Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KennyOMG

95 bejegyzést írt és 818 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     "A kormány ezerötszáz milliárd forintot fektet be az egyetemekbe. (Magyar Nemzet, január 29.)"    Jóságos Stumpf István a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, Horváth belügyminiszter elvtárs veje az európai értelemben vett Bayer Showban magyarázta el, hogy ezerötszázmilliárd forintot fognak a…..
KennyOMG 2021.04.27 17:38:08
@naebneerG: Ne terjessz remhireket. Azt mondta, 200mrd megy Godollore.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
KennyOMG 2021.04.02 17:39:07
@rdos: irtad:

"A kovid - 19 az orfi szerint autoimmun betegség.

www.orfi.hu/uploads/dokumentumok/Betegtajekoztatok/autoimmun%20betegek.pdf
"

Legyszives mutasd vagd be ide az idezett papirosbol azt, ami szerint a covid autoimmun betegseg. Csak azert kerlek ra, mert en nem talalom.
KennyOMG 2021.04.04 01:35:00
@Barkalot: Nem tudom feltunt-e, de az esetszamok es a halottak mozogtak felfele es (kapaszkodj!) lefele a vakcinak erkezte elott is. Tehat az, hogy egy orszagban elkezdtek oltani, es kozben lefele mozognak a szamok lehet, hogy osszefugg, lehet, hogy nem. Izraelben pl egyertelmuen azert zuhant be az esetszam, mert egy baromi eros lezarassal kezdtek neki az oltasoknak. Az oltas hatasa naluk pl az lesz remelhetoleg, hogy nem is fog emelkedni a kesobbiekben (kiveve az ultraortodox elmeroggyant kibucokat).
KennyOMG 2021.04.04 11:29:06
@kemény keleti kommentelő: En azon gondolkoztam, hogy ha van az NKE-nek 5k+ hallgatoja, akiknek egy resze ugy is at van/lesz vilagitva es minositett adatokhoz ferhetnek hozza, akkor pl oket miert nem vontak be az adminisztracios reszebe a dolgoknak? Mert ez effektive nem csak a haziorvosoknak lenne hasznos, hanem a hallgatoknak is gyakorlat.

Biztos tul logikus, vagy nemtudom.
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
KennyOMG 2021.01.11 20:01:36
@Apic: Nem kell am annyira messzire visszatekinteni, 90-es evek, Newt Gingrich, joreggelt. A mostani zulles nulla kilometerkove gyakorlatilag.
KennyOMG 2021.01.13 18:55:29
@Rhonin: Eloszor is koszi, hogy ilyen hosszan irtal! Csak a negyedik reszere valaszolnek: konkretan kimondja a cikk, hogy a haztartasokhoz kerult QE penz (tamogatas) nem lett elkoltve (es mas, ugyancsak QE cimen a gazdasagba pumpalt penz nyomja a tozsdeket is.

Tehat a QE penzek nem csorogtak le a robinhudozokhoz es nem amiatt (lecsorgott penzek miatt) fujodik a tozsde.
KennyOMG 2021.01.14 01:04:23
@Rhonin:

1) Ettol nem kezd lecsorogni a QE a pornephez.

2) Ettol sem kezd lecsorogni a QE a pornephez.

4) Nyilvan, de ez az alsobb-szegenyebb retegek eseteben tovabbra semfog megtakaritasokhoz es befektetesekhez vezetni, kozepretegen a lecsuszast fogja meg, fent meg... Na, ott valoban.

5) Jelenleg $75k usd alatt a haztartasok fele van sacc/kb (ureau of labor statistics). Ha azt vesszuk, hogy alul nagyobbak a csaladok, akkor mondjuk 200m amerikai, ebbol 10% a (nagyon nagyvonalu) szegenysegi kuszob alatt, tovabbi ~30-40% orul, hogy luk van a seggen, es a tuleleshez kell neki a penz. Azaz atlagos $1000-t feltetelezve fejenkent (valoszinuleg kevesebb a tobb gyerek miatt, feltetelezem) $100b (mrd)-rol beszelunk. Elnek a gynuporrel, hgy ez az az osszeg, amirol a cikk megtakaritaskent ir, ami nincs becsatornazva a tozsdere jelenleg:

"kb. 2300 milliárd dollárnyi értékben hozott létre új pénzt a Fed. Az alábbi grafikonon pedig már azt láthatjuk, hogyan változott a bankoknál levő megtakarítás összege, azaz eszerint a háztartások a pénz nagy részét nem költötték el."

