szembenézésnek egy eddig kevésbé központi témáját vette témájául. Egy kánikulai napon, közvetlenül a második világháború után, két zsidó…..
Annak ellenére, hogy két végtelenhez közelítő elemszámú halmazról beszélünk, közös metszetük egy meglehetősen üres halmaz. Több külföldi cikk, fórumbejegyzés is foglakozott már a geológia és a zene kapcsolatával (1, 2, 3). Ezek mindegyike több műfajt átölelő kitekintés, bár néha érezhető, hogy az…..
endike 2017.05.11 21:08:32
Noha Chris Pratt-et beharangoztam Hollywood legújabb királyának (mert az is :P ), a 2016-os évben mégsem tudott akkora kiemelkedő sikereket felmutatni, mint korábban. Tény, a bukások így is elkerülték, holott egy full felesleges Hét mesterlövésszel indította a '16-os szezont, aztán az űrben ébredt…..
A depresszióval nem könnyű megbírkózni. Olykor azonban szépség is születhet a belső harcból. Dawid Planeta lengyel művész képeivel saját depressziója elleni küzdelmét illusztrálja. Létrehozott egy képzeletbeli világot, amelyben egy kis ember hosszú, elfeledett dzsungelben utazik, és óriási…..
Nem rég ért véget a jelenlegi televíziózás (sőt, inkább a jelen évtized) legjobb sci-fi sorozata, a The Expanse (magyar címén Térség, de ezt már most felejtsük el) második évada. Az eredeti könyvsorozatot képernyőre vivő Syfy csatorna meglepően magas színvonalú, ám hullámzó dinamikájú első évadot…..
Öveket becsatolni, az űrbuli végre folytatódik! Űrlordék a semmiből száguldottak bele a szívünk kellős közepébe három évvel ezelőtt, ideje volt már, hogy folytatódjanak az agyeldobós kalandok a világűrben. A Galaxis őrzői hatalmas sikerének az volt a titka, hogy még talán a…..
A holland Dodecahedron nevű experimentális, extrém black metal zenekar második soralbuma a Season Of Mist kiadó gondozásában érkezett meg március 17-én "kwintessens" címmel és olyan kérdéseket vetett fel bennem a meghallgatása, melyeket mindenképpen tisztázni kellett a recenzió megírása előtt. Végül…..
Semmilyen születési rendellenességgel nem könnyű együtt élni. És bár ma már sok ilyen rendellenesség kezelése az orvostudomány fejlődésének hála már rutinműtétnek minősül, előfordulnak olyan súlyos esetek, amik láttán csak komoly beavatkozások sorozatával, vagy még úgy sem tudnak…..
endike 2017.04.20 23:32:10
Az eddig bemutatott 8 Csillagok háborúja film tele van jobbnál jobb jelenetekkel, ám ezek közt akad néhány ikonikus, sokat emlegetett, szinte mindenki által ismert és szeretett scene, melyeket egyszerűen nem lehet megunni, mondhatni képesek vagyunk újra meg újra megnézni, feleleveníteni "őket". Az 5…..
Platform : Arcade Fejlesztő : Namco Műfaj: Labirintus Pac-man már rég nem az a szupersztár, aki egyszer volt, de valószínűleg még mindig ő az, akit legtöbben a videojátékkal azonosítanak. A kollektív tudatalattiban Pac-man lehet a videojáték ikonja. Valószínűleg még mindig ismertebb, mint Mario…..
„...eltekintve a csatornától, gyógyászattól,  oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól,  vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk?” Monty Python: Brian élete     Mit is adott nekünk az EU, és ezért cserébe mit is kért? Nos, amit adott, az éves szinten a magyar EU-s…..
A nagyhírű oxfordi egyetem már sokszáz éves, de, a középkorban nem volt annyira békés ott az élet, mint ma. Létrejöttétől kezdve sok konfliktusba keveredett. Alapítólevele sosem volt, viszont autonómiája igen.   Előrebocsátom, a nyitókép a párizsi egyetemet ábrázolja egy 14. századi kéziratból,…..
endike 2017.04.11 09:45:35