Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaloz

347 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Caminon mindenkinek azt meseltem, ha szoba kerult a gesztenye, hogy idehaza arrol lehet eszrevenni, hogy tel van, hogy megjelennek az utcakon a gesztenyearusok. Itthon meg azt meselem a gesztenyevel kapcsolatban, hogy mennyit ettem az Uton, es hogyan. Mato-Casanovaban talalkoztam az amerikai…..
kaloz 2017.11.04 01:57:27
@Baranyai Virág: Szia, köszi szépen a kommentet! A kérdésedre a választ a bejegyzések dátumánál találod: 2009-ben voltam a Caminón, aztán 2012 óra vagyok vegán (ráadásul​ a habzószájú kategóriából ;-)).
A régi vegetáriánus bejegyzéseket nem akartam törölni, és mint látod nem túl aktív a blog, úgyhogy a legújabb bejegyzéstől nem kell sokat visszalapozni, hogy nem-vegán bejegyzést találj.

TL;DR: mert vegán vagyok, csak meg vegán korom előtt kezdtem a blogot :-)
Nah hat melyegesen szegyellem magam h nem sikerult tegnap posztolni a heti menut, de elege elfoglalt voltam mindenfelevel, orultem hogy egy gyors lecsot ossze tudtam baszni erre a hetre! Ez a het lesz (egyelore) az utolso menutervezeses hetem, remelhetoleg utana lesz majd idom random kajakat…..
Az van, hogy gecimasnapos vagyok! Tegnap lehet kicsit bebaszcsyztam videken egy nagyon kedves havernom picike hazaban a semmi kozepen, a kandalloban lobogott a tuz, es intravenasan ment belem a vodka, es kisirtam a lelkem. Jol esett, csak utana a szenvedes nem kellett volna, mar epphogy tudok megint…..
Na ez elegge jol mukodott mult heten: ahogy arra szamitottam, rohadtul nem volt energiam fozni, ugyhogy nagyon jol jott, hogy csak kivettem a labost a hutobol, ra a #redvassparheltre, es mar volt is meleg kaja nekem.  A kovetkezo heti menuben a "harom napig eszem nagylabosos kaja" kb ugyanaz,…..
Gondolom nem lep meg senkit, ha azt mondom h nem vagyok nagyon osszeszedett es jol szervezett egyeniseg, Ahogy eddig is, tovabbra sem lesz tul sok penzem kajara, viszont a kovetkezo 4 hetben nagyon idom se lesz molyolni vele meg főzikézni, szoval megprobalom az etrend-tervezest, es a bevasarlasok…..
Meg novemberben voltam egy ismerosomnel, aki akart tartani egy fermentalas/savainyitas muhelyet, de kicsit felt tole, mert meg sose csinalt ilyet, ugyhogy par baratjat megkerte, hogy jojjenek at hozza a squatba es hadd tartsa meg nekunk a muhelyet, kb mint egy kiserlet. Igy kerultem egy sotet teli…..
Meseltem mar a Paksirol? A Paksi Williamsrol? Nem? Na akkor estimese van, Aztan jon a recept is, nyugi. Szoval a Paksi Williams az en piros alapon feher pottyos, apukatolkapott, bemercezett badogbogrem. Valamikor 2008-2009 tajan kaphattam fateromtol, amikor elkezdtem a barlangaszokkal satrazni…..
Majd mindjart mutatom, hogy mit muveltem a hetvegen kaja teren, de miutan fel oran at aludtam hazafele a kocsiban es bedoltem a lakasba es kopogott mindket szemgolyom az ehsegtol, ezert ime a mai #vacsyka. Falafelgolyok kiokadott chimichurris hagyma+gomba cuccal meg piritossal -…..
Az osszes vegan receptoldal, ahanyat nezel, mind tele van mac 'n cheese receptekkel, mert, ugy tunik, ez Amcsiban ilyen comfort food, hogy mindenki gyerekkoraban ezt zabalt, aztan megy a rinya, hogy amikor veganna valtak, akkor mar nem lehet fogyasztani jokedvvel, boseggel.  Nekem anno kiskoromban…..
