Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Latz von W.

617 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Higgyétek el, magyar emberként óriási büszkeséggel tölt el, hogy Szoboszlai Dominik személyében végre olyan labdarúgónk van, aki egy valódi topklubban bizonyíthatja tehetségét, mi több, kulcsjátékosként számolnak vele, ám az Everton szurkolójaként már a kezdetektől fogva úgy voltam vele, hogy a mi…..
RozéKacsa Kókusztekercs 2023.06.08 10:33:41
A klasszikus kókusztekercs nem túl vajas, nem túl édes verziója, darált mogyoróval és igazi csokival dúsítva. Kókuszgolyó formázás helyett jóval energiatakarékosabb megoldás, és szerintem sokkal finomabb is ;) ..
Theo Walcott befejezte: a Southampton, az Arsenal és az Everton korábbi támadója 34 évesen bejelentette visszavonulását. Az élvonalba egykoron csodagyerekként berobbanó játékos 18 szezonon átívelő profi pályafutása során több mint 560 mérkőzésen lépett pályára és 129 gólt szerzett...
Nyakunkon a 2023/2024-es portugál labdarúgó idény, amelynek során a Boavista két fontos kerek évfordulóhoz érkezik. A kettő között pontosan száz év a különbség és lesz jelentősége a blog írásának szempontjából is. Klubunk minden esztendőben ünnepel augusztus elsején, tudniillik ez megalapításának…..
Nincs több remény, megtalálták a Hatayspor sokáig eltűntnek hitt labdarúgójának, Christian Atsunak a holttestét. A ghánai válogatott játékos 31 évet élt. A múlt héten Szíriát és Törökországot ért természeti katasztrófát követően egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a focista hollétéről és…..
Luzofoci Ha esik, ha fúj… 2023.01.10 14:10:22
Ítéletidő zúdult Portugáliára: vasárnap este az ország nyolc megyéjére adtak ki narancssárga figyelmeztetést az erős szél és a heves esőzés miatt, további három megyében sárga jelzés van érvényben. Ennélfogva érdekes és meglehetősen szerencsésnek mondható, hogy a három felnőtt profi divízió (Liga…..
A France Football bejelentette a 2022-es Aranylabdára jelölt legjobb labdarúgók harmincas listáját. Érdekesség, hogy az illusztris névsorban ezúttal is ott van a korábbi ötszörös győztes Cristiano Ronaldo, ugyanakkor a hétszer díjazott Lionel Messi lemaradt róla – 2005 óta először. Ronaldón kívül…..
A közönség számára szabadon látogatható edzést szervezett a Boavista egy karácsonyi jótékonysági akció keretében ma reggel. A klub arra kérte az eseményen megjelenő szurkolókat, hogy adományozzanak ételt (például tejet, cukrot, rizst, tésztát, konzerveket) a rászorulóknak. Az adományokat egy portói…..
A Wolverhampton legyőzte és megelőzte az Evertont. A Bruno Lage által irányított „portugál armada” feljött a Premier League hetedik helyére, az európai kupaszereplést jelentő helyektől egyetlen pontra. Bruno Lage jó formában lévő Wolverhamptonja ötmeccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját, miután…..
SERVA – Sociedade Esportiva e Recreativa de Vila Anastácio. Írhatnám úgy is, hogy Vila Anastácio Sport és Szabadidő Egyesülete. Ez ugyanis Brazília magyar sportklubjának a neve. A São Paulo északnyugati részén elterülő Vila Anastácio városrészben a második világháborút követően, majd később az…..
Latz von W. 2017.10.26 23:25:14
@Pietro.: Szívesen, örülök, hogy sikerült újat mutatnom. Nem hiszem, hogy bármilyen kommunista vonatkozást bele kéne látni ebbe. Nyilván a helyi bajnoki címeket, kupagyőzelmeket jelzik a különböző színű csillagok, bár pontos információim nincsenek róla.

A címer korábbi változatában amúgy nem voltak csillagok:
www.simmm.com.br/images/divulgue/serva.gif
Húsz esztendővel ezelőtt ezen a napon, egy West Ham United elleni bajnoki mérkőzésen, a londoni klub egykori emblematikus otthonában, a Boleyn Groundon, egy fiatal védő bemutatkozott az Everton felnőttcsapatában. Tony Hibbert ezután összesen 329 alkalommal lépett pályára a liverpooli kékek mezében…..
A mai szkennelés áldozata egy eddig még kimaradt, de abszolút klasszikus Town insert volt, ami a 90-es évek legelejének, alapvetően egészen jól sikerült Town kínálatát reklámozta. Látszik a 6542 Launch & Load Seaport, a 6346 Shuttle Lauching Crew és a különféle benzinkutas készletek, amelyek a…..
