Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Totya_botya

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdődött azzal, hogy bementek a katonák a kormány szerint stratégiailag fontos cégekhez, nem foglalkozva azzal, hogy ezek magánvállalkozások vagy állami cégek -e...
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
Totya_botya 2018.01.24 12:31:18
Ez egy szokásos ballibes megmondó-ember dumája, meg a liberósaknak drukkoló követők hozzászólásai:
Mai hír - Davosból:
A svájci Világgazdasági Fórum január 23-án kezdődő éves davosi fórumán az egybegyűlt döntéshozók az instabilitásra és a világ széttöredezettségére igyekeznek megoldást találni.
A Világgazdasági Fórum ezért döntött úgy 2017-ben, hogy létrehozza a GDP alternatíváját, amit a bevonó növekedés indexének (Inclusive Development Index, IDI) nevezett el.

Az új mérőszám három fő területet tartalmaz.

A gazdasági növekedést és fejlődést az egy főre jutó GDP-vel, a munkatermelékenységgel, a foglalkoztatási helyzettel és a várható egészségben töltött évekkel ragadja meg.
A második szempontot, a növekedés bevonó jellegét a háztartások mediánjövedelmével, a szegénységi rátával és a jövedelmek, illetve a vagyonok egyenlőtlenségeivel méri.
Végül a generációk közötti egyenlőséget és fenntarthatóságot is figyelembe veszi a nettó megtakarításokon, az államadósságon, a függőségi rátán és a gazdaság széndioxid-kibocsátásán keresztül.

Az új rangsor alapján a felemelkedő országok között Magyarország a második helyen áll, így az egy főre jutó GDP, a munkatermelékenység és a várható egészségben eltöltött élettartam szempontjából is 74 ország között a legfelső húsz százalékba tartozik.
A nettó jövedelmek egyenlőtlenségében, a szegénységi rátában, a vagyoni egyenlőtlenségekben és a mediánjövedelemben is a legjobb ötödbe tartozik 74 ország között.
Nevezhetnénk ezt emberhez méltó életnek is, amit a magyar második helyezés alapján számszerűsíthetően is nagyban segít a munkaalapú társadalom gazdaságpolitikai modellje.

Erről beszél Dean Baker, a washingtoni Gazdasági és Szakpolitikai Kutató Központ (CEPR) igazgatója, aki az Egyensúlyteremtés – a gazdaságpolitika missziója című könyv előszavában így fogalmaz:

„A magyar Gini-együttható, az egyenlőtlenség hagyományos mérőszáma 2016-ban 28,2 százalék volt. Ez az érték európai szinten Magyarországot az egyenlőbb társadalmak közé helyezi, a legtöbb kelet- és közép-európai ország közül pedig messze kiemeli. A súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya több mint 40 százalékkal csökkent 2012 és 2016 között, mára pedig jóval a válság előtti szint alá süllyedt. Emellett a 2018-tól érvénybe lépő magasabb minimálbér már önmagában, további kormányzati támogatások nélkül is biztosítja majd a létminimumhoz szükséges jövedelmi szintet.”

A fentiek nem Fideszes gazdasági szakértők művei - feltételezem, hogy Orbán megvásárolta a davosiakat - vagy esetleg nem?

Magam részéről semmi nem köt a Fideszhez - viszont szeretek ésszerű magyarázatokat kapni felvetett problémákra.Számtalanszor kértem a Fideszes-lopásokra bizonyítékot - amivel Bíróságra (akár nemzetközire is) el lehet menni. A "hát nem látod"-on kívül semmi sem volt. Viszont ballibes lopásokra akadnak már bírósági szakaszban lévő ügyek is. Mészáros gazdagodása - ingyen kapta a pénzt, vagy elvégezte a közbeszerzésben (amiről Eu-s szakértő nyilatkozta az átláthatóságát) vállalt munkát? Ha igen, akkor mit turkálunk a zsebében - ha nem, fel kell jelenteni. Sorolhatnám a folyamatos balliberális gyűlölködéseket, amire semmi bizonyíték nincs. Próbáljanak már ténybélileg hozzáállni. Amit az itteni balliberális hozzászólók mondanak, nagy része gyűlöletből, valamiféle Fidesz-iránti lenézésből, egyéni sorsából fakad!
A fenti gazdasági tények, saját tapasztalataim arra utalnak, a jelenlegi Fidesz-vezette kormány politikája jó irányban működik. Itt balliberális hatalomnak helye nincs, mert tönkretennék a jó irányú fejlődést!
Esetleges viszontválaszokban megalapozott tényeket kérnék, bizonyítékkal!
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...
