Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halmos Gábor

78 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válság van... Nagyon nehéz válságot élünk meg napjainkban.Több szinten is.És a válság sok arcát nehéz megélni, nehéz felismerni és értelmezni.Nehéz szembe nézni vele. Fontos TUDATOSÍTANI, rendet tenni, hogyan hat ránk a mostani válság, hogy minden szintjével a megfelelő módon és eszközökkel…..
FÉRFI-KÖR – AZ VAJON MIII? Milyen lehet az, amikor csak férfiak ülnek össze egy önismereti körre? Patak parton, vagy egy tűz körül az egész napos kemény túra után, vagy épp a városban egy teremben? Van, aki idegenkedik tőle, de aki kipróbálta, mindenki nagyon hasznosnak tartotta eddig. De – talán…..
Holnap barkácsolni, fúrni-faragni, bútort pakolni megyek a sulinkba. Mondtam a nagyfiamnak, hogy ő is jöhet velünk, apukákkal, férfiakkal! Azóta fülig ér a szája és üdvözülten, büszkén jár-kel a világban. Azonnal kipakolta kb. az összes szerszámot, csavart, mindent, hogy hozza, hátha szükségünk…..
Fény és árnyék… Jó pár éve írtam az alábbiakat. Azóta a gyerekek nagyobbak lettek. Mások a témák, mások a dilemmák. De a lényeg maradt: sok-sok fentet és lentet is megélünk szülőként, és ettől olyan melós az egész! SOK ÉVVEL EZELŐTT: Immár négy és fél napja érkezett hozzánk Bálint. Sok csodaszép…..
Igaz történet egy kisfiúról… Köszönöm Kormos Anett a cikkedet (katt: Kormos Anett: A rossz gyerek (Nem vicces), 2015. november 27.) Valamit megnyitott bennem, ezért én is elmesélek egy történetet, ami előjött ennek kapcsán: A történet egy majd 8 éves kisfiúról szól. Bekerült az iskolába és nagyon…..
Tudom, hogy dolgozni, munkába járni stb. stb. nehéz, de aki azt gondolja, hogy otthon helyt állni sétagalopp, az próbálja ki pár hétig!!! Ma délután nem volt azonnali munkám, ezért bevállaltam, hogy a hétfői menetet én csinálom végig a gyerekekkel… A dolgaimat majd fektetés után, 8-11ig…..
Vajon melyik játék jobb, a 8 dallamos, villogó, mozgó (4 elemet zabáló) varázsjáték, vagy egy szimpla ugrálókötél??? A nagyfiamnak 2 évig az ugráló kötél volt a kedvenc játéka. Órákig kötözött vele, kígyósat játszott, porszívózott… kifogyhatatlan játékforrás volt. Jobb, mint bármelyik drágán…..
SZTORI: Ma este vacsora „helyett” eszembe jutott, hogy milyen jól esne egy narancs. Nem szoktunk narancsot vacsorázni, de most kivételesen… Nekiláttam, de a nagyfiam már vágyakozóan nézett. További egy perc után: „Apa, kapok a narancsodból?” Letárgyaltuk, hogy ez apa narancsa, de ha hoz magának…..
Nemrég egy anyuka (!) feltette a kérdést a nagy kék közösségi portálon, hogy ugyan ki milyen gyermeknevelési könyvet olvasott, mit ajánlana? Beleolvastam a válaszokba és – sajnos nem meglepő módon – csak anyák kommenteltek a témához! Illetve pontosítok: egy pasi még beleviccelt, de ennyi a…..
Egy hete a kisfiam eltörte a kezét… Amikor meghallottam valamiért úgy éreztem, hogy „de jó”, bár nem tudtam megmagyarázni miért! Most már tudom! Valahogy ez az új helyzet egy óriási lökést adott a fejlődésében. Az elmúlt másfél év változása valahogy összeérett benne és elképesztően jót tett…..
Kedves Szülők! Nagyon kérem NE versenyre neveljétek a gyermeteket, mert rengeteget ártotok vele neki is és a világnak is! :-( (Vigyázz! Hosszú, de érdekes post!) Közkeletű tévképzet az emberek fejében, hogy 1. A gyerekek a versengőek, a szülők csak támogatják őket ebben.2. A világ versengő,…..
GYEREKBARÁT SZEMLÉLETET A MAGYAR TURIZMUSBA! – Szemlő-hegyi-barlang Folytatom elkeseredett harcomat a hazai elszomorító szemlélettel, kommunikációval szemben! Sajnos láttam (főleg külföldön) már jól összerakott programokat, tudom, hogy lehet(ne) jól is csinálni! ADJATOK EGY KIÁLLÍTÁST ÉS…..
