Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pumatex

20 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Parádés úszás! 2008.08.10 04:12:00
Cseh Laci ezüstérmet szerzett Michael Phelps mögött, és Ryan Lochte előtt az olimpia első döntőjében 400 méteres vegyesúszásban. Ideje 4:06.16 - óriási Európa-csúcs!! Kis Gergő, a szám másik magyar résztvevője elmaradva tegnapi idejétől a szenzációs hatodik helyet szerezte…..
Anyák húzzatok dolgozni – vagy mégse? Mit mondanának a számok? Közkívánatra, a számok, amennyit egy este össze lehet hozni belőle. Igaz hogy közben a posztíró az Indexen bevallotta, hogy kommentelést és kattingatást szeretett volna egy uncsi hétfő reggelen, de a téma…..
Autófília Zebra, gyerek 2008.05.27 16:44:00
Hollywoodi receptek szerint egy film sikeréhez kell gyerek, meg valamilyen állat. A gyerek adott, az állat viszont ez esetben nem a zebra, hanem egy teherautósofőr. Halálra gázoltak egy négyéves kislányt A kijelölt gyalogosátkelőhelyen gázoltak halálra egy négyéves kislányt…..
Mentál Hiéna Hit-and-run 2008.04.14 15:10:27
Vasárnap óta megszaparodtak a bicós-látogatók itt az Idegsebészeten...gondoltam, hogy a jó idő játszik ebben szerepet és mozogni kezd ez a tunya ország, de nem. (és nem is gondoltam így de ez egy remek felvezető...)A folyosón összefutottam egy  ütött-kopott, helyesebben…..
Pumatex 2008.04.14 20:48:34
Terhesként és anyaként nem száguldozok, pedig az autó bírná. De nem azért van, hanem azért, hogy A-ból B-br biztonságosan átjussunk. Mindig figyelek a biciklistákra, és nem azért, mert a férjem is biciklizik, hanem mert egy autó karosszériájához képest marha vékony a bőr(ük). Ez igaz a motorosokra is.
És minden egyébtől függetlenül a cserbenhagyás a legalja - mindkét fél részéről. Úgyértem, hogy ha bringás áll beléd, de lelécel, vagy az autós sodor el. Mindegy. Nem vállalta tettéért a felelősséget. Más kérdés, hogy a fent említettek miatt a bringás/motoros jobban sérül.

Nekem a bicikli az egyéves és a pici miatt nem alternatíva - van biciklim, kiválóan használom hét végén, mikor őrzik a gyermeket... Tehát ezt a szöget is ismerem, igaz, nem csúcsforgalomból.

De azért az nekem is sok, hogy (szintén) részeg bácsika az út szélén egyméteres kilengéssel 3 km/órával (nem is tudom, hogy nem esett le) megelőzhetetlenül araszol, amikor 45 cm-re jobbra mellette ott a bicikliút, igaz járdára festve, de tökmindegy, mivel a gyalogosok nem azt használják, hanem a beljebb lévő parkolót és a laótelep utcáját. (Nem tudom milyen utca, a pesti rakpart északi végének folytatása az Árpád híd fele.) Nem is beszélve az úton versenytempóban autók között cikázókról. Egyszerűen képtelen vagyok kikerülni, mert mire észreveszem, már rég mellettem van, és két pillanat múlva meg az előttem menőre hozza a frászt.

Természetesen tisztelet minden normálisan közlekedő autósnak/bringásnak/motorosnak. Mert vannak tényleg sokan, csak sokkal egyszerűbb általánosítani két idióta alapján.