- Édesanyám, maga aztán jól kicseszett velem, nincs mit magának megköszönni, mert nem a maga érdeme az, hogy miniszterelnök lettem!  Apámmal is jól bevásárolt, hallja! Agresszív ember  "látszatát" kelti vagy talán nem?! Ön minek nevezné azt az embert, aki rugdossa a gyerekét, meg nadrágszíjjal…..
Totya_botya 2017.06.26 17:37:01
Nem hittem volna, hogy nőben ekkora - na, nem mondok jelzőt - találok!
Gondolom, hogy azon libsi momentumos szarháziak közé tartozol (lélekben bizonyára), akik úgy gondolják, náluk a bölcsesség köve! Ti, liberálfasiszták, ma már a hazaáruló kategória környékén sündörögtök. Nem a miniszterelnök fikázása miatt írok ide, hanem az a stílus, ahogyan megközelíted Őt és választóit! A kissebség ti vagytok, s ez nem Orbán műve, hanem a saját ostobaságotok, az ország vezetésére való alkalmatlanságotok, az egész balliberális csürhe idiotizmusa, a nézeteitek a családról, a közösségekről, az országról! Az a hihetetlen Orbán-fóbia amit itt művelsz, illetve a liberális pajtásaid fóbiái annyira nevetségesek, hogy csak a hasonló - már-már elmebeteg – olvasóid veszik komolyan! A folyamatos vádaskodások, korrupció, lopás, rémhírek terjesztése, mind a kormány megbuktatásának vélt eszközei. Kár, hogy semmiféle bizonyíték – ami bíróság előtt megállná a helyét – nem létezik! Kedveske, ha netán rendelkeznél ilyennel tessék azonnal bíróságra menni! Addig ez a szokásos naponta ismétlődő mocsokhalmaz része. Tudom, nehéz a nemzeti érdekeket jelenleg legjobban képviselő kormányt elviselni a teféle liberálfasiszta egyéneknek, akik finnyáskodva nézik le a jobboldalra szavazókat – bugris, buta, iskolázatlan, tudatlan embereknek képzelve őket! Bizonyára az én jeles diplomám is Orbántól ered, vagy csak átálltam a liberális okosok közül! Nem gondolom egy percig sem, hogy Orbán hibátlan volna, sőt, de ez a fertelmes hazugsághalmaz, amit cikkeidben összeollózol, hát az megdöbbent! Mit meg nem tesz a liberális banda, hogy ismét a hatalom, a pénz közelébe kerüljön. Ne aggódj, sokáig fogjátok még nyújtogatni a nyakatokat, hogy lássatok belőle valamit, de benneteket a nép nem fog többet odaengedni! Amúgy meg szégyelld magad a hazugságok folyamatos terjesztéséért! Bátran tedd közzé a beírásomat, nekem nincs szégyelnivalóm.
Minden ilyen ügyben elindul a demokrácia végéről szóló vita. Én pedig ahelyett, hogy szépen beállnék vagy ebbe a kórusba, vagy abba a másikba, amelyik kéjesen kacag és (a nyilvánvaló politikai megfontolás helyett) üzleti döntést emleget cinikusan, újra és újra megpróbálok - reménytelenül - érvelni…..
Totya_botya 2016.10.09 21:36:20
Ugyan kedves Gábor! Nem szoktam hozzászólni az elemzéseihez, de – mivel nem vagyok mai gyerek, sőt még Fideszes sem vagyok, csak szimpla jobboldali, szeretném, ha megvilágítaná nekem érvekkel, esetleg adatokkal, hogy miért is „nyilvánvaló” politikai megfontolásból eredő döntés volt a népszabi bezárása! Én naivul, azt hittem, hogy az egyébként liberális kötődésű Mediaworks az 5 milliárdos veszteség miatt döntött így. Lehet már el akarta adni, de nem volt vevő, így nem volt választása – különösen azután, hogy az MSZP a 30%-os részvénycsomagját szimplán eladta – azaz, akkor nekik se volt fontos, mert gondolom, már akkor is csak a veszteséget finanszírozták! Ami nagyon durva – az a felfüggesztés módja, ami feltétlenül elítélendő! Ez az eset nem példa nélküli a nyugati menedzsment esetében! Tehát, kedves Gábor, nagyon örülnék, ha a politikai megfontolás kérdését megvilágítaná – ez esetleg rávilágítana olyan kérdésre, hogy liberálisnak mondott üzleti körök hogyan játszanak össze adott esetben jobboldali, vagy szélsőjobb erőkkel!
Persze, ha lehet, ne hallomáson alapuló, pletykaszintű elemzést szeretnék kérni Öntől!
