Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Villy

0 bejegyzést írt és 599 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tabán. Girbe-gurba utcácskák, kiskocsmák, macskakövek és lépcsők… Valamikor ezt jelentette ez a szó. De honnan is ered ez a kifejezés? És pontosan mit is jelent? Budapest egyik legmisztikusabb és legkultikusabb része: a Tabán, vagy más néven Rácváros. Ez a városrész számtalanszor átalakult az…..
Hogyan lehetséges úgy meghatározni új államok határait, hogy azzal a ceruzát kézben tartók évtizedes, vagy akár évszázados konfliktuszónát teremtsenek? Mai írásunkból kiderül, hogy meglehetősen könnyen: a  20. század elején a Közel-Keleten egy mozdulattal, valamint a hozzá kötődő rövidlátó…..
Haha. @donlemon is officially cut off. #CNNNYE #nicerackkathy pic.twitter.com/tKwrbmBRRf— Mike B. (@42MikeB) 2016. január 1. A tegnap esti szilveszterezés, pontosabban az elfogyasztott alkoholmennyiség igencsak az agyára ment a CNN riporterének, Don Lemonnak, mert amikor élőben kapcsolták…..
Villy 2016.01.01 23:02:40
@Rocky: Miért, nem volt ép a faszi? De! Akkor meg?
A Fear The Walking Dead ráadásul egy elég tré cím, de mindegy, most már ez maradt, ezt kell szeretni. A hatrészes első évad nyáron jön, itthon az AMC vetíti majd (a Walking Dead marad a Foxnál) és pont úgy kerül tévében, hogy felvezesse az anyasorozat hatodik évadát. A sztori…..
Villy 2015.03.30 12:43:11
Karácsonyig minden este színáradatban úszott a budapesti Szent István-bazilika a Panasonic-nak köszönhetően, és a cég számlájára írható az is, hogy mostantól 80 évig ugyanolyan fényesen csillognak majd a fő hajó belső mozaikjai. Persze azt se felejtsük el, hogy az előkerült…..
Lement a The Colbert Report legutolsó adása, és bár azért szűnik meg a műsor, mert Stephen Colbert jövőre átveszi majd a nyugdíjba vonuló David Letterman talkshowját a CBS-en, az már nem lesz ugyanaz. A The Colbert Report egyfajta szatírája volt a Fox News gyakran propagandába…..
Vicces bejelentés érkezett Lauda bácsi légitársaságától, a FlyNikitől: több egyéb útvonal mellett beindítják a világ legrövidebb nemzetközi menetrend szerinti repülőjáratát. A pozsonyi és a bécsi reptér nagyjából 50 kilométerre van egymástól, a repülési idő elvileg…..
  Scarlett Johanssont sokan korunk Marilyn Monroejának tartják. A megállapításból annyi igaz, hogy mindketten szőkék,gyönyörűek és a teltebb idomú nőket képviselik, valamint valami földöntúli kisugárzással rendelkeznek. És itt nagyjából vége is a hasonlóságoknak, a…..
Villy 2014.11.22 13:25:59
A jelenlegi kormánypártok számára kedvezőtlen salgótarjáni önkormányzati választási (vereség) eredmények fényében Nógrád megye Önkormányzatának Közgyűlése arról rendelkezett, hogy "történelmi igazságtételként" visszatér az 1950 előtti megyeszékhelyre,…..
Az előző posztunkban az Otthontérkép legújabb fejlesztéséből, a "Bűnözési térképen" látható adatokból mutattuk meg, hogy melyek a top városok negatív, illetve pozitív értelemben az országban, mármint ami a bűncselekmények számát, illetve konkrétan a betöréseket illeti. A…..
Ha van olyan regényfolyam, amiről rengetegen még most, a negyedik tévés évad végén sem tudják elhinni, hogy lehet jól adaptálni, az a Trónok harca. A könyvek nem úgy épülnek fel, ahogy általában megszoktuk, egy-egy fejezet egy karakter szemszögéből meséli el a történetet,…..
