Regisztráció Blogot indítok
Adatok
THK

0 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most aztán bőven van időnk tervezgetni, amire máskor a nagy rohanásban csak nagyon ritkán jut néhány percünk. Ilyen lehet például az okos otthonunk megtervezése. Mindenekelőtt, szeretném pontosítani a címet. A ’fillérekből’ azt jelenti, hogy kb. 100.000 Ft-ból egy nem professzionális, de mégis…..
Olvasónk a terrafon.hu-ról rendelt és fizetett, ám a kiszállításról szóló visszaigazolás kamunak bizonyult, a visszautalás pedig még mindig nem történt meg. A webáruházról közben összegyűlt jó pár hasonló sztori, a vélemények alapján már a rendőrségi feljelentés is megvolt. Mi is írtunk nekik, de…..
THK 2019.09.25 10:34:05
@Ákos81: tökmindegy, az oldaluk szerint "az egész országot lefedő" Alzaboxok csak Budapesten vannak pár helyen...
A Xiaomi az merikai székhelyű Huami-val nem lassított és olyanok követték a nagy sikert aratott Pace-t, mint a folytatásnak szánt Amazfit 2 Stratos, illetve a nagyoktól sok tulajdonságot ellesve, de alacsony áron indított Bip. Mivel mind a három óra a birtokunkban van, ezért úgy gondoltuk, hogy…..
THK 2019.04.08 08:06:30
@emmersson: Nem, nem "használható", hanem ha beleesik a kádba és ott nem mozdul, akkor nem lesz baja. Ha azonban úszol, az a mozdulataid miatt (hirtelen nyomásváltozásokat okozva) SOKKAL nagyobb terhelés, ezért csak min. 50m-re specifikált óránál vállalható kockázat nélkül.
A klímával való fűtés egyáltalán nem új technológia, de az elterjedése sajnos még közel sem történt meg. Ha arra gondolok, hogy pár hónapja még én sem tudtam erről semmit és anyag sem volt nagyon elérhető a neten, nem is csodálom.  Úgyhogy, amikor fűtéskorszerűsítéskor emellett tettem le a…..
THK 2018.11.30 11:14:31
@igazi hős: Mezei Gree (téliesített "Amber") klímát vagyok kénytelen fűtésre használni.
Ennek a gyári telefonos alkalmazása ugyan ritka ratyi (bár lehet benne időzíteni, az csak ki- vagy bekapcsolás lehet, és még ezt sem tudja megbízhatóan, rendszeresen inaktiválja az időpontokat) azonban rövid kereséssel kiderült, h a wifis kommunikáció protokollját egy hazánkfia visszafejtette, ezért gyakorlatilag az összes nyíltforrású otthonvezérlő rendszerhez simán hozzáilleszthető!
Abban (pl. Home Assistant) megkapja a saját vezérlőfelületét amin keresztül bárhonnan (gépről vagy telefonnal is) állítható, de időzítéseket is könnyen be lehet állítani és azok már kellően részletesek lehetnek (pl. éjjelre hőfokcsökkentés és alacsonyabb ventillátorfokozat, reggelre pedig emelve ezeket)

Szóval érdemes lehet ebben is gondolkozni, mert így elég egy olcsó Raspberry Pi az otthonvezérléshez és tökéletesen meg lehet vele oldani.