Az különösen érdekes, hogy akik most lelkesen tüntetgetnek a Kossuth téren, kérdéses számban előfizetői a Népszabadságnak, viszont most teljes hangerővel Orbánoznak minden tényleges ismeret nélkül! Pedig a néhány százezer, vagy millió MSZP-s párttag és szimpatizáns könnyűszerrel megmenthetné a Népszabadságot! Ez valahogy a nagy üvöltözés közben eszükbe se jutott! Lehet Facebook-on kezdeményezni egy „Legyünk a Népszabadság új előfizetői” oldalt – lehet ezzel lealázni az Orbán kormányt! Rajta kedves tiltakozó szabadságvédők, aztán lássuk mennyi az annyi!
Talán senki nem számított erre a verzióra, pedig a Fidesz életútjából, gondolkodásából, politikai mentalitásából egyenesen következett: Orbán Viktor úgy tesz, mintha a vasárnapi népszavazás eredményes lett volna. Minden továbbit ebből vezet le és ennek súlyos következményei lesznek...
Totya_botya 2016.10.06 16:12:45
@Kiss Árpád 2: Feltaláltad a spanyolviaszt! Ettől még 3.3 millió!
Totya_botya 2016.10.06 16:13:48
@wolves84lb: Te barom, aki nem szavaz, azt nem érdekli, bármilyen eredményt elfogad! Nehéz, mi, sötétagyú barom!
Totya_botya 2016.10.06 16:16:39
@Merlot: Te kis mocsok, te és a hozzád hasonló hazaáruló banda alázkodott meg a ballibant, nemzetrontó vezetőitek előtt! Szájtátva, csókolgatva hallgatjátok őket! Gyurcsány, Molnár és társai, na nyaljátok csak tovább a seggüket! 18-ban már kívűlről nézegetik a parlamentet.
Nem található már meg a Magyar Rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n a Vas megyei rendőrapitány Lázár János migránsozását cáfoló közleménye. Volt képe Pintér Sándor belügyminiszternek töröltetni? Csütörtökön reggel még arról tájékoztatott az ATV.hu, hogy Körmenden rátörték az ablakot a…..
Totya_botya 2016.05.07 19:06:04
@wallenberg88051006: Pláne, ha tudnád, hogy nem tartozom egyetlen párthoz sem, de utálom a hazugságokat, azok folyamatos terjesztőit, bizonyíték nélkül! Az együtt idiótái sehol sem jegyződnek, már túl vagyunk ezen!
Totya_botya 2016.05.07 19:43:16
@Géza Hajdók: Már írtam - az IQ-t, ami neked nincs - nem százalékban mérik. Másrészt miféle tényről beszélsz? Bizonyíték? Vagy olvastad a megbízható 444-en, vagy álmodtad? Tessék feljelentést tenni! Különben zagyva együttes hazudozás, lejárató kampány, amit már senki se vesz be! Gyenge vagy ecsém, mint a lepkefing! Látszik az együtt ideológiája, tupirozva dk-s idiótasággal!
Totya_botya 2016.05.07 19:49:32
Újra összegyűltek a fellegek Orbán feje felett a Matolcsy-féle MNB alapítványainak pofátlan költései miatt. Mit tesz ilyenkor a Fidesz? Terel, de még hogy?! (kép forrása: Kisbenedek Attila / AFP / index.hu) Az MNB 263 milliárd forintot tolt az általa gründolt alapítványokba, csak hogy értsük a…..
A nagyanyám miatt sztrájkolok, aki a rendszerváltás utáni években ment nyugdíjba. Azokban az években volt tanítónő egy kis faluban, amikor a tanfelügyelő vetett egy pillantást a tanmenetre, és száz százalékos biztonsággal meg tudta állapítani, hogy mi az aznapi tananyag az egész országban. Nagyanyám…..
Totya_botya 2016.04.21 00:10:04
@gyurmicsek:Látom, kiváló gyógypedagógus tanáraid voltak. Azért nyugodj meg, én nem vártam el a szüleim állandó segítségét, bár neked ez bizonyára hiányzott. Viszont a tanítómhoz, tanáraimhoz még délután is mehettem, ha valamit nem értettem. Bizonyára a buta szülőkhöz tartozol, de ne aggódj ez nálad bizonyára genetika, ezért megbocsájtható! Csak sajnálhatom a gyerekeidet – már ha vannak – elég idiótának tünsz!
Totya_botya 2016.04.21 00:17:12
@osze: Jól választottál! Jobb a versenyszférában takarítani, mint versenyképtelen oktatóként a tanulók képességeit rongálni. Ha nem lennél ostoba fajankó – tudhatnád, akkoriban a tanítóknak nem volt munkaideje – mert „tanítók” voltak és nem csak 22 órát dolgozni (?) akaró óraleadók!