ÍZcsiklandozó Sportszelet 2021.03.13 19:28:41
    A sütés nélküli finomságok valószínűleg mindenki kedvencei, mivel gyorsan, egyszerűen elkészíthetők. Akár nagyobbacska gyerekek vagy a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak is hozzáfoghatnak az összeállításukhoz. Blogomon már többféle sütés nélkül készíthető desszertet is mutattam, (különleges…..
Görögországban kezdődött és ott is fejeződött be. A Benfica európai kupaszezonja Szalonikiben vette kezdetét, a PAOK otthonában, ahol a portugál rekordbajnok csúfos módon megbukott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, majd szintén görög földön, Pireuszban ért szomorú véget az Európa Liga…..
A Benfica vérszegény döntetlent játszott Rómában az Arsenallal, így az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásról a jövő heti, Athénban sorra kerülő visszavágó fog dönteni. Alább a Nemzeti Sport összefoglalóját olvashatjátok. A Rómában megrendezett Benfica–Arsenal El-meccs előtt okkal várhattunk…..
A csoportmérkőzések féltávjához érkezve pontok és rúgott gólok nélkül áll az André Villas-Boas irányította Olympique Marseille a Bajnokok Ligájában, ráadásul a francia csapat vereségszériájával negatív rekordot állított be. Az OM portugál mestere nem fogta vissza magát a Porto elleni legutóbbi zakót…..
Még a Premier League indulása előtt nyilatkozott arról José Mourinho, a Tottenham menedzsere, hogy az Everton kollégája, Carlo Ancelotti vezetésével, illetve az új igazolásokkal – beleértve a kolumbiai James Rodríguezt – képes lehet európai indulást érő helyen végezni a bajnokságban. A liverpooli…..
Rui Moreira, Porto polgármestere perrel fenyegette meg az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), amiért a Bayern München–Sevilla Európai Szuperkupa-mérkőzést nem az eredeti helyszínen, az ő városában, hanem Budapesten rendezik meg – írja a német futballszaklap, a Kicker. Rui Moreira érvelése a…..
A napokban volt szerencsém Kun Tamásnak, a Jenkifoci szerkesztőjének mesélni Reggie Cannon szerződtetése kapcsán a Boavistáról. Ebből az interjúból egy rövidebb kivonat a facebookra már kikerült, az alábbiakban pedig a teljes anyagot olvashatjátok. – A mostani átigazolási szezont böngészve…..
A 22 esztendős brazil támadót új kontraktusa 2024 nyaráig köti az Evertonhoz. Richarlison az elmúlt év júliusában érkezett a Watfordtól, azóta minden sorozatot figyelembe véve 55 mérkőzésen lépett pályára (50-szer kezdőként) és eddig 20 gólt szerzett az Evertonban. Ez idő alatt a brazil nemzeti…..
Spanyolország és Portugália közös pályázat benyújtását tervezi a 2030-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére. Novemberben a két ibériai ország még Marokkóval közös kandidálásról tárgyalt, ezúttal azonban nem ejtettek szót az észak-afrikai ország szerepvállalásáról. A portugál és a spanyol sportági…..
Szinte hihetetlen: a mai napon tíz éves lett a blogom! Amikor 2009 februárjában, mondhatni hirtelen felindulásból belevágtam ebbe az egészbe, még csak nem is sejtettem, hogy olyasmibe vágom a fejszémet, ami a következő évtizedben végig fogja kísérni az életemet. Időnként kisebb-nagyobb szüneteket…..
Azonnal feloldom a címbe rejtett szóviccet, mielőtt még bárki azt gondolná, hogy becsmérlem a Lille portugál vendégmunkásait. Szóval: José Fonte (34) és öccse, Rui Fonte (28) a francia élvonalban találtak ismét egymásra, miután a LOSC az átigazolási időszak utolsó napján kölcsönvette utóbbit a…..
„Fő az időzítés!” – gondolhatta olvasónk, Kiss Csaba, miután kiderült, történelmi mérkőzésnek volt szemtanúja Portóban, a Sárkány Stadionjában. Igaz, a képet némileg árnyalja, hogy nem a hazai közönség, sokkal inkább a vendégek számára volt jeles nap augusztus huszonötödike. Amint arról…..
Latz von W. 2018.09.01 12:27:41
@Hungarian Geographic: Köszi, elolvastam! Nagyon érdekes kaland lehetett a te kirándulásod is, a Fehér Miklós emlékét a mai napig övező kinti szeretet pedig megható.
Bár üdvözöltem a tényt, hogy a portugál foci visszatért a magyar képernyőkre és már nagyon vártam, hogy a Boavista éppen aktuális meccséhez se kelljen streamekre vadásznom az interneten, utólag visszatekintve a történtekre inkább azt mondom, bárcsak ne lettem volna mindennek részese... Azt már…..