Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swind

0 bejegyzést írt és 586 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbit több mint ötvenezren láttátok, tehát mondhatni népszerű a sorozat és a Napi érdekes képeinek amúgy is vérfrissítésre van szüksége, szóval kicsit megint pihentetem a jövő hétig. Most ismét jöjjön az Észbontó tények világa!..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
Swind 2022.01.21 10:31:16
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Valóban nem vagy fasiszta, sokan összekeverik a rasszizmussal és a nácizmussal.
Swind 2022.01.21 10:48:59
@tiltsál ki te gyökér: A "cigó" egy nagyon pejoratív, sértő kifejezés önmagában, ugyanúgy mint a "bibsi", vagy a "libsi". Az általad felsorolt deviáns viselkedésekre pedig léteznek szép magyar nyelvünknek szavai, és mivel nagyon gazdag szókinccsel lehet rendelkezni megfelelő műveltségi színvonalon, nagy a választási lehetőség is.
Egyébként, minden nap látok cigányt, borotválkozás közben. Ez is egy jó példa a sztereotípiákra, hogy ha valaki le tud írni egy kommentben 2 értelmesebb mondatot, már "magunk közül való" elképzelhetetlen, hogy valamelyik kisebbség tagja legyen.
Swind 2022.01.21 12:18:43
@'it's cool to know nothing': Igen érteni lehet, elfogadni viszont nem lehet. A deviáns társadalmi viselkedést mindig elitélem akár a többségiekhez tartozóktól látom, akár a kisebbségekhez tartozóktól. De természetesen sért a cigányozás, mert általánosítás, ugyanúgy mint nagyon sértett a még a 90-es években létező "magyarok ne lopjatok" tábla is. Személyes tapasztalat, hogy a hazámban csak cigány lehetek, de külföldön magyar.

Nagyon elkanyarodtunk, elnézést kérek az off-topic miatt.
       Miután a 2021 legjobb telefonjait felsoroló listát( ide kattintva érhető el) sok jogtalan vagy jogos kritika érte amiatt, hogy túl sok a kínai mobil a listán, a készülékek némelyikét be sem lehet szerezni idehaza, illetve, hogy a Xiaomi, az Oppo, vagy éppen a Realme igazából gagyi kínai…..
Swind 2021.12.28 09:56:18
@nyelv-ész: Nem az a lényeg, hogy hol gyártják, hanem, hogy ki adta a gyártási körülmények elvárásait, és nagyon fontos az alkatrészellátottság, van elég szervíz stb: Kínaiak bármiben (nem csak telefonban) tudnak gagyit is gyártani meg csúcsmínőséget, csak attól függ, hogy a megrendelő mit vár el.
.
Phonecast 2021 legjobb mobiljai 2021.12.18 14:36:09
       2021 vitathatatlanul fontos év volt a mobiliparban, hiszen ha radikális újítások nem is tűntek fel nagy számban, rengeteg tavaly még kísérletinek tűnő technológia kapta meg kiforrott formáját, elég a hajlítható Samsungok nagy sikerére, a ZTE és a Xiaomi minden eddiginél használhatóbb kijelző…..
 Adott egy erdő, ahova évtizedek óta járnak a környékbeliek pihenni. És adott egy önkormányzat, ami úgy döntött, szétrombolja a helyi erdőjáró közösséget.  Budapest 18. kerületében fekszik a Péterhalmi erdő, ami a Pilisi Parkerdő gondozásában áll. A környékbeliek évtizedek óta járnak ki ide…..
Swind 2021.07.27 08:20:35
@Free Péterhalmi Erdő: A fentiek mellett, nálam még az vált be ugatás ellen, hogy kölyökkorában következetesen visszahívtam a kerítéstől - suttogva. Abból indultam ki, hogy ha normál hangon, hangosan szólok rá, úgy érzékeli, én is hangosan ugatok. A suttogás viszont azt jelzi, csündben kell maradni veszélyben.
A Xiaomi Dreame Bot L10 Pro-ba olyan újdonságokat pakoltak, amik komoly változásokat hozhatnak...
Swind 2021.05.08 23:01:31
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Hozzátéve az előzőikhez, az asszonyt is csak gyereknemzés véget látogasd, mert az erőforrások végesek..
A homoszexuális orgiák szinte egyidősek az emberiséggel, legtöbbször titokban folynak, azonban voltak olyan alkalmak, amikor a rendőrség ütött rajta a résztvevőkön. Ebben a cikkben egy ilyen helyszín rajtaütését követjük nyomon és bemutatjuk, hogy mégis milyen volt egy ilyen összejövetel a régi…..
A hazai politikai élet mindig tud újat mutatni, és ennek a folyamatos szemmel követése elég érdekes párhuzamokat tud maga után vonni. Bár, tény és való, hogy kívülről ez nagyon mulatságosnak, és egyben tanulságosnak mutat (valószínűleg tananyag lesz 2080-ra, hogy hogyan ne), valójában, ha…..
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
Swind 2019.06.18 12:04:13
@tiboru: Biztos lenne neki, mivel jól leverte a lázadásukat, meg mások is még párat. Viszont Róma elrettentő ereje, és konzerváló hatása, megvédte a keleti népektől, például a Parthusoktól. Ha nincs Róma, nagy valószínűséggel a zsidókat elpusztítják, mert kb azóta gyűlölték őket mióta egyetlen ókori népként a történelemben kijelentették, hogy minden más isten hamis, csak az övék az egyetlen.