Totya_botya 2016.04.21 00:22:22
@KaszásE: Látom a „word” ajánlásai szerint jársz el! Én meg úgy gondolom jól írtam, bár nem vagyok nyelvész!
JogÁsz Tolmácsot kérek! 2015.06.20 19:27:01
A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Biszku Béla ellen hozott ítéletet, mert az elsőfokú bíróság nem derítette fel megfelelően a tényeket. Ez nem csak a jobbikos Novák Elődöt háborította fel olyannyira, hogy üvöltözése miatt ki kellett küldeni a…..
           Nem vagyok kompetens menekültügyben, határőrizeti kérdésekben. Bevallom, elképzelhetőnek tartok egy olyan szituációt, amikor egy száz mérföld hosszú, négy méter magas kerítés elfogadható megoldás és olyat is, amikor nyilvánvalóan nem az. Nem tudom megítélni,…..
Totya_botya 2015.06.21 11:39:59
Megint összegyűltetek egy kis Fidesz mocskolásra kedves elekista csúcsgondolkodóim!
Ez még nem is lenne baj, követ el igen nagy idiótaságokat és talán még bűntetteket is (bár bizonyítékok nem igen vannak – már ami a bíróságon is megállná a helyét) a nagy (talán túl nagy) párttá kinőtt Fidesz, meg a már megalakulása óta ismert nagyképűsége és arroganciája sem szűnt meg, ettől függetlenül most nincs nála jobb választás. Viszont az, hogy a problémákról rendszeresen csak a gyalázásuk jut eszetekbe – hát ez már különösen aggasztó, s magam (szintén matematikusként) kételkedem, hogy jobbak vagytok e náluk. A ti kis elefántcsonttornyotokban bizonyára messzire lehet látni – főleg a csillagos eget – mert különben elképzelni sem tudom, hogy a valóságos napi problémák gerendáit észre ne vettétek volna! (Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy dajcstomi helyett bizonyára jobb lenne, mondjuk molnár csabi, mert őt bizonyára jobban szeretitek – nos, az az érzésem, az a fő bajotok, hogy most nem a balliberálnyik bagázs lopkod, hanem a jobboldali cégek erősödnek, lopkodnak - a ti kellően nem bizonyított állításaitok szerint. Bizonyára a maszop liberálbandához közeli cégeknek kellene juttatni az állami megrendelések zömét – akkor lehet, erősen tapsikolnátok!) . De most csak erre a „menekültügyre” koncentrálnék – ezt a sok idiótaságot már nem bírtam ki szó nélkül! Ti, kedves szakértő barátaim, el tudtok képzelni olyan független és szabad országot, ahol a határokon – hivatalos és nem hivatalos átjárókon át – bárki szabadon, ellenőrzés nélkül besétálhat, teszi, amit akar, majd továbbáll, ha úgy gondolja? Na, ez a liberális mennyország! Itt az EU-ban – tudjuk – szabad a mozgás, merthogy törvényesen történik, az EU-s állampolgárok viszonylatában! Nem az a bajom a kormánnyal (legyen az bármilyen párti), hogy kitalált valamit, hanem az, hogy meglehetősen lassan! Engem felháborít, hogy olyanok grasszálnak az országban, akikről semmit sem tudunk, hogy milyen betegségekkel terheltek, mik a szándékaik, egyáltalán kik ők! Az EU bürokratáinak felháborító butasága benneteket nem zavar, hogy valaki kijelenti „menekült vagyok” (papírok sehol, bemondásos alapon), akkor már szabadon mozoghat! Na, nem, normális országban őrizetbe vétel, ellenőrzés, szándék feltárása, elbírálása és vagy kitoloncolás, vagy befogadás! Ez lenne a normális menetrend! Ahogyan a „legdemokratikusabb” USA is cselekszi – pl. a mexikói határnál! Persze ti nyugodtan fogadjátok be őket a saját otthonaitokba - bizonyára örülni fognak neki! Én maradnék a sok-sok magyar oldalán, akik inkább az előbbi eljárást látnák szívesebben! Ezért javasolnám, a Fidesz már megszokott baltázása helyett valami épeszű megoldást kitalálni a problémára – talán a határőrség megszüntetése elég nagy baromság volt, most a kerítésépítés szükségmegoldásnak látszik, bár gondolom izraeli barátaink nagy kerítésépítési tapasztalatát is figyelembe véve esetleg még be is válhat! Különben meg semmivel sem vagytok különbek, mint a „fidesznyikek”!
