Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Con_Sole

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor nekifutottunk az évnek, akkor az egész ország lázba került, hiszen a kormány bejelentette, majd egy hónapig a csapból is keményen nyomatta a Propagandát, miszerint minden magyar család, aki képes min. 3 gyereket összehozni valamikor az elkövetkezendő 10 évben, kapni fog 10M állami támogatást…..
Con_Sole 2016.06.22 10:51:39
@Kono: Igazad van, bár a valóságban a bankkal közösen meghatározott készültségi szintenként veheted fel az addigi számlák 70%-át a támogatásból, de mindenképpen el kell kezdeni a kivitelezést és el kell jutni az első készültségi szintig.
Con_Sole 2016.06.22 10:55:41
@Kono: Ja igen a CSOK-ot akkor is kihasználhatod ha generálkivetelező végzi a építést, bár abban nem vagyok biztos, hogy az előre értékesítés esetében milyen kiskapuk lehetségesek (lehet, hogy igazad van és semmi, bár ez nem kifejezetten a magyarokra vallana...)
Con_Sole 2016.06.22 11:28:53
@RoboGo': Csak egyetérteni tudok... Nálunk pontosan ez a helyzet...
A Facebookon megalakult CSOK károsultak csoportjában olvastam egy vélhetően fideszes kötődésű emberkének a kommentjeit (aztán ez az ember emailben engem is elküldött a picsába), ami miatt billentyűzetet ragadtam. Nem látom értelmét privátban bizonygatni szellemi képességeit. Sokkal inkább tartozik a…..
Con_Sole 2016.05.20 10:12:04
@zetevar: A 2. az konkrétan nem így van, illetve bank függő, a törvényben sajnos nem meghatározott. Van olyan bank/takarékszövetkezet amely a lehívásokat 50-50%-ban finanszírozza a támogatásból illetve a támogatott hitelből. Mondjuk ez sem az ideális persze. Elképzelhetőnek tartom akár azt is, hogy tudsz olyan szerződést kötni, hogy a támogatást hívod le először. Ez nagymértékben függhet attól, hogy mekkora a támogatáson kívüli önerőd, illetve hol próbálkozol.
MaNDA Lázár Ervin, a nagy bajnok 2016.05.05 17:25:24
Lázár Ervin, a 20. századi magyar próza meghatározó alakja nyolcvan évvel ezelőtt, 1936. május 5-én született Budapesten. Édesapja, Lázár István uradalmi ügyintézőként szolgált Tolna megyében, Alsó-Rácegrespusztán. A család hétköznapjainak főszereplője, édesanyja, Pentz Etelka volt. Lázár Ervin…..
Közismert tény, hogy a digitális univerzum (digitálisan tárolt adatok összessége) évről évre exponenciálisan növekszik. Konkrétan 2017-re közel 17 trillió gigabyte-nyi adat tartós tárolását kell majd megoldania az emberiség netre kötött felének. Ennek kihívását jól mutatja, hogy a Facebook most…..
Con_Sole 2016.04.26 14:47:28
@Tisztességes Természettudomány: A DNS nem fehérje... ;)
Az 59 dollárt érő Zidoo X5 egy újabb Android 5.1 alapú mini PC a nagy halomban. Ez a darab viszont némiképp más, mint a másik kettő volt, amelyeket kipróbálhattam. Igazság szerint annak ellenére, hogy gyengébb hardvere, számottevően olcsóbb náluk, sok szempontból még így is jobb. Ha valaki olcsón…..
Con_Sole 2016.03.21 13:10:46
www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html nem reklám de ez jobban megéri (már csak a 2gb ram miatt is és van kikapcsoló gombja is :) )... a felületet meg lecserélheted egy másik launcherrel... távirányítónak meg érdemes valami ilyesmit választani: www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_275286.html nálam már jó ideje megy egy MK809III ami gyengébb meg olcsóbb is de ennek ellenére frankó torrent szervernek böngészésre meg fHD lejátszásra... A lollipop romok meg már nem is vackok...
Almamag Lőttek a ciginek 2015.11.04 11:19:57
13 éves lehettem, amikor Zech Gabi barátom átjött hozzánk a Petőfi térre (nem lakott messze, a nagyanyám háza mögötti játszótér túloldalán) és azt mondta, menjünk le az állomás melletti felüljáró környékére, a rétre, ami kurvára nem rét volt, hanem egy építési…..
Jack Andraka a National Geographic 2014-es Ifjú Felfedezőinek egyike. Az Ifjú Felfedezők díjat azoknak a fiataloknak ítélik, akik jövőbe mutató felfedezéseket tesznek, akik megváltoztatják a világot, és arra ösztönzik embertársaikat, hogy törődjenek a bolygójukkal. Andraka…..
Con_Sole 2015.01.07 08:29:19
@Pierr Kardán: Ez a valódi kutatásban aprópénz. Egy nagyobb labor fél éves költségét sem fedezi.