Ha nem wifis a klíma, persze akkor is ott a lehetőség infrás gateway használatára, de az kevésbé jó, hiszen nincs közvetlen visszajelzése.
Az Aranyélet második évadában egy régi tétel igazolódott be, miszerint bronzszobor > koponya, és Hollós Endre ezzel a lendülettel távozott is az árnyékvilágból - de nem a sorozatból. A harmadik évadban egy klasszikus húzásnak köszönhetően tért vissza, a "ha ezt látod, akkor én már halott vagyok"…..
THK 2018.11.16 10:04:02
@beta wilson: nagyon picit csak, egyébként nem véletlenül lett sokak kedvence. Jórészt teljesen hiteles a beszédstílusa is, szemben pár másik szereplővel (különösen a rendőrnő katasztrófa)
THK 2018.11.19 09:03:46
@Bruti: Mucsi Zoltán? :)
A szarvasmarhák által a légkörbe juttatott metán és szén-dioxid komolyan hozzájárul a globális klímaváltozáshoz. A tudósok azt javasolják, hogy szelektálnunk kellene a kevésbé „szeles” egyedekre, míg az agrárpolitikusok szerint a nemesítés helyett egyszerűbb megoldás, ha a vörös húsok…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár az ötödik résszel, a mai évszám 1961. 1961. november 13. Vendégek érkeznek este gépkocsival a Royal Szálloda, a Grand Hotel Royal…..
Engem valahogy soha nem érintett meg a stoppolás kalandvágya, de ez persze nem jelent semmit, hiszen világszerte elég sokan próbálnak meg így eljutni egyik helyről a másikra. Közéjük tartozik TeePolgar, aki rutinos stoppolóként foglalta össze sok év alatt (és sok országban)…..
A NAV ma levelet küldött az Online Számla teszt rendszerének felhasználóinak. A könyvelők és a vállalkozók kiakadtak, mert csak a kötőszavakat értik a tájékoztatásból. Segítünk megérteni...
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
Tudom, nem a Lidl az a hely, ahova az ember betér, ha feltétlen ügyfélélményre vágyik, de ennek ellenére van valami, ami nekem kifejezetten szimpatikus. Szerintem rendkívül jól előzik meg azt, hogy sorban állás alakuljon ki. Lehetséges, hogy a dolog nem általános, de a tapasztalatom azt mutatja,…..
THK 2016.07.21 15:16:43
@tnt: túrót: már régóta nem járok Aldiba, MINDIG annyira sokat kell várni az itteniben, mert ugyan vevő az nincsen sok, de abban a fene nagy hatékonyságban 2 szerencsétlen alkalmazottal vitetik az egész boltot, és közülük az egyik (de gyakran a másik is) állandóan árurendezést kell végezzen - így aztán hiába lenne 6 vagy mennyi kassza, ha úgyis csak 1 üzemel...
Már ha hihetünk egy akkora spílernek, mint amekkora Capa volt. Egy ma publikált rádióinterjú teljesen új megvilágításba helyezi Capa leghíresebb fotóját. A New York Times egy 1947-es NBC-s rádiófelvétellel készült a Capa100-ra (ma van!), amiben Capa a milicista halála című -…..
Vajon létezik, hogy mindenhol elképesztően flottul zajlott idén a Fekete Pénteken? Vagy csak csendes apátiában várják az olvasók a megrendelt cuccaikat? Az biztos, hogy ez az első reklamáció nálunk azóta meg nem kapott termék miatt. Nem akarom nagyon védeni a Best Byte-ot, mert…..
THK 2015.12.08 21:14:24
@PITTA: ismeretlen eladótól csak akkor vegyél, ha szereted a kockázatot...

"Sinceritytrading" ill "Courtesytrading" név alatt árusítótól keress pendrive-ot ill. memkártyát: tőle még senki nem kapott hamisat, garantáltan eredetieket forgalmaz! (nem csak saját tapasztalat, hazai fórumokon régóta ő az ajánlott eladó, rengetegen vettünk már tőle)

stores.ebay.com/Sincerity-Memory-Computer-Accessory/USB-Flash-Drive-/_i.html?_fsub=1427774018&_sid=869066348&_trksid=p4634.c0.m322