Kik is azok a keményen dolgozó emberek? MINDENKI, aki munkából szeretne élni és egyről a kettőre akar jutni.  Ez ennyire egyszerű...
Totya_botya 2015.03.06 20:20:54
Itt írogat ez a sok „keményen dolgozó” kommentelőző – meg követelődző! Ugyan már barátaim, nektek csak az a kemény munka, ha fizikailag a sok gombnyomogatástól elfáradtok? Irigykedtek a szobában ücsörgő mérnökre, meg a jó kocsijára – mert ugye, nem dolgozik, csak egész nap seggel – aztán szidjátok az okos-telefonotokon át a haveroknak –amit persze pont ez a seggelő mérnök tervezett nektek – amit persze a borsónyi agyatokkal ti nem tudnátok, aztán hazamenve besöröztök a 3D-s TV-tek előtt, amit szintén valamelyik lusta mérnök tervezett úgy, hogy közben meg sem izzadt a szerencsétlen! Mi az Ő munkájuk a ti egész napos güritek mellet! Na ja, ha már ennyire futotta a tehetségetekből, a tanulás iránti undorotok eredményeként mit vártok? Lehetettek volna mérnökök, matematikusok, jól kereső orvosok, kiváló esztergályosok (jól megfizetik őket), vagy akár politikusok is, aki képviselik az emberek érdekeit – lehet a magukét is! Azt azért ne higgyétek, hogy az általatok említett politikusok, és közelállóik annyira bugyuták, mint ti vagytok, akiket a fene megesz a nagy sárga-irigységben – ha olyanok lennének, mint ti, hát ott is tartanának, ahol ti! Ez a nagy szocialista egyenlőség az, ami a béka segge alatt tartja az országot! Még egy dolog, ha valamelyiketek kerülne hasonló helyzetbe, mint akiket említettetek, akkor ti bizonyára visszautasítanátok a lehetőséget! Ugyebár? Szálka és gerenda – mond nektek valamit?
Igen, elégedetlen vagyok. Az országot pusztító rendszer miatt is. Az ellenzéki – értsd: Orbán ellenes jobb- és baloldali – ellenzéki együttműködés hiánya miatt is. A múlt év egyértelmű kudarc. És ma, az Opera előtti második tüntetés után a civil mozgalmakkal sem vagyok…..
Totya_botya 2015.01.03 18:21:10
@L. Alex mondom a magamét:
Ecsém, nálad aljasabb, undorítóbb liberálnáci fazonnal alig találkozni! Ügyesen,manipulatívan, kulturáltnak tűnő formában szórod a hazugságaidat,a tény nélküli állításokat,féligazságokat és az álságos tényferdítéseidet! Azonban, aki egy kicsit is figyel, rájön arra a mérhetetlen gyűlöletre, amit Orbán és általában a jobboldaliak iránt érzel! Innentől kezdve hiteltelen, aljas kis firkász vagy csupán, aki semmiféle figyelmet nem érdemel,mert csak tovább rohasztja azt a közéletet, amit már eddig is súlyosan tönkretett a ballibes liberálnáci média!
Totya_botya 2015.01.03 19:06:56
@WTF???!!4!!44!!:
Csak röviden, macisajt elég jól megírta:
MACISAJT 2015.01.03. 09:40:05
Továbbá:
Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 10:25:57
Amúgy állandóan emlegeted a lopást - bizonyíték? (az atv-n kívül)
Ez a kormány amit lehet megtesz a gyermek-éhezés ellen - nézz utána!
Totya_botya 2015.01.03 19:12:51
@Jules Verne:
Te idióta! Seggfejként lövöldözöl itt ültre-hóttra. Amit a választásról írtál, az minősít téged! Csatlakoztál az itt előforduló seggfejekhez, akiknek fogalmuk sincs a választási rendszerről, csak hajtogatják a hülyeségeiket! Olvasgass, művelődj, tán fejlődhetsz is kicsit, mert egyelőre igencsak buta vagy kisfiam!
Kósa Lajos tegnap este sugárzott interjúja korántsem volt lélekemelő látvány. A Fidesz ügyvezető alelnöke válaszolt ugyan minden ATV-s kérdésre, előtte azonban úgy kanyarította a szót, hogy minél gyakrabban idézhesse Gyurcsány Ferencet. A hajdani miniszterelnök őszödi…..
Még rosszabb lett az Eurovíziós Dalfesztiválon 10. helyezett ByeAlex helyzete a verseny óta. Exkluzív interjú a hazatért énekessel. Először is hadd gratuláljunk a helyezéséhez, minden idők harmadik legjobbja lett ezzel! Ne is mondja, sajnos tudom. Nem örül? Egyáltalán nem.…..
