Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Billy Hill

0 bejegyzést írt és 2494 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Ukrajna Európa védőbástyája. Nándorfehérvárnál még tudtuk hova tartozunk; kit és mit védünk... És ma?  ..
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
Billy Hill 2024.04.12 23:17:28
@G. Nagy László: ("Az állam rossz gazda". Úgymond önbeteljesítő jóslat, mert ha szarul működtetek egy államot, akkor nem fog jól működni. Q.E.D. ;-)
bircahang A szent hajléktalan 2024.04.12 12:12:00
A ballib kettős mérce újabb csúcsa. Én eddig évekig azt olvastam a ballib médiákban, hogy a hajléktalan az valami szent dolog, teljhatalamú entitás és a tökéletes jóság leképezése, azaz bármit, bármikor megtehet szabadon, s ennek akár a legenyhébb ellenzése is fasizmus, meg kódolt…..
Billy Hill 2024.04.12 23:03:24
@Gery87: A szállón "nincs intim szféra, személyes terük" - az a Blaha aluljáróban sincs.

"nem érzik magukat, személyes tulajdonukat [a szállón] biztonságban" - ez igaz, csak aki bent lop, az is ők, tehát nem az van, hogy valaki genyák bejárnak, és meglopják a hajléktalanokat, hanem azt konkrétan az egyik teszi a másikkal, tehát ez csak részben a szálló bűne.

"ha nem lehet inni, nem fognak bemenni" - ez teljes mértékben igaz, az nem megoldás, hogy úgymond "előbb térjenek meg", és majd akkor segítünk nekik...
Szegény Ágnes! Nem elég, hogy kirúgták állásából az ATV-nél, majd el kellett mennie olyan bizarr helyekre dolgoznia mint a HírKlikk, még nevetségessé is teszik. A HírKlikk-en a műsorának a következő igénytelen sapkája van: Csak most vettem észre, mert alapesetben ezeket a műsorokat…..
Rekordméretű infláció volt hazánkban az előző években. Ha megnézzük az adatokat, akkor láthatjuk, hogy az utolsó 2 évben 14,54 és 17,7% volt az áremelkedés üteme, ami 34,8%-os pénzromlást jelent ilyen rövid távon. Elkeserítő. Ilyen utoljára a "szép emlékű" kilencvenes években volt. Ezt a háború, a…..
Káncz Csaba jelenti: "Tegnap a magyar miniszterelnök ünnepi beszédében így foglalta össze az Európai Uniós tagságunkat: „Béke helyett háborút, biztonság helyett jogállami hercehurcát, jólét helyett pénzügyi zsarolást kaptunk. Becsaptak bennünket, ideje, hogy fellázadjunk.”Orbán lázadást szítana a…..
Billy Hill 2024.03.18 00:12:06
@schlumbergerna: Akkor jobbulást!! Mindenesetre lehet, hogy meg kell várnod mondjuk a 85-öt is. De legyen úgy!
bircahang Az álkereszténység 2024.03.11 06:06:00
Sose jó, ha a kereszténység csak szólam. Mert akkor ilyen "keresztények" jönnek elő, mint ez a Jákob ex-nyilas gyerek, ma a Soros Népe Pártja fűrere. Eddig azt hitte, nem jó a homoklobbi programja, de most rádöbbent: nagyon is jó. S közben állítólag alapelvei cseppet se változtak. Mert…..
Billy Hill 2024.03.17 23:55:13
@Gery1987: "A tőkét választásokkal [Nyugaton] se lehet [leváltani], de pártokat igen."

Öhm, pl. Németországban igazából tök mindegy, milyen pártra szavazol, mert rögtön úgy összeáll 2-3-4 mainstream formáció, mint a g*cis bugyi, és onnantól mindegy, hogy ki nyerte a választást, ugyanaz a sz*r fog kormányozni örökké.

