Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anke

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vihar pusztított hétfőn Hajdúböszörményben, az erős szél gyökerestül csavart ki fákat. Egy férfi biciklizett, egy vízzel telt gödörhöz ért, ahol korábban még fa állt, de azt hitte, a víz alatt folytatódik a burkolat. Tévedett. A férfit kimentették, a bicikli sorsáról nem…..
  Ha azt mondom legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon, biztos nem lövök nagyon mellé. Érdekes kanyar, hogy az Állatkert egyik legizgalmasabb épületének, az elefántháznak minaretet formázó tornyát 1915-ben lebontották, mivel a török diplomáciának nem…..
Anke 2010.06.09 05:16:53
@pill:
bocsi, hogy belekotnyeleskedek a vitátokba, de hiába van látszólag nálunk vallásszabadság, ha például a gyakorlatban a szólásszabadságot felülírja, ami ugye elvileg a vallásszabadság felett áll. Lásd a Mohamed karikatúrákat egy újság sem merte leközölni, holott törvényes jogunk van a szólásszabadsághoz, mégis rettegtek a lapok. Innentől kezdve bármit megtehetnek, szemrebbenés nélkül kihasználhatják a demokráciánkat, ahogy sajnos ezt meg is tették és meg is teszik a többi nyugat-európai országban.

Még azt is megtehetik, hogy a magyar egyetemeken külön időpontot kapnak a vizsgákhoz a vallásra hivatkozva, utólag! míg téged, mint nem muszlim diákot kirúgnak, ha nem mész vizsgázni. Jogrendszer, ugyanmár.
"A Budavári Önkormányzat át szeretné alakítani a Batthyány teret, ezért tavaly pályázatot írt ki a közterület forgalmi vizsgálatára. A munkát a Főmterv Zrt. elnyerte és a tervezők már leszállították a megrendelt dokumentációt." - írja a Fővárosi.hu. Fel is kerültek a…..
Egy olvasónk szerint miközben a budai Várnegyedben egy tetőablak vágása is óriási jogi hercehurcával jár, a Dísz tér foghíjtelkén a korábbinál rondább és magasabb bódésort húztak fel. Ráadásul úgy tűnik, az ügyben senki sem illetékes:   A vári Dísz téren, egy…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 34. 2010.04.29 14:46:00
A puzzle olyan játék, ami nemcsak az ember gyerekkorát határozza meg, de bizony a felnőttkorba is simán átmenti magát. Az evés meg egy olyan tevékenység, ami nélkül nemhogy kirakózni, de élni sem lehet, ezt pedig egyes gyerekek - az úgynevezett fényevők - előszeretettel hagyják…..
A plafon kidekorálása szerintem pompás ötlet egy babaszoba esetében. Mert gondoljunk bele, hogyan tölti el az a baba élete első pár hetét? Sőt, inkább hónapját? Főleg és leginkább a hátán fekve, a plafont nézve.Persze ez azokra a babákra igaz, akik nem hozzánk születtek,…..
Nyelvesztelen Lányos vagy fiús? 2010.01.20 11:57:00
            Van-e a magyar szavaknak neme, mint a németben vagy a latinban? Hát ezt a kérdést nem tudom megválaszolni – bár elvileg nincs. J De talán mégis vannak olyan szavak, amiket nem használunk csak egyik vagy másik nemre…..
"Felismertem, hogy ezt mi ketten csináljuk, mi együtt vagyunk csak érvényesek, mi ketten hoztuk világra ezt a művet, kettőnk közös alkotását láthattad itt. Azon is töprengtem, a kisbabáim elvesztésének van-e szerepe abban, hogy az életem ebbe az irányba ment, hogy egy ekkora…..
Anke 2010.02.17 16:49:03
El tudom fogadni, hogy valakit folyamatos tragédia sorozat ér, ez bárkivel előfordulhat, még ha ritkán is, még a kétség sem merül fel bennem, hogy nem fordulhat elő.

Azt is el tudom képzelni, hogy a kórházban az adott orvos, feltéve, hogy ugyanaz volt a kezelőorvosa, nagyon jól el tudta tusolni az orvosi hibákat.

