Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tucano

76 bejegyzést írt és 4506 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kanadai Bevándorlási Hivatal 90 ezer ott végzett külföldi diák, szerintük fontos munkát végző szakember és franciául beszélő bevándorló számára készítette elő az utat a letelepedéshez...
tucano 2021.04.26 09:14:21
@Hari Seldon 2: haho, a kanadai bevandorlasi hivatal hirei kozott volt!
Határátkelő Mámor a köbön 2020.12.27 06:30:00
Nem, nem az ünnepek alatti, felettébb káros mámorokról (túlevés, túlivás) van szó, éppen ellenkezőleg: a sportos mámorról, ebben az esetben a szörfről. Persze azért nem marad ki a gasztronómia sem.....
tucano 2020.12.27 20:57:49
@Dammiel: @SzZoole: @Csodabogár: @puhacica: @nyuszigonosz: nagyon szepen koszonom! Nos, ma 4 fok volt reggel, a viz melegitett fel, pedig az se tobb 14nel.
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
        Békés  fajtestvér, az egykori szkinhed, ma ideológiai böllérbicska, interjút adományozott  Veszprémy exfajtestvérnek. Ez egy ilyen átlagos nap, itt be is fejezhetném a posztot.      Békés fajtestvér a Kommentár nevű fajlap újabb számát mutatta be, ahol olyan világhírű filozófusok harcolnak…..
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
A legtöbb európai nagyvároshoz hasonlóan Lisszabon is a kísérteties arcát mutatja ezekben a hetekben. Üres utcák, kihalt bárok és éttermek – az egész olyan, mintha valami disztópiában élnénk. A portugál nagyvárosból Tucano küldött fotókat és rövid leírást. A te városod, utcád hogyan néz ki most?…..
tucano 2020.04.10 12:13:32
@Buchhalter: igen!!!! Az elmult 1 het en felezodtek, mert az osszes Airbnb piacra kerult. 2000 helyett a szomszed lakas pl 750 lett. Asszem mi is koltozunk megint
                Az elmúlt napokat kvázikaranténban töltöttem ( kétszer lementem a kisboltba és tegnap vettem ezt a barbadosi cuccot, amiből a poszt megírása alatt elfogy féldeci ) és Királyhegyi Pállal szólva, most ment el teljesen a kedvem a koronavírustól.          Ami most jön, az egy…..
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
tucano 2019.06.22 10:12:18
@beavereater: ez egyre többször eszembe jut, most màr azèrt utàlom mert tènyleg ràtapintott valamire.
      A zérótolerancia szent jegyében, a keményvonalas Holokauszt-tagadó, neonáci elmebeteg Eustace Mullins összeesküvés-elmélkedő dilinyósságából írt fideszkonform posztot a Prostisrácok. Mullins a "Biológiai zsidó" című gumidominó alkotója, még az alt-right-on belül is kínosnak számít.  Mullins…..
        Tudták, hogy Schmidt Mária zsidó? Nem? Jó, nem az, de terjesszék. Seres László és Veszprémy Bernát László Géza Jenő szerkesztésében új jeles zsidológiai lap indul, a -mindenki zsidó, és ha egy nem, akkor a többi annál inkább- jegyében.       "A legjobb női mellékszereplőként jelölt…..
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
tucano 2019.02.19 06:23:42
@labrys: a rossz hír az hogy a bourbonok mint Marci Hevesen. Szerènyen tengetik èletüket alicante-alsón, pàr kastèly, örök jövedelmek, stb.
tucano 2019.02.19 06:28:35
@borzzz: a trust lènyege az, hogy a vagyon papíron elvàlik a tulajdonostól. Tehàt se adó, se felelőssèg. Többfajta trust van, de a lényegi különbsèg csak az, hogy mikor ès hogyan kerül vissza a tulajhoz a vagyon, amit kezelèsre àtad.
Tíz év már éppen elég idő ahhoz, hogy az ember nagyot változzon (fedezte fel a Facebook is a legújabb virális őrületben…), különösen érdekes egy számvetés, ha az ember ezt az időt külföldön, hat országban töltötte el, mint Tucano. Emellett megnézzük, hogyan kezelik a svédek a rendszámtáblák…..
tucano 2019.01.24 22:16:42
@Csodabogár: hahó, hàt tanulnak egy ùj nyelvet. eddig minden orszàgban volt ràadàsul vmi spec program hogy könnyen beilleszkedjenek, kivève brazìliàt, meg persze magyarorszàgot.
      Szó szerint sikerült leadni a putyinista propaganda anyagokat. Igazi, kemény Nyugat-ellenes, asszadista uszítás.       "Olyan médiaforrásokra hivatkozva alakították ki a véleményüket, amelyek olyan személyektől és szervektől származtak, akikről bebizonyosodott, hogy dzsihadista…..
   1992. május kilencedikén egy különös olvasói levelet közölt a Times. Az aláírók az ellen tiltakoztak, hogy a Cambridge-i Egyetem tiszteletbeli doktori címet akart adományozni Jacques Derridának. A levelet Barry Smith írta, az aláírók között olyan világhírű filozófusok voltak, mint Quine vagy…..
                   Hogy miért határoztuk el, hogy hatfogatos kiscsaládunk nyakába veszi a világot és egy másik kontinensig meg sem áll? Hogy mi abban a jó, ha egy évet egy lakókocsiban töltünk összezárva és mindezt milyen indíttatásból? Nos, mindenki döntse el maga, hogy belevágna-e. Szerintem…..
Ott tartottam, hogy túl voltunk Dél-Afrikán és egy éjszakát rápihenve a mozambiki élményfürdőre, egy autócserét követően megindultunk Botswana felé. Nem vállalok nagy kockázatot, ha arra tippelek, hogy az egész generációm agyába ivódott be a "Sivatagi show", meg az "Istenek a fejükre estek" jó…..
Ha valaki Kanadába vágyna, jól teszi, ha felkészül egy meglehetősen hosszadalmas menetre. Mielőtt azonban belevágna, nem árt tudni, hogy a foglalkozása hiányszakma-e az országban. Emellett elkalandozunk a holland nyárba és részt veszünk egy Srí Lankán tartott falusi esküvőn...
tucano 2018.07.31 14:43:16
@Arthamyr: sajnos büdös kapitalisták így adják meg a fizetéseket, engem is zavart, de nem akartam össze-vissza átszámolni.
tucano 2018.07.31 14:53:32
@gabors: azt egy másik posztban már megírtam!
@mikkamakka74: Szia, köszi szépen, érdekes kiegészítések nagyon!