Na most ez a $100b a Heroes 3%-a, a Heals 9%-a. Koltoi kerdes: szerinted a maradekbol mennyi csapodott ki "nem direkt tamogatas" formajaban a felsobb osztalyoknal?

En konkretan ismerek olyanokat, akiknek magas 6 szamjegyu bevetelt generalo kisvallalkozasuk van, kaptak hitelt a tavalyi ebita-juk 3-4-5x-re gyak nulla szazalek kamattal (itt mar tobbmillios osszegrol van szo), amit vallalkozasfejlesztes meg uj ceg helyett betoltak a tozsdebe, mert "jobban megeri". Nos, naluk landolt a QE penzek egy jo resze, es ezek csak a kurvara kis halak, felettuk meg nagyobb es nagyobb ligak jatszanak.

Ezzel nem vonom ketsegbe, hogy a robinhood is kepes megmozgatni a tozsdeket, csak azt, hogy a QE penzekbol/lecsorgasabol taltosodott volna meg az also- es kozeposztaly.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
KennyOMG 2021.01.09 20:24:40
@velőtanya: Azert is linkeltem a twitteret (a legnagyobb mokamester vagy milyen kommenttel). :)
KennyOMG 2021.01.14 00:41:55
@Késes Szent Alia: Igen igen, sajnos nagyon gyorsan tancolt vissza... Majd meglatjuk napirendre veszi-e a heten.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
KennyOMG 2020.12.30 10:13:04
@aronsatie: Es te ezt el is olvastad? Mert ha igen, akkor megkernelek, fejtsd ki roviden, mi koze van barmilyen oltasnak az "antigenek bejuttatashoz",mert ugy latszik,nem vagyok eleg muvelt hozza. Koszonom!
KennyOMG 2021.01.05 12:09:08
telex.hu/koronavirus/2021/01/04/covid-arcok-koronavirus-aldozatok-rehabilitacio

vs

"December 10-én gyengébbnek érezte magát, ezért tőlünk külön, önkéntes karanténba vonult. Covid tesztet csináltatott, aminek az eredménye pozitív lett. Bízott abban, hogy állapota tíz nap elteltével lehetővé teszi azt, hogy együtt tölthetjük az ünnepeket. Állapota azonban rosszabbra fordult. Orvoshoz nem jutott el. December 26-án, délután, amikor a ház elé értem a gyerekekkel, telefonon beszéltünk, a kért dolgokat letettem a bejárati ajtó elé, és vártuk a ház előtt, hogy az erkélyről integessen, ahogy szokott. Az integetés azonban elmaradt, az ajtón keresztül sem válaszolt. A lakásba benyitva sajnos a földön fekve találtam. Az újraélesztés azonnali megkezdése és a gyorsan érkező mentősök segítsége sem volt elég" (fb, nem neveznem meg, mert lenyegtelen, nyugodjek csak bekeben)

Van itt negy szo, ami a telexes tortenetek kozos vonalaval egy borzalmasan szomoru kepet fest.
KennyOMG 2021.01.05 12:18:50
@aronsatie: Nezd, en alapvetoen a vincent kommentelok jo reszehez hatalmas tisztelettel es alazattal viszonyulok, mert, mondjuk ugy, megerdemlik az en gyalogbeka perspektivambol. Sokaig (tobbek kozt) ezert (is) nem kommenteltem egyaltalan, csak read only.

Ettol figgetlenul:
- egy wikipedia szocik elolvasasa vagy linkelese nem erveles
- elhiszem, hogy egyetemen tanultad, az sem erveles
- ha regen tanultad, es azota nem is foglalkoztal vele, akkor plane nem
- az, hogy emlekszel valamire, nem erveles
- azt, hogy Merkely-nel jobban tudod, keszseggel elhiszem, de nem erv
- a korodra hivatkozas nem erveles

Nem baj, ha (SZERINTEM) butasagot mondasz, nyugodtan meg lehet beszelni az ilyeneket. Nyilvan az sem baj, ha nem erzel magadban eleg motivaciot vagy kesztetest arra, hogy "interneten vitatkozz" (ami ugye specifikus kategoria). Legrosszabb, ami tortenhet, hogy egy arcnelkuli nick kicsit kevesebb alazattal es tisztelettel olvasgatja a tobbi kommented.