De hogy egy felnőtt ember, aki ráadásul már felelős egy gyerekért is, legalább a második haláleset után nem kérdez meg még több szakorvost is, nem néz utána annak, hogy mi a teendő ilyen esetben, hát az nagyon elgondolkoztató. Én is szültem, tudom, hogy már a folyosón, ha beszélget az ember a többi kismamával, már akkor rengeteg jó ötletet és tanácsot kap az ember, még internet sem kell hozzá, főleg, hogy akkoriban még nem volt. Nem létezik, hogy ennyire senkivel ne osztotta volna meg a bánatát, már ott a kórházban, ahol azonnal kiderül, hogy ha legközelebb odavetődik az ember mit érdemes elkerülni.

De az is furcsa, hogy az általa említett jó barátok sem tettek semmit ezek után a halálesetek után? Tényleg jó barátok voltak azok az emberek?

Sőt az is elgondolkoztató, hogy ha már felelős volt egy már élő gyerekért, akkor miért is nem a saját egészsége volt fontosabb, hogy biztonságban fel tudja nevelni legalább azt a gyereket. Mi lett volna, ha ugyanazon orvoscsapat miatt, akik ezeket a hibákat vétette, esetleg meghal a következő szülésben? Olyankor nem gondolt arra, hogy akkor ki neveli fel a kisfiát?

Túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Mindenesetre az a szomorú, hogy tudom a saját anyámról, hogy ő is hagyta, hogy történjenek vele a dolgok. Ő kicsit idősebb lehet Erzsébetnél. Amikor kérdeztem anyámat, hogy milyen volt a szülése, ő azt mondta, hát azt csinálta amit mondtak neki, mert ő nem mert szinte az orvoshoz sem szólni, de senki máshoz sem, nehogy őt itt a nagy Budapesten vidéki kis libának nézzék. Az elmeséléséből tudom, hogy a teljesen kiszolgáltatott volt. Elképesztő nem? Na és a mai napig ilyen "áldozat vagyok" típus.

Erzsikének részvétem nyújtom, és biztatnám arra, hogy menjen gyerekprogramokra dolgozni, vagy keressen olyan családot, ahol nagymamát keresnek, sok ilyen család van, s ha velük együtt gyászolná meg álmai gyermekeit, mégiscsak vidám öregség elé nézne.
Bennem speciel eléggé felmegy a pumpa a Dzseniferek, Dzsonik, Dzsokik, Ronaldók és Sziksztínek hallatán. Manapság sajnos egyre gyakrabb az ilyen jelenség...Erre most itt van ez az Avatar. Biztos jó film, nem láttam. De aki erről nevezi el a gyerekét, annak gondolkodás nélkül két…..
Anke 2010.01.19 21:29:55
@manókomment: Csak egyest ne, inkább felelek a jobb jegyért és bevállalom, Kovács Péterke helyett legyen a gyerekem Kovács Avatarka.
Anke 2010.01.20 01:57:38
@intizar: igaz, erről teljesen elfelejtkeztem, annyira kitölti most minden gondolatom, hogy összehozzak egy kis Avatárt.
Míg a nagy európai városok karácsonyi díszkivilágítói már két éve a kékes, éteri színek és a csurgó fények divatjának hódolnak, Budapest egyelőre nem döntötte el, hogy hiperkonzervatív vagy inkább goatrance-es stílusban borítsa fénybe a köztereket. Ajándékvásárlás…..
A Nyugat.hu számol be az extrém hóalkotásról, amit egy játszótéren találtak tegnap reggel a lakók. Tuti egy lelke mélyén extrémebb, de igazából otthon unatkozó családapa csapat kis hülye fasz építette, de ez a mű értékéből semmit sem von le. A hír szerint a…..
Anke 2009.12.22 11:19:29
@Dr. Körömlakk ®:
az óvodáskorú gyerekek az egymás nemi szerv nézegetésén kb. az első két hónapban túl vannak, amint közösségbe mentek, ezt minden szülő és óvónő tudja, vagy csak fél bevallani a nyilvánosságnak. A gyerekek ebből addig nem is csinálnak problémát, amíg a prűdebb felnőttek nem tulajdonítanak neki nagy ügyet. A legtöbb nemiséggel kapcsolatos párkapcsolati gátlás, pont a gyerekkori prűd szülőknek köszönhető (vagy az erőszakosoknak, vagy a káromkodóknak, akik nem a helyén nevezik a nemi dolgokat.)

Ellenben az általad használt káromkodás, mint a "bazmeg", és az erőszakos kitörésed, amit nagy valószínűséggel gyerekek jelenlétében sem tudsz visszafogni, ha még írásban sem sikerült, az biztosan rossz hatással van a gyerekekre.