Viszont pont 2 hete ment ki brazil ismerős turista vízummal és már van neki munkája, kettő is, 2x4 óra és intézik a 2 éves munkavízumot, takarítóként.
A 44 éves Otott Attila gondolt egy nagyot és feladva gyakorlatilag mindent egy spanyolországi faluba költözött, ahol a helyi várromból akar valami egészen nagyszerűt varázsolni. Történetét a spanyol sajtó is felkapta, úgyhogy itt is megérdemel egy posztot...
Határátkelő A karibi álom ára 2018.07.23 06:30:00
Szerintem a legtöbb emberben él a „napsütés, tengerpart, pálmafák” romantikus ábrándkép, a legtöbben álmodoztunk már arról, milyen jó lenne ilyen helyen élni. Ami biztosan így van, de mint mindennek, ennek is ára van. Hogy milyen ára – erről szól Kriszta írása, aki…..
tucano 2018.07.23 19:23:31
@Bicepsz Elek77: azok közül ugye nyilvánvalóan egtyik sem :D

Nekem amúgy tetszett. jó helyek azok szinte mind. Van pár veszélyes, mint Trinidad, met St Lucia, amgty nem rossz.
        El Pais, Le Figaro, Le Monde, Independent, The Guardian, Dagens Nyheter, Der Standard, Daily Telegraph, El Mundo, De Standaard, El Espectador.             ..
tucano 2018.06.25 01:28:51
@Grrr: elolvastam a kommentedet és bebuzultam, te vagy a felelős!
Szomjan haltak a katonák, mielőtt lelőtték volna őket, ha pár szóban összefoglalhatnánk egy borzasztóan kegyetlen háborút Paraguay és Bolívia között, amelyet spanyolul csak “La Guerra de la Sed”,  azaz a “Szomjúságháború” néven vagy hivatalosan Chaco háborúként emlegetnek. Ez volt a XX. század…..
tucano 2018.06.16 13:15:09
@MEDVE1978: dehogynem, pont ezért említettem. Trianont én csak érzékeltetésnek szántam, de úgy látszik lehet osztályozni az elcsatolások miatti fájdalmat és azok igazságosságát :D
Szóval nagyon élénken él az emberekben és sokszor előkerül, kb annyira mint otthon.
tucano 2018.06.19 17:01:22
@Rammjaeger83: köszi szépen!
@Sigismundus: Köszi szépen, pláne az első vh-s kiegészítést, erről nem tudtam! Az meg kész, hogy kerestem magyarul infót a háborúról, de ezt sem mutatta, pedig segített volna sokat.
@Tenkes Kapitánya: hahó, neked becsípődött ez a Trianon dolog, ne haragudj, akkor rossz hasonlat volt. Területveszteség: most Paraguay a hozzácsatolt Chacoval együtt 406,750 km2. A hármasszövetségi háborús bukta után a békeegyezmény szerint 399 988 km2-t vettek el. És ráadásul pont a legfejlettebb területeket, illetve ahová a német/olasz/svájci bevándorlók mentek, legjobb földek/legelők és a kezdetleges, de kialakuló ipar, stb.
tucano 2018.06.19 17:06:17
@Papírzsepi: köszönöm szépen!
         Palkovics László miniszter-akadémikus szerint csak koordinálni akarják a forrásokat, az akadémiai kutatási szabadságot semmi sem veszélyezteti.       Ne felejtsük el, hogy ugyanez a Palkovics mondta azt is, hogy a kormányzatnak nem célja a CEU ellehetetlenítése, kizárólag az átlátható…..
tucano 2018.06.18 11:36:46
@jotunder: valójában nem. A kutyát sem érdekli, hogy mi van Magyarországgal. Annak örülnének, ha legalább kussban lenne a kormány és úgy lopna.
Úgy másfél hónapja jelent meg Anita írása a blogon arról, mi az a tíz dolog, ami nem tetszik neki Finnországban. (A Tíz-dolog sorozat írásait egyébként itt érheted el.) A poszt meglehetős vihart kavart, és arra ihlette a Tamperében élő Richárdot, hogy amolyan válaszfélét (vagy ahogyan ő fogalmaz:…..