Az első hozzászólásom persze nagyon nagy spekuláció, inkább érdekes bulvár, mint komolyan vehető következtetés. Elnézést kérek tőled, ha nem férne ide, a színvonalas és komoly szakmai felkészültséget mutató blogodba.
Swind 2019.06.18 12:29:41
@tiboru: Köszi, mindenképp elolvasom. Egyik kedvenc könyvem volt, Stefan Zweig-től a Csillagórák. Nem csak csatákról szól, hanem olyan helyzetekről, ami megváltoztatta az addig fennálló rendet.
Ismered?
Swind 2019.06.18 13:03:31
@tiboru: Ha már Bécs ostroma, ha nincs ott Sobieski lengyel király az őrült lovasrohamával, lehet most félhold van a stefansdom tetején:) Elméletek :))
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
Futárszolgálat témakörben a legáltalánosabb panasz az, hogy a futár ígéri, hogy jön, de soha nem érkezik meg. Ennek komplementeresete, amikor jön a futár, csak épp nem szól róla, így a végeredmény pont ugyanaz: csomag és gazdája nem találkozik. Attila esete meglepő módon egy harmadik verzió a…..
Az idei utolsó nyárias hétvége sokakat, így engem is kicsalt az egyik, fővároshoz közeli strandra. A Nap búcsúsimogatása igazi áldás, feltölti a hamarosan beköszöntő őszi-téli fényhiányban senyvedő test és lélek energiaraktárait. A medence kék vize kimossa a "holvanmárakéthétszabadság" után ránk…..
Azért tanuljon magyarul a gyerek, hogy fegyverkereskedő lehessen? Tom Segura, egy perui-amerikai komikus Conan O'Briennél mesélt arról, hogyan tanítja a fiát magyarra roma származású a felesége, akitől például ezt a gyerekdalt is megtanulta: Esik a hó, fingik a ló, szarik a kiscsikó. Conan…..
Az elmúlt 10 évben mindig le akarták cserélni a budapesti jegy- és bérletrendszer elemeit, megújítani az egészet, hiszen tudták jól, hogy egyáltalán nem működik, nem hatásos, nem szolgálja a célját. Mégis, azóta sem sikerült továbblépnünk. Miért? Mert egy szintén…..
Az M1 komolyzenei tehetségkutató rövidesen induló harmadik évadában már hiába keresnék a nézők a zsűriben Szenthelyi Miklóst. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt a Bors szerint indoklás nélkül rúgták ki, a köztévé azonban a lap kérdésére az alábbiakkal magyarázta a döntést: "A…..
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
Swind 2017.03.30 11:07:58
@keri bredsó: Kedves Keri! Köszönöm, énis szeretem ezt az autómat. Egyébként, nem társkeresőhöz készült az avatár, hanem autós blogokhoz :)
Swind 2017.03.30 16:30:37
@LassúGabi: w208-as. (más néven clk) A w210 pedig csak akkor szégyen, ha jó kelet európai szokás szerint ridegen tartod és nem költesz a szervizelésre, illetve "józsi szereli a sufniban".
Bizonyos értelemben korszakhatárt jelent a Ferrari 812 Superfast, hiszen lezár egy hosszú-hosszú időszakot a márka történetében. Az viszont kár, hogy külsőre nem igazán sikerült markánsra a búcsú...
Swind 2017.02.25 17:46:49
@DogTheDog: Egyetértek, az F12 gyengébb megjelenésű.
Viszont, egyik sem szép. Sohasem gondoltam volna, hogy nem fog tetszeni egy Ferrari, De az FF (most komolyan a 4 üléses mindig egy elegáns GT volt az meg egy sportkombi), és az F12 , meg ez a superfast, nagyon nem stílusus, csak modernül brutális.
Kicsit az az érzésem, mintha a távol keleti izlésnek akartak volna megfelelni, ezzekkel a lámpatestekkel, ezzel az arcal.

Az utolsó stílusosan szép sport autójuk az 599 volt. (a 12 hengeresek közül)
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
Swind 2016.11.04 13:44:50
@saul fika: És az olyanokkal mit kell tenni, aki nem képes megnevelni a kölkeit, hogy ne tolják neki a bevásárlókocsit az autódnak, meg ne nyisság erőből rá at ajtót? 3-ból 2 eset az orrom előtt történt, kervárosi anyuka szétárja a karját aztán bevágodik a kocsiba és elhuz. Eddig a rányitásos javítások kb 100k-ba fájtak nekem.
És igen már féltem az autómat, ezért jó hátraállokbudaörsön mindig de ez sem segített, úgyhogy tanultam: Hátraállok üres részen, lehetőleg félig keresztben.

Ja igen féltem a szaros autómat.