www.ebay.com/sch/USB-Flash-Drives-/51071/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=courtesytrading
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
THK 2015.10.02 15:09:01
@sixx: Ja, hogy gondolod - ehhez képest többször is tényként hivatkozol rá. Ilyen hazugság még inkább gáz, mint a HV szerecsenmosdatása.
Svédországban Rihanna koncert ellen tüntetnek: "Isten átkozza meg a pop királynőjét!" 1. Míg Magyarországon az Alaptörvény rendelkezik az állam és a vallás szétválasztásáról („Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.” VII. cikk, 3.), a muszlim…..
THK 2015.08.30 18:12:31
@ikab: Nem hiteles, ordas nagy kamu az első kép... Egy 8 évvel ezelőtti tüntetésről való (nem Svédországban, hanem a briteknél), itt az eredeti, amin az összes föliratot átszabták:
www.dailymail.co.uk/news/article-463552/British-Muslims-burn-St-Georges-flag-anti-Rushdie-rally.html
A szelfik túlnyomó többsége teljesen veszélytelen, a műfaj alig több mint egy évtizedes történetéből azonban  kiderül, hogy vannak, akik bármit bevállalnak a népszerűség érdekében. Egy izgalmas háttér ugyanis rengeteg kattintást hozhat, és sajnos egyre többen vállalnak…..
Belsőség Bent a kövület-Pio! 2015.06.02 16:00:17
Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve vettem, bent lakik a Foltosban. Eddig egy szem, Borsi Miki barátomtól kapott ősrégi, monó Blaupunkt rádió szolgáltatta nekünk a talpalávalót, kis csalással egy kék (amerikai…..
THK 2015.06.02 21:32:50
@88jk88: a Videotonnak valóban nem volt rossz hangja, viszont tényleg meg tudott olvadni a doboza, és már szinte kizárt eredeti állapotában működőképes példányt találni: mindnek rég elporladtak a membránszélei (fölújatani pedig nem éri meg)
Előrebocsátom: kevés nagyobb baromságot tudok, mint az autós kötélhúzás. Gyilkolja a kocsit, és sem a gép, sem az ember képességeit nem mutatja meg, legfeljebb csak azt, hogy ki nyomja nagyobb súllyal a kerekeket a földhöz. Alapvetően erre a videóra is csak legyintettem volna, de…..
THK 2015.02.14 17:00:13
@Schütii: jól hallható új-zélandi akcentussal beszél a srác, de biztosan amerikai...
– A kiskorúak terhessége Bosznia-Hercegovinában egyre aggasztóbb méreteket ölt, emellett az aktív nemi életet élő 13-15 éves lányok száma is sokkolóan növekszik– nyilatkozta a News Blic portálnak Senad Mehmedbašić szarajevói nőgyógyász. Elmondta, hogy sajnos ez manapság…..
THK 2014.12.19 07:28:34
@Krumpli Bogart: "bécsi kereskedő is kiírta, hogy "MAGYAROK NE LOPJATOK!" - és pontosan a hiperpigmentált honfitársainknak köszönhetjük azt az általánosítást is...
Ügyes. Osztogassunk akciós kupont, ezzel ültessük be az örök konzumáló bogarat a vásárló fülébe, majd amikor élne a hirtelen rászakadt jósággal bumm! áruljuk el, hogy a szerencsehozó kupon csak a hupililára érvényes, erre a helyes libafosszínűre nem. Sajnos ez a…..
THK 2014.11.14 22:29:25
@Aureliano Buendía: okoskodó színvak hülyegyerek, szerinted pl. ezek mennyire kékek:
www.oil-benzinkutak.hu/termekek/teli_szelvedomoso_5l_lime.jpg

www.oil-benzinkutak.hu/termekek/teli_szelvedomoso_5l_eper.jpg

Ez pedig a TESCO-ban most VALÓBAN kapható -40-es, ami szerinted szintén nem létezik:
www.globalplaza.hu/img/up/img_149253_image_529.jpg
THK 2014.11.15 05:06:46
@Aureliano Buendía: kicsirigó, majd ha egyszer felnősz, talán rájössz, mi az a méltóság, amivel viselni kellene, ha vki téved... De ezért nem érdemes magas lóról osztani az észt, mert onnan nagyobbat lehet pofára esni is.
THK 2014.11.15 08:17:53
@atpijkamo: fölényesség kapcsán talán olvasd vissza az előzményeket, mire kapta...
Persze eddig is ott volt, mert egy szlovák cég fejleszti. Az AeroMobil harmadik generációját fogják bemutatni Bécsben, 2014 október 29.-én a Pioneers Festival keretében. A jármű úgy van kialakítva, hogy bármelyik üzemanyag töltő állomáshoz beállhatunk vele, és 700…..
THK 2014.10.15 17:32:33
@gizmo266: Nem, két generálozás között ;)