Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sbernadett

174 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enntrance Christmas giveaway party! 2013.11.26 20:18:42
Egy nagy-nagy nyereményjátékkal szeretnék nektek kedveskedni az ünnepek és az év vége közeledtével. Még csak röpke fél éve létezik az új blogom, de már rengetegen követtek, ami egy egyszerűen kimondhatatlanul boldoggá tesz. Hisz amellett, hogy kiélhetem kreativitási…..
Kevés olyan étterem van Budapesten, ami elitnek számít és az olcsóbbak közül való. A Lou Lou ilyen.A Michelin-csillag1 csillag: kategóriájában nagyon jó étterem2 csillag: kiváló étterem3 csillag: kivételes étteremA csillag története úgy szól, hogy Edouard Michelin feltalálta…..
Az iPod megölte a discmant. A discman pedig a kazetta gyilkosa volt. A kazettát azonban a retrohullám frankenstein varrónői most feltámasztották. Láthattunk már régi, bakelitlemezekből készített táskát, vagy más egyéb retro dolgokat. De ezt használhatod pénztárcaként (apróknak,…..
Philippe Starck igazi lázadó. Olyan designer aki újraalkotja a világot önmaga körül. Teszi mindezt a formatervezés minden területén. Vicces alak is egyben, aki egy széket képes Dr. No-nak vagy Prince AHA-nak elnevezni.A kreativitás 21. századi szimbóluma. Kicsit őrült, de egyben…..
 Régiségre vágysz, de nem a századeleji tömbbútorokra? Akkor neked való a Möbelkunst! 1950-1980-as évekbeli bútorok kavalkádja vár 300 m2-en.MI: MÖBELKUNST vásárHOL: Bp. IX. Tagló utca 11-13. (Kemikál ipartelep)MIKOR: '08.11.02. vasárnap 10-18hINFO: Fugerth András - +3630.933…..
Vagy kabáthoz a gomb? Teljesen mindegy, mivel ezeket a gombokat biztos, hogy nem a kabátra fogjuk varrni gigantikus méretük és furcsa lyukelrendezésük miatt.Ha mégis kedvet kapnál az egyedi gombok felvarrásához, akkor végy egy 9 lyukút és az ABC betűit kihasználva, mondjuk írd le a…..
Igaz van még mit szépíteni, de az ország két pontján újra a régi arcát láthatjuk. Nem őskori leleteket láthatunk, hanem szüleink és nagyszüleink korszakát. Retro plakátokat, ugorjbékát, pedálos Moszkvicsot, NDK-s kemping mosógép stb.MI: Retró plakátkiállításHOL: Budapest…..
Az egyik Pesten, a másik Budán. Mindkettő más. Kerékpáros pálya és kulturális központ.A képek amatőr és profi fotósok munkáiból van válogatva, melyek rálátást engednek arra a zárt világra, amit a teknő rejt.A feszült stéher versenyek, a pályakerékpárok, a bringapólósok…..
A Better Living Through Design egy gyors webclip alkalmazást adott az iPhone felhasználóknak. Tedd kedvenc linkjeid közé, vagy érd el egy "gombnyomással" a menüből.Ezt csináld!1. Üsd be a linket! (http://betterlivingthroughdesign.com)2. Nyomj a "+"-ra!3. Nyomj a…..
Windows tulajok már csak tudják, hogy egyes programok elindításakor perceket töltenek el azzal, hogy a forgó homokórát vagy a kis órát nézegetik.Ha elég geek vagy ahhoz, hogy efféle tárgyakat a való életedbe is bevigyél (jelen esetben az utóbbit, vagyis a kis órát), akkor csak…..
Bizonyára mindenki szereti a bort vagy a pezsgőt. Akár alkalmon kívül is iszogatja. Ha a kis butykos (egyéb alkohol származékú nedűk tárolására alkalmas flaska) már nem lenne elég, miért ne vihetnénk magunkkal egy (vagy kettő) egész üveggel?Nem szólhatnak meg az utcán, hogy…..
