Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrd [Miki]

15 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekintve, hogy az akvapóniás bejegyzésemnek nagy sikere volt és szakmai körökben is elég sok beszélgetést és vitát generált, utánanéztem, hogy mi a helyzet mostanában Gönczi Péter kertje táján.   Mint a Cívishír cikkéből megtudtam, nagyon sokan érdeklődnek az új…..
 További fotók a fenti képre, vagy ide kattintva tekinthetők meg!..
A vizestömlő általános bemutatása után szeretnék néhány típust közelebbről is bemutatni, hogy láthassuk, milyen sokféle jellegű és minőségű gyártmány létezik. Az elmúlt öt évben négy különböző változatot próbáltam ki, úgyhogy tanulságos lehet ezeknek a típusoknak…..
mrd [Miki] 2010.03.25 16:46:12
Én a Deuter Streamer 2 nevű termékét használom már két éve. (www.deuter.com/en/products/32819_Streamer20_05_DEU.php) Egy, két és három literes méretben kapható.
A tapasztalataim pozitívak. 6000 Ft körüli áron vettem, bár tok nélkül. Igaz, direkt így akartam, mert úgyis beteszem a hátizsákomba. Extrém túlélőknek esetleg gondot okozhat a műanyag alkatrészek élénk narancssárga színe.
A csöve kellően rugalmas, egyszerűen leszedhető, szükség esetén méretre vágható.
A szívókája harapással működik, eddig nem volt bajom vele. Könnyen szétszedhető, fekete kupak jár hozzá.
A töltése rúdzáras, viszont csak fix helyen zárható, így nem lehet kisebb magasságúra alakítani, de engem ez eddig nem zavart. Szerintem könnyen és egyszerűen kezelhető, nagy nyílást hagyva a tisztításhoz.
Bár többnyire narancslével használom, nem emlékszem, hogy komolyabb műanyag ízt éreztem volna bármikor is használatakor.
Bár más típust még nem próbáltam, ezt saját tapasztalataim alapján mindenképpen merem ajánlani.
Hajmási Péter Falka télitábor 2010.02.02 16:16:00
Megjártuk a Börzsönyt, kirándultunk, játszottunk, filmet néztünk, tüzet csiholtunk, de leginkább jeget törtünk a patakban. :) Mindezt megörökítettük képeken is...
Készült pár kép az eseményen, lehet nézegetni: http://mrd.hu/event.php?dir=20090919..
2009. március 14., szombat - 1. napismeretlen szerző tollából Végre. Indulunk. De mint reggel kiderült, két mikrobusz és 18 utasa csak másfél órával később, mivel a járművek nem érkeztek meg időben, köszönhetően annak, hogy Miki és Enikő elaludtak, amit még tetézett az, hogy…..
Hajmási Péter 46-os pokerstars 2009.03.08 14:27:00
Március 6-án, pénteken este megrendeztük az első 46-os póker estet. A rendezvényre a beugró egy zacskó süti, vagy egy üveg üdítő volt, így végül 15 játékos érkezett meg a toronyszobába. A magas díjazású verseny mindenkit izgalommal töltött el, így nagy várakozásokkal…..
Milán kérésére ide is megírom, az utolsó út részleteit, és ha már írok, kutatok még kicsit az emlékeimben. Első komolyabb emlékeim az Ivánci táborba való lemenetelről vannak. Enikővel és Petrával mentünk, és közben végig üvöltött a zene :), de legalább nem aludtam el,…..
Vasárnap este sajnos egy benzinkúti megállás után nem indult el többé Fritőz, aki hű segítőnk volt sok táborban és cserkészprogramon az elmúlt években. Vezérműlánca elszakadt, megjavítani sajnos már nem érdemes. Így tegnap reggel végső nyughelyére, egy autóbontóba…..
A szombat délutánját a Falka és a Pókbangó őrs a tél elkergetésével töltötte, úgyhogy hamarosan itt kell lennie a tavasznak. Többen meglehetősen ilyesztő busó jelmezt is öltöttek, hogy a tél boszorkányaira ijesszenek. Nézzétek meg itt!..
Kedves Cserkésztestvérek! Idén is megrendezzük a már hagyománnyá vált márciusi emléktúránkat, amire minden túrázni vágyót nagyon várunk! Hogy senki ne maradjon otthon, minden korosztálynak megvan a megfelelő távunk, a megfelelő kihívásokkal: 12km-es gyalogos - kcs-k és…..
Három nap. De felért tízzel. :) Enikővel már pénteken nekivágtunk, hogy mire a gyerkők megérkeznek, már jól be legyen fűtve. Ez nagyrészt sikerült is, bár a vizes cserépkálya begyújtásának módszerét nedves papír, vizes keményfa kombinációval még lehetne fejleszteni. :)…..
Sziasztok!Ma végre éreztem mennyire is jó, hogy többen vagyunk a csapatban! Kezdődött ott, hogy a mi rajunknak karácsonya volt ma. Míg a többiek a viharos, hideg idővel mit sem törődve állomásról állomásra közeledtek Pasarétre addig én elkezdtem előkészíteni a tea-kalácsos…..
Hajmási Péter visszaemlékezés 2008.12.14 18:00:00
Napra pontosan 3 éve, hogy egy este találkoztam Bagesszal, azzal a kéréssel, hogy szeretnék cserkész lenni. Akkoriban ő volt az egyetlen, akit ismertem kicsit a csapatból, mert többször találkoztam vele és a farkaskölykökkel szombatonként a Szilfában. (Amikor összesározták az…..
Örömmel hirdetjük, hogy 2009. február 7-én ismét megrendezik a Cserkészparkok 30 teljesítménytúrát! Az útvonal a múlt februárival ellentétes irányban halad, azaz a Csobánkai Közép-európai Cserkészparktól indul és a Sztrilich Pál Cserkészparknál ér véget. A túrára a…..
Hajmási Péter VárReg 2008.11.10 10:12:00
Szombaton a csapat ifjabb tagjai a Budapest-városmajori cserkészek által szervezett regös (kézműves) napon vettek részt. Volt itt nád- és barckmagsíp készítés, gyertyaöntés, nemezelés, agyagozás, mézeskalács sütés, gyöngyfűzés, jelvénykészítés. Sőt még Robin Hood és…..
Az Ördögmák őrs 8!!!! fővel portyázni járt Győrben!A rengeteg jobbnál jobb program közül kiemelném a győri városnéző túrát, amit egy helyi cserkészlány vezetett, a külön erre az alkalomra készített Ördögmák-Activity társasjátékot ( lásd: kép),a kávézást a…..
Kedves Mindenki! November 8-án szombaton, Ablonczy Balázs előadása után várunk szeretettel Titeket (16+) a Tamás Alajos Közösségi Házba, mustkóstoló buliba! Kezdés: este 7-kor, vége: hajnali 2-kor. A belépés 300 Ft, vagy egy tálca süti! Gyertek minél többen! :-) Jó lesz! Ezt a…..
A vasárnapi party felelevenítésére itt egy kép az ünnepeltről. Rákattintva megtekinthetitek a többit is. Boldog szülinapot! :) ..
Gondolom már mindannyian nagyon vártátok, hogy mehessetek idén is. Mivel úgy tűnik a honlap még nem működik, felteszek némi infót ide. Dátum: 2008. október 11. szombat Indulás: Budakalász Lenfonó HÉV megálló mellől (7:00tól 9:00ig minden táv elindul) Érkezés: Pomázi, római…..
Mostantól megnézhetőek a táborzáró tüzön készült fényképek, ha ide kattintasz. Jó nézelődést!..