Na szep napot!
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
KennyOMG 2020.11.10 20:22:18
@látjátok feleim szümtükkel: ez voros herring,tessek atugrani felette (ugysem lehet semmit sem tenni az ugyben). a tobbszaz milliardos allami vagyonnal rendelkzo es fideszes kaderekkel feltoltott alapitvanyok erinthetetlenseg kicsit neccesebb ennel.
KennyOMG 2020.12.20 21:37:09
@velőtanya: Hat, ha KT Guttenberg nem smittelte volna el a doktorijat, amikor a smitteles radasul meg nem is volt meno, akkor most mar valoszinuleg evek ota nem mutti lenne. A regi kekveruek visszaterese (+ neje Otto von Bismarck ukunokaja) valoszinuleg mas dinamikat eredmenyezett volna, szamunkra nem feletelen jobbat, de mast.
KennyOMG 2020.12.29 17:39:40
@Bolygó Hollandi: Atlagembert a felszabadulo energia kevesse erdekli, a 10-es logaritmusu skala az intenzitas sacc/kb belovesehez mezitlabas halandok szamara (pl en) tokeletesen megfelel.

Bp-en 3.0 kornyeken lehetett (nyilvan epulet es talaffuggo), delen kicsit tobb. Amig csak lengenek az epuletek, addig nem kell aggodni, az egyreszt gyenge, masreszt tavol is van. Ami kozelebb "csap be", az mindig reng, "zizeg", felszabadult energia mennyisegetol fuggetlenul.

Egy 2-es koruli az ember talpa alatt olyan erzes, mint amikor szar kornyeken elmegy egy metro a melyben. 3 olyasmi, mint a 4/6-os vonalon egy lapos kereku Ganz volt ("brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr", talpmaszirozas), 4 korul kezdenek el komolyabban csilingelni a lakasban levo dolgok, otnel szerintem olyan ember nincs, aki ne kezdene panikolni. Aki tudja, mi az, azert, aki nem, azert. Ott mar konkretan centiket tud ugralni a fel-le es oldaliranyba is padlo. Nagyobbhoz meg nem volt "szerencsem", es az otos utan nem is vagyok ra.
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
KennyOMG 2020.12.14 21:50:38
@Dendrobates: Miert, most az ovikban propagaljak, hogy kisfiuknak kislanyokkal (vagy forditva) kurni termeszetes?
KennyOMG 2020.12.18 21:38:44
@Tzp: A "paleolit taplalkozas" azt allitja, hogy ez az egyetlen helyes taplalkozasi mod. Anyukam engem arra tanitott, hogy amikor valami vagy valaki kizarolagos igazsagot kovetel maganak valamivel kapcsolatban, akkor legyek kurva ovatos.

Komolyabb kommentar helyett csak szeretnem kiemelni az kokorszaki szakikal szembeni europai 80%-os laktoz toleranciat, mint a rovidtavon nemalkalmazkodas csucsat.
KennyOMG 2020.12.23 19:15:52
@Bayaz: Nem is arról van szó, hogy a fidesz es Orban itt es most hitleri fasisztoid alatok lennenek, hanem a korabbi tortenelmi tapasztalatok alapján láthatjuk, hogy amennyiben tovább haladunk az 'illiberalizmus rögös útján', akkor a jövőben oda jutunk (ha nem oda, akkor valami ahhoz hasonlóhoz).
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
KennyOMG 2020.12.13 23:20:59
@Bayaz:
1. "torvenyesseg, ami szamonkerheto". Aha, lex X, Y és Z ennek a nevetsegesse tetele.
2. Akarmilyen kisebbsegek marginalizalasa.
3. Ezt hadd ne kelljen kifejteni...
4. "...az állami szervek a jog előírásai szerint cselekszenek, a jog pedig önkényt korlátozó elvek szerint épül fel" ugye a fidesz es orban szemelyesen is an onkorlatozas fenylo bajnokai.
5. Felhigitott alkotmanybirosaggal, nyilvanhogy.
6. Hando much?
7. A magyar jogbiztonsag ugy mukodik ugye, hogy ami a tied, azt torvenyileg majd elkerik toled.
8. Ez az elozoek nelkul ertelmezhetetlen.
9. Long live Polt Petike orokos fougyesz!!
10. Kozigazgatasi birosagokkal pl gond nelkul serult volna.
11. Ilyen allitolag meg van, persze jogosultsag nem egyenlo jogorvoslat.
12. "Pofatlan vegkielegitesek"?
13. Tegyuk fel, hogy indokolt es aranyos, csak kozben ezt kihasznalva nyomnak at szemetsegeket (amiket teny es valo,hogy amugy is at tutdnanak, csak esetleg feltunobb lenne).
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
KennyOMG 2020.10.06 16:57:12
@ijontichy: Minek egyaltalan megfozni? Olyan temakat olyan hangosan mar soha nem fog nyomni, mint mondjuk Borkaival tette, a kotelezo kommunikacios panelek igy is jelen vannak (es hatnak is az azt olvasokra), emellett tokmindegy mi mas van meg kint.
KennyOMG 2020.11.17 00:58:15
@libernyák: Visszamenoleges torvenykezes, nem meno.
KennyOMG 2020.12.09 11:58:45
telex.hu/belfold/2020/12/09/belfoldi-migransok-ellen-szit-eger-fideszes-kepviseloje

Es akkor a nep, az istenadta nep, formalisan is ellensegge valik.
      Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül…..
KennyOMG 2020.12.07 13:25:09
@combo: Ismeros felesege intenzives nonver egy mezitlabas korhazban az USA-ban, netto 150k korul keres (ok,ok, nem a puszta kellos kozepen, de akkor is). Gondold at gyorsan ezt az "semmilyen adórendszerben nem lesz középosztálybeli" kommentet...
KennyOMG 2020.12.07 15:17:35
@Grrr: Nyilvan, en is csak combo olvtars figyelmet szerettem volna arra felhivni hogy rossz iranyban (mondjuk fejjel lefele) ulte meg az adorendszer-tarsadalmi megbecsules pacit.
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
KennyOMG 2020.12.03 23:20:16
@Bayaz: A jogallamisagot kurva egyszeru egyebkent definialni: "jelen berendezkedessel felvennenek-e az EU-ba?"

Ennyike.
KennyOMG 2020.12.04 00:19:49
@Bayaz: Senki nem beszel itt "kikerulesrol". Egyszeruen arrol van szo, hogy ha azzal a feltetellel johetsz mondjuk hozzam ebedelni, hogy megigered, nem szarsz az asztal kozepere, mint elvarhato minimum, amit a desszertigki is birsz, de ott mar ugy erzed, neked ezt most muszaj, akkor ezt szerinted senki nem kerheti rajtad szamon? Mert az igeret arra szolt, hogy "ha josz", de hat most meg mar "itt vagy"?

Megbocsass, nevetseges.
KennyOMG 2020.12.05 23:32:48
@Bayaz: Ha szepen kerlek, elmagyaraznad, hogy 1) miert "lex Orban", azaz miert es hogyan specifikusan Orban elleni, es 2) ha ez "lex Orban", akkor a PiS-es idiotak miert visitanak, mint a vagos malac?
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
KennyOMG 2020.12.03 01:38:23
@combo: Nyilvan amikor majd a granitszilardsaguba eppen az vesodik bele, hogy 1.73 alatt mindenki... ize (mert a fogeci allitolag 1.74, en ketlem, de legyen), akkor elkezdhetsz ekvivalenciakrol papolni, addig felesleges. Serto? Igen. Arto? Nem.
KennyOMG 2020.12.03 14:46:58
@combo: Majd amikor embereketszo szerint uldoznek a tul kicsi (vagy nagy!) testmagassaguk miatt, amikor Csecsenfoldon a 150 centi alattiaknak taborokat szerveznek, amikor az isis mondjuk testmagassag alapjan szelektalva hajigal embereket a haztetokrol, amikor nyugati neonacik alacsony novesu embereket zaklatnak es ellenuk mennek habzo szajjal orditva tuntetni, akkor esetleg elgondolkodhatunk azon, hogy a testmagassaggal valo gunyolodast hova soroljuk.
KennyOMG 2020.12.03 15:17:30
@combo: Mondanam,hogy olvass mar vissza mit irtam eloszor, de a kommentjeidet elnezve pl ezt a posztot sem fogtad fel teljesen, tehat lehet felesleges. Azert megprobalkozok vele: olvass mar vissza, mit irtam az elso kommentben!

"Serto? Igen. Arto? Nem."
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
KennyOMG 2020.11.29 22:15:20
@Bayaz: Bar Teleki nyilvan nem erre celzott, de tortenelmileg azert lettunk legpocsekabb nemzet, mert mi voltunk a nemeteken kivul az egyetlenek, akik onszantukbol deportaltak koncentracios taborokba sajat lakossaguk egy kozel sem jelentektelen reszet.

Es azert is vagyunk tovabbra is legpocsekabb nemzet, mert meg mindig nem vagyunk kepesek szembenezni azzal az egyszeru tennyel, hogy magyarok orommel kuldtek magyarok szazezreit a halalba, mert [NEMLETEZO_INDOK].

Amig ez a nemzettragedia nincs megfeleloen feldolgozva, addig hiaba van a "masik oldalnak" is barmi fajdalma (tobbek kozt nekem is, tobb is), azt sem lehet a helyen kezelni.
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
KennyOMG 2020.11.21 18:49:00
@fortin2: Az evangelikalizmus kozponti dogmaja, hogy eljon az idok vege (vagy vegido), Jezus visszater, lesz antikrisztus meg foldi paradicsom, satobbi satobbi satobbi. Ennek az egyik fontos feltetele Izrael zsidok altali iranyitottsaga, tehat ezek a tomegek (a hasonlo dolgokban hivo kemenyen fundamentalista kereszteny szektakkal egyutt) az egyik legfiloszemitabb reteg az Allamokban, teljesen fuggetlenul attol, hogy a zsidok egyebkent nem csak politikailag polaris elleneteteik, hanem valami eszmeletlen mertekben meg is vetik oket.

Ha reszletesen erdekel, a kulcsszavak a diszpenzacionalizmus es millennializmus.
KennyOMG 2020.11.27 23:17:13
@Kettes: Ezt ugy is lehet nezni, hogy 34% mondta, hogy maradjon, 57% pedig elkergette volna.
KennyOMG 2020.11.28 13:50:55
@jaegtoer: Ezt te sem gondolhatod komolyan... 2006-ot ket dolog miatt vesztette el a Geniusz: egyreszt a negativ kampany, akkor meg Finky is csak tapogatozott, nem merteknyiltan gyuloletet szitani. Ez volt, ami elkezdte erodalni a 15%-ot, es erre jott a masodik, Mikola mester ket boffenese, foleg a szabadsagjogos masodik (ki vette akkor meg komolyan az 5 millio uj allampolgar viziojat).

Relative sok ismeros, akiknek egyebkent a tokuk tele volt a szoci-liberalis szerencsetlenkedessel mar akkor is, dontott ugy, hogy akkor inkabb megsem szavaznanak a fideszre, koszonik szepen. Ez nyilvan nem reprezentativ, de szerintem a varosi fiatalsag elrettentese volt az utolso szog, anelkul behuzhattak volna.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
KennyOMG 2020.11.16 11:57:22
@AdvocatusDiaboli: Most komolyan kulon el kell mondani, hogy van a buntetojogi kategoria, mint elfogadott jogkorlatozo tenyezo, es van minden mas?
KennyOMG 2020.11.16 13:50:01
@Grrr: "saría sem egy megvaltoztathatlan monolit szabalygyűjtemény"

Mar hogy a manoba ne lenne az? Egyreszt az iszlam egyik alapvetese, hogy a koran isten szavanak a legvegso verzioja, ez mar nem fog update-eketmeg patcheket kapni. Tehat a sarianak a jo resze, ami konkret koran szovegekre alapul, az megvaltoztathatatlan, aki esetleg maskepp gondolja, az hiszego, es a saria (ugysmit a koranban levo szoveges magyarazat) szerint halalbuntit erdemel. A modern vilaban nyilvan vannak olyan dolgok, amikkel kapcsolatban nincsenek kitetelek a koranban, ezek az egyes hittudosok ertelmezesere vannak bizva.

Az, amirol te beszelsz, nem saria, hanem egy szekularizalodo (vagy regebben szekularizalodott, most eppen visszacsuszo), rendszerek kozotti hibridallapot legjobb esetben is. De olyan, hogy a "saria valtozik", nincs.
KennyOMG 2020.11.17 00:51:39
@Grrr: A szunnak tobbe-kevesbe egyenertekuek a korannal, mivel a tevedhetetlen es vegletekig tisztalelku profetan keresztul a nagyfonok diktalt, pont. Az ijtihad csak es kizarolag olyan kerdesekre keresi a valaszt, amire nincs irott forras a nagyfonok szavaival (amit en is kulon mondtam). Viszont pont emiatt barmikor emberi gyarlosagnak minositheto es eldobhato egy pillanat alatt, revertalva a szovegeken alapulo hardcore sariara. A saria maga, a szent szovegek valtoztathatalansaga miatt, egyaltalan nem rugalmas.

(Vicces egyebkent, hogy (kizarolag) ebbol a szempontbol az amerikai es az iszlam torvenyalkotas nem is allnak messze egymastol, mind a ketto obskurus, evszazados vagy evezredes parmondatokban probalja megtalani az alkotando vagy alkalmazando szaalyok alapjat.)

Felff: egyebkent en sem bontom ki az igazsag minden szeletet, amikor azt mondom, hogy a saria megvaltoztathatalan. A szufik szerint ugyanis a saria es az igazsag (hakika) nem egy es ugyanaz, ezek szetvalaszthatoak, es ok utobbival akarnak eggye valni. Nem is veletlen, hogy a fundamentalista szalafistak talan mindennel es mindenkinel jobban gyulolik oket, a "balvanyimadas",amit rajuk szoktak huzni, csak egy konnyen eladhato kifogas. Valojaban a "veszelyt" az jelenti, hogy ezzel az ertelmezessel a kozpontositott teokratikus vezetoi hatalom gyakorlatilag a (tibeti) buddhizmushoz hasonloan jelentektelenedne el, es valna egyeni szinten ertelmezette a vallas . Egyebkent nem ez az egyetlen hasonlosag a szufizmus es a buddhizmus kozott, de az mar vegkepp off.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
KennyOMG 2020.11.12 18:14:25
@Vakmacska: ez egy kurva nagy kamu, hetek ota fennallo problema volt a Devai utca, csak eddig valamiert nem volt beszedtema.
KennyOMG 2020.11.12 23:06:35
KennyOMG 2020.11.13 20:59:30
@Barkalot: El volt mar mondva, ez netto napi novekmeny. A gyogyultnak nyilvanitottakbol nem irjak, hany volt korhazbol elbocsatva (de meg azt sem, hogy korabban korhazban apolt betegbol hanyat kuldtek haza labadozni), szoval akarmeg igaz is lehet.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
KennyOMG 2020.11.08 01:56:40
@jotunder: Trump egeszen addig lesz tenyezo, amig a Twitter ki nem vagja, mint a szaros macsekot. Amint megszunik a tomegelerese, abban a pillanatban elszall a jelentosege is.
KennyOMG 2020.11.08 11:46:09
@Indriq: Nyilvan, de neki max 4 eve van hatra a hatalomban, utana meg kotkodacsolhat, ahogy csak akar, senkit nem fog erdekelni, mert tenyleges politikai hatalma nem lesz hozza.

Hacsak nem sikerul magabol egy esetleges "meg4ev" alatt orokos elnokot faragni, amire, lassuk be, az amerikai rendszerben a csekelynel is kevesebb eselye van.
   "The kind of populist nationalism that Hitler incarnated has been and continues to be the most deadly of modern plagues."   Amikor John Lukacs meghalt számos lap idézte ezt a mondatot nekrológjában. John Lukacs a populizmus és a nacionalizmus esküdt ellensége volt, talán ezért sem beszélnek…..
Örülünk, Vincent? A helyzet 2020.11.06 11:30:59
          Amikor az ember a githubon nézi a bejövő párezres "batch"-okat éjjel fél ötkör, akkor baj van. És amúgy tényleg baj van, az amerikai republikánus vezetők egyelőre beálltak a konfabuláló idióta Trump mögé, nagyon kevesen merik kimondani, hogy ez az ember teljesen vállalhatatlanul…..
KennyOMG 2020.11.06 22:52:06
@Bolygó Hollandi: "Tömeges exöszájzbúk" Ennyike. :D
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
KennyOMG 2020.11.06 17:24:07
@wulfer: Mar nov 5-en megcsinaltak, linkeltem is valamelyik topikban.
KennyOMG 2020.11.06 18:12:25
@wulfer: Azert jo erzes latni egyebkent, hogy 4 ev Trump utan is gurulnak maguktol a szovetsegi szervek. Ha nem a legmagasabb szinteken ragad meg a figyelmunk, alattuk tovabbra is teszik a dolgukat rendesen, tokeletesen leszarva, hogy ki ul eppen a feher hazban.
KennyOMG 2020.11.06 22:25:16
@wulfer: En mindig azt mondom ismerosknek, hogy Magyarorszag olyan, mint nyugat-nyugat Nemetorszag,csak kurvara semennyire sem mukodik, es mindenki agresszivan buvalbaszott. :)

Repteren egyebkent a bp-i jaratokra varva en is melyen kussolok, es ugy teszek (probalok), mintha semmit nem ertenek a korulottem zajlo es elhangzo dolgokbol.
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
KennyOMG 2020.11.05 21:12:36
@rdos: Igazzy fideszesek* szerint a mai origo egy mertektarto, fuggetlen hirportal. Csak hogy tudd, milyen viszonyitasi rendszerben gondolkodj.

Tobb, egyebkent intelligens ismerostol hallottam mar ezt igy konkretan, nem en talalom ki.
KennyOMG 2020.11.05 21:21:32
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
KennyOMG 2020.11.02 20:12:20
@Ggábor: " félig (sem) hozzáértő üzemeltető mérnökök gányoltak valamit kézzel"

Grat, azert az uzemelteto mernok igaz a fentiekbol, ha mar mas nem is.
KennyOMG 2020.11.05 14:44:58
@labrys: Nevetsegesen optimista tobb helyen is. Nem omlik ossze az ellatas, a virus terjedese nagymertekben korrelal az evszakkal, a halalozasi rata fele a tavaszinak, 1.3 R-nel lecsengesbe kezd 30%-os atfertozottseg utan, es persze a legfobb: a vakcina majd betilcsa a koronavirustot.

Egyebkent minden masban biztos igaza van.
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
KennyOMG 2020.11.03 21:31:37
@BiG74 Bodri: " ideológiai szekértáborokon túllépő blog"

"kilonem100"

MUHAHAHA
KennyOMG 2020.11.04 19:46:11
@Dickon: Senki nem allitja (rememelm) ennek az ellenkezojet, viszont egyatalan nem mindegy, hogy a bonsaiducenak milyen politikai kornyezetben kell boldogulnia.
KennyOMG 2020.11.04 20:14:36
@Dickon: 4 ev Trump (es egy brexit) utan szerintem kicsit megvaltozott az amerikai politikai hozzaallas (legalabbis a kek oldalon) a populistakhoz, es fiinomodtak a hosszutavu hatasaikrol alkotott elkepzelesek is.
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
KennyOMG 2020.11.01 12:20:49
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: Hosszu honapokkal korabban elkezdte mar mantrazni a "levelszavazatok = csalas" vonalat, megismit kellett volna csinalni? Hagyni, hogy egy evig egyoldaluan papagajkodhassa?
KennyOMG 2020.11.02 17:30:17
@rdos: A vicc kedveert megkerdeztem HVG-s ismerosom, az altalad leirtaknak mennyi realitasa van. Mondvan az o velemenyeben kicsit jobban biznek. Na, ma valaszolt.

Semennyi.
KennyOMG 2020.11.03 17:25:23
@rdos: egyeni dontes, hogy egyaltalan kommentelheto-e, illetve flamo eseten egyszeruen kikapcsoljak (low cost moderacio, gondolom).