Van két dolog, ami nagyon, NAGYON nehéz nekem 3 gyerekkel. Mert megoldhatatlannak tűnő nehézség, amit talán egy gyermekkel nem is lehet érteni. Nem, nem az, hogy egyszerre mindent akarnak! Legfeljebb üvöltenek. Kicsit kiborulok a hangtól, de majd csak abbahagyják. És nem, nem az, hogy…..
Megmondom őszintén én sok feladatba már bele se merek kezdeni, ha otthon vannak a gyerekek! :-) Csak távolról néz ki úgy, hogy „Jajj,hát milyen cukik, nééézd, segítenek Apának barkácskolni, Anyának főzni stb. Micsoda segítség!” Igen, valóban nagyon aranyos egy kicsi gyerek, ahogy a segít a…..
Nemrég Szegedet jártam be keresztbe-kasul görkorival. Már el is felejtettem, milyen csodásan lehet suhanni vele, milyen nagy távokat lehet gyorsan bejárni és milyen felszabadító közvetlenül érezni a sebességét. Közben pedig a tátott szájú kisgyerekek kérdezik a mamájuktól: „ÓÓÓ…..
Az elmúlt hetekben több heves beszélgetésben vettem részt, ahol a téma ugyanaz volt: kütyük kontra gyermekek. Ez manapság egy „hot topic”! És vegyük észre: A következő évek, évtizedek egyik legnagyobb kérdése az lesz, hogy hogyan használjuk a kütyüket?Hogyan viszonyuljunk hozzájuk? Mit…..
Halmos Gábor pszichológussal, trénerrel, bloggerrel és nem utolsósorban háromgyerekes apukával beszélgettünk a férfiak megváltozott helyzetéről, szerepéről, az útkeresésről és természetesen a nőkről. „Körülbelül másfél éve kezdtem el a blogot. Nagyon élvezem és szeretek írni, már amennyi időm…..
A Ridikül műsorában beszélgettünk Apaságról... A március 2-i adás tartalmából Érzékeny téma, de létező probléma: mi van azokkal az apukákkal, akik 40 felett járnak, családban élnek, de valahogy azt érzik, hogy nincs szükség rájuk? Az apa szerepe erősen lekorlátozódik a pénzkeresetre, a…..
Hejj, ha annyi forintom lenne, ahányszor hallottam az elmúlt években: „Bárcsak több időt tölthetnék a családommal, gyerekeimmel!”… Tény, hogy nehéz összeegyeztetni a Férfi rengeteg feladatát, szerepét, hogy mindenhol jól helyt álljon. Ugyanakkor Saját döntésünkön múlik, hogy mennyi időt töltünk…..
*** FIGYELEM ***Az írás egyesek (főleg férfiak) számára népszerűtlen gondolatokat tartalmazhat! Most olvasom FittAnya bejegyzését arról, hogy a férfiak mennyire nem segítenek otthon, és nagyon nem értek egyet a képpel, amit lefest! (http://fittanya.hu/hirek/ekoezben-apa) Szerintem igenis sok (és…..
Apai gondolatok egy kicsi fiúnak... (2013. tavasz) Kedves Kicsi Fiam! Elnézem az alvó, pici fiamat. Milyen nyugodt vagy. Milyen békés. Semmire semmi gondod. Irigyellek is, hogy eszel, amikor éhes vagy, alszol, amikor álmos vagy és kiabálsz, ha fáj a pocakod. Egyszerű minden. Még nem töprengesz a…..
Számunkra a legnehezebb váltás a három gyerekessé válás volt, leírom miért, hátha másnak is van hasonló tapasztalata… És azért is leírom, mert néha sok jó ötletet, tanácsot kapunk (1-2 gyerekes) szülőktől, ismerősöktől, akik nem ismerik, milyen lehet 3 gyermekkel. És a tankönyvek valóban hasznos…..
Mostanában sokat olvastam Feldmár Andrástól. Egy sor nagyon megragadott mindebből, amit ki is írtam belőle: Aztán még folytatta: “Az első felelősséged önmagadért van, mert ha nem szólsz magadról, láthatatlanná válsz, senki nem fog megismerni. Én nem mondom, hogy ez könnyű. Kemény munka.…..
Pár napja A férfi útja - Férfikörben izgalmas és tanulságos beszélgetés alakult ki. A fő témánk a következő volt: Hogyan maradjak önmagam? Mitől maradunk önmagunk, és mitől távolodunk el önmagunktól? Megosztom a beszélgetés néhány tanulságát, hátha másoknak - férfiaknak és nőknek egyaránt - segít…..
EGY (NEM) ÁTLAGOS REGGEL... Még mindig meglep néha, hogy egy átlagos reggel milyen intenzív tud lenni tele bizarr fordulatokkal... Mondom, „átlagos” hétköznap reggel! Igaz 3 gyermekkel... :-) 5.59 Fel se tűnik, hogy már ketten is kószálnak az előszobában az ágyuk es a WC között. Halottnak…..