Villy 2014.06.17 13:28:27
Sziasztok! Még nem beszéltem az áramkimaradásról, ami itt elég nagy probléma. Van, hogy 8 órára is elmegy az áram... Szerencsére, a szállodában, irodában valami nagyon profi rendszer lehet, mert csak pár percekre megy el; általában éjszaka:) Felhivták rá a figyelmemet, hogy a…..
Ki ne emlékezne a 90-es évek csodasorozataira, mondjuk a képen látható Kaliforniába jöttemre, amivel Will Smith megcsinálta a szerencséjét? Bizony, a képet látva erősen eljárt az idő a stáb felett. Íme pár szitkom szereplői, ahogy ma kinéznek - bár itthon nem mindet adták. Ahol…..
Villy 2014.05.24 00:23:12
@nevetőharmadik: És én is ezt akartam írni. :)
Rákospalota-Újpest (akkor még Palota-Újpest) vasútállomás 1899-ben. Persze, hogy mindig is Palotán volt! Ha igaz (és ha közreműködtök tippekkel, lásd legalul a felhívást), egy ritkán jelentkező sorozat indul az Urbanista blogon, melyben a kerületek, városrészek, illetve a…..
Mert ők foglalkoznak velem, a lelkemmel és az egésszel, - nemcsak azzal a részemmel, ami éppen problémát jelez , hogy újra egészséges legyek.   Én csak azt tudom mondani, hogy nagyon meg kell nézni, kit választ orvosának az ember. Utána kell kérdezni százszor, hogy vajon…..
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
Palotabarát, nem csak pompás blogot és pompás (sajnos zártkörű) túrákat vezet, de remek recenziókat is ír. Úgyis rég volt már könyvkritika az Urbanistán, hát most az ő jóvoltából van megint - át is adom neki a szót.  2013 végén jelent meg utoljára teljes utcanévlexikon…..
Aki azt hiszi, hogy a fórumok ideje leáldozott az újabb közösségi oldalak megjelenésével, az nagyon téved. Ékes példája ennek a skyscrapercity.com, mely Budapesten is hosszú évek óta pörög. Ha valaki szeretné tudni mi épül, épült vagy épp nem épül a városba, az ide nézzen…..
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..
Pangea Tálentumok földrajza 2013.12.21 15:05:16
Mutat-e térbeli szabályosságot a tehetség? Hatással van-e a táj a tehetségek felbukkanására? Mely városokból származik a legtöbb tehetséges ember? Mi hasznunk van abból, ha mindezt térképen ábrázoljuk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a tehetségföldrajz, mint a…..
És Jézus is. A Slate-ben nemrég arról írt cikket egy fekete szerző, mennyire furcsa volt úgy felnőni, hogy az iskolában fehér volt a Mikulás, otthon pedig fekete. Az apja persze próbálta neki megmagyarázni, hogy a Mikulás bőre mindig pont olyan színű, mint azoké a gyerekeké,…..
Villy 2013.12.14 00:57:49
www.youtube.com/watch?v=HxIIbFJ-J2Y

I know Santa aint black!
Előző alkalommal végigjártuk a Pápa-Tatabánya vonalat, ahol 2007 óta szünetel a forgalom. Most egy olyan vonalat nézünk végig, ami egykor nagyon erős volt a vonal mellé települt ipar miatt, sőt, a szűk hely miatt a településeken is viszonylag jó helyen fut, ma azonban mindössze…..
Szeptember 20-án Esztergomban adjál át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét. A teljes hálózatot és kerékpárokat is az egyébként Esztergomban működő Neuzer Kft. fejlesztette. Az első ütemben 6 állomást adnak át 80 dokkoló egységgel és 50 kerékpárral. A…..
Villy 2013.09.12 22:26:02
Villy 2013.09.13 15:21:15
@bEdA: Ja, de felvetés az volt, hogy a városnak honnan volt erre pénze. A városnak egy fillérjébe se került, az NFÜ-támogatást sem a város adja.
Villy 2013.09.18 07:40:48
@bEdA: A város nem támogatja. Nem is támogathatja, mert 600 millás inkasszó van Esztergom számláján, tehát, ha akarná se tudná támogatni.
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
Villy 2013.09.17 07:38:39
@Máth Dávid: Úraszámolást! Úraszámolást! :)