Gyakorlatilag 50% + 1 szavazatot kellene nyerni ahhoz, hogy te pártokat meg kormányokat meg tőkét buktass. Illetve a biztonsági játék miatt inkább 60%-ot...
bircahang Mégis demens vénember! 2024.03.14 06:06:00
Csoda történt: a ballib keménymag igazat adott Bayer Zsoltnak! Bayer ugyanis pár éve kijelentette, hogy a vatikáni főmufti alias római pápa egy demens vénember. Akkor ezt hatalmas felhördülés követte, minden ateista éjjel-nappal magyarázta, hogy Francisco Conchita Buziglio Borgia Wurst…..
Billy Hill 2024.03.14 23:06:54
@ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY!: Amíg így családon (cégen) belül marad, addig végülis áfa- meg illetékmentes a transzfer, nem...?
Billy Hill 2024.03.14 23:39:12
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: "Ha csak nem jön meg a lengyel-francia felmentő sereg"

Érdekes ez a lengyel keménykedés amúgy. OK, nyilván 4x akkora ország, mint mi, de amikor az éppen most aktuális 1848/49 óta az oroszokkal harcoltunk, akkor mindig megszívtuk. A lengyel győzelmi arány is elég rossz eddig.

De nem baj, most majd sikerül, a német tankok ellen semmi esélyük az oroszoknak. A Wehrmacht és a Waffen SS könnyedén lesöprik őket a térképről.

Közben kiderült, hogy már csak Bundeswehr van... Nem baj! Brauchitsch, Kleist, Guderian, Manstein stb. majd megoldják. Ja, ők lemaradtak a WebEx meeting-ről... Mindegy ez most, mert sikerülni fog - sikerülnie kell!

U.i. Majd szóljon valaki időben, hogy ez alkalommal kb. mikor lesz a román meg az olasz átállás, csak hogy előre lehessen látni kicsit.
bircahang A nemzetközi nőnap 2024.03.12 06:06:00
Ezt március 8-ra kellett volna időzíteni, de már késő. A későszovjet kultúra sajátossága volt a március 8. túldimenzionálása. Az átlag szovjet ember komolyan hitte, ez tényleg egy nemzetközi ünnep. A valóságban eredetileg ez egy kommunista ünnep volt, mely alig terjedt ki a nem-kommunista…..
Billy Hill 2024.03.12 17:32:05
@Gery87: És gender pay gap!!

U. i. Ahol meg volt női államfő, ott sem muzsikált mindig jól...
Ebben a posztban leírom, hogy milyen a német ember, miben különbözik a magyartól. Annyi, hogy fél éve vagyok itt, ez ennek a posztnak a megírása szempontjából előny is és hátrány is. Hátrány, mivel nem túl sok idő, és túl sok németet nem ismerek. Előny, mivel eddigi életem során soha nem volt dolgom…..
Billy Hill 2024.03.12 17:17:58
bircahang Feka 2024.03.09 06:06:00
Eleve ez a "feka" szó mesterkélt. Valamikor a 80-as években találta ki a magyar szinkronszakma az amerikai filmekben szereplő "nigger" szó fordítására. Amerikában ugyanis a "nigger" szóval teljes őrület van: a négerek egymást közt használják, mindenki másnak meg szigorúan tilos. Amikor…..
bircahang Tombolnak 2024.03.06 06:06:00
A Klub Rádió feketeöves ballib magja robbantotta ki a "Súlyok náci apa" című műbotrányt. Csak a DK szállt be, mások nem. Bolgár Gyuri bácsi most tombol. Kifejezetten vicces az izzadságszagú süketelés a fő megmondóemberek részéről. A hibást megtalálták: azok a ballib pártok, melyek nem…..
Billy Hill 2024.03.08 13:30:09
@Deak Tamas: "Mondjuk én a másik rokonra, Sulyok Dezsőre nem lennék büszke. Stilusszerű lehetne ha Sulyokkal kezdődött és vele végződne a köztársaság dicstelen története."

Csak szerintem gáz, hogy ilyen kicsi az ország? :-) Mindig csodálkoztam, hogy egy 300 milliós USA-ban miért kell, hogy egy volt elnök kicsi fia is elnök legyen, meg az elnök testvére kormányzó? Nincs elég másik klán náluk?

Aztán persze itt is ez van, hogy kineveznek valakit, és máris kiderül, hogy a nagyapja, nagyanyja, akárkije ez volt, meg az volt. Mint valami Barátok közt, vagy Vissza a jövőbe, még jó hogy nem nézneki ki ugyanúgy a generációk...
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
Billy Hill 2024.03.07 16:04:08
@GyMasa: Arról nem is beszélve, hogy az oroszok vajon hogyan adnának ajánlatot, amikor a gazdaságuk romokban hever, és van nagyobb bajuk is, mint hogy spanyol gyárakat vásároljanak fel..
Billy Hill 2024.03.07 16:07:24
@GyMasa: "Mást meg nem látok a palettán jelenleg."