Ahhoz képest, hogy egy picit elbaltáztuk az első pár órát, majd ezt fokoztuk azzal, hogy a következőt is, pénteki felmérésünkre egészen tisztességes mennyiségű választ kaptunk, amit ezúton is megköszönünk nektek. Gondolom már fúrja az oldalatokat a kíváncsiság, hogy mi…..
Con_Sole 2014.11.26 14:02:08
@pushalias: Ácsika. Én nem vagyok frissités megszállott, csakhogy a wp 7.1 alá nem iródnak/iródtak új alkalmazások és abban az állapotában ahol hagyták egyszerűen nem volt túl jól használható (ha nem csak facebookozni akartam). Ráadásul a rendszer zártsága miatt esély sem volt feltörni és tovább lépni. Nagyon gondolkoztam egy WP8-as készülék vásárlásán csak féltem attól, hogy hasonló szarságba lépek majd amikor a MS mondjuk bevezeti a windows 9-et bocs 10-et. És bár a WP8 relatíve jól összerakott rendszer sok alkalmazás esetében szó sincs arról, hogy bármikor is kihoznák WP8-ra. Mondom ezt úgy, hogy tényleg szerettem azt a készüléket. Egyébként Androidon nagyon nehéz olyan közép kategóriás készüléket találni amire nincs friss custom rom, alkalmazás meg dögivel.
Elképedtem, amikor életemben először láttam termeszvárat. Ezek az apró rovarok hogyan hordanak össze egy ember nagyságú kupacot? Félelmetes, ahogy ott zsizsegnek körülötte. Itt valami nincs rendben, ha így folytatják, bekebelezik a következő falut. Nézd már, ott az a hatalmasra…..
Telnek a hónapok, jön 2014 tavasza és az egyetlen komolyan vehetőnek hitt alternatíva kezd teljesen komolytalanná válni. Picsamód nem szeretnék már megint kizárásos alapon választani, főleg, mivel Gordonban ott lenne a potenciál, hogy jó szívvel ikszelhető legyen a burája. Amit…..
Húsz évvel ezelőtti meccsről ír az ESPN szakírója, Ethan Sherwood Strauss. Az 1993-as Houston Rockets és Seattle Supersonics közti nyugati főcsoport-elődöntő hetedik mérkőzésén 13,6 másodperccel a vége előtt különös, misztikus dolgok történtek. A Sonics vezetett egy ponttal…..
Con_Sole 2012.10.25 10:34:30
Paranoid Android A bajnai-projekt 2012.10.15 17:51:33
A racionálisan gondolkodó becsületes választópolgár a magyar politikai életben olyan helyzetben van, mint az a prédaállat a szavannán, akire a széplelkű zoológusok a testsúlyának másfélszeresét kitevő helyzetjelzőt akasztottak, viszont nagyon drukkolnak neki, hogy az a csúnya…..
A bőségkosár bűvkörében Szembe megyünk a főáramlattal. Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény. Lássuk először a tényeket: a tavalyi évben összesen 180 milliárd forintnyi…..
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
Puli Space blog Vizelet az arcba 2012.09.04 09:30:00
"Ha a társad székelt, te szagoltad; ha a vizelete véletlenül melléfolyt, buborék formájában épp úgy nekiütközhetett az arcodnak, ahogy az övének." Ezekre is fel kell készülni, ha az ember két hetet akar a világűrben eltölteni egy Volkswagen Bogár méretű helyen. Márpedig a…..
Con_Sole 2012.09.04 12:44:53
@Aliem: Egy apró bibi van, mégpedig az, hogy a fentebbi írás (ha jól értem) Michael Collins tollából született, a blog írója csak lefordította. Egyébként teljes mértékben igazad van a billentyűkkel kapcsolatban, mégis a hibát Collins mesterben kell keresni.
A romantikus mítosz, mely szerint egy ember, esetleg egy nemzedék képes megváltoztatni az ország, a nemzet, a közösség sorsát, egyszerűen nem igaz. A nagy emberek hamis legendája vérbeli XIX. századi ostobaság, amely Magyarországon sajnos ma is meghatározza némely politikai…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
A Budai Vár alatt futó alagútban lett figyelmes PG, a Fővárosi bloggere egy különös feliratra: "A Váralagúton sétáltam át, amikor a szemközti falon megláttam a mozaikon két feliratot. Felül egy Samu felirat, alul pedig egy Kiss. Vajon mi lehet ez? A tízezredik mozaiklapnál…..
Megtalálták Bándy Kata gyilkosát, vallomást tett. Egyes szélsőjobboldali portálokon már terjed a hír: cigány a gyilkos. Pedig nem a cigányság ölte meg Bándy Katát, hanem egy ember, aki remélhetőleg jó sokáig fog a börtönben rohadni. Ki lehet persze mondani, hogy cigány a…..
Slash - Apocalyptic Love (Dik Hayd International) Van egy gitáros ember, aki olyan riffeket ír tömegével, amiket kevésbé tehetséges zenészek kis túlzással szólónak használnak, és ezt az embert Slash-nek hívják. A Guns N' Roses egykori tagja a zenekar szétmenését követően saját…..