Csak bútorok? A bútor igenis fontos berendezési tárgy! Nélküle nem ház a ház (vagy lakás a lakás). Nemhiába vagyunk RETRO.blog.hu. Bár ha csak néha is mutatunk be retro tárgyakat, valami közünk mégis van hozzá. Így van ez a hétvégén megrendezésre kerülő Möbelkunst design…..
A VALENTIN-NAP EREDETESzent Bálint (angolul Valentine) napján a szerelmesek megajándékozzák egymást. A szokás eredete, hogy Szent Bálunk a XIV. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. A történet szerint mielőtt keresztény hite…..
Reggelente mindannyian csak egy kis időt kérünk. Még egy kicsit... hogy visszaaludhassunk. De az a kicsi is addig húzódik, míg el nem késünk, vagy nem a megszokott tempóban csináljuk dolgainkat, hanem felpörgetve. Minden baj itt kezdődik, hogy eltoljuk.Hogy csörög-e azt nem tudjuk, de…..
Horror filmek tipikus jelenete, amikor a nő fürdik a zuhanyfüggöny mögött, bejön valaki és kést tart a magasba. Egy ilyen rajz látható eme függönyön is.Szívbajos nagyik lakásába nem ajánljuk...
Mint tudjuk, a növények normális-, hűvösebb körülmények között jobb szeretnek a földön élni, mintsem a falon.A betondzsungelnben lakóknak külön jól jöhet pár növény-kép a lakásba.Kérdéses, hogy locsolásukkor hová folyik a víz, vagy egyáltalán hogy ülteted el az újabb…..
sbernadett 2008.01.30 18:48:31
Nem fogod magad rajta mezítláb jól érezni, télen sem ülhetsz rá ha a kandalló előtt vagy, mert felfázhatsz!Igen. Ez csak egy matrica. A földre. Érdekes hatást kelt a fa mintázat, miután megtöri egy kő-padló "hangulatát".       …..
A Retro titokban kettős életet él. Miközben napról-napra trendetlen tárgyakkal árasszuk el a blogot, közben immáron nyomtatásban is megjelenünk.Szeptember óta a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (Due) havilapja a Tallózó add otthont a nyomtatott…..
Találó a neve, a helye, a kínálata. Jobb nem is lehetne. Ez tényleg a paradicsom (vagy talán a menyország?)! A lényeg az, hogy Budapest egyik legszínvonalasabb étterméről beszélhetünk.Sajtós Zoltán álma valóra vált. Mindenből a leg- került a bárba. Legjobb, legnevesebb,…..
Ez úton kivánunk minden böngészőnek, kattintónak és kommentelőnek:Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet!Míg mindenki bejglit majszol mi addig kihasználjuk alkalmat arra, hogy új funkciókkal fejlesszük az oldalt. Így a Retro az ünnepek alatt pihen, de…..
A Tél itt van, így többek között van miről beszélni a munkahelyen és egy fél hétig megvan a címlaptéma az újságoknak. Amúgy pedig a tél remek alkalom, hogy a természet havasan porhanyós és persze egyben lágy ölén csináljunk valami extrémet. Extrém sporthoz pedig trendetlen…..
A cím talán morbid lett, de a találmány is az.Egy kád meleg víz, néhány gyerekkéz és... indulhat a mosakodás!Igen, ezek szappanok. — Van ugye az a mondás, hogy: "Több szem többet lát." Itt "Több kéz többet mos." Noha nem is leszünk édesvízi polipok,…..
sbernadett 2007.12.11 22:31:41
re:tro - nem nosztalgia! חנוכה 2007.12.05 06:00:00
Mint tudjuk, a Hanukka Kislev 25-től, Tevet 3-ig tart (azaz december 5-től, 12-ig tart).Ekkor emlékeznek a zsidók a Makkabeusok szíriai görögök feletti győzelmére, a jeruzsálemi szentély megtisztítására és újraavatására, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájára.A téli…..
re:tro - nem nosztalgia! Leesett? 2007.11.28 06:15:00
Csak akaszd rá a kést, vagy a méretes palacsintasütőt és vezesd alá az akutális betörőt!Nem épp a legszebb, de hasznos eszköz lehet a konyhában. Minden egy karnyújtásnyira.Amint látod, két forma, két szín...