Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prinz Dániel

179 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
,,Egyértelműen beszéltünk a kampányban arról, hogy az adórendszer megfojtja az ország gazdaságát. Adóforradalomról beszélnék, ha nem mondtam volna már tegnap. Söralátét nagyságú lesz az adóbevallás."  Dr. Orbán Viktor Az Átlátszó Oktatás jelenlegi egyetlen bevételi…..
Szerdán az Átlátszó Oktatáson megírtuk, hogy egy szombathelyi szakképző iskola egy tanáránál pénzért lehetett tanulányi előnyökhöz jutni. A cikk rejtett kamerás felvételt tartalmaz, amelyen hallatszik ahogy Szopori László végigmegy egy osztálynévsoron, és számba veszi,…..
Körösparti Péter volt HÖOK elnök az Átlátszó Oktatásnak és néhány más szerkesztőségnek elküldött levélben tiltakozik a HÖOK elleni ,,rágalomhadjárat" ellen. Szerinte ennek példája például az Index cikke, amelyben az oktatási jogok biztosának a gólyatáborokról szóló…..
Kalina Gergő ELTE HÖK elnök kabinetvezetője volt korábban, ma már a Miniszterelnökségen dolgozik Baczkó Norbert, akit tavaly nyáron a csömöri Fidesz élére is megválasztottak. Baczkó eléggé felháborodott Panyi Szabolcs Indexes újságíró cikkén, melyben Panyi azt járta körül,…..
Szombaton Egerben tartja tisztújító közgyülését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Szerdán kerültek fel az elnökségi tagok beszámolói a szervezet honlapjára, csütörtökön pedig megjelent Gyulyás Tibor leendő elnök pályázata is. Gulyás Tibor, az…..
Szentesen Szirbik Imre, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös jelöltje nyerte a tegnapi polgármester választást. A várost 1994 óta irányító Szirbik a szavazatok 48%-át szerezte meg, Fideszes ellenfele, Bozó Zoltán vállalkozó 43%-ot kapott. Most jutott el hozzánk az a ,,Nyílt levél…..
Az ELTE BTK honlapjára került ki Dezső Tamás dékán hosszú levele, melyben feltehetően a Heti Válasz tegnapi cikkére reagál. A HV kikérte az egyetemi szenátus szeptember 22-én zajlott ülésének hangfelvételét, és ez alapján úgy látja, hogy az egyetem egyes vezetői, köztük…..
Ma juttatta el hozzánk sajtóközleményét az ELTE-ÁJK Instruktori Köre, amelynek a héten több tagját vétkesnek találták a jogi kar gólyatáborában énekelt obszcén dalok miatt. Az Instruktori Kör elnökét és két tagját két félévre, egy tagját egy félévre tiltották el…..
Most kaptuk meg Zaránd Péternek, az ELTE EHÖK elnökének közleményét, mely szerint a 2014-es TÓK és a 2013-as ÁJK gólyatáborokban történt nemi erőszak miatt lemond a két kari HÖK teljes vezetése és vállalják az egyetemen elindult vizsgálatok minden következményét. Zaránd…..
Eljutott hozzánk az a levél, amelyben Körösparti Péter, a HÖOK elnöke kemény eljárást kér az ELTE EHÖK elnökétől a gólyatábori nemi erőszak ügyében. Miután az Indexen megjelent, hogy egy budapesti jogi kar tavalyi gólytáborában nemi erőszak történt, amelyet a kari…..
Trafiknyertes cégtől is kértek árajánlatot abban a meghívásos közbeszerzésben, amit a Halász János kulturális államtitkárhoz kötődő cég nyert meg, tudta meg az Átlátszó Oktatás. Az ezer sebből vérző közbeszerzés miatt a Klebersberg-központ belső vizsgálatot is…..
Egy tanéven keresztül zajló procedúra, pályáztatás, újrapályáztatás, újra-újrapályáztatás után megkapta végleges kinevezését az Újlak Utcai Általános Iskola élére az oktatási kormányzat által kiszemelt, és az iskolát az elmúlt tanévben megbízott igazgatóként…..