A megoldás egyébként szerintem járműfüggetlen: csak úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy ők is viselkedjenek veled. Igaz, bicajosok/motorosok helyében a hiányzó másfél tonna védelem miatt akkor is kétszer többször néznék körbe...
Kaptam Apáéktól járókát. Óriásit. Iszonyú jókat tudok benne rozsogni*. Ráadásul magasan van és így sokkal jobban érzem magam benne. Anyát is jobban látom és az ablakon át is sokkal több az érdekesség, már nem csak az eget látom. Néhány ház tetejét is. Össze sem…..
Igen, igen, jól érted. Mi, a kis "telhetetlenek", megint gyermeket szeretnénk. Szám szerint a másodikat. Azt mondták, hogy olyan jó a kezdet, hogy ezt a sorozatot nem szabad abbahagyni. :) Megfogadtuk. Igyekszem összeszedni magam és végigkövetni a Kicsi eseményeit, ha már…..
"B", azaz "Babababa". Most már ezt is tudom. Egész komoly fegyvertáram van mássalhangzókból. B, d, p, t. Alakul, alakul. Magánhangzó-ügyben kicsit nehéz a helyzet, mivel a hangzóim félig ilyenek, félig olyanok. Valahol az á és é között. Olyan finnesen ä-sak. Na…..
...csak jönnek maguktól. Ma reggel új szóval jelentkeztem. Az "Apppaaaaaaa" már jól megy, sokszor mondogatom, az érintett legnagyobb büszkeségére.Az eddigi "tá-tá-tá"-t kis továbbfeljesztéssel megfejeltem egy "ppp"-vel, így lett…..
gemini A nagy nap 2008.01.09 05:18:00
5-kor csörgött a mobil, taxit megrendeltem 6-ra, úgyhogy most nincs más dolgom, mint várni. Enni nem ehetek, inni nem ihatok, lehet, hogy aludhattam volna még? 1 óra semmittevés sok lesz most. Azt hittem nem fogok tudni elaludni este, de nagyon álmos lettem 11 után, csodálkoztam is rajta…..
Imádom, ha puszit dobnak nekem. Azt mondjuk kevésbé, hogy az arcomra is adnak, olyankor elhúzódom. De a puszi úgy általában, az valami nagyon jófej dolog.Már régóta próbálkozom. Voltam vagy két és fél hónapos (ha jól emlékszem), amikor egyszer sikerült 4, azaz négy darab teljes…..
Ma délután kimondtam első szavam: "Apppuuuu". Anya vigyorgott.Az érintett elolvadt. :-)..
Nna, végre rá tudtam venni Anyát, hogy írjunk. Illetve, hogy írja amit diktálok, amíg el nem felejtem, hogy mi minden történt. Szóval, kezdjük az elején. A Nagy Ünnepi Rohanás előszele már megcsapott minket 22-én, amikoris engem kendőbe pakoltak, és együtt elintéztük az…..
Karácsonyra (az még nem tudom, mi, de majd valaki biztos elmeséli) Nagypapától kaptam egy új kiságyat. Igazából a kiságy félrevezető név, mert elég nagy az ágy. Anya azt mondta, hogy még iskoláskoromban is jó lesz! Jó, jó, de kérem valaki árulja majd el alkalomadtán, hogy mi…..
Ismerkedem a cumisüvegemmel. Ez köti le manapság a gondolataimat. Reggel és este finom meleg tejecske van benne, napközben meg langyos tea. Igaz, hogy napközben kisebb is, reggel közepes, estére meg egész nagyra nő meg a cumisüveg. Hogy miért változtatja a méretét?... (Amúgy…..
Tudok vadászni. Gattitól tanultam, hogy kell. Odanyúl a prédáért a mancsával, toszogatja, pofozgatja, lökdösi, aztán a szájába veszi. Mármint a műegerét. Mivel nekem nincs műegerem, és kézközelben csak két távirányító volt, úgy gondoltam, hogy ezeken próbálom ki a frissen…..
Tudom, ez matematika, és ehhez még kicsi vagyok (Anya mondta), de azért a feladvány áll. Avagy a ma esti eseményeket kellene itt most feldolgoznom. Első paraméter. Odáig oké, hogy éhes voltam. Eléggé, inkább mondhatni, nagyon éhes. Délután ugyan volt uzsonna, finom is volt és nem…..
(Nagyon béta.) Általános tagek <blh:head_required /> Az oldal HTML fejléce, minden template ezzel kezdődik. A <head> tagbe illesztendő egyéb tagek ezután következhetnek. <blh:body_required />Fejléc lezárása és oldaltörzs megnyitása.<blh:skinbase /> Az aktuális…..
Ma rájöttem valamire. Anyámnak pakolási fixációja van. Egyszerűen egész nap pakol. Innen oda, onnan ide, ezt, azt amazt. Elmagyarázom. Például ma is kicipelt magával a konyhába, betett a hordozóba (ez is pakolás), hogy onnan nézzem, ahogy az edényeket pakol jobbról balra. Igaz,…..
...és sajnos most nem viccből, ahogy máskor szoktam. Olyankor ugyanis azt várom, hogy Anya azt válaszolja rá, hogy "kuc-kuc", hogy én egy jót nevethessek. Imádom, amikor ezt mondják nekem. De csak úgy magától, "üresben" persze semmit sem ér. Szóval most sajnos…..
Nem tudom, Anyáék hogy vannak vele, de én nagyon nehezen viselem a fogacskáimat. Most akarnak kibújni, és nem hagynak nyugodni. Egy pillanatra sem. Folyamatosan fájdogálnak. Illetve nem is csak fájdogálnak, kifejezetten fájnak. Anya ma is bekente azzal a mázgával, és utána kicsit jobb…..