Totya_botya 2013.05.23 15:11:37
@Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Dr.)fasz.univ) Te tökkelütött barom! Ha már ilyen lelkes DK-(Dilis Barmok) hívő vagy, akkor a saját gyülevész lumpenproli bandádban nézz körül - ütődött! Mellesleg - ami az adófizetést illeti - te legfeljebb ingyenélő majom lehetsz! Na, ettől félsz, hogy netán dolgozni kell, oda a jólét a mocsokban! Egyelőre úgy néz ki, hogy a magadfajta senkiháziaknak legfeljebb az álmodozás marad, ami az Orbán-kormány leváltását illeti. Jókat vihogok rajtatok, mikor olvasom - ha mi nyerünk, akkor ez, meg az, meg emez lesz, meg minden - hát ígérgetni azt tudtok - Horn óta - "szakértői kormány, jóléti rendszerváltás, x-lépés program" Most meg " Korszakváltás" ! Te Jóisten, ezek még korszakot is akarnának váltani - nem volt elég a jóléti rendszerváltásból? Na, ennyit a magadfajták hülyítő dumájáról! Szerencsére már nem eszi meg a nép az aljas dumátokat! Javulj meg, kis szarházikám!
2000-ben egy Ciarán Tobin nevű ír cégvezető halálra gázolt két kisgyereket Leányfalun a járdán. A magyar bíróság két év múlva távollétében három év fogházra ítélte. Azért a távollétében, mert Tobin az eljárás alatt legálisan hazatávozott, és aztán cseszett…..
Totya_botya 2013.03.26 15:52:38
@Evezős: Szerencsétlenkém! Ha már ilyen baromarcú vagy miből gondolod, hogy nem tudok olvasni, avagy magadból indultál ki, kisbutám?
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
Totya_botya 2013.01.29 19:02:00
@Anyád, a szúnyogok!!!: Basszus haver! Január 1 óta vagy tag, s már 620 bejegyzést tettél! Vagy megfizetett bértollnok vagy, vagy ráérő nyugdíjas – úgy, hogy ne az idősebb generációra fenekedj. Sajna az ilyen seggfejek miatt állunk így, akik a maszopos bandára szavaztatok lelkesen, most meg fújjátok a nótájukat. Ha 2002-ben nem a labanc maszopos-szadesz banda kerül hatalomra, most nem itt tartanánk. 8 év garázdaságát nem könnyű helyrehozni, pláne, hogy a Fidesz is sokat hibázik, de legalább megpróbál az ország érdekében cselekedni. Ti meg – megvezetett kórusként – lelkesen hozsannázzátok a maszopot, ahelyett, hogy leköpnétek őket.
Bár a tegnapi események kapcsán sokan máris rendőrállamot és 2006-ot vizionálnak, fontos megjegyezni, hogy a rendőrség az idei diáktüntetések kapcsán egészen tegnapig mintaszerűen járt el és példás önuralmat gyakorolt. Annak ellenére sem nyúlt aránytalan eszközökhöz, hogy…..
Totya_botya 2012.12.20 18:10:23
Több hiba is történt.
Korlátozott cselekvőképességű (mondhatnám szaros kölykök) középiskolások –uszításra- úgynevezett ülősztrájkot kezdeményeztek az iskolákban- tanulási időben. Sztrájkjoguk nincs (nem alkalmazottak), gyülekezési jogukat közterületen gyakorolhatják a törvényes feltételeknek megfelelően. Az igazgatóknak azonnal fel kellet volna szólítani őket az iskolai területről való távozásra, vagy az osztálytermekbe való visszatérésre. Aki nincs jelen az órákon, az igazolatlan órát kap, ahogyan az illik. Az iskola területén való „ülősztrájkra” szervezőt iskolai fegyelmi elé kellett volna állítani, az iskolai rend megsértése miatt. Az igazgatók kötelessége lett volna megakadályozni, hogy tanítási időben idegen ne zavarhassa az oktatást. Természetesen a tanórák utáni gyülekezést – iskolán kívül – legfeljebb a szülők akadályozhatták volna meg – akár néhány füles kiosztásával.