A fenti esetben nem egy faszkertről van szó, érdekes esetnek tűnsz, hogy a hozzákáromkodásodban rögtön többet is vizionáltál.
Anke 2009.12.22 11:24:03
@papugaja: nekem nem tűnt felháborodottnak az eredeti cikk írója.
Töredelmesen bevallom, nekem gyengéim a régi babakocsik. Formáikkal, nagy kerekeikkel teljesen elbűvölnek, szívesen tologattam volna egy ilyet, amikor tologattam még bármit is. Ezért evidens volt számomra, hogy sorozatunk következő részében a babakocsik őseiről legyen szó. Az első…..
Anke 2009.11.30 19:38:35
@felhasznalo: Mondjuk légpárnás? :)
Anke 2009.12.22 10:27:09
@felhasznalo: vagy újra a hasunkon, hátunkon hordjuk a gyereket.
Remélem az alábbi linken található gyerektároló bőröndkocsi sosem kerül forgalomba:
www.yankodesign.com/2009/12/02/keep-that-baby-swaddled/
Hogy mennyivel lettek könnyebbek a mai babakocsik, ez jó kérdés. Amikor végignéztem a piacot, az újszülötteknek szánt kocsik mind 10-13 kilósak voltak. Így ránézésre a képen látható sem lehet ennél több, mert a maiak lehet, hogy aluvázasak, de ott a lengéscsillapító, a fék, a gumi stb. súlya, ami a régieken nem volt. :)
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
Anke 2009.12.05 19:46:08
Az orvos és a kutatók között a különbség kb. akkora, mint az egyszerű felhasználó és a programozó között.
Sok felhasználó tanult pár alap programozási lépést, legalábbis akik tanfolyamon, iskolában tanulták a szerkesztő és egyéb programok használatát, egy-két kivétellel mégsem tanulnak meg programozni. Ugyanez mondható el az orvosokról is. Attól még, hogy valóban keményen tanultak, hogy - legyünk optimisták - segíteni tudjanak másokon, még nem feltétlenül értik azt, amit alkalmaznak, közel-távol nincs a tudásuk a kutatókéhoz, akik naprakészek az általuk művelt tudományágban. Ebben az esetben, tehát a virológus, immunológus és infektológus kutatókra érdemes hallgatni, hiszen ez az ő területük.

A kismamának két cikket linkeltem alább, hogy tényleg ne aggódjon az oltás miatt, gondoljon most valóban a babájára, mert a folyamatos aggódással stresszel csak árt neki, erről pedig az orvosok nem tehetnek, ez mindenkinek a fejében dől el, hogy miért és mennyire stresszeli magát egy ilyen állapotban.

Infektológusok
weborvos.hu/egeszsegpolitika/figyelmeztetnek_infektologusok/145737/

A vírus biológiája, Kis vírustörténelem, Influenza vs. "influenzaszerű", A 2009 A(H1N1) molekuláris eredete, Patomechanizmus, avagy mit csinál a vírus a szervezetben alcímeket viselő írás
criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/11/07/Influenza-para_-_8/

A másik dolog, amiért az orvosok nem mernek terheseket oltani, az az, hogy félnek a perektől. Utólag ugyanis soha nem fogja elhinni egy kismama sem, hogy nem az oltás miatt lett beteg a magzata, hanem egyébként is beteg lett volna, mert beletartozik abba az x százalékba.
Gyerektrend Tokától bokáig 2009.11.26 10:03:00
Előkés napjaimat élem úgy látszik, mert megint egy állat jó darabot mutatok nektek a tegnap rénszarvasos után. Ennek a Bib-A-Roo nevű előkének most nem a mintája, hanem a formája különleges, ugyanis tokától bokáig be tudjuk vele takarni a gyereket, ha evésre kerül a sor. Nem is…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 26. 2009.11.27 14:53:00
Dortje alkotott kisfiának - és a mi szemünk gyönyörködtetésére - egy olyan falvédőt, amitől szerkesztőségileg tátva maradt a szánk. Profi darab, méghozzá olyan szinten, hogy simán el tudnám képzelni a boltok polcain is.Alkotó Olvasó levele és kreációja…..
Gyerekszoba Lázadó karácsonyfák 2009.11.26 10:51:00
Szokatlan, furcsa és néhol mulatságos karácsonyfákat készülök bemutatni Nektek, amiken jókat lehet mosolyogni, és netán az elvetemültebbek ötletet is meríthetnek belőlük egy rendhagyó karácsonyi dekorációhoz. Mi mással is kezdhetnénk, mint a feje tetejére állított…..