Karácsony? (Bár most még csak a húsvét közeleg.)

Sztem Bajnait parkoltatják, és elő fog kerülni megint.
    Ha megkérdik tőlünk, mi a világ megismerésének az útja, a legtöbben azonnal rávágjuk: a tudomány! Mérő László - aki egyaránt beszéli a matematika és a pszichológia nyelvét is - Az ész segédigéi c. művében azt állítja, többféle okosság is létezik.   TUDOMÁNY - A tudományok a hitelesség…..
Billy Hill 2024.03.06 13:49:23
@alöksz róz: "googléba megtalálja valaki, ki volt az a német forma, aki koncentrációs táborba akarta zárni az oltatlanokat?"

Öhm, egyelőre olyat találtam, hogy elzárásra ítélné:

www.welt.de/politik/deutschland/article235810706/Boris-Palmer-will-Beugehaft-fuer-Impfverweigerer.html
Billy Hill 2024.03.06 20:23:57
@alöksz róz: Nem igazán, pedig olvasok német sajtót. (Mondjuk csak 1-2 nagyobb lapot...)
bircahang Gazdag egyenruhában 2024.03.03 06:06:00
Van egy emberke a YT-on, akinek hobbija gazdagságot filmezni Monacóban. Monaco egy sajátos hely. Egyrészt a két megmaradt európai monarchia egyike, a szó valós értelmében, azaz a királynak valós hatalma van, tipikus alkotmányos monarchia, tehát a hatalom megoszlik az uralkodó és a népképviselet…..
bircahang Kemény fellépés kell 2024.02.27 06:06:00
A minap néztem euroatlantista szakemberek beszélgetését egy bolgár tv-csatornán. Nem hivatalos személyek, de hatalomközeliek. Ami jó, mert így őszinték lehetnek. Nagy probléma Bulgáriában, hogy minden erőfeszítés ellenére se sikerült a lakosságot átállítani "helyes" irányra. Pedig minden meg…..
Billy Hill 2024.02.27 18:05:46
@Gery87: "Hol bazmeg? liberálkomcsik? az mi?"

Próbálok tolmácsolni, bár nem láttam az adást (és visszanézni sem szeretném :-)

Szóval olyan liberálisokra gondolnak vélhetően, akik csak magukkal liberálisok, minden más gondolatiságot pedig üldöz(né)nek, mint a komcsik.

A "komcsi" lehetett volna "fasiszta" is persze, az meg a Sajtóklubhoz képest másik oldalnak a csúnya szava, de hát ők ott ebben az adásban a "komcsi" szót használják arra, hogy "rossz", "gonosz", "csúnya", "fujj".

Amúgy jobban működik a "fasiszta", mert ha azt valamihez hozzáteszik, akkor az nagyobb megmondás, és mindenki bólogat. Kicsit már olyan, mint a "szar".
- Te, ennek a kávénak nagyon fasiszta íze van.
- Ez a reklámszatyor tök fasiszta, megint leszakadt a füle.
- Kapcsold már ki ezt fasiszta focimeccset, úgyis csak egymást rugdossák.
Billy Hill 2024.02.27 18:08:36
@Billy Hill: Hasonló tegnap óta a "pedofilsimogató", most ezt kell mindenhova beírniuk a DK-s harci profiloknak pl. a Facebook-on. Jó brand ez is persze, csak túl hosszú maga a szó, így nem tud majd felülkerekedni a fasisztán szerintem...
bircahang A női lét nehézsége 2024.02.27 12:12:00
Van egy apró dolog a feminista narratívában ami történetesen igaz. Pár éve magam is szembesültem ezzel. Mielőtt a feleségem véglegesen törölte magát a FB-ról (tulajdonképpen a legszívesebben én is törölném magamat, de egyszerűen nem engedhetetem meg magamnak a sok ismerős és a BircaHang Média…..
Az önkényuralmi rendszerek egyre inkább képessé váltak a tömegkommunikáció zavarására: hol az orgánumok szavahihetőségét kérdőjelezik meg, hol elterelő információkkal árasztják el a kommunikációs teret, hol pedig elhallgatnak, vagy egyenesen meghamisítanak híreket. Ebben a játszmában, amelyben az…..
"88 tonna magzatkárosító oldószer került a gödi levegőbe, és pont ilyen anyaggal dolgozik az akkugyár is! Jelentős mennyiségű szén-dioxid és magzatokra veszélyes oldószer is bekerült a gödi levegőbe, a Samsung-gyárban pedig évekig rákkeltő anyagoknak voltak kitéve a dolgozók – derült ki az Átlátszó…..
Billy Hill 2024.02.25 00:23:50
@Magyaur: Azzal meg mi a baj? Akkor ők mérgeződnek meg, nem magyarok!
Értelmes, filozófikus reagálás az influenszerek sok tízezres tüntetésére... és egyebek!..
bircahang Azazriah és Körtisz 2024.02.23 06:06:00
Bevallom, sose hallottam se Azazriahról, se Körtiszről. Még a nemzetiségüket se tudtam. S sose hallottam semmilyen művüket. Most se, miután megnéztem kik ők, s megtudtam: magyar zenész celebek. Bevallom, nem vesztegetek időt modern zenére, csak véletlenül hallok néha ilyesmit. Viszont azt…..
Billy Hill 2024.02.24 23:50:59
@Gery87: "Azariah közönsége a pesti értelmiségi tizenéves lánykák meg fiúk...
nem a cigányok."