Újabb iskolának adott krétát a Szabad Oktatást csoport. A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumnak 1000 krétát és 80 táblafilcet adományoztak. Az iskolák maguk kérik a csoport segítségét.   Korábban már volt nálunk szó a Szabad Oktatást csoport által kezdeményezett…..
Az Átlátszó Oktatás eddig négyszer foglalkozott Bazsáné Dr. Szabó Marianne különböző plágiumgyanús pályázataival. Először tavaly írtunk arról, hogy egy másik iskolába valaki által már beadott pályázatból vélhetően átemelt részeket, amikor a budapesti Kölcsey Ferenc…..
Tóth Zoltán az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetének eddigi óraadója blogján számol be arról, hogy szeptembertől már nem nála vehetik fel a hallgatók a Választási rendszerek tárgyat. Tóth szerint a tárgyat Mráz Ágoston Sámuel, a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet vezetője…..
A részletes érettségi eredmények alapján az angol érettségi érthetetlen szövegértési feladata tényleg annak tűnik: az érettségire panaszkodók körében végzett nem reprezentatív felmérés szerint a diákok 21 százaléka kapott nulla pontot rá, miközben a többi feladataban 0-1…..
Miután az Átlátszó Oktatás három posztban is foglalkozott Bazsáné Dr. Szabó Marianne plágiumgyanús, illetve valószínűsíthetően részben egymásról is másolt pályázataival, melyeket három iskolába (Kölcsey, Vörösmarty, Törökvész) adott be, az érintett két emailben is…..
A héten írta meg az Átlátszó Oktatás, hogy Bazsáné Dr. Szabó Marianne egy olyan részben érthetetlen részeket tartalmazó, részben plagizált mondatokból, bekezdésekből álló pályázattal jelentkezett a XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és…..
Korábban több portálon is megjelent, hogy sok érettségiző és szülő szerint rossz minőségű volt az angol érettségi hallás utáni szövegértés részéhez használt hangfelvétel. Az Oktatási Hivatal szerint minden rendben volt. Most egy ,,3000 tagot számláló online közösség"…..
Tavaly augusztusban nagy médiavisszhangot kapott az az először nálunk megjelent tény, hogy Bazsáné Dr. Szabó Marianne, a Vidékfejlesztési Minisztérium tisztviselője plagizált anyaggal jelentkezett az igazgatói pályázatra a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Úgy tűnik, hogy a…..
Még tavaly jelent meg az Átlátszó Oktatáson, hogy schmittelt pályázattal lett majdnem igazgató egy minisztériumi hivatalnok a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Végül eredménytelenül zárult a pályázat. Most arról kaptunk egy emailt, hogy egy Kucsera Denis nevű…..
Prominens történészek, köztük az egyáltalán nem örök aláíró Ungváry Krisztián is tiltakoznak az állami tankönyvlistákra felkerült gyenge minőségű tankönyvek ellen. Korábban posztoltunk arról, hogy az állam a teljes tankönyvpiac lenyúlására készül. Miközben…..
A Mozaik Kiadóval kapcsolatban megjelent posztunk megjelenése után keresett meg minket egy budapesti gimnázium tanára, maga is tankönyvszerző a tankönyvlisták és -akkreditáció körüli kavarással kapcsolatban. Forrásunk szerint december óta állnak a tankönyvek akkreditáció, az…..
Fantasztikus térképen nézheted meg, hova mennek Magyarországon a közpénzek. A minap élesedett a Közép-európai Egyetem közbeszerzéses oldala, ahol a sok évre visszamenőleg kereshetőek a közbeszerzések adatai. Nézzük mondjuk mit nyert a Közgép. Most ezt a király adatbázist…..
A G. Szabó Dániel kollégánk azért harcolt az ELTE ellen indított perben, hogy nyilvánosságra kerülhessenek, hogy kik és miért vettek fel pénzeket a jogi kar hallgatói önkormányzatából. A per már jó régen folyt. Első fokon nyertünk, ám az egyetem nem teljesen érthető módon…..