Más a helyzet a mi kiművelt egyetemistáinkkal (figyelmetekbe ajánlom a következő linket:
vimeo.com/11690875):
Sztrájkjoguk nincs, egyetemet, vagy más intézményt csak jogellenesen foglalhatnak el – onnan kiebrudalhatóak. Az egyetem nem az övék – állításukkal ellentétben! Gyülekezési jogukat csak a törvény szerint alkalmazhatják, ebben nem is akadályozhatják őket. A törvény szerint a bejelentett útvonalról nem kószálhatnak el, mint a kóbor ebek, az úgynevezett spontán letérés itt nem alkalmazható, mert előre bejelentett tüntetésről van szó. Eddig szóltam a törvényes állapot betartásáról. Ehhez képest a kormány balfácán, a rendőrség és a titkosszolgálatok bénák, az ellenzék pártjai meg mindent megtesznek, hogy a helyzet ne enyhüljön. Már rég ki kellett volna emelni a bujtogató 10 éve egyetemre járó vezetőiket és a szándékosan lázító provokátorokat – feltárva pártkapcsolataikat. A demokrácia nem egyenlő az anarchiával, most meg éppen afelé tartunk. Nyilvánvaló, hogy ezeket a politikailag tapasztalatlan, olykor röhögve balhézó fiatalokat csak kihasználja a balliberális, meg a vele összekacsintó szélsőjobb pozíciók szerzésére, akár a kormány lemondatására is. Csak a sok barom arról felejtkezik el, hogy a dolog vissza fog ütni rájuk is. Még megjegyezném, a 2006-os tv-ostrom és az októberi rendőrattak nem azonos tömegről szól, ahogyan azt az itteni ballibes hozzászólók össze akarják mosni! A – nem tudom mitől – magát demokratikusnak mondó ballibes oldal most sunyin, a háttérből uszítva akar kormányváltást, akár erőszakosan is, kihasználva az egyetemisták bugyutaságát. A rektorok illetve az egyetemi vezetések egy része pedig meg akarja őrizni a szabad prédázást, az autonómiára hivatkozva, ezért gondolják úgy, hogy támogatniuk kell a tüntetéseket. Szerintem a röghöz kötést uniós szinten kell megoldani – fizesse ki az oktatási költségeket az az állam, vagy cég aki más állam kiképzett embereit akarja alkalmazni. Az agyelszívás gyakorlata már nem tartható – mert a mi pénzünkön ne mások gazdagodjanak. A DK, jelesen gyurcsány nyilatkozata - 56-al való összevetése - már súrolja az államellenes összeesküvés vádját. Szégyenletes, hogy még ezek merik demokratikusnak nevezni magukat.
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
Totya_botya 2011.01.24 16:11:36
Előrebocsátom - Tóta egy szánalmas, undorító, gyáva és aljasságban verhetetlen féreg – ami talán a férgekre sértő is lehet!
Miért is? Olyan témákban fejti ki véleményét és oly módon, ami normális ember számára tűrhetetlen és rendkívül sértő. Persze vannak itt követői, akik lelkesen olvasgatják undorító írásait – perverz módon élvezkedve vele, de ők ilyenek. Az a hazugsághalmaz, amit Tóta ebben az írásában is összehord, nem különb a 8 év szoclib kormányzás hazudozásaitól, csak itt tömegével hemzseg. Hogy magyarságérzés, hazaszeretet ebben a kozmopolitában, aki láthatóan nem találja helyét ebben az országban, egyáltalán nincs, az bizonyos – talán keresnie kellene egy helyet, ahol végre megnyugodhatna. Néhány cikkét elolvasva (igaz, hányinger kerülgetett közben), aljassága különösen előjött! Célpontjai a nemzeti értékek, a család , a tisztesség és becsület – mint ótvaros, ósdi eszmények. Ő ezeken csak röhögni tud. De leginkább érdekesek a katolikus vallás elleni förmedvényei – érdekes, valahogy a zsidó és a muszlim egyház kikerült a látóköréből. Annyira azért okos, hogy a zsidó vallás támadása (a tórával való szórakozás) nem tenne jót a kenyéradó gazdáival való viszonynak, a muszlimokkal meg jó lesz vigyázni – könnyen kést nyomnának az oldalába! Marad a keresztény vallás – jókat lehet ütni rajta, aztán még röhögő kebeltársak is akadnak! Ez az a mérhetetlen aljasság, ami vagy születési hiba, vagy neveltetési probléma. Mellesleg a médiatörvény melletti legfontosabb érv lehet, hogy ezek az írások ( már ha írásnak lehet nevezni a förmedvényeit) megjelenhetnek és olvashatóak, így tehát a leghiteltelenebb személy ágál ellene. Tisztességes országban cikkeiért néhány év fegyház kijárhatna neki, ahol kellőképpen elmélkedhetne az újságírói szabadság korlátozásáról. Talán egy kérdésre még futja – ki adott jogot, felhatalmazást arra, hogy mások életébe, eszményeibe ilyen aljas és gátlástalan módon belegázoljon, hazudozzon, a közvéleményt félrevezesse, megtévessze? – Ha ez a sajtószabadság, én nem kérek belőle!