Hát, voltam a nyáron "strandon", és ahogy gyanútlanul feküdtem és napoztam, elkezdtek a központi hangszórókból nyomtani Azariást meg DESH-t, és leginkább a római közönség mozdult meg rájuk.

Legközelebb már nem hibáztam, és vittem fülhallgatót meg saját zenét. :-) Pedig amúgy ellazít a Cafe del Mar típusú háttérzene, ami akkor szól, ha a strand DJ nem akar éppen rajoskodni...
Billy Hill 2024.02.25 00:09:42
@élveteg: Néha még "rendes" zenészeket is beszippant az Azariás jelenség. Van egy ismerősöm, több rockbandában is billentyűs poszton remekel, és ő küldött át tavaly A-számokat, hogy hallgassam meg, mert "jó". Hát...

Azt nyilván meg kell hagyni, hogy a produkció profi, a hangzás meg van csinálva, ugyanígy (nyilván) a marketing is, de az 1-2 nóta után gyorsan be kellett tennem pár prog zenét a lejátszóba, hogy "kimossam" a fülem. (Azt hiszem, hogy az Oppenheimer-film felsz*pása miatt pont a "Manhattan Project" volt az a Rush-tól, aztán meg valami sztenderd Dream Theater.)

Illetve hát egyszerűen nem az én világom, ezt be kell tudni látni, meg még sokaké nem - másoké viszont igen, ez is rendben van. Egy Wings dal jut eszembe erről... ;-)
bircahang A keleti fronton 2024.02.23 12:12:00
Aki csak a liberális médiákat olvassa, az nem érti: hogyan lehetséges, hogy az orosz csapatok február 18-án felszabadították a Donyeck megyei Avgyejevkát. Hiszen másfél éve minden arról harsog: az oroszoknak nincsenek embereik, a veszteségek 101 %-osak, technika sincs már, eleve a még megmaradt…..
Billy Hill 2024.02.24 23:23:44
@ez a nevem senki:

"ezta
nomentum pb-n addelő
itt sen
kisem kívá
ncsi amar
has
ágaidra"

Mondjuk tényleg érdekes, hogy miért érzi szükségesnek ezen a fórumon megismételni a kedvenc narratíváját mindenről.

Itt szerintem mindannyian fogyasztunk az ő politikai oldalához tartozó tartalmakat napi szinten - ezeket semmi szükség megint felböfögni, mert már rég ismerjük őket!! :-)
Billy Hill 2024.02.24 23:25:43
@Munkásőr:

"A jelen:
"- Mindenhol amerikai emberek vannak többségben, akik az amerikai nemzethez akarnak tartozni. Az, hogy mi volt több 150-200 éve, ma már semmit nem számít! Az számít, hogy az USA - ban jó élni, így mindenki amerikai lesz."
- - -
A jövő:
- Mindenhol orosz emberek lesznek többségben, akik az orosz nemzethez akarnak tartozni. Az, hogy mi volt több 150-200 éve, akkor már semmit nem számít! Az számít, hogy Oroszorszagban jó élni, így mindenki orosz lesz. :) "

Ez már szinte övön aluli szintű alázás volt...