Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sbotond

218 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Michael J. Foxot minden filmrajongó imádja, hiszen az idén 30 éves Vissza a jövőbe (és persze a folytatásai) pont ugyanolyan ezerszer újranézhető, kortalan klasszikusok, mint a régi Star Wars-trilógia vagy a Bud Spencer-Terence Hill-életmű. Azt viszont már valószínűleg…..
sbotond 2015.11.15 19:56:39
De
Rendhagyó módon most egy vendégposzt következik Kollár Annától: A kóser szót szinte mindenki ismeri, és gyakran használjuk "ez nekem nem kóser" szófordulatot is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés? Erre kaptak választ azok, akik részt vettek az Egységes Magyarországi…..
November 30-án volt a The Walking Dead ötödik évadának félévzárója, mely hagyományosan mindig ilyentájt szünetel, de februárban folytatódik. De lássuk mi történt eddig! A The Walking Dead manapság egyike azon mainstream amerikai sorozatoknak, amely nem csak műfajában és…..
Nyárspolgár BBQ Pulykapofonok 2014.10.29 13:03:58
A pulyka a barbecue totemmadara, Hálaadáskor az Államokban a többmilliós BBQ-tábor egy emberként nekilát, hogy faszénparázs és füst felett süsse meg e gigászi szárnyasokat az ünnepi vacsorára.  Alapanyagban és technikában sem egyértelmű az elkészítése, így itt az…..
"A film noir műfajába azok a hollywoodi bűnügyi drámák, krimik tartoznak, amelyekben kiemelt szerepet játszik a sötét és pesszimista világkép, cinikus hozzáállás, az ambivalens erkölcs és a szexuális motiváció." - wikipédia. "Hivatalosan" 1941-1958 közötti időszakról beszélünk, és bár előtte és…..
Idén tavasszal abban a szerencsében volt részem, hogy eljuthattam a Karib-tenger egyik legérdekesebb szigetére, Grenadára. Ez az alig Budapest kétharmadát kitevő földdarabon annyi fűszerrel, gyümölccsel, érdekes növényekkel és persze méregerős, finom rummal találkozhatunk, mint…..
Maszkos fickók támadnak egy vidéki kúrián ünneplő családra. Szemlátomást az a céljuk, hogy egytől egyig likvidálják mind. Igen ám, de azzal nem számoltak, hogy a családtagok között egy nőnemű Rambo rejtőzik. Nem tagadom, vártam, mint a messiást. Ne hibáztass: a filmet…..
Évek óta sütök szilveszter este malacot, ahogy erről a blogon már korábban is beszámoltam, de őszintén bevallom, a bőrös malackaraj sütéséhez most először használtam a húshőmérőmet. Gyönyörű, fiatal malachúst kaptam a hentesnél, és otthon, ráérősen készítettem el,…..
Az utolsó percre hagytad a menü összeállítását, és ötleted sincs, mit főzz holnap este? Összegyűjtöttem húsz receptet a korábbi posztjaimból, ami jól jöhet karácsony estére! Hors d'oeuvre, előételek Libamáj-terrine pirított kaláccsal és szamócalekvárral Kecskesajtos,…..
Végre nemcsak összeállt, mit főzök december 24-én este, de ma korán reggel szerencsésen be is szereztem a hozzávalókat, úgyhogy már egészen biztos, hogy az alábbi menüsort ebben a formában el tudom készíteni. Mindig félek a karácsony előtti bevásárlástól, s ráadásul mivel…..
Márton nap alkalmából természetesen idén is libasült került az asztalra, de mivel most nem hétköznap este, hanem vasárnap ebédre sütöttem libahúst, az eddigiektől eltérően végre nem mellet, hanem combot használtam fel, méghozzá gesztenyével megtöltve. A jó sült libacombhoz…..