Unod már a jóképű Luke-ot? Leia a füleden jön ki és egyáltalán nem érdekel a tizedik fun fact Obi-Wan életéről? Mi most hasraütésre összeszedtük a kedvenc hidden Star Wars karaktereinket a filmekből, hogy megismerjétek az Erő obskúrus oldalát is! Bossk Nem, ő nem Gorn,…..
vegan trogerkodas abortált gnocchi 2015.09.27 01:34:10
Ma volt amugy Dublinban az ev legnagyobb abortuszjogi tuntetese, ahol nyilvan a vegan kontingens is kepviseltette magat, mert mindenkinek joga van eldonteni, mit csinal a testevel, legyen az petefeszkekkel rendelkezo ember, vagy nem-emberi allat. Na de nyilvan valami este 10 korul sikerult…..
Kitalaltam, hogy bazmeg en most el fogom kenyeztetni magam kurvara! PIZZAT AKAROK ENNIBAZMEG. Bementem tehat a helyi bioboltba es kicsengettem 2 euro 50et egy pici tomb olvados vegan nemsajtert, a Violife variaciobol. Ez a marka azert jo, mert nincs benne palmaolaj. A palmaolaj ugyanis hiaba jon…..
Tegnap voltam a dublini veganokkal vacsipartin, amikor mindenki hoz valami kajat es azt megzabaljuk, es utana tarsasozunk, szoval legutobb amikor voltam, akkor lecsot vittem, de tegnapra valami jot akartam csinalni, amit meg sose csinaltam azelott.  Szoval van egy Evernote-os receptfuzetem, abba…..
Egyreszt egeszen meghatodtam, megtisztelve ereztem magam, meg meg is illetodtem egy kicsit, amikor enba ur azt mondta, hogy Szoval ez elegge inspiralt, meg motivalt, hogy posztoljak.  Masreszt meg talaltam egy ilyen recepT, ami kellokeppen egyszerunek tunt, hogy megcsinaljam…..
Vazelinnap Norveg Blekkmetal Nap van ma! Meg amugyis valami edeset akartam enni, ugyhogy csinaltam ilyen szart. Eredetileg "buntudatmentes nyers vegan brownie" lett volna, de persze egeszsegtelenne varazsoltam egycsapasra! Hozzavalok: egysegnyi ("egy csesze") datolya, kimagozva egysegnyi ("egy…..
De jo reg nem irtam mar... Masnapos vagyok mint a picsa! Tegnap a barlangaszklubban egybol palinkaval itattak, szuzek konnye! Vegul a nyaron a biofarmokbol az lett, hogy csaladoknal laktam es nekik segitettem a haz korul, se nem farm, se nem bio, se nem "magam termesztette novenyek", dehat…..
Egy ideje gondolkozom mar rajta, hogy lassacskna veganba kene valtani. Ami igazan fajo modon hianyozna, az csak a sajt, ugyhogy... meg gondolkozom a dolgon, es lelkileg keszulok ra, de meglatjuk, mi lesz. Szoval, jelenleg biztos nem menne a valtas, mert a munkanelkuli hajlektalanok boldog eletet…..
Na ugy latom 2011-ben osszesen 3 bejegyzest sikerult osszehoznom, persze ennel sokkal tobbet foztem, csak lusta voltam vagy mittudomen. NADE MOST! Szoval az tortenik most epp, hogy a felmondtam a munkahelyen, es elmegyek biofarmokra koszt-kvartelyert napi par orat dolgozni, emellett ott fogom irni…..
Laci, szereted a punkot ? Mustárral és csemegeuborkával. Naná.   Régebben jogásznak tanultál. Ez hogy fér össze? Jogászból Punk. Bár gondolom az ügyvédi pálya megfontolása előtt is hallgattál punk zenét.   Ez így van, illetve még gimnazistaként szálltam be a…..
Sose csináltunk ilyen top listát, mert nem vagyunk a hívei annak, hogy szubjektív szempontok alapján rangsoroljunk mindenféle alkotást, de idén egyszerűen nem tudtuk megállni, hogy ne menjünk bele ebbe a piszkos játékba! Így hát íme 2011 legjobb magyar lemezei szerintünk (leginkább…..
Megprobaltam a kozel lehetetlent, azaz hogy Íriában korozotT keszitsek, es rajottem par dologra, de ezeket reszleteznem alant. Kezdetnek: komeny az kell bele. Itt ne koss kompromisszumot, mert anelkul nem igazi korozveny a korozveny. En pedig nem talaltam komenyt sehol, pedig megmozgattam a…..
Nine to five 2011 18 19 9.00 2011.08.19 09:00:00
Nine to five 2011 08 18 17:00 2011.08.18 17:00:00
Nine to five 2011 08 18 9.00 2011.08.18 09:00:00
Nine to five 2011 08 17 17:00 2011.08.17 17:00:00