Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angelday

807 bejegyzést írt és 1636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten volt orkos csütörtök, azaz a Warcraft-film hazai premierje. Arról pár hónapja hosszasan beszélgettünk, hogy jó videojátékos filmadaptáció még nem készült, ugyanakkor a Warcraft büdzséje és a rajta dolgozó menő rendező, Duncan Jones (Forráskód, Hold) némi reménykedésre adott okot (aztán a…..
A Tracksmith amerikai old-school futómárkáról már írtunk korábban a Futóblogon. Nagyon jópofa kis anyagot készítettek most is: egyik kollégájuk, Eric Ashe egyik utolsó maratoni felkészülését fotózták meg otthoni környezetben. Eric 2:17-es legjobb maratonijával most az olimpiai…..
Még ugyan 5 év van a japánban rendezendő olimpiáig, viszont a szigetország lakói nem restek, ha arról van szó, hogy felkészüljenek rá időben. A Narita repteret ugyanis elkezdték átalakítani, egészen konkrétan egy futópályát csináltak belőle. A képek természetesen magukért…..
Régebben már vettem részt néhány terepfutóverseny rendezésében. Nem volt különösebb engedélyre szükség, csak le kellett jelenteni az erdőtársaságnak, hogy lesz ilyen megmozdulás. A erdőtársaság ezzel nem is foglalkozott, válasz sem érkezett tőlük. Viszont ha városban…..
angelday 2015.06.04 23:11:42
Egy olvasói beszámoló következik most az idei UB-ről, ahol egy gigászi küzdelemben megismerkedhetünk két rivalizáló csapattal. Na, és neked mi volt a személyes UB történeted? - - - 2015. május 30-31. Idén is, mint tavaly, részt vettünk az éves Ultrabalaton versenyen. Két…..
Két éve a Futóblog segítségével összehoztuk az Ultrabalatont és a Balaton egyik jelentős borászatát, a Varga Pincészetet egymással. Úgy tűnt, hogy egy rövid terméktámogatás lesz a dologból. Ehhez képest előrébb lépett a dolog, idén egyenesen Varga Pincészet frissítőpont…..
Akik régebb óta ismernek, vagy követik futós írásaimat, azok már tudhatják, gyomorban nem vagyok túl erős. Úgy is mondhatnám, hogy nem kis problémát okoz az energiabevitel futás közben, mert ami bemegy, az rövid idő elteltével távozik is. Mondjuk legalább a hagyományos úton,…..
angelday 2015.05.20 21:13:14
@rrroka: miért mondtatok nemet?
Handrás (aki nem ismerné: közismert Apple blogger / kereskedő) 41 évesen kezdett el futni. Mondjuk már nagyon régóta fontolgatta a dolgot, én emlékszem, hogy a Futóblog 2008-as indulásakor, még 34 éves korában, nem tudtam rábeszélni a dologra. Akkor én szenvedtem a futópályán,…..
A szigetszentmiklósi futóklub vezetője, a BSI futónagykövete 2005-ben, amikor az első maratonijára készült saját magát figyelte mozgás közben. Igyekezett egyre tökéletesebben futni, és a mozgás tanulmányozása közben több stílust állatokról nevezett el. Férfiasan bevallom,…..
angelday 2015.04.23 05:58:17
@DirtyHarry: én google site:futo.blog.hu megoldást ajánlom – és mindent megtalálok, én szoktam a t. szerzők cikkben hivatkozott korábbi posztjaikat is kitúrni ezzel a módszerrel az archívumból, amit ők, a t. szerzők, amúgy nem képesek/tudnak megtenni.
Ha valaki egy kellemes családi programot keres magának két hét múlva vasárnap, akkor menjen el Szentendrére a skanzenbe (azaz hivatalos nevén a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum). Egy szintidő mentes, 5 km-es futás várható, ami 11 órakor indul. A részvétel ingyenes és…..
A múlt heti magyar maratoni időeredményeken felbuzdulva Mikola Bence elkészített egy grafikont, ahol időrendben feltüntette a maratoni világcsúcsok alakulását, illetve felrajzolta a magyar férfi és női csúcsokat is. Még az is kiderül a táblázatból, hogy mikor nyert afrikai futó…..
(A posztsorozat első része itt, a második része itt olvasható. Ha nem láttátok volna még, itt kezdjétek!) 1970. július 19-én a szegedi maratonon harmadik (2:25:06,4), egy héttel később a debreceni vidékbajnokságon 10.000 méteren szintén harmadik lett (31:21,2). Augusztus 30-án…..
angelday 2015.03.08 21:36:01
@rrroka: szerintem meg.
