Regisztráció Blogot indítok
Adatok
picidzé

263 bejegyzést írt és 669 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kovász Labor Békebeli vajaskifli 2019.08.13 21:31:21
A jó kifli jó. De mitől? Számomra attól, hogy papírvékony, roppanós a héja, ha eltöröm, a belseje szépen tekeredik kifelé, és másnap is puha, nem szárad ki, sőt, akár magában is finom. Boltban nagyon ritkán találni ilyet. Szóval egyszerűbb, ha az ember megsüti otthon. Persze csakis…..
A bemutatkozó nagylemez után két és fél évvel befutott a második album is, ami még jobb lett, mint elődje. Bejglimérgezés kikúrálásához tökéletes hallgatnivaló. 1 / 2..
picidzé 2016.01.14 11:48:02
Jacek Dukaj - Zuzanna és a Világmindenség Dukaj elmebeteg. És van fantáziája. 5.  Dragomán György - A Fehér király 4, Máglya 5 Ceaucescu Romániájában eltöltött gyerekkor, illetve egy coming of age mágikus realista regény, ami egészen megfogott és meghatott.  Árpa Attila -…..
Az új Ceremony is kurva jó. Sőt, szerintem eddig a legjobbjuk. Bandcamp...
A szaksajtó az 1980-ban alakult King's X-re a nyolcvanas évtizedben megjelent lemezei után a "heavy metal Beatlese" (egyébként teljesen értelmetlen) cimkét ragasztotta rá. Ennek alapja az volt, hogy a hard rockot játszó texasi power trio szerzeményeiben többszólamú vokálokat hallani. Három lemeznyi…..
Két évvel ezelőtti első EP-je után az alicantei Horizon kiadta bemutatkozó albumát. A Terminus jóféle space stoner muzsikát rejt, melynek fő ereje a Monster Magnetre emlékeztető zenei megoldások mellett helyenként a korai Soundgardent idéző énektémák. Szárnyalj közösen a valenciai…..
2000, Budapest-Tököl. 27 éves vagyok. Bevittek a X. kerületi rendőrkapitányságra, de mivel elmúlt négy óra, senki sem foglalkozott velem, és az előállítóban éjszakáztam. Itt nincs ágy, csak a fal mellett fut végig egy pad, a vécére meg külön ki kell kérezkedni. Kaptam egy…..
A vers zenében érzi jól magát. Így született a műfaj. A felolvasóestekről ne beszéljünk, mert megölök egy hippit. A magyarórákról meg pláne ne, mert megölök egy magyartanárt.  (Őt persze biztos nem, egyrészt jól néz ki, másrészt minden szavát instant aranyba) Két…..
Katona József Színház, Illaberek. Megy mindenki külföldre. Még én is tudom, pedig két éve alig követem, mi van a világban. Én is szoktam azon gondolkodni, hogy a kislányom hol fog iskolába járni? Hol fog dolgozni? Milyen nyelven fognak beszélni az unokáim? Lehet itt élni? Nekem…..
Mozgalmas az őszünk, a két új áruház-bejelentés után itt a második kiadó az Agave után, akik eddig még nem exponálták magukat az e-könyv piacon, de az SFF vonaluk fejlesztése mellett szintén belevágnak a könyv-villanyosításba. Ez pedig a GABO, szintén a diBooknál. Ken…..
arról is sokat lehetne beszélni, de hogy mi a baj a spekulatív irodalom magyar kiadásával, azt Kelt foglalta össze gyönyörűen: (rég) halott fehér férfiak könyveit adják ki. Ennyi.  Bájdövéj Isten nyugosztalja az Ad Astra kiadót, ahol nem ez volt a trend. ..
Szeretsz és tudsz is írni? Részt vennél egy különleges irodalmi játékban?Van benned elég kreativitás, ötlet és improvizációs készség?Akkor téged várunk a Maszk/Írók versenyébe! Na... megnézem már, mi ez a hülyeség megint.   Kösz az érdeklődést!Szóval ez…..