Franciaországban étteremben, bisztróban vagy akár csak egy kávézóban enni szinte mindig különleges élmény, s ebben két hete egy utazás során több alkalommal is részem volt, mivel a Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix városkában, majd Burgundia székhelyén, Dijonban töltöttünk…..
2007 nyara óta készülök arra, hogy egyszer végre nekiálljak egy saját kovászos uborkának, de eddig mindig hiányzott hozzá valami: egy kellőképp nagy befőttes üveg, egy marék kapor, 2 kiló kisszemű uborka vagy éppen a szabadidő és az elszántság. Szerencsére erre a hétre…..
Hogyan használhatjuk a konyhai eszközöket önvédelemre a ránk támadó zombikkal szemben, illetve miből mit főzzünk magunknak és szeretteinknek zombiapokalipszis idején? Ezek most éppen nem tűnnek túl aktuális kérdésnek, de mi van, ha egyik reggel arra ébredünk, hogy csoszogó,…..
Amikor először hallottam, hogy a Ferenc téren nyílt egy jó étterem, de egy tényleg jó, először kicsit szkeptikus voltam. Van ugyan néhány tűrhető hely a környéken, de igazán kiváló nem volt. Eddig. Egy alapvetően jó adottságú helyiségben, ahol korábban egy - általában…..
Egyik nagy kedvenc reggelim az Eggs Benedict, ez a jobb éttermekben általában reggeliként felszolgált fogás egy félbevágott English muffinból áll, melyre pirított bacont vagy sonkát tesznek, s erre kerül egy posírozott tojás, majd az egészet leöntik hollandi mártással. Amit én…..
A spárgaszezon végén járunk, de ha nyitott szemmel járunk, még beszerezhetünk egy csomaggal, és mivel már sok spárgás vacsorát és ebédet mutattam itt be, viszont ezt a zöldséget tényleg nem lehet megunni, jöjjön néhány reggeli is! Ezek nagyon gyorsan, percek alatt…..
Ilyen melegben nincs igazán kedvem 15 percnél tovább főzni, így végre kipróbáltam Gordon Ramsay egyik gyors receptjét, amihez még akkor kaptam kedvet, amikor először a tévében láttam. Nagyon izgalmas, ázsiai ízeket kombinál, a végeredmény pedig könnyű, de laktató, vagyis…..
A szezonális zöldségek közül egyértelműen a spárga a kedvencem: semmihez sem hasonlító, egyedi megjelenésű, ugyanakkor minden formában rendkívül finom és könnyű étel, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető. Jöhet a fehér, a zöld, sütve, főzve, főételként, köretként,…..
Húsosfazék Halat a halpiacról 2013.04.18 18:31:00
Sokáig úgy voltam vele, hogy ilyen messze a tengertől nem érdemes tengeri halakkal foglalkozni: a fagyasztott hal egyszerűen nem jó, inkább elkerülöm. Van azonban egy ma már széles körben ismert, kiváló beszerzési lehetőség, ahol friss tengeri halhoz juthatunk, ez pedig a Budaörsi…..
Húsvétra készülve az Essencia Főzőiskola "Húsvét a pékműhelyben" kurzusán vettünk részt, ahol Tukacs Roland díjnyertes pékmester irányításával készítettünk el három húsvéti péksüteményt, és egy csomó hasznos trükköt is tanultunk. A recepteket ez alkalommal…..
A következő fogásban van valami ünnepi elegancia: ha egy ilyen egyben sült húst a vendégeink szeme láttára szeletelünk fel, aztán a tányérokra helyezett sáfrányos polentakorongokra téve a vörösboros szósszal megöntözzük, majd a sonka- és répachipsekkel díszítjük, a hatás…..
A lassú sütés a legfinomabb ízeket hozza elő az olyan zamatos húsokból, mint a báránylapocka. Igazából a belvárosi pulled pork szendvics után kaptam kedvet egy otthon, lassú tűzön készített sülthöz, s bár tulajdonképpen így a legtöbb húsfajta igen finom lesz, én most…..