Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Billz

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   A blog rendszeres olvasói valószínűleg emlékeznek Péter korábbi vendégposztjára, amit az akkor 93.000 km-t futott bontatlan blokkos Simsonjának szentelt. Akkor jó kis vita…..
Billz 2016.08.22 13:51:06
@protézisesh:
2. Szerintem sehogy sem jó, amennyire én tudom 96281km-el indult Budapestről.
A 96946km az az utolsó előtti napon este készült mikor hazaért a szállására, aludt és másnap indult haza Budapestre. Itthon 97441km volt az órában.
4. Üresbe teszi és úgy gurul szerintem! :) Én is úgy szoktam.
 ‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Néhány hete találkoztam Péterrel, mert itt a blogon szóba került, hogy van neki egy 93.000 km-t futott S51-es Simsonja. Mivel az én egykori spenótzöld Simsonomról csak rosszat…..
Belsőség Van-e opeles élményed? 2011.05.04 15:34:00
Ez a poszt egyben felhívás is. Amint az autógyűjtő posztunkból már sokan tudják, május 14-én az Opel gigantikus családi rendezvényt tart a Hungaroringen. Lesz ott tesztvezetés, elképesztő veteránautó-bemutató, Tankcsapda-koncert, ezer más, mi szem-szájnak ingere. A happeningen…..
A szakemberek általános véleménye a K-Jetronic befecskendezős, régi autókról – bontóban a helyük! Pedig nem olyan komplikáltak ám, a javításuk sem lehetetlen. Két jó példa – lássuk őket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Billz 2011.02.26 22:00:59
@263:A motorkódja mi? Ez esetleg:159.A.6046?
Hol fogyaszt ilyen sokat? Városban? Milyen használat mellett. Azt ne felejtsd, hogy ha 4x4-es akkor többet fogyaszt mint egy sima első kerekes 2literes. Főleg ha nyomod a pedált rendesen.
Tippelni nem lehet. Sok minden okozhatja. Elviszed szervízbe és megmondják.
Szerintem BOSCHtechnikussal jól jársz, mert úgy tűnik lelkiismeretes. És reméljük ír majd róla cikket nekünk! :-)
Billz 2011.02.26 22:07:02
@whale: Gondolom arra hogy nem egyszerű az autódiagnoszta helyzete sem. Azt várják el tőlünk, hogy minél kevesebb bontással pontosan állapítsuk meg mi az autó baja, majd csináljuk is meg. És hogy ez néha első nekifutásra nagyon nehéz, vagy lehetetlen.
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
Bandi lesben áll A múltkori posztban nem tudtam megmondani, mennyit fogyaszt az új kisautó, aminek nem a hangulatkeltés volt az oka, hanem az, hogy egy hónap használat alatt nem fogyott ki a gázolaj. Most viszont van egészen pontos, bár hitelesnek nem mondható, de ahhoz mégis…..
Úgy érzem, a címben lévő szó némi magyarázatra szorul. A tocsnyik szó leginkább forgócskát jelent (nem összekeverni a tócsnival, lapcsánkával, röstivel, ami lényegében egy krumplilepény) , ha lefordítjuk. Mifelénk így hívták ezt a ma már klasszikus, nem kevésbé…..
Tegnapelőtt olyan posztot olvashattatok itt a blogon, ami tipikus esete volt annak, amikor valaki bunkó módon és veszélyesen közlekedik, aztán még ő van felháborodva. Zoli hasonló kategóriába sorolható levelet írt, ezúttal a Posta egyik autójának nem adta meg az elsőbbséget egy…..
A rendhagyó címet indokolja tán a tény, hogy ma igazi nosztalgia-napot tartottunk. Meg nem magyarázom már, hogyan jutottunk a Ferrari California önsúlyától (valami 1,7 tonna) a klasszikus Dallas-paródiáig, de onnantól nem volt megállás. Következett a zseniális Bakta Rider (alant),…..
Billz 2009.02.17 15:34:47
Még egy klasszikus ami ráadásul az autókhoz is kapcsolódik. Lévén ez csak egy autós portál!

www.youtube.com/watch?v=_KCprqoM20o

Aki ismerten anno a Test Drive sorozatot számítógéepn annak plusz poénok vannak benne.
kb 1:00tól vannak autók benne végig.
Billz 2009.02.17 16:56:15
@WP12: Főleg ha megállítja az ember és végignézi az autók adatait.
Linkeltem volna a BArkast is, meg a bakta rider további részeit,de már megelőztek...
Billz 2009.02.17 16:58:53
Nem újdonság ebben a világban, hogy még az utolsó fillérjeinket is ki akarják húzni a zsebünkből. Áremelésekkel, ilyen-olyan adókkal, mindenféle fondorlatos szabályokkal. Mindenki kihasználja a kínálkozó lehetőségeket és úgy tűnik nem számít, hogy ez más kárára…..
Billz 2008.09.09 22:03:14
Nekem 2 hozzáfűzni valóm vana témához.

OMV: Aki azt írta hogy inkább az OMV-t gazdagítja, mert jobb a benzinje, arra én rácáfolnék. Bár gonodolom ezt kútjai válogatják. Én nem egyszer ismerős révén vettem OMV-n 220Ft körüli áron fusiban adott 95-ös benzint. Mondták hogy ezt vizezzéssel ellensúlyozzák. Tehát a mezei tankoló kapja a vizes benzint míg én a jót...
Magánban (tehát nem ismerősnél) nem is tankolok OMVnél. Bár adataim nincsenek más kútakról.
Annyi fix hogy ha külföldön tankolok, akár nyugatra akár keletre, a kocsi kevesebbet fogyaszt! no comment

MOL: Volt egy pozitív tapasztalatom velük. Kutas teletankolta a kocsit, míg én a kocsi körül nézelődtem, mert hosszú útra készültünk. Feleségem meg bent vásárolt a shopban, de tudta hányas számú kútnál állunk. Mikor végzett a vásárlással kifizette a tankolást is meg a cuccokat is. Én a kutasnál kifizettem a tankolást.
Autóba beülünk. Megyünk. Később beszélgetés közben derül ki hog biza kétszer fizettünk. És mivel az autó tankja elég nagy, elég nagy mértékű volt a veszteség.
Nosza mikor haza értünk egyből hívjukik a MOL-t. Sokadik telefonszám megadásával végül megvolt az a szám amelyik kúton tankoltunk. Beszéltem velük, hogy kétszer fizettem és mit lehet tenni. Azt modnták hogy megnézik a pénztárakat. És mit ad isten, az egyik pénztár több mint 20000 ezres plusszal zárt. Azt modnták hoyg letankolhatom náluk, de pénzt vissza már nem adnak. Mondatm hoyg nekem ők nagyon messze vannak, letankolhatja e egy haverom. Azt modnták hoyg ha megadom a rendszámot és az időpontot hoyg mikor tankol akkor mehet a dolog. Így tankolt egyszer a kedves MOL közreműködésével a abrátom ingyen. Illetve az én pénzemen:-)

Szóval kúton vigyázni mindig!