A legjobb és a legpokolibb dolog a világon a gyerek, minden nap hullámvasút már két éve.  Szeretem az Elveszett jelentést. Nem elemzem, de van egy kis részlet, ami megmaradt bennem, megosztom veletek. Bob (Bill Murray a Király), és Charlotte (Haazanyámlenneis Scarlett Johansson) az…..
...Isten veled, Őz.  S azt mondta nem kellenek a versek,hiszen a költészet ő maganem kell már senkiről semmit seírni, hiszen tőle mindenkinek elakada szavas nem is mondott nagy hülyeséget,csak nem látott előre néhány évrenem látta magát egy koszos bárban,amint a…..
Sokmindent kipróbáltam már, a heroint  hálistennek pont nem, egy pillanat alatt függő lettem volna. Még jó, hogy félek a tűtől. Tudom, tudom, lehet máshogy is. Azt mondják, a heroinban nem az eufória a legjobb, persze az is jó, de a legnagyobb tanársága a megkönnyebbülés. Ha…..
Nemrég olvastam Bari Máriusz (Damage) könyvét, a Damage Reportot, ami nem is tudom micsoda, posztmodern cyberpunk-oltár, jövőjóslás, geek-kult-történet. Ingyen (is) olvasható, nosza. Különösen érdekes, hogy a szerző az  ld50 alapítója és atyaúristene, és egy hosszú…..
picidzé 2013.09.11 22:01:48
Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete[The Brief Wondrous Life of Oscar Wao, 2007] ford. Pék ZoltánCor Leonis, 2013angol_usa / kortárs / regény / Dominikai Köztársaság [4 cigüapa meg még egy fél ] "Azt mondják, hogy Afrikából származik, a rabszolgasorba hajtottak…..
Viktor Szuvorov: Öngyilkosság - Miért támadta meg Hitler a Szovjetuniót? Kairosz, 2013.történelem / második világháború / hadtörténet / Németország / SzU / Sztálin / Hitler [3/4 betárazott katyusa] A németek a világ legkorszerűbb haditechnikájával szinte éppoly…..
Akartam venni ekönyvet a Syllabuxnál (Trenka Csaba Gábor nagyon klassz, higyjétek el), de nem tudtam fizetni, nem gyött a sztrím, a péhápének meg tiltott volt a saját szerveren valami könyvtár, ilyesmi. Írtam a kiadónak, hátha tudok könyvet venni, meg aztán a cserkész ahol…..
Az meglepően jó Ingókövekről írtam a könyvesnek, itt olvashatjátok.  Drukkolok Lőrinczy Juditnak, hogy legyen sikeres. ..
Tegnap éjjel a Kindlit nyomogatva eszembe jutott, hogy nekem mostan munka miatt el kell olvasnom aizét, és a paplan alatt 27 fok volt, paplanon kívül úgy 17, és halál komolyan fontolgattam, hogy ahelyett, hogy kikelek az ágyból, lemegyek a lépcsőn és leveszem a polcról, inkább…..
a kislányomnak menő, dedikált Boribon-könyve, Marék Veronikát egyébként anyám már nagyon utálta mire a húgom is megtanult olvasni, ez ilyen generációs izé lehet, mert mondjuk én még csak sejtem, mi lesz velem pár év múlva, de Boribonra már most kedvem lenne rágyújtani a piros…..
Leírtam az SFMagnak, melyik volt a legjobb könyv, amit 2012-ben olvastam.  Erre találjátok, fogyasszátok szeretettel. ..
Voltam Könyvfeszten, sok érdekes dolog történt, meghallgattam a Poszthumánok és kvantumtolvajok beszélgetést, erről a beszámolót itt olvashatjátok (KönyvesBlog).  Gabival és Ádámmal a fűben ücsörögve felvettünk egy helyszíni Hármas Könyvelést, nagyon élveztem,…..