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
Totya_botya 2009.03.10 13:07:23
Nos, Tóta! Nem csalódtam benned!
Lényeged, a ballib vélemények hirdetése, az emberek becsapása!
Fingod sincs az MDF tagságának véleményéről, a semmi a te fejedben létezik, már ha létezhet ott egyáltalán valami a neoliberális eszmerendszeren kívül. Tudom, hogy ilyen fogalmak, mint család, haza, becsület neked csak idejétmúlt konzervatív csökevények, eldobni való gondolatok. Nos, megnyugtatlak, az MDF-ben a túlnyomó többség még így gondolkozik. Mellesleg a Tisztelet Társasága nem követelte a konzervatív gondolatok feladását, nem kívánt közvetlen politikai irányváltást és nem akarta szétverni a pártot. Mellesleg te még kis szaros pista voltál, mikor a „múmiák” már keményen dolgoztak, hogy az ország szekerét legalább az úton tartsák. Ajnározott bokroskád legendás tettei közé tartozik a Budapest Bank tönkretevése, majd piti áron való eladása, alkotmányellenes intézkedések meghozatala – ebből is látszik mekkora demokrata ez a figura, az egyébként is szegény családok végső elnyomorítása, az ország „megmentése” az emberek nyomorba döntése árán.
Mintha más módszerek nem is léteznének! Nem tudom, milyen csodatételre gondolsz, de az intézkedései zömét az Alkotmánybíróság megsemmisítette, a többit pedig a FIDESZ-MDF kormány eltörölte. Egyetlen – különben más közgazdászok által is javasolt – intézkedése az egyszeri leértékelés, majd a csúszó leértékelés volt.
De ez nem érdem, mert ez a megoldás nélküle s ment volna. Egyéb gazdaságélénkítő, netán fejlesztő programja sehol, elméleti munkássága pedig a – jelenlegi helyzet világosan mutatja – túlhaladott neoliberális eszméket tükrözi.
Nos, ne szolgálja ő a nép szent javát, mert még azt hisszük a javunkat akarja –no, azt meg nem adjuk, még bokrosnak sem!
Hogy te némi (vagy sok) soros-pénzért eladtad a lelked, a te bajod. De, hogy igazi megoldásként bokrost fényezed és tálalod, mikor magad is tudod, hogy semmiféle legitimitással nem rendelkezik az ország vezetésére, azt csak egy új választás teheti, nos ennek minősítését rábízom a net népére!
Az MDF ma modern konzervatív párttá vált. Bármennyire nem szeretem a nagy szavakat, ezt nyugodtan ki lehet mondani - hosszú folyamat volt, és nem tudhatjuk, van-e jövője, de az biztos, Bokros EP-képviselői jelölésének már csak a felvetésével is óriásit kockáztattak, ami akár…..
Totya_botya 2009.02.27 14:39:03
Hihetetlen, hogy nálunk, de úgy látom a liberális sajtónak köszönhetően már a nagyvilágban is a deviancia, a másság egyre jobban emeli az egyes emberek iránti áhítatot a nagy ember mítoszát. Így van ez Bokrossal is. Egy bizonytalan eredetű diploma, és az általa képviselt antiszociális, antihumánus közgazdasági elvek, az általa elképzelt embertelen intézkedések alkotják ennek az állítólagos közgazdásznak a mítoszát. De ennek a liberálisok önfeledten tapsikolnak és Messiásként tisztelik. A másik a Reformbizottság, mely hasonlóan az hiszi, hogy az emberek támogatása nélkül is be lehet vezetni a”reform”-ot, mely tulajdonképpen nem más nálunk, mint az emberek megnyomorítása. Nem látom, hogy a Reformbizottság, vagy eszement Bokros Lajos azzal kezdené, ami a lényeg – mik az okok, mi vezetett idáig? Hová lett a rengeteg pénz? Az uniós támogatások, az elherdált, külföldi cégeknek adott milliárdok, a panamák, a pénzintézetek hihetetlen nyereségessége, a korrupció mértéktelen elterjedése s az emiatti veszteségek, a jövedelmek nagy részét elvivő, sőt még támogatásban is részesülő külföldi tőkés bagázs. Nem, a lényeg, azoktól elvenni, akiktől lehet, akik érdekvédelme majdnem nulla. Megszorítani, abban a reményben, hogy így még többet tudjanak lopni azok, akik eddig is loptak. Tényleg rendet kellene már tenni a fejekben, hogy mások ne tudjanak nyúlkálni a zsebekben.
A MDF idióta Dávid Ibolykája pedig remélhetőleg belebukik ebbe az MDF tagsága által egyáltalán nem támogatott szemétségbe, amit Olajos Péterrel szemben elkövetett.