2013-ban a berlini maratonin a kenyai Wilson Kipsang világcsúcsot döntött 2 óra 3 perc 23 másodperces idővel. Ennél még érdekesebb volt, hogy más kenyaiak érkeztek be a második, harmadik, negyedik és ötödik (!) helyen is. Két héttel később Chicagóban Dennis Kimetto, szintén…..
angelday 2015.03.03 08:54:13
Elmentünk pénteken megnézni, hogy a Valentin-napi futóprogram GPS szív hogyan rajzolódik a várostérképre. Előre ugrunk és bemutatjuk a végeredményt:   A grafikon alján mért értékek SeSam értékei. Én is futottam, de nekem autorizációs problémák miatt letörölte egy nappal…..
Óriási nevek, elképesztő teljesítmények. Az alábbi lista őrzi 1924-től, hogy kik és mikor döntöttek országos csúcsot maratoni távon a férfiaknál. Érdekes, hogy 1924-ben még elég volt a 2 óra 50 perc (kb. 4 perces iram) is az országos bajnoki cím megszerzéséhez. A…..
angelday 2015.02.02 15:47:10
@BGy: tőled várja itt mindenki ezt a grafikont!!
angelday 2015.02.02 15:54:31
@BGy: COOOOOL
Örülök a hidegnek! A tavalyi Yours Truly-n jó kemény fagyok voltak. Azóta is mindenki emlegeti, hogy milyen jó is volt. Az idén csak rajtunk-rajtatok múlik, hogy lesz-e olyan jó a hangulat, mint tavaly. (Lesz!) Január 25-én a 25 vagy 50 km-t teljesítsétek bárhol is, érezzétek jól…..
angelday 2015.01.16 17:26:49
@ITdog (BL): megnéztem, hibátlanul megy az én gépemen.
Ulrik több, mint 3 éve szervez havi/heti rendszerességgel közösségi futásokat Budapesten. Ezekbe a futásokba mindig belecsempészi a város valamilyen érdekes helyét: Budai Vár, Citadella, Kis-svábhegy, vagy éppen a Normafa a célpont. A futások minden csütörtökön este indulnak…..
Láttátok már a megújult Nike+ Training Club appot? // Post by Nike Women.   Aki nem ismerné, csajokra fókuszált, otthon is végezhető gyakorlatok sokaságát tartalmazza az app, ami ügyesen mutatja be, hogyan kell feladatokat elvégezni meghatározott célok szerint. Az…..
  Frissen, feszesen kezdjük az újévet a szigeten. Holnap, január 3-án szombaton délelőtt gyertek ki és fussatok velünk. Gyülekező 10 órától, közös bemelegítést követően a futás 10:30-tól indul, kipróbáljuk az új futópálya már elkészült szakaszát. Öltözzetek…..
Futóblog A futás és a szex 2014.12.10 11:19:23
"Ha egy nemi aktus 1500 méter könnyű futásnak felel meg, akkor hétvégén 6 km felmérőt futottam" – ehhez hasonló nagyképű dumákkal indult a hét a '80-as években a csepeli futóöltözőben. De aztán az edzésen nyújtott teljesítmény azonnal árulkodott, mi is történt valójában a hétvégén. Egyébként…..
angelday 2014.12.10 13:09:23
@bitliszbá: That's deep.
angelday 2014.12.29 14:28:22
@nikita: az már elég baj!
Az alkalomhoz illő Papp Kriszta fotóval. :) ..
Futóblog Meter Magazine 2014.12.19 17:34:29
Angolul olvasóknak és futóbolondoknak készítették a Tracksmith-es fiúk a "Meter" nevű magazint, amit digitálisan ingyen bárki letölthet magának, öt dollárért pedig nyomtatva is megkapunk. A Tracksmith-ről már írtam korábban, rendszeresen szemlézzük őket. És most itt a…..
Folytatjuk Dönci exkluzív helyszínekről történő bejelentkezéseit. Ezt a maratonit Las Vegasban futotta. Ne kérdezzétek, hogy csinálja. :) A teljes galériát (Zsolával) itt találjátok. - - - A tizedik maratonomra valami különlegeset terveztem. Philadelphia, New Jersey, Dubai,…..
A lentiekben Molnár Rita (Couchsurfing blog) vendégposztját olvashatjátok arról, hogyan kezdett el futni és milyen problémákkal került szembe. - - - Május óta futok. 3 km-rel kezdtem, 5 perc kocogás, 5 perc gyaloglás felváltva. Nyár végére eljutottam oda, hogy 12-16 kilometereket…..
angelday 2014.12.01 16:50:39
@bárahogy!: hol lehet ilyen orvosokra szert tenni?
angelday 2014.12.01 17:16:26
@bárahogy!: köszi
angelday 2014.12.02 13:19:47
@Zsolt Bujdosó: soha nem féltél attól, hogy az akupunktúrás kezelés eredményeként örökké tartó merevedésed lesz, ha 1 centivel más irányba szúrja be a tűt?
Ha NYC maratoni, akkor Dönci. :) Aki követte a Futóblogot, tudja, hogy Dönci minden évben rendre kinn van és tudósít. Idén nem futott, viszont fotózott. Ráadásul nagyon jó pillanatokat kapott el, nézzétek meg a galériáját is! Jó szórakozást. - - - Ha november, akkor New York…..