endike

Aktivitások

Belsőség Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet... 2014.11.22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás: educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy remek, 1937-es (!!!) oktatóvideóval magyarázzuk el: Ja, hogy ne nézzünk ennyire amatőrnek? Akkor lépjünk egyet, tudod, hogyan működik a sebességváltó…..

endike 2014.11.23 14:41:23
szerencsére ma már bölcsészeket képzünk és nem ilyen hülyeségekkel satöbbi
1000 A Mi Hazánk Az egykulcsos adó erkölcsi kérdés 2014.11.14 16:56:18

Kukorelly Endrével ültem egy panelban múltkor (délutáni panel volt, ráadásul ebéd utáni), és a nyugati ember szabadságáról beszélgettünk. KE megjegyezte, milyen érdekes, hogy a délelőtti, "úri" panel (tele jól ismert gazdasági szakemberekkel, egykori és mai potentátokkal,…..

endike 2014.11.14 22:52:02
Alapvetően az a baj, hogy a magyar embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az hogy magántulajdon.

Ha az aktuális főkirály (Orbán, Kádár, akárki) hozna egy olyan törvényt hogy a mássalhangzóval kezdődő nevű emberek átmehetnek a magánhangzóval kezdődő nevű szomszédaik lakásába és azokat kidobhatják onnan, és onnantól az a lakás az övék, akkor a magyarok többsége ezt megtenné és teljesen normálisnak tartaná.

Hasonló ez ahhoz, hogy a magyarok nem tudják mi az hogy vallásszabadság, világnézeti szabadság. A magyarok (ateisták vagy vallásosak) egyszerűen azért ateisták vagy vallásosak, mert csak. Mert abba születtek, vagy mert valaki azt mondta hogy azok legyenek.

Erről szól Magyarország. A parancsteljesítésről. Valaki adja ki a parancsot, a magyar - főleg az értelmiség - teljesíti. Mert úgy gondolja hogy így nincs felelőssége, hiszen ő csak parancsot teljesített.
endike 2014.11.14 22:54:47
Folyt.: a magyarok így érzik biztonságban magukat. Tudják hogy ha kisemberek maradnak, biztonságban vannak, mert tőlük kisebb eséllyel veszi el a főkirály (Orbán, Kádár stb) a vagyonát, vállalkozását, bármilyét. A főkirály a szorgalmasoktól, okosaktól stb (régen a kulákoktól) veszi el a vagyonukat, és odaadja a kisembereknek.
A kisemberek pedig élvezik. Főleg az értelmiség.
Tágrazártszemmel Christopher Nolan mellényúlt – Avagy a Csillagok között kritika 2014.11.11 19:25:33

Az idei év legvártabb Sci-Fi filmjének ígéretével kecsegtetett a Csillagok között (Interstellar) című film. Az előzetesek nem voltak túl beszédesek, de engem valamiért mégis felcsigázott. Ismerjük korunk egyik legjobb filmrendezőjének munkásságát, így amikor meglátom egy…..

endike 2014.11.13 01:23:27
most a csordaszellem jónak vagy rossznak tartja a filmet?
nem tudom mit gondoljak
XD
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz